Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Χρήσιμα προγράμματα για windows


forgotten

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας κανω την αρχη ανοιγοντας το πρωτο θεμα ,απο μενα αρκετα χρησιμο προγραμμα που αφορά την εγκατάσταση των windows αυτο καθ αυτο είναι το rufus ,

επίσης ακομα ένα μικρό προγραμμα για pdf που χρησιμοποιώ είναι το sumatra Pdf

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

patch my pc πολύ χρήσιμο εργαλείο.

Όπως και η σουίτα sysinternals, nirsoft ;)

GEGeek Toolkit αλλά δεν είναι δωρεάν :D

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης
  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 4 μήνες μετά...

1. Search Everything, απίστευτα γρήγορο search, μετά το πρώτο index (στους δικούς μου δίσκους έκανε δευτερόλεπτα να το ολοκληρώσει) βρίσκει τα πάντα ακαριαία, ms ούτε καν seconds. Το μεγάλο μείον του είναι ότι δεν είναι open source, είναι όμως εντελώς free εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ανανεώνεται κάθε τόσο και έχει και περιβάλλον στα ελληνικά. Υποστηρίζει και regex.

2. Universal Media Server, open source γραμμένο σε java σου επιτρέπει να μοιράζεις τις ταινίες που έχεις στον δίσκο με τις υπόλοιπες συσκευές στο δίκτυο σου, για μένα το καλύτερο πρόγραμμα DLNA, υποστηρίζει υπότιτλους εξωτερικούς/embeded και transcoding σαν το plex για όσους το χρειάζονται. Από την εμπειρία μου είναι το μόνο που μπορεί να κάνει stream με DLNA σε διαφορετικές τηλεοράσεις/κινητά/laptop διαφορετικές ταινίες bluray remux των 100+ Mbit ταυτόχρονα χωρίς καμία διακοπή/καθυστέρηση, κανένα άλλο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και δοκίμασα τα πάντα σε windows και linux. Αν το pc είναι αρκετά καλό το πρώτο bottleneck που θα συναντήσει κάποιος είναι το gigabit switch. Ανανεώνεται συχνά.

3. KeyPass Password Safe, open source γραμμένο σε c/c++ με C# gui για windows αποθηκεύει τους κωδικούς τοπικά στο pc και κάνει autocomplete στις εφαρμογές των windows και στο browser σαν το lastpass. Επίσης δημιουργεί κωδικούς με βάση τους επιτρεπόμενους χαρακτήρες που θα του ορίσεις. Για να ανοίξει εκτός από master password μπορεί να χρησιμοποιεί και ένα αρχείο κλειδί το οποίο μπορεί κάποιος να το αποθηκεύσει όπου θέλει (πχ σε ένα USB key) ή και τα δύο (password και file). Έχει επιλογή όταν γράφεις το master password να εμφανίζει ένα secure desktop το οποίο δεν επιτρέπει σε keylogger να κάνουν log τα key strokes. Έχει πολλές επιλογές σχετικές με ασφάλεια και δεν έχω ακούσει ποτέ να είχε κάποιο πρόβλημα ασφαλείας τα 10+ χρόνια που το χρησιμοποιώ. Έχει και ελληνικό περιβάλλον και ports για mac/android κλπ και αρκετά plugins. Ανανεώνεται συχνά.

4. qBittorrent, open source γραμμένο σε c++ με το Qt framework και με βάση το libtorrent library είναι το ιδανικό για να μοιράζεις τα video σου με τους φίλους σου. Υποστηρίζει sequential download οπότε μπορείς να ξεκινήσεις να βλέπεις το video αμέσως μόλις ξεκινήσει να κατεβαίνει (αρκεί φυσικά να το κατεβάζεις ποιο γρήγορα από ότι παίζει). Για τα δικά μου κριτήρια είναι το καλύτερο torrent client. Έχει ελληνικό περιβάλλον, προχωρημένες επιλογές που τις συναντάς μόνο σε linux torrent clients και στο project ο βασικός προγραμματιστής είναι Έλληνας. Εγώ μόλις ξεκινήσω το download ανοίγω και το Universal Media Server και βλέπω το video στην τηλεόραση.

5. Firefox με ενεργοποιημένο το always use private browsing mode και το resist fingerprint από τα advanced settings, plugins το uBlockOrigin που κόβει τα πάντα εκτός από το content που θέλεις να δεις (διαφημίσεις , tracking κλπ) και το FoxyProxy ώστε με patterns κάποιες σελίδες να τις ανοίγει μέσω VPN αυτόματα (πχ site με νέα για να γράψεις comments χωρίς να ανησυχείς ότι η κυβέρνηση μπορεί να σε κάνει track) και κάποιες όχι (όπως το insomnia) ώστε να φορτώνουν ποιο γρήγορα. Με τη χρήση του VPN σαν proxy στον firefox μπορείς να έχεις και το firewall των windows block/block και να επιτρέπεις μόνο στον Firefox και στα προγράμματα που χρησιμοποιείς να έχουν internet ενώ αν είσαι μόνιμα μέσα σε VPN tunnel με το software που δείνουν οι διάφορες εταιρίες VPN το firewall των windows παρακάμπτετε εντελώς.

 

 

6. 7zip, open source γραμμένο σε C/C++ ανοίγει οποιοδήποτε συμπιεσμένο αρχείο (rar κλπ), συμπιέζει λίγο περισσότερο από όλα τα άλλα στο δικό του format (7z) αλλά μπορεί να δημιουργήσει και zip αρχεία. Πολλές προχωρημένες επιλογές και δυνατότητα να δημιουργήσει αρχεία 7z με κωδικό που τα περιεχόμενα είναι encrypted σε αντίθεση με το zip που και να έχεις κωδικό τα περιεχόμενα φαίνονται. Χρησιμοποιεί όλα τα threads του CPU οπότε είναι ποιο γρήγορο.

7. Notepad++, open source γραμμένο σε c++. Έυκολος στη χρήση text editor με πάρα πολλές δυνατότητες όπως μετατροπή αρχείων σε διαφορετικά encoding με BOM ή χωρίς. Φυσικά για όποιον θέλει κάτι ακόμα παραπάνω και έχει γνώσεις προγραμματισμού υπάρχει το SublimeText που είναι ο απόλυτος text editor γραμμένος σε python (αν και η python είναι αργή ο Sublime είναι ο ποιο γρήγορος text editor που υπάρχει), το μείον του είναι ότι δεν είναι δωρεάν αλλά υπάρχει demo έκδοση που δεν λήγει ποτέ και απλά εμφανίζει ένα διακριτικό παράθυρο μία στις τόσες όταν κάνεις save.

8. LibreOffice, open source γραμμένο σε java, το δωρεάν office για windows. Οι δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερο από το Apache OpenOffice (και τα δύο είναι fork του StarOffice από το 2000 που το έκανε open source η sun). Εγώ βλέπω ελάχιστες διαφορές ανάμεσα στα δύο, αν δεν με απατά η μνήμη μου το Libre έχει ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο με το που το κάνεις εγκατάσταση ενώ το Apache θέλει να κατεβάσεις το language extension. Δυστυχώς το excel τους δεν είναι τόσο καλά γραμμένο και μετά τις 50.000 γραμμές αρχίζει να είναι τόσο αργό που είναι δύσκολο να κάνεις πολύπλοκα πράγματα. Υπάρχουν και μικρά προβλήματα συμβατότητας με το MS Office (πχ να αλλάζει σελίδα μία γραμμή πριν κλπ), το Libre Office έχω ακούσει ότι είναι ποιο συμβατό.

9. Gimp, open source γραμμένο σε c/c++ πάνω στο gnome gui (υπάρχει port για windows φυσικά), το δωρεάν photoshop. Πολύ καλό πρόγραμμα με πάρα πολλές δυνατότητες όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με την Adobe Suite, το μόνο που υπερτερεί είναι ο καλύτερος έλεγχος στο jpg export, σου επιτρέπει να επιλέξεις εσύ το chroma subsampling ενώ το photoshop επιλέγει αυτόματα ανάλογα με το quality, επίσης έχει και περισσότερους αλγόριθμους για resize.

  • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν επίσης το cwRsyncDeltaCopy που είναι ports του rsync για windows, με αυτά μπορείς να συγχρονίσεις τους φακέλους σου και να έχεις realtime backup με κάποιο εξωτερικό δίσκο ή με κάποιο χώρο στο internet (π.χ. Hetzner Cloud). To rsync είναι το standard linux library που χρησιμοποιούν όλες οι εταιρίες εκτός από την microsoft για συγχρονισμό αρχείων. Για συγχρονισμό Android με Windows υπάρχει το Syncthing (εγώ το χρησιμοποιώ για τον φάκελο με τις φωτογραφίες και τα video του κινητού), είναι εύκολο στη χρήση με γραφικό περιβάλλον. Για όσους θέλουν να αυτοματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες διαδικασίες να κοιτάξουν και το AutoIt Scripting language και όποιος θέλει να κάνει backup ολόκληρο το δίσκο του ας κοιτάξει το Clonezilla.

 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

10. Equalizer APO, open source γραμμένο σε c++ το APO είναι το ποιο διαδεδομένο sound eq για windows. Όποιος δεν θέλει να φτιάχνει config files στον text editor μπορεί να συνδυάσει το APO με ένα γραφικό περιβάλλον όπως το Peace GUI (open source, γραμμένο σε AutoIt). Ενοχλεί τους δίπλα σας το πολύ μπάσο που έχουν τα ηχεία του υπολογιστή ή σας κουράζουν τα πολλά πρίμα που έχουν τα critical listening ακουστικά σας; Δύο click στο equalizer και το πρόβλημα λύθηκε χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε ακριβή κάρτα ήχου με EQ.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

lightshot

Ενα πολυ ωραιο προγραμματακι , μπορεις να κάνεις print screen την οθόνη του υπολογιστή   να την  επεξεργαστεις  και μετα η να κανεις Save στον υπολογιστη η να το ανεβασεις στο cloud τους και να κανεις share το link σε οποιον θελεις :)

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.