Zefyrion Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μπορεί ο εργοδότης να σου φεσώσει, νομικά πρόστιμο στον μηνιαίο μισθό σου, για λάθος δικό σου εν ώρα εργασίας; Και αν ναι που το δηλώνει;
Liverpool89 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Οταν λες λαθος; αρχίσανε τα οργανα μου φαίνεται να ριχνουν οχι μονο το φταιξιμο, αλλα και την ζημια στον εργαζομενο; Πχ εγω που χω να κανω με ακριβες μηχανες, οταν κατι δεν γνωριζω παιρνω τηλεφωνο, το σκεφτομαι διπλα, αν εχω αμφιβολίες απλα δεν το πειραζω γιατι μια βαλβιδα εχει περιπου 2.000€ και μπορει απο ενα απλο σταματημα να κανεις μεγαλυτερη ζημια, οποτε εχω μια αμφιβολια οταν δεν ξερω κατι, την αφηνω ως εχει, χωρις πειραματα. Αλλα αν αυτα τα αφεντικα που το παιζουν τοσο πειστικοί, ειναι τα ιδια που αν χτυπήσεις σε παρακαλανε να μην πεις οτι ηταν εργατικό ατυχημα και δεν σου δινουν ουτε αποζημίωση.
Zefyrion Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε ψητοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δουλεύω, ξέχασα ανοιχτό 20 λεπτά ένα ψυγείο με πίτες,πατάτες, σουβλάκια, χαλούμι κτλπ. Απλα θέλω να ξερω αν αυτό με το πρόστιμο ισχύει η αν με κοροϊδεύει για να τσεπώσει 20€. Γιατί αν είναι το δεύτερο αύριο παρετουμαι και του ανοίγω την μύτη. Παρεπιτοντος, ήταν λιγο πριν σχολασω, μιλαω για μια δουλειά στην οποία κανω τυλίχτης, λατζα, σερβιτόρος και κουβαλάω προμήθειες παράλληλα. Λογικό δεν είναι να ξεχάσω με ένα μυαλό που έχω ; Δεν Μαρεσει η κοροϊδία, οι φίλοι μου με είπαν σε δουλεύει, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα και να τον πιάσω να του ξεκαθαρίσω αυτό με τα πρόστιμα. Δλδ αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, και το πέταξε απλά για να με ανησυχήσει...απλά θα τον σπάσω, που σακατεύομαι 8 ώρες σαν να είναι δικό μου μαγαζί. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από Zefyrion
Dimitrios51 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Αμα τον σπάσεις όπως λες μπορεί και αυτός να σε σπάσει με άλλον τρόπο αργότερα...
aggelos87 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Για 20 Ευρώ κάνει έτσι ο γύφτος; Και αυτό το αστρονομικό ποσό πως προκύπτει; Αμφιβάλω να πρόλαβε να χαλάσει κάτι και να το πέταξε Δεν νομίζω να υπάρχει πάντως αυτό που ρωτάς
Liverpool89 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν στα κρατησει φύγε, επειδη και γω οταν δουλευα αποθηκαριος σε εναν βλακα. Ολα καλα, οταν του ειπα σταματαω, ανακαλυψε κατι αορατους χυμους ληγμενους, ισης αξιας με αυτα που μου χρωστουσε. Του ειπα φερτους να τους δω, κρατα τα λεφτα που κανανε οι χυμοι και κοψε μου μια αποδειξη που θα τους πληρωσω. Εγω θα τους περαξω στον καδο του ειπα, αλλα φερτους να τους δω και κοψε μου την αποδειξη γιατι τους αγοραζω. Ξερεις τι εκανε; κωλοτούμπα; ε θα σε δωσω αυτα που σου χρωστάω, ησουν καλος στην δουλειά σου κλπ. Τελικα επειδη ειχα κανει καιρο το μακακα, του ειπα κρατα και τα λεφτά, τους χυμους αν υπαρχουν δωστους στην εκκλησια αν θες να κανεις ενα καλο ή σε οικογενειες δωρο. Τωρα με βλέπει στο δρομο και σκύβει το κεφαλι. Με χρωσταει και για μενα τετοιοι άνθρωποι δεν αξιζουν την καλημερα μου Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από Liverpool89 1
Zefyrion Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Από ότι καταλαβαίνω εδώ από τις αντιδράσεις σας, μάλλον με δουλεύει. Άγγελε, εννοείτε πως σε 20 λεπτά δεν χαλάει τίποτα, επειδή το ψυγείο ήταν ανοιχτό. Μιλαμε για ψυγείο-δωμάτιο. Για να χαλάσει κρέας καλοκαιριάτικα, πρέπει να είναι μες την ζέστη όλο το βράδυ. Άσε που με είπε και το αλλο, ότι και καλα τα προϊόντα μες το ψυγείο αξίζουν 5 χιλιάρικα ευρώ...βρε παπαροβιτς. Και λέω, 5 χιλ ευρώ; Πας καλα; Ούτε 2 δεν κάνουν αυτά, το σουβλακι το τεμ κοστολογείται το πολύ 0,50€ χονδρική. Είναι με το κιλό αυτά λεει...Αιντε βγάλε άκρη εσυ με αυτόν. Μετα λεει, και 2χιλ να είναι...έχεις να τα δώσεις; Ποιος θα τα πληρώσει αυτά εσυ; Εγω φυσικά!! ειπε ο παπά Στρουμφ που καπνίζει και πούρα τρομάρα του!!!! Δεν μπορώ να περιμένω να δω αν θα μου τα κρατήσει, αλλο να είναι φερεγκιος και αλλο να με κοροϊδεύει μες τα μούτρα. Εκείνη την στιγμή δεν του είπα τίποτα γιατί δεν ήξερα αν ισχύει. Αύριο θα του τα πω ένα χεράκι παντός, απ την καλή και την ανάποδη. Αντε γιατί κανείς καλαμπούρι και σε περνάνε για μαλθακό. Και σχετικά με αυτό που είπε ο φίλτατος Τζίμης, το να με σπάσει με αλλο τρόπο αργότερα. Εγω εννοείται δεν θα το κανω μέσα στο μαγαζί, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Και Αντε ας βρει μετα ποιος γιατί ποτέ.
TopicStrarter Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ να πάρω λίγο την άλλη πλευρά; Του έκανες τόση ζημιά χάλασαν πατάτες πίτες χαλούμια.. πόσα ευρώ ζημιά έγινε; Οκ δουλεύεις 8 ώρες... και δουλεύεις φιλότιμα... αλλά αυτό δεν πρέπει να κάνεις; θέλω να πω ποιος θέλει να πληρώνει κάποιον που απλά κάνει "όσα βλέπει η πεθερά" και μετά ειναι λούφα και παραλλαγή; Δεν είσαι ενήλικος ; δεν έχεις μυαλό; δεν έχεις ευθύνη;; Το βλέπεις σαν ψιλοπράμα επειδή η ζημιά που έκανες έχει μόνο χρηματική αξία (την οποία απότι βλέπω επίσης αμελείς μιας και σίγουρα η ζημιά ήταν πάνω απο 20 ευρώ... και ούτε καν το αναφέρεις) αλλά θα στο πω αλλιώς για να καταλάβεις ότι το καθήκον στην δουλειά δεν δικαιολογείται με την πρότερη καλή επίδοση. Είσαι οδηγός στα κτελ και σκίζεσαι κάθε μέρα 10 ώρες... μια μέρα που λες ε έκανες το λάθος και ήπιες μια μπιρίτσα ή βιαζόσουν να γυρίσεις σπίτι γιατί σε πονούσε το κεφάλι και στουκάρεις το κτελ κάπου και πεθαίνει κόσμος ή έστω πες έχεις 1 τραυματία "μόνο"... Θα σε δικαιολογήσει κανείς επειδή τα προηγούμενα πχ 10 χρόνια ήσουν κομπλέ και απίκο στην δουλειά σου; Θα πει το δικαστήριο "εντάξει ήταν σωστός τα προηγούμενα χρόνια και μόνο σήμερα έκανε ζημιά ας του την χαρίσουμε" Όταν έχεις μια θέση εργασίας αναλαμβάνεις και την αντίστοιχη ευθύνη χωρίς εξαιρέσεις επειδή είσαι καλό παιδί. Το ότι είσαι καλό παιδί ειναι το αυτονόητο και όχι προσόν οι άλλοι που δουλεύουν τίμια δηλαδή ή ψάχνουν για μια τίμια δουλειά τι ειναι; @@; αν ήσουν κακός θα ήσουν στην φυλακή ή γενικά στην παρανομία Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από TopicStrarter 2 1 1
Zefyrion Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε Εγώ να πάρω λίγο την άλλη πλευρά; Του έκανες τόση ζημιά χάλασαν πατάτες πίτες χαλούμια.. πόσα ευρώ ζημιά έγινε; Οκ δουλεύεις 8 ώρες... και δουλεύεις φιλότιμα... αλλά αυτό δεν πρέπει να κάνεις; θέλω να πω ποιος θέλει να πληρώνει κάποιον που απλά κάνει "όσα βλέπει η πεθερά" και μετά ειναι λούφα και παραλλαγή; Δεν είσαι ενήλικος ; δεν έχεις μυαλό; δεν έχεις ευθύνη;; Το βλέπεις σαν ψιλοπράμα επειδή η ζημιά που έκανες έχει μόνο χρηματική αξία (την οποία απότι βλέπω επίσης αμελείς μιας και σίγουρα η ζημιά ήταν πάνω απο 20 ευρώ... και ούτε καν το αναφέρεις) αλλά θα στο πω αλλιώς για να καταλάβεις ότι το καθήκον στην δουλειά δεν δικαιολογείται με την πρότερη καλή επίδοση. Είσαι οδηγός στα κτελ και σκίζεσαι κάθε μέρα 10 ώρες... μια μέρα που λες ε έκανες το λάθος και ήπιες μια μπιρίτσα ή βιαζόσουν να γυρίσεις σπίτι γιατί σε πονούσε το κεφάλι και στουκάρεις το κτελ κάπου και πεθαίνει κόσμος ή έστω πες έχεις 1 τραυματία "μόνο"... Θα σε δικαιολογήσει κανείς επειδή τα προηγούμενα πχ 10 χρόνια ήσουν κομπλέ και απίκο στην δουλειά σου; Θα πει το δικαστήριο "εντάξει ήταν σωστός τα προηγούμενα χρόνια και μόνο σήμερα έκανε ζημιά ας του την χαρίσουμε" Όταν έχεις μια θέση εργασίας αναλαμβάνεις και την αντίστοιχη ευθύνη χωρίς εξαιρέσεις επειδή είσαι καλό παιδί. Το ότι είσαι καλό παιδί ειναι το αυτονόητο και όχι προσόν οι άλλοι που δουλεύουν τίμια δηλαδή ή ψάχνουν για μια τίμια δουλειά τι ειναι; @@; αν ήσουν κακός θα ήσουν στην φυλακή ή γενικά στην παρανομία Δεν εγινε ζημιά αγόρι μου λέμε, 20 λεπτά ανοιχτό ψυγείο; Τι να χαλάσει, έχω ξαναδουλέψει. Η πατάτα με το πρόστιμο με έκαιγε, είχε και μαγαζί ο πατέρας μου ένα φεγγάρι. Παντός για να χαλάσει κάτι, το ψυγείο πρέπει να είναι εκτός πρίζας, να είναι 30 βαθμοί ζέστη στο δωμάτιο για να ανάψει το κρέας. Έτσι χαλάει νομίζεις, όλο το βράδυ πρέπει να στέκεται μες την ζέστη για να χαλάσει. οταν τον άλλον τον έχεις 8 ώρες με 5 πόστα να κουβαλάει να τυλίγει να καθαρίζει κτλπ. δεν τον βγάζεις το λάδι για ένα ψυγείο ενώ υπήρχε υπεύθυνος που μπορεί να το σώσει κιολας απ τις κάμερες. εγω θα έπιανα τον υπεύθυνο ταμείο, όχι εμένα, και να τσαμπουνάς παραμύθια για ανύπαρκτα πρόστιμα και καλα. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από Zefyrion
TopicStrarter Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, Zefyrion είπε Δεν εγινε ζημιά αγόρι μου λέμε, 20 λεπτά ανοιχτό ψυγείο; Τι να χαλάσει, έχω ξαναδουλέψει. Η πατάτα με το πρόστιμο με έκαιγε, είχε και μαγαζί ο πατέρας μου ένα φεγγάρι. Παντός για να χαλάσει κάτι, το ψυγείο πρέπει να είναι εκτός πρίζας, να είναι 30 βαθμοί ζέστη στο δωμάτιο για να ανάψει το κρέας. Έτσι χαλάει νομίζεις, όλο το βράδυ πρέπει να στέκεται μες την ζέστη για να χαλάσει. ε τότε πες του να κάνει καμιά πιρουέτα ειδικά αν δουλεύεις καιρό σε αυτόν
