thephotoshoped Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Παιδιά κέρδισα μια κάρτα CF της SanDisk πρόσφατα και η SanDisk μου ζήτησε τα στοιχεία αποστολής. Της τα έδωσα όμως είδα ότι έστειλε το δέμα με UPS. Αυτό τώρα θα περάσει τελωνείο; Και εάν ναι εγώ θα πληρώσω κάτι εφόσον η τιμή αγοράς του είναι μηδενική αφού είναι δώρο;
isay Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Στα αντίστοιχα θέματα που συζητάμε για τελωνεια, εχουν συζητηθεί αρκετές αναλογες περιπτώσεις. Συνοπτικά : Δώρο δεν υφίσταται στην τελωνειακή νομοθεσία. Οτιδήποτε μπαινει στην ΕΕ, εκτελωνίζεται με βάση κάποιους κανόνες Αν λοιπον η κάρτα σου εχει μεγαλη εμπορική αξία, ναι θα πληρώσεις φπα και δασμους
VyronPeristeri Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Οταν ερθει η ειδοποιηση για το τελωνειο επικοινωνεις μαζι τους και το λογικο ειναι οτι αυτοι θα καλυψουν το κοστος του τελωνειου. Αλλα μου φαινεται δυσκολο να μην το εχουν σκεφτει οι ιδιοι και μπορει να στο στειλουν απο καποια ευρωπαικη αποθηκη.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 5 ώρες πριν, thephotoshoped είπε Παιδιά κέρδισα μια κάρτα CF της SanDisk πρόσφατα και η SanDisk μου ζήτησε τα στοιχεία αποστολής. Της τα έδωσα όμως είδα ότι έστειλε το δέμα με UPS. Αυτό τώρα θα περάσει τελωνείο; Και εάν ναι εγώ θα πληρώσω κάτι εφόσον η τιμή αγοράς του είναι μηδενική αφού είναι δώρο; Εφόσον στέλνουν με courier αν δεν καλύψουν αυτοί τα έξοδα μην δεχτείς να παραλάβεις καν, θα έχεις κάνα 80 αρι τουλάχιστον έξοδα
thephotoshoped Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Επικοινώνησα μαζί τους και τους είπα εάν προλάβουν να ακυρώσουν τη UPS και να το στείλουν με USPS. Μου είχαν πει και οι ίδιοι ότι στέλνουν από ΗΠΑ για αυτό τον λόγο ήθελαν κάποια επιπλέον στοιχεία μου. Εννοείται πως δε θα παραλάβω εάν έρθει τελωνείο. Η κάρτα καινούργια από εδώ έχει ένα 40αρι.
Salvation81 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Λιγο δυσκολο να στο στειλουν με USPS, οι εταιρειες διαλεγουν κουριερ γιατι κανουν παραλαβη απο την εδρα τους, για USPS πρεπει να παει καποιος απο εκει και να στο στειλει (τουλαχιστον παλιοτερα αυτο ισχυε).
jerry banana Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Στις 7/7/2018 στις 3:52 ΠΜ, thephotoshoped είπε Παιδιά κέρδισα μια κάρτα CF της SanDisk πρόσφατα και η SanDisk μου ζήτησε τα στοιχεία αποστολής. Της τα έδωσα όμως είδα ότι έστειλε το δέμα με UPS. Αυτό τώρα θα περάσει τελωνείο; Και εάν ναι εγώ θα πληρώσω κάτι εφόσον η τιμή αγοράς του είναι μηδενική αφού είναι δώρο; τελικα τι εγινε?
thephotoshoped Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 22 ώρες πριν, jerry banana είπε τελικα τι εγινε? Τελικά μετά από έναν δαίδαλο γραφειοκρατίας με την ελληνική UPS, έγγραφα επί εγγράφων κατάφερα να το πάρω σαν δώρο. Η διαδικασία όμως ήταν πλήρως αποκαρδιωτική.
Jiakometi Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, thephotoshoped είπε Τελικά μετά από έναν δαίδαλο γραφειοκρατίας με την ελληνική UPS, έγγραφα επί εγγράφων κατάφερα να το πάρω σαν δώρο. Η διαδικασία όμως ήταν πλήρως αποκαρδιωτική. Αντιλαμβάνεσαι ότι ο Δαίδαλος της γραφειοκρατείας δεν έχει να κάνει με την UPS ή την εκάστοτε υπηρεσία courier αλλά με το ελληνικό τελωνείο. Και επειδή εκείνοι (UPS) το μετέφεραν (άρα μεσολαβούν αναγκαστικά) εσύ συνδυαλέγεσαι μαζί τους, ή μάλλον με τον εκτελωνιστή τους.
thephotoshoped Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Προφανώς και όλα ξεκινούσαν από το τελωνείο και τις υπηρεσίες του αγαπητού μας κράτους. Και η ίδια η ups Ελλάδας όμως ήταν δυσλειτουργική με λάθος οδηγίες, αναμονές στα τηλέφωνα, ωράρια δημοσίου κλπ
Salvation81 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, thephotoshoped είπε Προφανώς και όλα ξεκινούσαν από το τελωνείο και τις υπηρεσίες του αγαπητού μας κράτους. Και η ίδια η ups Ελλάδας όμως ήταν δυσλειτουργική με λάθος οδηγίες, αναμονές στα τηλέφωνα, ωράρια δημοσίου κλπ Για να καταλαβω, στο περασαν τελικα σαν δωρο και δεν πληρωσες ουτε εσυ ουτε η Sandisk/WD; Ακουγεται παραξενο αφου το τελωνειο δεν αναγνωριζει "δωρα".
jerry banana Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, thephotoshoped είπε Προφανώς και όλα ξεκινούσαν από το τελωνείο και τις υπηρεσίες του αγαπητού μας κράτους. Και η ίδια η ups Ελλάδας όμως ήταν δυσλειτουργική με λάθος οδηγίες, αναμονές στα τηλέφωνα, ωράρια δημοσίου κλπ Εντάξει τότε.
thephotoshoped Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Salvation81 είπε Για να καταλαβω, στο περασαν τελικα σαν δωρο και δεν πληρωσες ουτε εσυ ουτε η Sandisk/WD; Ακουγεται παραξενο αφου το τελωνειο δεν αναγνωριζει "δωρα". Τελικά πέρασε και η Sandisk πλήρωσε όλα τα έξοδα εκτελωνισμού κλπ. Οπότε εγώ το πήρα σαν δώρο.
Salvation81 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Τελικά πέρασε και η Sandisk πλήρωσε όλα τα έξοδα εκτελωνισμού κλπ. Οπότε εγώ το πήρα σαν δώρο. Ε ναι ενταξει ετσι το ξερω, εγω ειπα μηπως εγινε κανα θαυμα και δεν πληρωσε κανεις
Silverage Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Είχα αγοράσει κάτι που έκανε 400€ απο Αμερική και ήταν χαλασμένο. Μου στείλανε άλλο και το έβαλαν αξία 0€. Δεν πέρασε απο τελωνείο οπότε υπάρχουν περιπτώσεις που δεν πληρώνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα