Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εισαι αγοραστης και θες να αγορασεις εναν καναπε. Βλεπεις σε μια αγγελια εναν που σου αρεσει αλλα δεν εχει τιμη. Ο πωλητης ζηταει να του κανεις προσφορα.

Ποσες οι πιθανοτητες ο πωλητης να σου πει μετα τη προσφορα σου μια διπλασια τιμη και ποσες, οχι μικροτερη, αλλα ιδια. 

Αυτο που γινεται στις αγγελιες ειναι παραλογο. Μου φαινεται οτι οι πωλητες ψαρευουν κοσμο, δεν θελουν να πουλησουν, αλλα να νιωσουν ποση αξια εχει κατι που εχουν. 

Ειχα βρει μια κουρτινα οπου παλι δεν ειχε ονομαστικη τιμη, και μετα απο επιμονη καταφερα ο πωλητης να μου πει μια τιμη γυρω στα 70. Περασαν δυο τρεις μηνες και βρηκα την ιδια κουρτινα σε καλύτερη κατασταση σε αλλη αγγελια στα 30. Αμα περιμενω και αλλο ισως τη ξαναβρω τζαμπα. Αξιζει ομως να περιμενεις και να μην παρεις κατι που θελεις τη στιγμη που το θελεις; 

Και επειτα υπαρχει και το ebay. Οι πωλητες μερικες φορες βλεπουν τιμες που παιζουν εκει οποτε χτυπανε τις τιμες εχοντας υπομονη τριετιας. 

Αξιζει να περιμενεις να πουλησεις κατι που θα βαλεις σε αγγελια σημερα, σε ενα χρονο αν και ισως, βρεθει αγοραστης;

Ακομα και τα εμπορικα μαγαζια, αν βλεπουν οτι φευγει η σεζον, βαζουν εκπτωσεις. 

Εχω δει σε μαγαζι να πουλουνται μεταχειρισμενα μαξιλαρια , απο τον περασμενο αυγουστο σε ιδια τιμη ακριβως. Καθως με ενδιαφερουν καποια μαξιλαρια και μπαινω συχνα στην ιστοσελιδα του καταστηματος. Εχω παρατηρησει επισης οτι καποια καλυμματα που δινει, οι τιμες τους ειναι στο θεο. Ειναι τιμες που σε αγγελιες μπορεις να βρεις ευκολα τα ιδια καλυμματα ακριβως σε τιμες τρεις και τεσσερις φορες κατω απο την αξια που δινει το καταστημα, με δικαιολογια την εγγυση και το φπα. Τιμες που αμα πας μια βολτα στο παζαρι του σχιστου θα βρεις ακομα και κρεβατι μαζι με το παπλωμα, σε τιμη ιδια με τα μεταχειρισμενα καλυμματα που δινει το καταστημα. 

Οποτε βλεπω αγγελια που δεν εχει τιμη απλα τη προσπερναω. Οποτε βλεπω αγγελια που δεν εχει τιμη αλλα επισης εχει κατι που με ενδιαφερει, βρισκομαι σε σύγχυση. Ακομα και να μπεις στον κοπο να ρωτησεις ποσο δινει αυτο που θελεις, η απαντηση στη συπριπτικη πλειοψηφία θα ειναι ο τιτλος* , εμπειρικα μιλωντας.

Αυτο ειναι χαζο κατ εμε. Βαλτε τουλαχιστον μια τιμη. Φταστε τη ακομα και στο θεο, δειτε ακομα και το max τιμων που μπορουν να ζητησουν καποιοι στο ebay. Προσωπικα θα προτιμουσα τιμες μεσου ορου τιμων που μπορεις να δεις εκει, και σε αλλες αγγελιες ιστοσελίδων η τιμες καταστηματων.

Μην βγαλεις καν το προιον σου στη φορα αν δεν θελεις να το δωσεις. Και επισης μην εισαι αρνητικος αν σου δωθει μια τιμη που δεν περιμενες να λαβεις. Εξηγησε απο την αρχη οτι " ξερεις κατι, λεω να το δωσω τοσο γιατι ταδε ταδε και ταδε" . Μη περιμενεις να σου δωσει ο αγοραστης το δυσκολο κομματι της συναλλαγης, αυτο της αξιας ενος αντικειμενου. 

Καλα μυαλα!

Επεξ/σία από redhotstef
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε redhotstef oλα αυτα για μια κουρτινα; Μαλιστα.

Γενικα αν κατι δε συμφερει δεν το πουλας/αγοραζεις, εκτος αν υπαρχει αναγκη/βιασυνη που αν δεν κατσει ευκαιρια τοτε θα ακριβοπληρωσεις/φθηνοπουλησεις.

Η ιστορια παντως δειχνει οτι αμα δεν αναγραφεται τιμη ο πωλητης ζητα περισσοτερα απο το μεσο ορο και ψαχνει κοροιδο αγοραστη να τον δαγκωσει.

https://m.youtube.com/watch?v=t3Z2gh0v50E

Επεξ/σία από stratosw
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, redhotstef είπε

Εισαι αγοραστης και θες να αγορασεις εναν καναπε. Βλεπεις σε μια αγγελια εναν που σου αρεσει αλλα δεν εχει τιμη. Ο πωλητης ζηταει να του κανεις προσφορα.

Ποσες οι πιθανοτητες ο πωλητης να σου πει μετα τη προσφορα σου μια διπλασια τιμη και ποσες, οχι μικροτερη, αλλα ιδια. 

Αυτο που γινεται στις αγγελιες ειναι παραλογο. Μου φαινεται οτι οι πωλητες ψαρευουν κοσμο, δεν θελουν να πουλησουν, αλλα να νιωσουν ποση αξια εχει κατι που εχουν. 

Ειχα βρει μια κουρτινα οπου παλι δεν ειχε ονομαστικη τιμη, και μετα απο επιμονη καταφερα ο πωλητης να μου πει μια τιμη γυρω στα 70. Περασαν δυο τρεις μηνες και βρηκα την ιδια κουρτινα σε καλύτερη κατασταση σε αλλη αγγελια στα 30. Αμα περιμενω και αλλο ισως τη ξαναβρω τζαμπα. Αξιζει ομως να περιμενεις και να μην παρεις κατι που θελεις τη στιγμη που το θελεις; 

Και επειτα υπαρχει και το ebay. Οι πωλητες μερικες φορες βλεπουν τιμες που παιζουν εκει οποτε χτυπανε τις τιμες εχοντας υπομονη τριετιας. 

Αξιζει να περιμενεις να πουλησεις κατι που θα βαλεις σε αγγελια σημερα, σε ενα χρονο αν και ισως, βρεθει αγοραστης;

Νομιζω πριν κανεις μια προσφορά θα πρεπει και εσυ να εχεις κανει μια μικρή ερευνά αγορας , οσο ειναι δυνατόν, για το ποσο περίπου κανει αυτο που θες :) αν θες πχ ενα καναπε βλεπεις περιπου ποσο πανε η καναπέδες αυτου του τυπου καινούργιοι ,ποσο μεταχειρισμένοι και εκει παιζεις και εσυ με το ποσο που θα βαλεις :)  

Δημοσ.

Κάνεις γενικά μια έρευνα αγοράς και από εκεί και πέρα υπολογίζεις περίπου πόσα θες να γλυτώσεις αγοράζοντας μεταχειρισμένο κάτι. Ο καθένας όσο θέλει πουλάει και όπως θέλει το πουλάει. Αν θέλει να λάβει προσφορές με γεια του με χαρά του. Πέτα τη δική σου στο τραπέζι και πάνε παρακάτω. Ηδη έχεις αποφασίσει ότι το καινούργιο κάνει 10 και εσύ θες να δώσεις 5. Απλά είναι τα πράγματα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, redhotstef είπε

Ακομα και τα εμπορικα μαγαζια, αν βλεπουν οτι φευγει η σεζον, βαζουν εκπτωσεις. 

Εχω δει σε μαγαζι να πουλουνται μεταχειρισμενα μαξιλαρια , απο τον περασμενο αυγουστο σε ιδια τιμη ακριβως. Καθως με ενδιαφερουν καποια μαξιλαρια και μπαινω συχνα στην ιστοσελιδα του καταστηματος. Εχω παρατηρησει επισης οτι καποια καλυμματα που δινει, οι τιμες τους ειναι στο θεο. Ειναι τιμες που σε αγγελιες μπορεις να βρεις ευκολα τα ιδια καλυμματα ακριβως σε τιμες τρεις και τεσσερις φορες κατω απο την αξια που δινει το καταστημα, με δικαιολογια την εγγυση και το φπα. Τιμες που αμα πας μια βολτα στο παζαρι του σχιστου θα βρεις ακομα και κρεβατι μαζι με το παπλωμα, σε τιμη ιδια με τα μεταχειρισμενα καλυμματα που δινει το καταστημα. 

Οποτε βλεπω αγγελια που δεν εχει τιμη απλα τη προσπερναω. Οποτε βλεπω αγγελια που δεν εχει τιμη αλλα επισης εχει κατι που με ενδιαφερει, βρισκομαι σε σύγχυση. Ακομα και να μπεις στον κοπο να ρωτησεις ποσο δινει αυτο που θελεις, η απαντηση στη συπριπτικη πλειοψηφία θα ειναι ο τιτλος* , εμπειρικα μιλωντας.

Αυτο ειναι χαζο κατ εμε. Βαλτε τουλαχιστον μια τιμη. Φταστε τη ακομα και στο θεο, δειτε ακομα και το max τιμων που μπορουν να ζητησουν καποιοι στο ebay. Προσωπικα θα προτιμουσα τιμες μεσου ορου τιμων που μπορεις να δεις εκει, και σε αλλες αγγελιες ιστοσελίδων η τιμες καταστηματων.

Μην βγαλεις καν το προιον σου στη φορα αν δεν θελεις να το δωσεις. Και επισης μην εισαι αρνητικος αν σου δωθει μια τιμη που δεν περιμενες να λαβεις. Εξηγησε απο την αρχη οτι " ξερεις κατι, λεω να το δωσω τοσο γιατι ταδε ταδε και ταδε" . Μη περιμενεις να σου δωσει ο αγοραστης το δυσκολο κομματι της συναλλαγης, αυτο της αξιας ενος αντικειμενου. 

Καλα μυαλα!

Ποσα δίνεις; "Ένα ευρώ". Και ας κάνει παζάρια μετα.

Οτι και να πεις, θα ζητήσει παραπάνω, δεν υπάρχει περίπτωση για λιγότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Μα το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς καθιστούν σαφές στην αγγελία ότι δεν ανέχονται γελοίες προσφορές. LOL δηλαδή.

Μερικοί έχουν ένα τρομερό τουπέ, πραγματικά βγαίνεις εκτός εαυτού ώρες-ώρες.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά μη σε νοιάζει κιόλας. Εσύ ρίξε την προσφορά σου και άφησε τον να γελάσει αν θέλει. Λες και οι υπόλοιπες προσφορές που θα λάβει θα είναι καλύτερες. Αλλιώς ας το κρατήσει και ας περιμένει πότε θα το δώσει. 

Δημοσ.

Σε νοιάζει δε σε νοιάζει, σε μερικούς αν τους είχες μπροστά σου σου 'ρχεται να τους τραβήξεις ένα φάσκελο στο σβέρκο σαν αυτά που έπεφταν στην προσευχή στο γυμνάσιο στους φρεσκοκουρεμένους.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το καραγκιοζιλίκι «ποσά δίνεις κάνε μου μια προσφορά» χωρίς να υπάρχει μια βάση πραγματικά και εμένα με ξεπερνάει. Πρόσφατα ήθελα ένα μικρό και ελαφρύ λαπτοπ για ταξίδια χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, είδα ένα MacBook Air 11» 2008 ή 09 από αγγελία εδώ και έφαγα κυριολεκτικά 2,5 μέρες για να λάβω φωτογραφίες και να μη μου λέει τιμή. Εν τελεί έκανα μια έρευνα αγοράς στο eBay είδα ποσό ξεκινάει και του έκανα αυτή την προσφορά και δεν απάντησε ποτέ. Χαμένος χρόνος τη στιγμή που εγώ το ήθελα - από εδώ και πέρα στο ποσά δίνεις θα παίρνουν απάντηση αλλά Τάκη τσουκαλα στο βίντεο «εξίσωση»...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Κάνεις γενικά μια έρευνα αγοράς και από εκεί και πέρα υπολογίζεις περίπου πόσα θες να γλυτώσεις αγοράζοντας μεταχειρισμένο κάτι. Ο καθένας όσο θέλει πουλάει και όπως θέλει το πουλάει. Αν θέλει να λάβει προσφορές με γεια του με χαρά του. Πέτα τη δική σου στο τραπέζι και πάνε παρακάτω. Ηδη έχεις αποφασίσει ότι το καινούργιο κάνει 10 και εσύ θες να δώσεις 5. Απλά είναι τα πράγματα. 

Βασικα προκειται για μεταχειρισμενα σεντονια που δεν τα βρισκεις καινουρια. Ειναι δεκαετιας και βαλε. Χωρις εγγυηση καλης λειτουργιας για 6 μηνες πχ χωρις τιποτα.

Δεν με νοιαζει που νομιζει οτι ειναι συλλεκτικα, και εγω το πιστευω στη τελικη. Αλλα βαλε μια τιμη να υπαρχει.

Συνηθως στις αγγελιες βαζουν αντι για τιμη, τον αριθμο 1. Και καλα. Αφου δεν το πιστευουν, γιατι δεν βαζουν το μεγιστο μιας τιμης που ουτε οι πωλητες φανταζονται οτι θα μπορουν να το πουλησουν; Και μετα ας γινει και το παζαρι. Αυτο που γινεται τωρα δεν ειναι παζαρι αλλα δημοπρασια.  Δημοπρασια χωρις αποδεικτικα στοιχεια, οτι και καλα καποιος αλλος αγοραστης μπορει να του προτεινε πιο ανεβασμενη προσφορα. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, stratosw είπε

ρε redhotstef oλα αυτα για μια κουρτινα; Μαλιστα.

Δ   Α   Κ   Ρ   Υ   Α          &          Θ   Ε   Ο   Σ

Δημοσ.

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να πουλήσει, όπως κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να αγοράσει.

Επίσης, καθένας πουλάει όσο θέλει και με ο,τι όρους θέλει. Ο αγοραστής κρίνει αν τον συμφέρει. Αν δεν τον συμφέρει, αν δεν του αρέσει ο πωλητής, αν δεν θέλει να ασχοληθεί, ή τον χαλάει το τουπε του πωλητή κλπ κλπ, πάει παρακάτω. 

Η μόνη περίπτωση που ο πωλητής θα έπρεπε υποχρεωτικά να έχει κοινωνικό πρόσωπο, είναι να έχει μονοπώλιο για είδος πρώτης ανάγκης.

Ε, τα κομπιούτερ, κινητά, κουρτίνες κλπ ούτε πρώτης ανάγκης είναι ούτε οι πωλητές έχουν το μονοπώλιο.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, dtzgr είπε

πάει παρακάτω

Αμ εδώ είναι το θέμα. Εδώ πρέπει να πέσει το παστέλι και όχι να πάει παρακάτω.

Δημοσ.

Όσο βρίσκουν και τα κάνουν, δεν θα σταματήσουν να τα κάνουν.

Δεν φταίει ο πωλητής που προσπαθεί να αλλάξει τους συσχετισμούς ισχύος της συναλλαγής, αλλά ο αγοραστής που κάνει engage σε τέτοιου είδους συναλλαγές. 

Και για να πούμε του στραβού το δίκιο, δικά τους είναι και ό,τι θέλουν τα κάνουν. Εάν σε κάποιον δεν αρέσει, δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραπονεθεί. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...