Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Βασικά όχι ξαναδιάβασα το άρθρο και λέει ξεκάθαρα 920 τελικός μισθός. 

λέει 870 τους πρώτους 6 μήνες και μετά 920 

και δίνουν 13ο μισθό, ιατροφαρμακευτική κάλυψη φιλοδωρήματα και 24 μέρες άδεια. 

Με μια μικρή διαφορά. Οτι την ασφάλεια σου δεν την πληρώνει ο εργοδότης αλλά εσύ. Οπότε με το που πάρεις τα λεφτά στα χέρια σου θα πρέπει να πληρώσεις την ασφάλεια σου. 

2 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Λέει  "με κρατήσεις 7.8% Κοινωνικές Ασφαλίσεις"                   

7.8% πήγε πλέον; Οταν ήμουν εγώ εκεί πριν 2 χρόνια οι εισφορές ήταν 6%. Σε κάθε περίπτωση την ασφάλεια σου την πληρώνεις εσύ ή αν θέλεις την αναλαμβάνει ο εργοδότης σου απευθείας κρατώντας σου απευθείας το ποσό και να σου πληρώσει το υπόλοιπο. 

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Για την Ελλάδα τουλάχιστον κάθεσαι Α) Γιατί κατά πάσα πιθανότητα δε μπορείς να βρεις κάτι άλλο Β) Και κάτι άλλο να βρεις πλέον ακόμα και θέσεις που ζητάνε πτυχία κλπ και να δουλεύεις 12ώρα κι αυτές βασικό πληρώνουν οπότε ποιο το κίνητρο Γ) Τα Mcdonalds σαν πολυεθνική με γερό όνομα τουλάχιστον ξέρεις ότι θα τηρούν τα βασικά της εργασιακής νομοθεσίας και δεν θα περιμένεις 2-3 μήνες να πληρωθείς , θα παίρνεις τα δώρα, άδειες κλπ στην ώρα τους.

Με άλλα λόγια τα Μcdonalds είναι καλύτερα από το να είσαι στο σουβλατζίδικο του Μπάμπη... 

Λέει  "με κρατήσεις 7.8% Κοινωνικές Ασφαλίσεις" 

Τελικά όμως δεν έχω καταλάβει , εσένα σε ενδιαφέρει η Ελλάδα ή να πας στη Κύπρο, διότι το άρθρο αναφέρεται καθαρά στη Κύπρο. Πχ στην Ελλάδα στον ιδιωτικό δεν έχει μόνο 13ο (δώρο χριστουγέννων) αλλά και 14ο μισθό που είναι το άθροισμα δώρου πάσχα και επίδομα αδείας. (αλλά η άδεια είναι μικρότερη στις 20 μέρες το χρόνο για νεοπροσληφθέντα)                                                                  

Συζήτηση κάνουμε δεν πρόκειται να πάω ούτε ελλάδα ούτε κύπρο απλά έχω απορία για τους μισθούς σε τέτοιου είδους αλυσίδες και αν διαφέρουν απο την υπόλοιπη αγορά (πχ ντελιβεράς/τυλιχτής σε γυράδικο κτλ) 

και εφόσον είπαμε ότι ο κατώτατος ειναι 870 ευρώ και εφόσον ο τίτλος μιλάει για τελικό μισθό άρα ειναι μετά τις κρατήσεις 870 μιας και λέει ότι τους πρώτους 6 μήνες θα δίνουν 870 δεν γίνεται να δίνουν κάτω απο τον κατώτατο νόμιμο μισθό μια τέτοια αλυσίδα και να το βροντοφωνάζουν... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

Οχι το θέμα ειναι πως αν ο μισθός ειναι της πείνας κτλ τότε πως κάθεσαι σε μια δουλειά τόσο καιρό;

Για πολλούς δεν έχουν σημασία τα χρήματα αλλά η ηθική ανταμοιβή
Το να ανήκεις σε μια μεγάλη οικογένεια όπως τα mc donalds ή και ελληνικές εταιρίες πχ πλαίσιο jumbo κτλ είναι εμπειρία ζωής

• Confused 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Με μια μικρή διαφορά. Οτι την ασφάλεια σου δεν την πληρώνει ο εργοδότης αλλά εσύ. Οπότε με το που πάρεις τα λεφτά στα χέρια σου θα πρέπει να πληρώσεις την ασφάλεια σου. 

7.8% πήγε πλέον; Οταν ήμουν εγώ εκεί πριν 2 χρόνια οι εισφορές ήταν 6%. Σε κάθε περίπτωση την ασφάλεια σου την πληρώνεις εσύ ή αν θέλεις την αναλαμβάνει ο εργοδότης σου απευθείας κρατώντας σου απευθείας το ποσό και να σου πληρώσει το υπόλοιπο. 

Μα συμπεριλαμβάνει την ασφάλεια το γράφει. 

Δεν γίνεται ΚΑΝΕΝΑΣ να μην ξέρει ΚΑΝΕΝΑΝ που να δούλευε εκεί ρε παιδιά λολ δηλαδή :P ρωτήστε κάποιον γνωστό σας να μάθουμε!! 

Δημοσ.

Εγώ έτσι όπως όπως το αναφέρει δε καταλαβαίνω αν εννοεί ότι τα ποσά είναι μετά τις κρατήσεις ή πριν. Θεωρώ πως τα ποσά είναι πριν τις κρατήσεις απλά και μόνο γιατί είναι στρογγυλά. Λίγη σημασία έχει βέβαια, η ουσία είναι ότι για Κύπρο και για 6ήμερο είναι λίγα.  (Ο βασικός)

• Πακέτο αποδοχών : €870   πρώτους 6 μήνες και €920 μετα τους 6 μήνες , με κρατήσεις 7.8% Κοινωνικές Ασφαλίσεις Κύπρου. 8 ώρες ημερησίως, 6 ημέρες την εβδομάδα.

Με βάση αυτό το άρθρο http://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/422542/i-gnia-me-mistho-870-s-orismena-epangelmata μεικτά είναι. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Μα συμπεριλαμβάνει την ασφάλεια το γράφει. 

Δεν γίνεται ΚΑΝΕΝΑΣ να μην ξέρει ΚΑΝΕΝΑΝ που να δούλευε εκεί ρε παιδιά λολ δηλαδή :P ρωτήστε κάποιον γνωστό σας να μάθουμε!! 

Δεν βλέπω πουθενά το "συμπεριλαμβάνεται". Λοιπόν για να τελειώνουμε, επειδή εγώ έχω χρόνια εμπειρίας από εκεί θα σου πω εδώ και τώρα ότι ο μισθός σου είναι μικτός σε κάθε περίπτωση. Δηλαδή, εφόσον το πρώτο 6μηνο που λέει είναι στα 870 αυτό σημαίνει ότι τα καθαρά σου είναι λιγότερα. Επίσης έχε υπόψη ότι ο κατώτατος μισθός στην Κύπρο δεν αφορά τους πάντες και δεν ακόμα και αν είσαι σε αυτό δεν είναι καθολικός. Μπορείς άνετα και χωρίς κανένα κόμπλεξ να διαπραγματευτείς τον μισθό σου και μάλιστα με τον τρόπο που θες εσύ (με την ώρα ή σταθερό). Γενικά πάντως για Λεμεσό το μισθολόγιο είναι χαμηλό και η δουλειά ως δουλειά σου επιτρέπει μόνο 1 μέρα ρεπό την εβδομάδα που σημαίνει 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως. Αυτό μας κάνει γύρω στις 200 ώρες το μήνα. 920/200 = 4.6 ευρώ την ώρα. Οχι και πολύ δελεαστικό, έτσι δεν είναι; 

• Πακέτο αποδοχών : €870   πρώτους 6 μήνες και €920 μετα τους 6 μήνες , με κρατήσεις 7.8% Κοινωνικές Ασφαλίσεις Κύπρου. 8 ώρες ημερησίως, 6 ημέρες την εβδομάδα.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Δεν βλέπω πουθενά το "συμπεριλαμβάνεται". Λοιπόν για να τελειώνουμε, επειδή εγώ έχω χρόνια εμπειρίας από εκεί θα σου πω εδώ και τώρα ότι ο μισθός σου είναι μικτός σε κάθε περίπτωση. Δηλαδή, εφόσον το πρώτο 6μηνο που λέει είναι στα 870 αυτό σημαίνει ότι τα καθαρά σου είναι λιγότερα. Επίσης έχε υπόψη ότι ο κατώτατος μισθός στην Κύπρο δεν αφορά τους πάντες και δεν ακόμα και αν είσαι σε αυτό δεν είναι καθολικός. Μπορείς άνετα και χωρίς κανένα κόμπλεξ να διαπραγματευτείς τον μισθό σου και μάλιστα με τον τρόπο που θες εσύ (με την ώρα ή σταθερό). Γενικά πάντως για Λεμεσό το μισθολόγιο είναι χαμηλό και η δουλειά ως δουλειά σου επιτρέπει μόνο 1 μέρα ρεπό την εβδομάδα που σημαίνει 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως. Αυτό μας κάνει γύρω στις 200 ώρες το μήνα. 920/200 = 4.6 ευρώ την ώρα. Οχι και πολύ δελεαστικό, έτσι δεν είναι; 

Στον τίτλο λέει για τελικό μισθό

και εφόσον ο κατώτατος ειναι 870 ευρώ δεν γίνεται για 8ωρη εργασία 6 μέρες την εβδομάδα να δίνουν λιγότερα απο τον κατώτατο!!! άρα δίνουν κατώτατο ακριβώς και άρα συμπεριλαμβάνονται αυτά που γράφει γιατί αν δεν συμπεριλαμβάνονται δεν δίνουν κατώτατο  αλλά λιγότερο απο κατώτατο και άρα παρανομούν. 

Απλή λογική.

Έχεις πάρει δηλαδή εσύ απο επίσημη εταιρία κάτω απο τον κατώτατο ή ξέρεις άτομο που εταιρία (και οχι κανας παππούς στο καφενείο του χωριού) να του έδινε κάτω απο κατώτατο; 

Σημάσια όπως και να έχει ειναι στην ελλάδα πόσα δίνουν :P 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TopicStrarter είπε

Στον τίτλο λέει για τελικό μισθό

και εφόσον ο κατώτατος ειναι 870 ευρώ δεν γίνεται για 8ωρη εργασία 6 μέρες την εβδομάδα να δίνου λιγότερα απο τον κατώτατο!!! άρα δίνουν κατώτατο ακριβώς και άρα συμπεριλαμβάνονται αυτά που γράφει γιατί αν δεν συμπεριλαμβάνονται δεν δίνουν κατώτατο  αλλά λιγότερο απο κατώτατο και άρα παρανομούν. 

Απλή λογική.

Έχεις πάρει δηλαδή εσύ απο επίσημη εταιρία κατω απο κατώτατο; 

Σημάσια όπως και να έχει ειναι στην ελλάδα πόσα δίνουν :P 

Προφανώς δεν έχεις εικόνα από την αγορά της Κύπρου και καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι μπέρδεμα για κάποιον που δεν το έχει ζήσει. Δεν παρακρατούνται αυτόματα οι ασφαλιστικές στην Κύπρο όπως εδώ. Εχεις επιλογή να το συνεννοηθείς με τον εργοδότη σου για το ποιος θα κάνει τη δουλειά. Ως μεγάλη εταιρία λοιπόν αυτή αυτό που λέει είναι ότι απλά τη διαδικασία θα την αναλάβει αυτή (όπως και των συναδέλφων σου) και δεν χρειάζεται να πηγαίνεις και να πληρώνεις εσύ ο ίδιος. 

Εγώ όταν πήγα Κύπρο ξεκίνησα μια δουλειά με 3.25 ευρώ την ώρα, πολύ κάτω από τον κατώτατο (αλλά τελικά έφτασα να παίρνω αρκετά παραπάνω). Μια χαρά προβλέπεται όμως καθώς ο μισθός μου είναι δική μου υπόθεση μεταξύ μας με τον εργοδότη μου και δεν μπλέκεται κανείς. Γι αυτό και σου είπα ότι δεν είναι όλες οι εργασίες και τα επαγγέλματα μέσα στον κατώτατο. Τα επαγγέλματα εστίασης είναι από αυτά που εξαιρούνται του κατώτατου εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι την τελευταία 2ετία που λείπω από εκεί. 

Δημοσ.

Πάντως γενικά και στα Μακ Ντόναλντς πλέον δεν είναι εύκολο να σε πάρουν , έχω κάνει παλιότερα αίτηση δύο τρείς φορές καί δεν με κάλεσαν ούτε γιατί interview.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Anorymous είπε

Πάντως γενικά και στα Μακ Ντόναλντς πλέον δεν είναι εύκολο να σε πάρουν , έχω κάνει παλιότερα αίτηση δύο τρείς φορές καί δεν με κάλεσαν ούτε γιατί interview.

Είχες κάποιο μεταπτυχιακό στο βιογραφικό σου; Αν όχι, τότε ίσως γι' αυτό δεν σε κάλεσαν.

Επισκέπτης
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, randomcat είπε

Είχες κάποιο μεταπτυχιακό στο βιογραφικό σου; Αν όχι, τότε ίσως γι' αυτό δεν σε κάλεσαν.

Έχει πολλά χρονιά προϋπηρεσία στο Anti-Fitness Tread μετράει? :P

Δημοσ.

Παίζει, ξέρω γω, να σε δηλώνουν 6ωρο και να δουλεύεις 8ωρο και γι αυτό να παίρνεις λιγότερα;

Δύσκολο για μεγάλη αλυσίδα όπως τα McDonalds αλλά σε μικρότερες ελληνικές επιχειρήσεις γίνεται συχνά. Σε δηλώνουν 6ωρο, δουλεύεις 8+ και σε πληρώνουν 6ωρο κανονικά και τις υπόλοιπες μαύρα.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

Οχι το θέμα ειναι πως αν ο μισθός ειναι της πείνας κτλ τότε πως κάθεσαι σε μια δουλειά τόσο καιρό; (είπα πως είδα φάτσες που είχα δει και πέρσι  στο ελληνικό) 

και αν ειναι ο βασικός 870 στην σελίδα μιλάει για 920 άρα δίνουν λίγο πιο πάνω απο τον βασικό; 

Ναι σιγά μην σου πούνε τον μισθό βασικά θα τους πάρω αυριο αν ειναι και αν μου πουν θα το αναφέρω. 

Όταν απογαλακτιστείς από τους δικούς σου, θα καταλάβεις γιατί μένουν. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, DeathIsCertainNow είπε

Όταν απογαλακτιστείς από τους δικούς σου, θα καταλάβεις γιατί μένουν. 

όχι δεν θα καταλάβω αν και συντηρώ τους δικούς μου εδώ και χρόνια... 

γιατί πολύ απλά γενικά στην εστίαση θα βρουν καλύτερες δουλειές απότι στα mac αν δηλαδή δίνουν κατώτατο και κάτω ειδικά στην πόλη μου που ειναι το ηράκλειο.

Δημοσ.

Τον βασικό δίνουν. 492 για άνω των 25 ετών και 423 για κάτω. Αν είσαι σε κάνα κατάστημα που δεν έχει κίνηση και μένεις φυσικά στην πόλη σου ειναι μια χαρά εφήμερη δουλεια. Αν δουλεύεις σε καταστήματα με τζίρο (κεντρο αθήνας) ή τα εποχικά σε νησιά (Μαλια και Χερσόνησο Κρήτης πχ) που γίνεται κυριολεκτικά μάχη τότε δεν αξίζει οχι τον βασικό...ούτε για 1000 ευρω τον μήνα!! 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...