Zefyrion Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε ε τότε πες του να κάνει καμιά πιρουέτα ειδικά αν δουλεύεις καιρό σε αυτόν Όχι δεν είμαι καιρό, 1,5 μήνα είμαι. Την πιρουέτες ας την κάνει ανα θέλει, τα λεφτά στο μηνιάτικο μην δω λιγότερα γιατί θα γίνω από Κρήτη και θα μας βαστανε τα άρματα, σε λεω. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από Zefyrion
TopicStrarter Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Zefyrion είπε Όχι δεν είμαι καιρό, 1,5 μήνα είμαι. Την πιρουέτες ας την κάνει ανα θέλει, τα λεφτά στο μηνιάτικο μην δω λιγότερα γιατί θα γίνω από Κρήτη και θα μας βαστανε τα άρματα, σε λεω. βρήκα αυτό που συζητάνε κάτι σχετικό https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/14432-προστιμο-σε-εργαζομενο/ και πιο συγκεκριμένα νομίζω αυτός εδώ https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/14432-προστιμο-σε-εργαζομενο/?do=reportComment&comment=69491 απαντάει ξεκάθαρα στο θέμα. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από TopicStrarter
MikeJ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Είναι λίγο παλιό το λινκ η αλήθεια είναι αλλά λογικά δεν θα έχει αλλάξει κάτι δραματικά. Πάντως με βάση όσα αναφέρονται εφόσον τα χρήματα θα έπρεπε να πάνε υπέρ Εργατικής Εστίας τι νόημα έχει να ασχοληθεί καν ο εργοδότης να το κυνηγήσει αφού δε θα τα πάρει ο ίδιος ; Ανούσιο είναι... Μάλλον περισσότερο ηθικό είναι το ζήτημα του τύπου "Μου έκανες μια ζημιά και θεωρώ ότι πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να την πληρώσεις " , νομικά δε μπορώ να σε υποχρεώσω αλλά προφανώς αν δε το κάνεις δε θα είναι και ότι καλύτερο για τις "σχέσεις μας". (Δεν αναφέρομαι στη περίπτωση του TS αλλά γενικά όπως πχ στο παράδειγμα στο λινκ με τη κοπέλα που έκανε λάθος στη δουλειά με αποτέλεσμα ο πελάτης να μην πληρώσει κλπ)
kriosgr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Zefyrion είπε Δεν εγινε ζημιά αγόρι μου λέμε, 20 λεπτά ανοιχτό ψυγείο; Τι να χαλάσει, έχω ξαναδουλέψει. Η πατάτα με το πρόστιμο με έκαιγε, είχε και μαγαζί ο πατέρας μου ένα φεγγάρι. Παντός για να χαλάσει κάτι, το ψυγείο πρέπει να είναι εκτός πρίζας, να είναι 30 βαθμοί ζέστη στο δωμάτιο για να ανάψει το κρέας. Έτσι χαλάει νομίζεις, όλο το βράδυ πρέπει να στέκεται μες την ζέστη για να χαλάσει. οταν τον άλλον τον έχεις 8 ώρες με 5 πόστα να κουβαλάει να τυλίγει να καθαρίζει κτλπ. δεν τον βγάζεις το λάδι για ένα ψυγείο ενώ υπήρχε υπεύθυνος που μπορεί να το σώσει κιολας απ τις κάμερες. εγω θα έπιανα τον υπεύθυνο ταμείο, όχι εμένα, και να τσαμπουνάς παραμύθια για ανύπαρκτα πρόστιμα και καλα. Να σε ρωτήσω κάτι μιας και δουλεύεις όπως λες σε παρασκευαστήριο φαγητού. ΕΦΕΤ έχεις περάσει; Από αυτά που γράφεις, μάλλον όχι. Αν περίμενε το κρέας να πάνε 30 βαθμοί όπως λες για να χαλάσει θα χρησιμοποιούσαμε ψυγεία μόνο το καλοκαίρι. Τα ψυγεία δεν τα ανακαλύψαμε για να φτιάχνουμε φραπέ με παγωμένο νερό αλλά για να διατηρούν τρόφιμα προς βρώση για 48 ώρες! Κι αυτό αν δουλεύει σωστά. Για αυτόν τον λόγο η νομοθεσία ΕΠΙΒΑΛΕΙ να υπάρχουν θερμόμετρα σε όλα τα ψυγεία επαγγελματικών χώρων. Μόνο στο ψυγείο του σπιτιού σου αν δεν έχεις θερμόμετρο δεν τρως πρόστιμο. Σε συμβουλεύω να πας να παρακολουθήσεις έστω το σεμινάριο αν σε ενδιαφέρει να δουλεύεις σε παρασκευή φαγητού. Επιβάλλεται και υπάρχουν και πρόστιμα σε όποιους πιάσουν σε κουζίνες και δεν το έχουν. Αυτός που κάθεται στις κάμερες που του προσάπτεις την ευθύνη δεν έχει υποχρέωση ούτε να περάσει από ΕΦΕΤ , ούτε να γνωρίζει την επικινδυνότητα ενός ανοιχτού ψυγείου. Νομικά εσύ την έχεις. Καταλαβαίνω πως κάνεις πολλές δουλειές μαζί με αποτέλεσμα να γίνονται και λάθη. Αυτό που δεν δικαιολογώ όμως είναι η άγνοια της επικινδυνότητας που έχεις. φιλικά πάντα. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από kriosgr
janpap08 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, TopicStrarter είπε αλλά θα στο πω αλλιώς για να καταλάβεις ότι το καθήκον στην δουλειά δεν δικαιολογείται με την πρότερη καλή επίδοση. Είσαι οδηγός στα κτελ και σκίζεσαι κάθε μέρα 10 ώρες... μια μέρα που λες ε έκανες το λάθος και ήπιες μια μπιρίτσα ή βιαζόσουν να γυρίσεις σπίτι γιατί σε πονούσε το κεφάλι και στουκάρεις το κτελ κάπου και πεθαίνει κόσμος ή έστω πες έχεις 1 τραυματία "μόνο"... Θα σε δικαιολογήσει κανείς επειδή τα προηγούμενα πχ 10 χρόνια ήσουν κομπλέ και απίκο στην δουλειά σου; Θα πει το δικαστήριο "εντάξει ήταν σωστός τα προηγούμενα χρόνια και μόνο σήμερα έκανε ζημιά ας του την χαρίσουμε" Τα μπερδεύεις λίγο τα πράγματα...να σου το πω και εγώ αλλιώς λοιπόν. Αν είσαι οδηγός στα ΚΤΕΛ και πιεις μία μπύρα τότε το θέμα πάει αλλού και δεν υπάρχει σύγκριση. Αν είσαι οδηγός στα ΚΤΕΛ δεν κάνεις δρομολόγια 10 ώρες σερί αλλά πρέπει να κάνεις κάποιες στάσεις για ξεκούραση βάση νόμου.Αν είσαι όμως οδηγός στα ΚΤΕΛ και ο ανώτερος σου σου ζητάει να κάνεις το Αθήνα-Θεσ/νίκη 2 φορές σε μία βάρδια,δεν σου επιτρέπει να κάνεις στάσεις για ξεκούραση,σε πιέζει για να βγάλεις γρηγορότερα τα δρομολόγια και γίνει ένα ατύχημα τότε το δικαστήριο θα πρέπει να αναγνωρίσει ηθική αυτουργία στον ανώτερο σου. Επειδή λοιπόν τα πράγματα είναι υποκειμενικά και οι καταστάσεις διαφορετικές ,το να βάλεις πρόστιμο 20€ σε κάποιον που παίρνει 25€ την μέρα για ένα λάθος που μπορεί να γίνει είναι ανήθικο.Λάθη δεν κάνει βλέπεις μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα.Οπότε ,ειδικά αν είναι η πρώτη φορά,του τονίζεις το λάθος του και του ζητάς να είναι προσεκτικότερος. Λογικά δεν θα κάνει το ίδιο λάθος δεύτερη φορά,κάποια στιγμή θα κάνει φυσικά ένα καινούριο λάθος γτ αυτή είναι η κανονικότητα της εργασίας.Όσο μαθαίνεις το αντικείμενο της εργασίας σου και αποκτάς περισσότερα καθήκοντα και υποχρεώσεις κάνεις και καινούρια λάθη...αρκεί φυσικά να μαθαίνεις από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνεις. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από janpap08 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα