agnostos13 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Διαβάζω για καθυστέρηση ενεργοποίηση αισθητήρων στον Hikvision AX Pro >2” ενώ στον Ajax είναι <1”. Ισχύει ή είναι παλιά δεδομένα; Επίσης η σειρήνα μπορεί νε φλασάρει και στους δύο συναγερμούς όταν είναι σε αναμονή;
manolis940 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε Διαβάζω για καθυστέρηση ενεργοποίηση αισθητήρων στον Hikvision AX Pro >2” ενώ στον Ajax είναι <1”. Ισχύει ή είναι παλιά δεδομένα; Επίσης η σειρήνα μπορεί νε φλασάρει και στους δύο συναγερμούς όταν είναι σε αναμονή; Δεν ξέρω να σου πω στα σίγουρα αλλά έχει τεράστια σημασία αν ας πούμε ο Ajax στέλνει συναγερμό στα ασύρματα σε 0,15s και ο AX Pro στείλει το σήμα στα 3sec ?
doubleh Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου @manolis940 και @gorge18 Σας ευχαριστώ θα το δω. Δεν ξερω ακριβώς τι ψάχνω. Η σκέψη μου ειναι να μπορώ να δω άμεσα τι συμβαίνει αν χτυπήσει κάποιος αισθητήρας. Τώρα θέλω 5 λεπτά, να δω ποιος χτύπησε, να ανοίξω nvr να πάω στις σχετικές καμερες , να δω τα προηγούμενα λεπτά. Φαντάζομαι θα έπρεπε να ειναι πιο εύκολο.
gorge18 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 2 ώρες πριν, doubleh είπε Τώρα θέλω 5 λεπτά, να δω ποιος χτύπησε Οταν λες χτύπησε; κουδουνι; Αισθητήρας;
manolis940 Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 11 ώρες πριν, doubleh είπε @manolis940 και @gorge18 Σας ευχαριστώ θα το δω. Δεν ξερω ακριβώς τι ψάχνω. Η σκέψη μου ειναι να μπορώ να δω άμεσα τι συμβαίνει αν χτυπήσει κάποιος αισθητήρας. Τώρα θέλω 5 λεπτά, να δω ποιος χτύπησε, να ανοίξω nvr να πάω στις σχετικές καμερες , να δω τα προηγούμενα λεπτά. Φαντάζομαι θα έπρεπε να ειναι πιο εύκολο. Δεν είναι αυτονόητο σχεδόν σε κανένα συναγερμό αυτό. Με το τωρινό σου σύστημα που δεν ξέρω τι είναι, ίσως το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ρυθμίσεις τις κάμερες να έχουν κάποιο motion detection και ξέροντας πχ ότι ο συναγερμός χτύπησε στις 15:20 να δεις αν κάποια κάμερα έχει πιάσει κίνηση γύρω από αυτή την ώρα χωρίς να ψάχνεις το footage. Δεδομένου βέβαια ότι δίνεται αυτή η δυνατότητα απ' την εφαρμογή των καμερών σου. Οι πιο ωραίες λύσεις αλλά ακριβότερες πάντως για εμένα είναι αυτές των Ajax και Hikvision. Στον Ajax που το έχω δουλέψει κιόλας είναι άλλη φάση αν έχεις βάλει αισθητήρα photo on demand διότι σου δίνει και την δυνατότητα μέσω αυτοματισμών να πάρεις φωτογραφίες και για άλλες ζώνες. Πχ άνοιξε η πόρτα την ώρα που το σπίτι είναι σε night mode, χτύπησε η πυρασφάλεια, κάποιος όπλισε ή αφόπλισε κ.α. Μπορείς σε όλες τις περιπτώσεις να πάρεις μια οπτική επιβεβαίωση. Οικονομικότερη λύση τώρα αν δεν έχεις κάποιον απ' τους παραπάνω συναγερμούς είναι να πάρεις καταγραφικό και σε μία PGM έξοδο να την ρυθμίσεις ώστε να δίνει σήμα σε μία απ' τις Alarm εξόδους του καταγραφικού.
