PC_MAGAS Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Ουκ ολίγες φορές βρίσκουμε αρκετά αντικείμενα που ο τοπικός vendor τα έχει δυσανάλογα ποιο ακριβά σε σχέση με καταστήματα του εξωτερικού. Γι αυτό έχω τις εξής απορίες: Γιατί ένας τοπικός vendor τα πουλά ποιο ακριβά, δλδ γιατί ένα κινέζικο eshop το πουλά ποιο φτηνά; Τι πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα έχει ένας τοπικός vendor σε σύγκριση με εξωτερικό από άποψη κόστους; (Ουσιαστικά θα ήταν ωραίο να γίνει ένας πίνακας σύγκρισης έτσι με ένα μάτι να δει τι συμφάιρει )
jkoukos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Για τον ίδιο λόγο που όταν πουλάς εσύ λάδι στον κινέζο, αυτός το πουλά αρκετά ακριβότερα στην τοπική αγορά. Κάνοντας εισαγωγή (όχι ατομικά όπως εσύ) αριθμού προϊόντων, έχεις εκτελωνιστικά έξοδα, δασμούς και φόρους. Επιπλέον προσθέτεις τον ΦΠΑ και τέλος βάζεις και ένα ποσοστό κέρδους ώστε να μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Αν δε έχεις και φυσικό κατάστημα και όχι απλό eshop, εκεί έχεις και άλλα διαχειριστικά κόστη. Το ανάποδο γίνεται πουλώντας εσύ λάδι στον κινέζο. 1
georgerov Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε Ουκ ολίγες φορές βρίσκουμε αρκετά αντικείμενα που ο τοπικός vendor τα έχει δυσανάλογα ποιο ακριβά σε σχέση με καταστήματα του εξωτερικού. Γι αυτό έχω τις εξής απορίες: Γιατί ένας τοπικός vendor τα πουλά ποιο ακριβά, δλδ γιατί ένα κινέζικο eshop το πουλά ποιο φτηνά; Τι πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα έχει ένας τοπικός vendor σε σύγκριση με εξωτερικό από άποψη κόστους; (Ουσιαστικά θα ήταν ωραίο να γίνει ένας πίνακας σύγκρισης έτσι με ένα μάτι να δει τι συμφάιρει ) Το πιο βασικό από όλα που δεν προαναφέρθηκε βέβαια είναι ότι στην Κίνα δεν υπάρχει ΦΠΑ σαν έννοια. Ο κόσμος δεν πληρώνει φόρο και όλες τις "δημόσιες" υπηρεσίες τις πληρώνει με την χρήση.
jkoukos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μια χαρά υπάρχουν και στην Κίνα ΦΠΑ, δασμοί, φόροι κλπ, αλλά δεν πληρώνεται εφόσον γίνει εξαγωγή του προϊόντος. Το ίδιο ισχύει και σε μας, σε εξαγωγές.
PC_MAGAS Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Ok αλλά πότε ο αγοραστείς συμφέρει να αγοράσει κάτι από Ελλάδα και Πότε από εξωτερικό; Ακόμη αξίζει να δούμε σε 2 περιπτώσεις: Ο επαγγελματίας αγοραστής. Ο Ιδιώτης αγοραστής. Υπό το φώς αυτό ο τοπικός ventor έχει το θέμα της ταχύτητας είναι ποιο γρήγορος στο να σου προσφέρει το αγαθό και εάν χαλάσει κάτι στο φέρνει ποιο γρήγορα.
Salvation81 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δεν υφισταται συγκριση μεταξυ των ντοπιων πωλητων και πχ καποιων στην Κινα. Αφενος εκει μιλαμε για την πηγη της παραγωγης οποτε πρακτικα απο την παρασκευη πανε σχεδον αμεσα σε εσενα τον αγοραστη. Οταν πουλιεται κατι εδω παιρνει την προμηθεια του ο πωλητης και φυσικα το κρατος (χωρια τα μεταφορικα που σε μεγαλες ποσοτητες σπανια ειναι δωρεαν) και αρα το κοστος εκτοξευεται. Πχ προχθες ειδα κατι γυαλια στο Facebook απο μεγαλη αλυσιδα οπτικων που τα πουλουσαν 15ε (προσφορα και καλα απο 29ε). Τα ιδια γυαλια τα παιρνεις απο Aliexpress με λιγοτερο απο 5ε. Ενα δερματινο πορτοφολι που το ειχα σταμπαρει και μου αρεσε σε μαγαζι εδω κοντα (33ε τιμη) το βρηκα στο Aliexpress λιγο πιο κατω απο 14ε. Οπως ειπες και εσυ βεβαια ο τοπικος πωλητης σου προσφερει κατι τωρα και δεν χρειαζεται να περιμενεις 2-3 εβδομαδες αλλα ενταξει νομιζω πως για τα περισσοτερα εστω πραγματα μπορουμε να ζησουμε χωρις να τα εχουμε 2-3 εβδομαδες.
georgerov Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Με αυτή την λογική βέβαια δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τοπικοί πωλητές καθόλου αφού όλα μπορείς να τα βρεις απέξω και φθηνότερα. Ευτυχώς το κράτος λειτούργησε έστω και αργά και τα περισσότερα σταματάνε τελωνείο πλέον. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από georgerov
Salvation81 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, georgerov είπε Με αυτή την λογική βέβαια δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τοπικοί πωλητές καθόλου αφού όλα μπορείς να τα βρεις απέξω και φθηνότερα. Ευτυχώς το κράτος λειτούργησε έστω και αργά και τα περισσότερα σταματάνε τελωνείο πλέον. Δεν αλλαζει κατι, σε μικροπραγματα γλυτωνεις πολλα. Και καλως η κακως με μεθοδους που εχει το Gearbest και το Banggood που δλδ εκτελωνιζονται σε αλλες Ευρωπαικες χωρες και μετα ερχονται εδω παλι γλυτωνεις ακομα και σε μεγαλουτσικα και ακριβα προιοντα. Περα απο Τηλεορασεις και οικιακες συσκευες γενικα (μεγαλα μεγεθη) εχω να αγορασω πολυ καιρο κατι απο Ελλαδα. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από Salvation81
georgerov Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, Salvation81 είπε Δεν αλλαζει κατι, σε μικροπραγματα γλυτωνεις πολλα. Και καλως η κακως με μεθοδους που εχει το Gearbest και το Banggood που δλδ εκτελωνιζονται σε αλλες Ευρωπαικες χωρες και μετα ερχονται εδω παλι γλυτωνεις ακομα και σε μεγαλουτσικα και ακριβα προιοντα. Περα απο Τηλεορασεις και οικιακες συσκευες γενικα (μεγαλα μεγεθη) εχω να αγορασω πολυ καιρο κατι απο Ελλαδα. Ναι δεν λέω ότι δεν γλυτώνεις και εγώ ο ίδιος έχω αγοράσει και κινητά και άλλες συσκευές απλά λέω ότι δεν είναι ηθικό 😋
Salvation81 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 21 λεπτά πριν, georgerov είπε Ναι δεν λέω ότι δεν γλυτώνεις και εγώ ο ίδιος έχω αγοράσει και κινητά και άλλες συσκευές απλά λέω ότι δεν είναι ηθικό 😋 Ειναι ηθικο να αγοραζει ενας ντοπιος πωλητης ενα ζευγαρι γυαλια χονδρικη στα 3ε, να εχει και καπελο πες αλλα 3ε απο τα γυρω γυρω (και πολλα βαζω βεβαια) και μετα να τα πουλαει 29ε (15ε μετα απο καιρο σε προσφορα) δλδ; Μην αρχιζουμε με το ηθικο σε μια χωρα σαν την Ελλαδα που ειναι πιο φτηνα τα αγροτικα προιοντα απο το εξωτερικο παρα τα δικα μας (αναφερω αυτο γιατι μονο αυτη την παραγωγη εχουμε εδω).
PC_MAGAS Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 16 ώρες πριν, Salvation81 είπε Οπως ειπες και εσυ βεβαια ο τοπικος πωλητης σου προσφερει κατι τωρα και δεν χρειαζεται να περιμενεις 2-3 εβδομαδες αλλα ενταξει νομιζω πως για τα περισσοτερα εστω πραγματα μπορουμε να ζησουμε χωρις να τα εχουμε 2-3 εβδομαδες. Παρόλα αυτά σε επαγγελματικό επίπεδο ίσως 2-3 βδομάδες να είναι ποιο ακριβό συνολικά η αναμονή πχ για ένα ανταλλακτικό. Για κάτι τέτοιο ίσως να αξίζει τοπικός vendor. Ακόμη ουκ ολίγες φορές ο τοπικός vendor έχει το πλεονέκτημα της διαπροσωπικής επαφής να πας να δεις το αντικείμενο προκειμένου να αποφασίσεις εάν σου κάνει.
Salvation81 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 7 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε Παρόλα αυτά σε επαγγελματικό επίπεδο ίσως 2-3 βδομάδες να είναι ποιο ακριβό συνολικά η αναμονή πχ για ένα ανταλλακτικό. Για κάτι τέτοιο ίσως να αξίζει τοπικός vendor. Ακόμη ουκ ολίγες φορές ο τοπικός vendor έχει το πλεονέκτημα της διαπροσωπικής επαφής να πας να δεις το αντικείμενο προκειμένου να αποφασίσεις εάν σου κάνει. Διαφωνω, ο λογος ειναι πως καποια ανταλλακτικα ειδικα στην Ελλαδα κοστιζουν 2-3 φορες επανω σε σχεση με το εξωτερικο. ΑΝ μιλαμε για κατι φτηνο ναι οκ πας το βλεπεις και ολα καλα, ακομα και μπουζι ομως συμφερει να φερεις απεξω (μην το ψαχνεις στο Ελλαντα ο καθενας προσπαθει να γινει πλουσιος σε χρονο ρεκορ - και καποιοι φυσικα το εχουν καταφερει).
PC_MAGAS Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι αλλά πρέπει να λάβουμε και υπόψην και τον χρόνο, πχ έαν θέλεις 1 μήνα για ένα μπουζί και το αμάξι σου έχει χαλάσει well τώρα, και θές άμεση επισκευή (λόγο ότι το χρειάζεσε για να πας στην δουλειά σου και μένεις στην Κολοπετινήτσα) τότε ο τοπικός vendor σε συμφέρει. Δηλαδή ο τοπικός vendor σου διασφαλίζει κάπως ότι έχεις κάτι και το έχεις τώρα και έαν δεν δουλεύει τον παίρνεις τηλέφωνο και ακούει τα εξ αμάξης. Ειδικά σε κρίσιμες λειτουργίες η έκτακτες ανάγκες για προμήθεια τότε συμφέρει ο τοπικός vendor. Πχ για την εργασία μου το μεταπτυχιακό που κάνω χριεαζόμουν ΑΜΕΣΑ 2 LoRa modules ε πήγα σε τοπικό vendor που σε 2-3 μέρες το είχα, ebay ναι μεν είναι φτηνα αλλά εάν ήθελα έναν μήνα για να τα λάβω τότε θα ήταν δώρον άδωρο. Εν αντιθέσει εάν υπάρχουν περιπτώσεις η οποίες πχ το βύσμα του Laptop τροφοδοσίας μου που είναι κάτι που δεν το χρησιμοποιώ συχνά τότε έχω την ευχέρεια να το παραλάβω σε 1 μήνα το ανταλλακτικό που είναι φτηνότερο. Ακόμη βέβαια σε μεγάλες προμήθειες πχ. έχω συνεργείο και κάνω stock 1.000.000 μπουζί επειδή από ανάλυση προέκυψε ότι είναι συχνή βλάβη των πελατών μου τότε αλλάζει το θέμα. Άρα τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2018 από PC_MAGAS
Salvation81 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 7 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε Ναι αλλά πρέπει να λάβουμε και υπόψην και τον χρόνο, πχ έαν θέλεις 1 μήνα για ένα μπουζί και το αμάξι σου έχει χαλάσει well τώρα, και θές άμεση επισκευή (λόγο ότι το χρειάζεσε για να πας στην δουλειά σου και μένεις στην Κολοπετινήτσα) τότε ο τοπικός vendor σε συμφέρει. Δηλαδή ο τοπικός vendor σου διασφαλίζει κάπως ότι έχεις κάτι και το έχεις τώρα και έαν δεν δουλεύει τον παίρνεις τηλέφωνο και ακούει τα εξ αμάξης. Ειδικά σε κρίσιμες λειτουργίες η έκτακτες ανάγκες για προμήθεια τότε συμφέρει ο τοπικός vendor. Πχ για την εργασία μου το μεταπτυχιακό που κάνω χριεαζόμουν ΑΜΕΣΑ 2 LoRa modules ε πήγα σε τοπικό vendor που σε 2-3 μέρες το είχα, ebay ναι μεν είναι φτηνα αλλά εάν ήθελα έναν μήνα για να τα λάβω τότε θα ήταν δώρον άδωρο. Εν αντιθέσει εάν υπάρχουν περιπτώσεις η οποίες πχ το βύσμα του Laptop τροφοδοσίας μου που είναι κάτι που δεν το χρησιμοποιώ συχνά τότε έχω την ευχέρεια να το παραλάβω σε 1 μήνα το ανταλλακτικό που είναι φτηνότερο. Ακόμη βέβαια σε μεγάλες προμήθειες πχ. έχω συνεργείο και κάνω stock 1.000.000 μπουζί επειδή από ανάλυση προέκυψε ότι είναι συχνή βλάβη των πελατών μου τότε αλλάζει το θέμα. Άρα τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο. Ηδη αναφερα πως αν βιαζεται καποιος ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ αγοραζει απο εδω, σε πραγματα ομως που Δεν βιαζομαστε δεν θεωρω λογικο να μας πιανουν κωτσους οι ντοπιοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα