Προς το περιεχόμενο

Intel Maui Slot 1 Pentium II


Rendar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα φθηνό PC του 1998,  με τον Celeron 266 Covington, ο οποίος δεν είχε L2 cache, με αποτέλεσμα να είναι τελείως ακατάλληλος για τα πιο πολλά παιχνίδια. Το chipset της μητρικής είναι το 440ΕΧ bus 66 MHz, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε overclocking ή να τοποθετήσουμε έναν γρήγορο επεξεργαστή Pentium III. 

Ακόμα δεν διαθέτει AGP υποδοχή και κάρτα γραφικών έχει onboard την ΑΤΙ 3D rage pro 4MB.  Κάρτα ήχου έχει επίσης onboard μια Yamaha XG , που είναι απολύτως ικανοποιητική και υποστηρίζει πολύ καλά DOS.  Στην ISA slot υπάρχει ένα modem 33,6 KΒs  για να μας θυμίζει την ταλαιπωρία μας  κατά το σερφάρισμα !

Όταν το κατέβασα από το πατάρι θέλησα να τρέξω μερικά παιχνίδια όπως NFS 3, Half Life κτλ.  Απογοητεύτηκα γιατί για κάποιο λόγο στη μνήμη μου όλα αυτά, παλιά έπαιζαν καλύτερα και πιο γρήγορα.

Μάλλον έχουμε κακομάθει. 

Έτσι έβαλα επάνω τον Pentium II  333 Deschutes  (ο ταχύτερος που βρήκα για τη μητρική), μια VOODOO Banshee PCI ( Diamond Monster Fusion), 2 x 128 MB ram (αρχικά 32 ΜΒ) και ένα 20 GB HDD (αρχικά 2GB).

Παραθέτω τις φωτογραφίες από το εσωτερικό  πρίν και μετά την αναβάθμιση, καθώς και αποτελέσματα 3D Mark 99 με την ΑΤΙ, την Banshee (1024 Χ 768) αλλά και με μια Voodoo 2 (800 Χ 600) για να έχουμε μια ιδέα.

Maui cel.jpg

Maui complete.jpg

3D mark banshee + P2 333.jpg

3D mark Rage pro + P2 333.jpg

3D mark 3Dfx V2 + P2 333.jpg

Επεξ/σία από Rendar
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλος αγόρασε προ 3μήνου ένα παρόμοιο pc. Έχει μητρική την Asus P2L97S (440LX chipset) και ήρθε με έναν P2 233MHz πάνω. Είχε επίσης πάνω μια S3 Virge GX2 AGP και μια SB Vibra 16c (που έχει συμπαθητικό ήχο για dos games). H αναβάθμιση που του έκανα ήταν με έναν Celeron 433ΜΗz Mendocino, αφού έγινε πρώτα bios update. Και επίσης μια Voodoo2 της Gainward (πανέμορφη κάρτα).

Έχουμε περάσει μέχρι στιγμής γύρω στα 40 παιχνίδια σε περιβάλλον windows 98se και καμιά 20ριά ακόμα για DOS. Είναι σίγουρα το αγαπημένο μου μηχάνημα.

Όταν θα το ξαναέχω κοντά μου θα  κάνω μια μικρή παρουσιάση (είναι το κάτω δεξιά turbo-x κουτί)

VkCfAoa.jpg

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακούγεται πάρα πολύ καλό, τέλεια η Gainward έχει και ψύκτρες, που είναι απαραίτητες τελικά. Ίσως με την αναβάθμιση του BIOS, μπορεί να πάρει και κάποιον γρηγορότερο Celeron, σε bus 66 όπως τον 766.   Αναμένουμε την παρουσίαση

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από όσο το έχω ψάξει ο 433 είναι ο ταχύτερος που παίρνει αυτή η μητρική. Αν βρω κάποιον ταχύτερο celeron 66 bus θα το δοκιμάσω. Το ιδανικό θα ήταν ο 766 και μια voodoo2 ακόμα (καλά και μια AWE64 Gold :P). Αλλά και έτσι όπως είναι μου αρέσει γιατί είναι ισορροπημένο σύστημα.

Πρώτη παρουσίαση μάλλον θα είναι το mini tower της παραπάνω φωτό. Pentium3 800mhz, voodoo3 2000 pci με λειτουργικό win ME και XP...

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφορά σε κείμενο

@ Tanasen01 από αυτά που διάβασα στο παραπάνω LInk δεν είναι απίθανο να δουλέψει ο celeron 766 στην μητρική Ρ2L97S αρκεί να έχεις slotcket adapter με jumpers για την τάση. Το κόστος βέβαια και για τα 2 θα είναι λιγάκι υψηλό, αλλά θα έχεις φτιάξει ίσως το πιο δυνατό 440 LX σύστημα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά αυτός είναι ο αντάπτορας. Τι λέτε αξίζει η δοκιμή;

4Ij3aKK.jpg

10€ από ebay Γερμανίας έχει ο celeron 766MHz πάντως. Αν και σαν προτεραιότητα γι αυτό το pc έχω βάλει ένα καλύτερο τροφοδοτικό (τώρα έχει ένα L&C 240W σε άριστη κατάσταση μεν αλλά γεμάτο κινέζικους πυκνωτές).  

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αξίζει έστω και σαν πείραμα και μετά να δείς και πως θα αποδώσει. Πάντως με 2 x Voodoo 2 νομίζω  θα είναι πολύ κοντά με τους επεξεργαστές που δουλεύουν σε bus 100 MHz.

Πάντα ήθελα να δοκιμάσω κάτι τέτοιο, αλλά δεν κατάφερνα να βρώ BIOS για τις μητρικές που έχω σε ΕΧ 440, βλέπεις άλλο η ASUS κι άλλο Intel και Compaq.

Ακόμα  το να βρείς μια σωστή BX 440 μητρική, αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολο, οι καλές κοστίζουν αρκετά, βλέπε ASUS P3BF

Abit κτλ. στο Ebay, εξωφρενικές τιμές. Οι μητρικές με το BX που έβρισκα συνήθως εδώ ήταν του '98 και έβλεπαν μέχρι Pentium 3 στα 600 και δεν ξέρω και με τον αντάπτορα τι θα γινόταν.

Νομίζω για τροφοδοτικό ένα 300-350αρι, από pentium 4 που γίνεται χαμός, θα ήταν υπέρ αρκετό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...
  • Δημιουργία νέου...