doubleh Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 10 ώρες πριν, manolis940 είπε Δεν είναι αυτονόητο σχεδόν σε κανένα συναγερμό αυτό. Με το τωρινό σου σύστημα που δεν ξέρω τι είναι, ίσως το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ρυθμίσεις τις κάμερες να έχουν κάποιο motion detection και ξέροντας πχ ότι ο συναγερμός χτύπησε στις 15:20 να δεις αν κάποια κάμερα έχει πιάσει κίνηση γύρω από αυτή την ώρα χωρίς να ψάχνεις το footage. Δεδομένου βέβαια ότι δίνεται αυτή η δυνατότητα απ' την εφαρμογή των καμερών σου. Οι πιο ωραίες λύσεις αλλά ακριβότερες πάντως για εμένα είναι αυτές των Ajax και Hikvision. Στον Ajax που το έχω δουλέψει κιόλας είναι άλλη φάση αν έχεις βάλει αισθητήρα photo on demand διότι σου δίνει και την δυνατότητα μέσω αυτοματισμών να πάρεις φωτογραφίες και για άλλες ζώνες. Πχ άνοιξε η πόρτα την ώρα που το σπίτι είναι σε night mode, χτύπησε η πυρασφάλεια, κάποιος όπλισε ή αφόπλισε κ.α. Μπορείς σε όλες τις περιπτώσεις να πάρεις μια οπτική επιβεβαίωση. Οικονομικότερη λύση τώρα αν δεν έχεις κάποιον απ' τους παραπάνω συναγερμούς είναι να πάρεις καταγραφικό και σε μία PGM έξοδο να την ρυθμίσεις ώστε να δίνει σήμα σε μία απ' τις Alarm εξόδους του καταγραφικού. Κατάλαβα. Τώρα δεν ξερω τι έχω. Μάλλον κάποιο sigma, από την Matrix security. To PGM που λες ειναι έξοδος από το συναγερμό και είσοδος για κάπου αλλού; στην ουσία να ενημερώνεται το κάτι άλλο για συμβάντα του συναγερμού ή το ανάποδο; Από καταγραφικό έχω της tp link, ενα vigi με κάμερες reolink.
alejsalonica Δημοσ. 8 Αυγούστου Δημοσ. 8 Αυγούστου Στις 23/7/2025 στις 9:11 ΜΜ, gousias είπε Από συναγερμό Inim, έχει δοθεί με 6κλωνο καλώδιο σε μπάνιο, 2 εσωτερικά καλώδια του σε παγίδα παραθύρου και τα υπόλοιπα σε ανιχνευτή πλημμύρας. Ωστόσο επειδή θα ήθελα να βάλω και μία ηλεκτροβάνα να ελέγχεται από τον συναγερμό, όταν γίνεται ολική όπλιση να κλείνει το γενικό διακόπτη νερού, έχει προκύψει ένα πρόβλημα με την έλλειψη καλωδίου και μιας κι έχουν ολοκληρωθεί τα μερεμέτια και βαψίματα, είναι δύσκολο να ξαναγίνουν όλες αυτές οι φασαρίες! Τα φώτα σας με όποιες ιδέες-προτάσεις μπορεί κάτι να γίνει; Θα προτιμούσα να είναι κατά προτεραιότητα με καλώδιο κάποια λύση, ίσως με κάποιο εξάρτημα (αν υπάρχει κάτι που μπορεί να "διπλασιάσει" ισχύ του υπάρχοντος καλωδίου) ή αναδιάταξη στην υπάρχουσα καλωδίωση στο μπάνιο; Πάρε έναν ανιχνευτή Aqara ΑΣΥΡΜΑΤΟ 21€ και μια συσκευή για την βάνα επίσης Aqara ΑΣΥΡΜΑΤΟ 62€, όλα στο σύνολο 83€ και καλώς ήρθες στον αιώνα μας... Θα χρειαστείς και ένα Hub βέβαια, έχει πολλά, θα προτιμούσα το Aqara Smart Doorbell Camera G410 το οποίο θα το χρησιμοποιήσεις και για άλλες συσκευές https://www.amazon.de/REQUIRES-Wireless-Detector-Automation-Bathroom/dp/B07D39MSZS?ref_=ast_sto_dp&th=1 https://www.amazon.de/Control-Requires-Combined-Supports-HomeKit/dp/B0DB8KS8Q3?ref_=ast_sto_dp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα