Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Junior22 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Άρα πρέπει να μην είναι κάποια από τις μεγάλες ιδιωτικές μεταφορικές σωστά?

Ναι σωστά, εκτός αν στείλει με DDP (Delivery Duty Paid) τοτε δεν σε νοιάζει με ποια μεταφορική θα έρθει αφού θα ειναι όλα πληρωμένα μεχρι την πόρτα σου.

• Like 1
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θελω να παραγγειλω απο το American Eagle και θα μου τα στειλουν απο ΗΠΑ,  λογικα για να δικαιουμαι και free shipping θα τα αποστειλουν με USPS και αρα θα ερθουν με ΕΛΤΑ σωστα? Απλα αναρωτιεμαι γνωριζει κανεις γενικοτερα επειδη εχω καιρο να παραγγειλω απο Αμερικη εαν οντως μπορει να ισχυσει αυτο που λεει PREPAID DUTIES AND TAXES και να μην πληρωσω καθολου τελωνειο?????? Μιλησα και στο τσατ τους και μου ειπαν να τους στειλω εμαιλ αφου κανω την παραγγελια για να κανουν waive τα  fees.Ξερει καποιος να μου πει αν οντως θα ισχυσει ?

https://ibb.co/JycMw8p

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Martyrs333 είπε

Θελω να παραγγειλω απο το American Eagle και θα μου τα στειλουν απο ΗΠΑ,  λογικα για να δικαιουμαι και free shipping θα τα αποστειλουν με USPS και αρα θα ερθουν με ΕΛΤΑ σωστα? Απλα αναρωτιεμαι γνωριζει κανεις γενικοτερα επειδη εχω καιρο να παραγγειλω απο Αμερικη εαν οντως μπορει να ισχυσει αυτο που λεει PREPAID DUTIES AND TAXES και να μην πληρωσω καθολου τελωνειο?????? Μιλησα και στο τσατ τους και μου ειπαν να τους στειλω εμαιλ αφου κανω την παραγγελια για να κανουν waive τα  fees.Ξερει καποιος να μου πει αν οντως θα ισχυσει ?

https://ibb.co/JycMw8p

Ναι με τα ΕΛΤΑ θα έρθει. Εφόσον το γράφουν κατά 99% έτσι θα ειναι.

Δεν νομίζω να χρειαστεί αλλά καλού κακού κράτα τις συνομιλίες και την φώτο που έβαλες στο λινκ πιο πάνω και αν έρθει και περασει τελωνειο και χρεωθείς ζήτα τα χρήματα πίσω. Αν και αν χρεωθείς δεν θα ειναι κάποιο σημαντικό ποσό εφόσον έρθει με τα ΕΛΤΑ όπως θα δεις και στον τιμοκατάλογο τους εδώ https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf

Επισης αν έχει τρόπο πληρωμής με paypal πλήρωσε με paypal και αν στραβώσει και πληρωσεις τελωνειο και δεν σου δίνει τα χρήματα πίσω το κατάστημα κανε αμφισβήτηση στην paypal ανεβάζοντας την φώτο και τις συνομιλίες και φώτο από την απόδειξη που πλήρωσες συν φώτο από το αυτοκόλλητο από το τελωνειο που θα ειναι κολλημένο στο δέμα για να τα πάρεις πίσω από την paypal.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δημοσ.
2 hours ago, Bigi444444 said:

Στα 146 με ΦΠΑ είσαι άνετα δεν περνάει τελωνείο ότι πληρώσεις στο Ali. Αν ήταν πάνω από τα 150 χωρίς ΦΠΑ η έως 186 με ΦΠΑ θα είχε τελωνείο

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έκανα παραγγελία από ebay, μια κονσόλα μέσω Ιαπωνίας με κόστος <150Ε, και πλήρωσα VAT κατά την αγορά (έχει IOSS number) δε θα πρέπει να περάσει τελωνείο ούτε να πληρώσω κάτι έξτρα έτσι; Έρχεται με DHL και στο sms που στέλνουν γράφει ότι ίσως προκύψουν κόστη ΦΠΑ ή εκτελωνισμού.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, drunkdonkey είπε

Καλησπέρα.

Έκανα παραγγελία από ebay, μια κονσόλα μέσω Ιαπωνίας με κόστος <150Ε, και πλήρωσα VAT κατά την αγορά (έχει IOSS number) δε θα πρέπει να περάσει τελωνείο ούτε να πληρώσω κάτι έξτρα έτσι; Έρχεται με DHL και στο sms που στέλνουν γράφει ότι ίσως προκύψουν κόστη ΦΠΑ ή εκτελωνισμού.

Καλησπέρα, Γράφει κάπου Import fees; Αν ναι, δεν θα πληρωσεις κάτι παραπάνω. Αν όχι, μπορεί να πληρωσεις, μπορεί και όχι.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα, Γράφει κάπου Import fees; Αν ναι, δεν θα πληρωσεις κάτι παραπάνω. Αν όχι, μπορεί να πληρωσεις, μπορεί και όχι.

Όχι, στο ebay δεν είχε καμία αναφορά σε import fee, μόνο VAT με χρέωσε και έδωσε και ενα IOSS number.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, omokas είπε

Στα 146 με ΦΠΑ είσαι άνετα δεν περνάει τελωνείο ότι πληρώσεις στο Ali. Αν ήταν πάνω από τα 150 χωρίς ΦΠΑ η έως 186 με ΦΠΑ θα είχε τελωνείο

Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αγορά απο amazon.co.uk ~ 30€ 

δηλωμένα 2 προϊόντα ως δώρα 

Αποστολέα : Amazon Eu Sarl 

Σήμερα στο tracking εμφανίζει :

DPD κολλημενα στα customs. 

θα έχω θεματάκι πιστεύετε; 

Δημοσ.
12 hours ago, vaga1um3 said:

Αγορά απο amazon.co.uk ~ 30€ 

δηλωμένα 2 προϊόντα ως δώρα 

Αποστολέα : Amazon Eu Sarl 

Σήμερα στο tracking εμφανίζει :

DPD κολλημενα στα customs. 

θα έχω θεματάκι πιστεύετε; 

Αν δεν πλήρωσες import charges νομίζω θα έχεις τελωνείο εδώ κανονικά 

• Sad 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, omokas είπε

Αν δεν πλήρωσες import charges νομίζω θα έχεις τελωνείο εδώ κανονικά 

Δεν ειχε καποιο τετοιο πεδίο.. 

θα το ξαναψάξω .. 

Δημοσ.
4 hours ago, vaga1um3 said:

Δεν ειχε καποιο τετοιο πεδίο.. 

θα το ξαναψάξω .. 

Μπορεί να κανω και λάθος κάπου το είχα δει παλιά όμως νομίζω στο amazon να αναγράφει import charges η μπορεί να μπερδεύομαι και με το ebay. Δες μήπως απαντήσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα από amazon η κάλεσε τους να ρωτήσεις τι παίζει 

Δημοσ.

να ρωτησω κατι μπας και ειναι η ιδεα μου. αραια και που παραγγελνω απο aliexpress και συνηθως προτιμαω choice με 3+ αντικειμενα ~10ε για τα δωρεαν μεταφορικα και οτι δεν εχουν χαθει ποτε (σωστο tracking).

ειναι ιδεα μου ή εχουν ανεβασει αρκετα τις τιμες οι κινεζοι στα μικροαντικειμενα; πχ κατι που φυσιολογικα θα εκανε ~1ευρω, το εχουν στα 3-3.5ευρω για να βαλουν choice, μου φαινεται οτι και παλιοτερα γινοταν αυτο αλλα με πολυ μικροτερες διαφορες. πχ αντε να εκανε 1.5ευρω. φυσικα χωρις choice δεν συμφερει γιατι για το ιδιο αντικειμενο βαζουν 3ευρω μεταφρικα.

εχετε παρατηρησει εσεις κατι τετοιο; ημουν σε φαση οτι καλυτερα να παω jumbo μια βολτα που σιγουρα θα βρω αυτο που θελω, ενιωθα οτι δεν αξιζε να προχωρησω σε παραγγελια, ενω παλιοτερα λογω καλυτερων τιμων θα συμπληρωνα πιο ευκολα το 10ρικο με πιο πολλα αντικειμενα σε καλυτερες τιμες το καθενα

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, greekboy said:

να ρωτησω κατι μπας και ειναι η ιδεα μου. αραια και που παραγγελνω απο aliexpress και συνηθως προτιμαω choice με 3+ αντικειμενα ~10ε για τα δωρεαν μεταφορικα και οτι δεν εχουν χαθει ποτε (σωστο tracking).

ειναι ιδεα μου ή εχουν ανεβασει αρκετα τις τιμες οι κινεζοι στα μικροαντικειμενα; πχ κατι που φυσιολογικα θα εκανε ~1ευρω, το εχουν στα 3-3.5ευρω για να βαλουν choice, μου φαινεται οτι και παλιοτερα γινοταν αυτο αλλα με πολυ μικροτερες διαφορες. πχ αντε να εκανε 1.5ευρω. φυσικα χωρις choice δεν συμφερει γιατι για το ιδιο αντικειμενο βαζουν 3ευρω μεταφρικα.

εχετε παρατηρησει εσεις κατι τετοιο; ημουν σε φαση οτι καλυτερα να παω jumbo μια βολτα που σιγουρα θα βρω αυτο που θελω, ενιωθα οτι δεν αξιζε να προχωρησω σε παραγγελια, ενω παλιοτερα λογω καλυτερων τιμων θα συμπληρωνα πιο ευκολα το 10ρικο με πιο πολλα αντικειμενα σε καλυτερες τιμες το καθενα

Εγω ψωνιζω απο shein.

Εχω παρατηρησει, παραδοξως, οτι ενω μεν πολλα πραγματα τα εχει φτηνοτερα το shein, και γενικως το shein εχει συνηθως και καλυτερη ποιοτητα, παρολα αυτα, υπαρχουν πολλα πραγματα, που τα εχει φτηνοτερα το jumbo απο το shein, μερικες φορες πολυ φθηνοτερα.

Πχ, εψαχνα για 'αντιολισθητικο' λαστιχο, που βαζεις κατω απο τα χαλια, για να μη γλυστρανε. Στο jumbo, εχει αξιοπρεπεστατο, με 1 ευρω. Δοκιμασμενο, μια χαρα. Στο shein εβρισκα με διπλασια/τριπλασια τιμη!

Επισης εψαχνα για θηκες κουστουμιων. Παλι φτηνοτερο το Jumbo, και μιλω για παρομοιας ποιοτητας και στυλ προιοντα.

Πως καταφερνει το jumbo, να ειναι ουσιαστικα 'μεσαζων', να τα φερνει απο εκει, και να τα πουλα και φτηνοτερα;

Βεβαια, κανεις δεν μπορει να φτασει καταστηματα τυπου shein, τοσο σε ποικιλια κωδικων (οτι βαλει ανθρωπου νους), οσο και σε πιο ποιοτικα απο του jumbo σε γενικες γραμμες (στο jumbo παιζει πολυ φολα σε τιμες χωμα), και γενικως, το shein τα εχει ολα και συμφερει οπως λεμε. Ρουχα, ειδη σπιτιου, εργαλεια, gadgets, τα παντα. Και με κριτικες απο κατω κλπ

Ομως και παλι, δεν καταλαβαινω, πως το jumbo στην Ελλαδα, μπορει να εχει φτηνοτερα απο αυτους, καποια προιοντα.

Αρα, εκει που ημουν να καταργησω εντελως το jumbo, τελικα χτυπω να δω τιμες στο e-jumbo και ενω ο κυριος ογκος στα παντα ειναι απο shein, τελικα μια στο τοσο παω και στο jumbo, αφου τα εχει φτηνοτερα απο shein καποια πραγματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...