Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sotitis είπε

Εχω τελιωσει μαγειρικη σχολη και εχω δουλεψει 6 μηνες ως μαγειρας .Στο ενδιαμεσο για περιπου 1,5 - 2 χρονια ασχολουμουν με διαφορα πραγματα στο ιντερνετ . Γενικα ως μαγειρας θα μπορουσα να βρω δουλεια αλλα η αληθεια ειναι πως δεν μαρεσει ιδιαιτερα

#και_γιαυτό_πρέπει_να_καταργηθούν_οι_πανελλαδικές

• Like 1
Δημοσ.

Σπουδες διοικηση επιχειρησεων σε ιεκ αξιζει λετε ; Λογικα ειναι καλυτερο σε πανεπηστιμιο αλλα ειναι πολλα χρονια .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, idomeneas7 είπε

Δεν έχω ιδέα τι παίζει εκτός Ελλάδας και δεν μιλάμε για αυτό έτσι κι αλλιώς.

Ναι, αλλά αναφέρθηκαν πολυεθνικές. Και στις πολυεθνικές αυτα ειναι στανταρ, είτε λειτουργούν στην Ελλάδα είτε εξω απο αυτήν.

Αν δεν ρωτήσεις εσυ, και αν ενδιαφέρεται ακόμα ο recruiter θα σου πετάξει την κλασική χαζοερώτηση "πως βλεπετε τον εαυτό σας σε 5 χρόνια;" Στην οποία δεν τον νοιάζει να ακούσει αν θα έχεις παντρευτεί, κάνει οικογένεια ή οτιδήποτε άλλο. Τον νοιαζει να ακούσει τα "career aspirations" που έχεις.

1 λεπτό πριν, Sotitis είπε

Σπουδες διοικηση επιχειρησεων σε ιεκ αξιζει λετε ; Λογικα ειναι καλυτερο σε πανεπηστιμιο αλλα ειναι πολλα χρονια .

Όχι, δεν αξίζουν. Στην χειρότερη περίπτωση βρες κανενα ιδιωτικό κολλέγιο που να έχει όμως συνεργασία με ξένο πανεπιστήμιο και το πτυχίο που θα πάρεις να φέρει το όνομα του ξένου πανεπιστημίου.

Το οτι "είναι πολλά χρόνια", απλά τραγικό. 22 είσαι. Αν αρχίσεις τωρα 26 θα εχεις τελειωσει. Οι σπουδες και η γνωση δεν εχουν ηλικία.

Και στο κάτω κάτω, αν θές κάτι πολύ να στρώσεις τον κώλο σου και να το παλέψεις και ας σου πάρει και 10 χρόνια.

ελπίζω να μη παρεξηγείς το ύφος μου, τα λεω εντελώς φιλικά

Επεξ/σία από rg550
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Sotitis said:

Γεια σας παιδια ,

Ελπιζω να ειστε καλα θελω να μοιραστω τις σκεψεις μου και την ιστορια μου πολυ γρηγορα και θα θελα να ακουσω τις αποψεις σας .

Ειμαι 22 ετων και περιμενω να μπω στρατο τους επομενους μηνες .Πριν απο αυτο δουλευα σε μια διαφημιστικη για 2 μηνες ομως εφυγα γιατι δεν μου αρεσε .

Εχω τελιωσει μαγειρικη σχολη και εχω δουλεψει 6 μηνες ως μαγειρας .Στο ενδιαμεσο για περιπου 1,5 - 2 χρονια ασχολουμουν με διαφορα πραγματα στο ιντερνετ . Γενικα ως μαγειρας θα μπορουσα να βρω δουλεια αλλα η αληθεια ειναι πως δεν μαρεσει ιδιαιτερα για αυτο οπως καταλαβατε εχω ασχοληθει και με αλλα πραγματα .Προσωπικα θα μου αρεσε μια δουλεια σε καποια εταιρεια οπου θα μπορει να υπαρχει.καποια εξελιξη με τον καιρο και θα μπορεις να εχεις πιο διοικητικες αρμοδιοτητες .

Γενικα θελω να ρωτησω αν σε μια.εταιρεια ,πχ πολυεθνικη τυπου ικεα η πρακτκερ η ακομα και σε αλλους κλαδους οχι απαραιτητα πολυκαταστηματα, μπορω να ξεκινησω ως πωλητης και να εχω καποια εξελιξη χωρις καποιο πτυχιο ;

'Η γενικα δεν υπαρχουν προοπτικες και απλα μενεις πωλητης ;

Επισης αν ξερει κανεις να μου καμια εταιρεια που αξιζει να στειλω βιογραφικο ευπροσδεκτο ..Αυτα .

Εδω 30-35χρονοι με πειρα σε επιστημονικους τομεις (αλλα και θεωρητικα προσοντα, πχ σοβαρα πτυχια απο πανεπιστημια εξωτερικου κλπ) δεν βρισκουν δουλεια για 500 ευρω το μηνα κι εσυ εχοντας "σπουδασει" μαγειρικη θες απο τα 22 σου δουλεια με προοπτικες να τοποθετηθεις σε διοικητικη θεση -κατα προτιμηση πολυεθνικης- εταιρειας στο μελλον.

Μισθο δεν μας ειπες για να ξερουμε που να σε τοποθετησουμε. 1000 καθαρα φτανουν για αρχη ή σε βαζουμε σε σκεψεις και θα σε χασουμε σε ανταγωνιστικη πολυεθνικη;

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, rg550 είπε

Ναι, αλλά αναφέρθηκαν πολυεθνικές. Και στις πολυεθνικές αυτα ειναι στανταρ, είτε λειτουργούν στην Ελλάδα είτε εξω απο αυτήν.

Αν δεν ρωτήσεις εσυ, και αν ενδιαφέρεται ακόμα ο recruiter θα σου πετάξει την κλασική χαζοερώτηση "πως βλεπετε τον εαυτό σας σε 5 χρόνια;" Στην οποία δεν τον νοιάζει να ακούσει αν θα έχεις παντρευτεί, κάνει οικογένεια ή οτιδήποτε άλλο. Τον νοιαζει να ακούσει τα "career aspirations" που έχεις.

Όχι, δεν αξίζουν. Στην χειρότερη περίπτωση βρες κανενα ιδιωτικό κολλέγιο που να έχει όμως συνεργασία με ξένο πανεπιστήμιο και το πτυχίο που θα πάρεις να φέρει το όνομα του ξένου πανεπιστημίου.

Το οτι "είναι πολλά χρόνια", απλά τραγικό. 22 είσαι. Αν αρχίσεις τωρα 26 θα εχεις τελειωσει. Οι σπουδες και η γνωση δεν εχουν ηλικία.

Και στο κάτω κάτω, αν θές κάτι πολύ να στρώσεις τον κώλο σου και να το παλέψεις και ας σου πάρει και 10 χρόνια.

ελπίζω να μη παρεξηγείς το ύφος μου, τα λεω εντελώς φιλικά

οχι δεν παρεξηγω απλα αν ειναι να κανω κατι τετοιο μονο.παραλληλα με δουλεια θα το κανω απλα δεν ξερω αν ειναι αναγκαιο ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@idomeneas7:

Όπως είπα και πριν, δεν γνωρίζω τι γίνεται στην Ελλάδα πλεον. Απο προσωπικη εμπειρια σε 3 πολυεθνικές που πέρασα, μια χαρά σοβαρότατα μου απάντησαν στην ερώτηση για προοπτικές εξελιξης, οπως επίσης φάνηκε απο την πορεία οτι η απάντηση τους δεν ηταν "πίπες", αλλά η πραγματικότητα.

Παρόλα αυτα δεν έχει κανένα νόημα να διαφωνούμε για το τι κάνουν και πως δουλευει το recruiting σε πολυεθνικές.

Επεξ/σία από rg550
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα καλά νέα είναι ότι είσαι νέος ακόμα οπότε η αλλαγή καριέρας είναι 100% εφικτή και μην ακούς κανέναν που σου λέει το αντίθετο.

Τα κακά νέα είναι αρχικά ότι αν θες να κάνεις την αλλαγή, πρέπει να σταματήσεις να σπαταλάς τον χρόνο σου σε ανούσια και εφήμερα πράγματα, και να αρχίσεις να αξιοποιείς τον χρόνο σου υπεύθυνα. Πριν πάρεις μια απόφαση για να αλλάξεις τη ζωή σου πρέπει να πατάς και στα δύο πόδια σου δυνατά και σταθερά. Να ξέρεις τι θέλεις και να θέσεις πολύ συγκεκριμένα βήματα/στόχους για να το πετύχεις.

Αν νομίζεις ότι σε ενδιαφέρει το management θα σου πρότεινα να ψάξεις να βρεις, και να αρχίσεις να διαβάζεις σχετικά πράγματα.

Μη βασίζεσαι όμως μόνο σε ότι διαβάσεις εδώ ή στο Internet. Μίλα σε καθηγητές, γνώστες, ανθρώπους του χώρου, και διάβαζε βιβλία σαν να μην υπάρχει αύριο.

Μη χάνεις χρόνο. Ξεκίνα να ψάχνεσαι, να διαβάζεις, και να ασχολείσαι με αυτό που νομίζεις οτι σε ενδιαφέρει. Μόνο έτσι θα καταλάβεις αν όντως σε ενδιαφέρει.

edit: Ένα πράγμα ακόμα που μπορεί να θες να λάβεις υπόψη σου είναι το να ξέρεις αν ο χαρακτήρας και η ευφυία σου είναι συμβατά με το management. Υπάρχουν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που μπορούν να σου δώσουν μια ιδέα.

Επεξ/σία από Έλεος
Δημοσ.

Αγαπητέ νεαρέ φίλε να σου πω και γω 2-3 πράγματα λίγο πιο γενικά ως μεγαλύτερος.

Κοίτα να προσαρμόσεις τα θέλω σου σε σένα και βάσει αυτού που θα ήθελες να κάνεις αλλά και βλέποντας το πρακτικά και σκεπτόμενος και για τα επόμενα χρόνια αναλόγος βέβαια και την κατάσταση που είσαι οικονομικά κοινωνικά κλπ Αν μπορείς βρές να κάνεις κάτι στο οποίο να θα υπάρχουν "θέσεις" πχ το μάγειρας είναι αρκετά καλό σε αυτόν τον τομέα και περιέχει και δημιουργικότητα.

Οι σπουδές πολύ καλές είναι,όμως εκτός αν είσαι πραγματικά αστέρι και σχετικά ταλέντο σε αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις,το πιο πιθανό είναι να μείνεις με το πτυχίο στο χέρι όπως οι περισσότεροι... Μην απογοητευτείς όμως,κάνε κάτι που είσαι αρκετά καλός σε αυτό αλλά και κάνοντας μια ερεύνα αγοράς πρακτικά για να ξέρεις οτι μπορεί να σου αποφέρει κέρδος και να μπορείς να εξελιχθείς.

Παράλληλα αν θέλεις κάτι πολύ και σε τραβάει είτε τώρα είτε αργότερα το σπουδάζεις και γιατί όχι να ασχολείσαι και παράλληλα με κάτι άλλο,μέχρι να βρείς κάποια ευκαιρία για να μπείς κάπου που θέλεις για να κάνεις κάτι που σε εκφράζει περισσότερο.

Οτι και να κάνεις χρειάζεται πολύ δουλειά και όπως αναφέρθηκε πιο πάνω τον πισινό σου κάτω να τον λιώσεις στο διάβασμα και σε πρακτική σε οτι μπορείς,για να ξεχωρίσεις πρέπει να γίνεις πραγματικά καλός (για να μην πω τέλειος) σε αυτό που κάνεις και αυτό μακροχρόνια θα αποδώσει και θα εκτιμηθεί απο τον κόσμο,δεν ξέρω την οικονομική κατάσταση σου όμως ο στρατός που ανέφερες,συνήθως κόβει την "φόρα" σε πολλά πράγματα και μετά απο αυτόν σκέφτεσαι κάποια πράγματα διαφορετικά...βέβαια αν το εκμεταλευτείς σωστά και αυτό μπορεί να είναι ευκαιρία για διασυνδέσεις γνωριμίες και πρακτικές γνώσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσεις μετέπειτα.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Αγαπητέ νεαρέ φίλε να σου πω και γω 2-3 πράγματα λίγο πιο γενικά ως μεγαλύτερος.

Κοίτα να προσαρμόσεις τα θέλω σου σε σένα και βάσει αυτού που θα ήθελες να κάνεις αλλά και βλέποντας το πρακτικά και σκεπτόμενος και για τα επόμενα χρόνια αναλόγος βέβαια και την κατάσταση που είσαι οικονομικά κοινωνικά κλπ Αν μπορείς βρές να κάνεις κάτι στο οποίο να θα υπάρχουν "θέσεις" πχ το μάγειρας είναι αρκετά καλό σε αυτόν τον τομέα και περιέχει και δημιουργικότητα.

Οι σπουδές πολύ καλές είναι,όμως εκτός αν είσαι πραγματικά αστέρι και σχετικά ταλέντο σε αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις,το πιο πιθανό είναι να μείνεις με το πτυχίο στο χέρι όπως οι περισσότεροι... Μην απογοητευτείς όμως,κάνε κάτι που είσαι αρκετά καλός σε αυτό αλλά και κάνοντας μια ερεύνα αγοράς πρακτικά για να ξέρεις οτι μπορεί να σου αποφέρει κέρδος και να μπορείς να εξελιχθείς.

Παράλληλα αν θέλεις κάτι πολύ και σε τραβάει είτε τώρα είτε αργότερα το σπουδάζεις και γιατί όχι να ασχολείσαι και παράλληλα με κάτι άλλο,μέχρι να βρείς κάποια ευκαιρία για να μπείς κάπου που θέλεις για να κάνεις κάτι που σε εκφράζει περισσότερο.

Οτι και να κάνεις χρειάζεται πολύ δουλειά και όπως αναφέρθηκε πιο πάνω τον πισινό σου κάτω να τον λιώσεις στο διάβασμα και σε πρακτική σε οτι μπορείς,για να ξεχωρίσεις πρέπει να γίνεις πραγματικά καλός (για να μην πω τέλειος) σε αυτό που κάνεις και αυτό μακροχρόνια θα αποδώσει και θα εκτιμηθεί απο τον κόσμο,δεν ξέρω την οικονομική κατάσταση σου όμως ο στρατός που ανέφερες,συνήθως κόβει την "φόρα" σε πολλά πράγματα και μετά απο αυτόν σκέφτεσαι κάποια πράγματα διαφορετικά...βέβαια αν το εκμεταλευτείς σωστά και αυτό μπορεί να είναι ευκαιρία για διασυνδέσεις γνωριμίες και πρακτικές γνώσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσεις μετέπειτα.

Κοιτα εγω δεν εχω σκοπο να σπουδασω εκτος αν δω οτι ειναι αναγκαιο .

Προσωπικα θεωρω πως θα ημουν καλος σε μια τετοια δουλει και επισης μαρεσει απλα δεν ξερω τι ευκεριες υπαρχουν για να ασχοληθω σοβαρα το οτι θελει δουλεια το ξερω ..τελος παντων οπως και να εχει θα δοκιμασω και βλεπω ευχαριστω ομως για τις απαντησεις ..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Sotitis είπε

Κοιτα εγω δεν εχω σκοπο να σπουδασω εκτος αν δω οτι ειναι αναγκαιο .

Προσωπικα θεωρω πως θα ημουν καλος σε μια τετοια δουλει και επισης μαρεσει απλα δεν ξερω τι ευκεριες υπαρχουν για να ασχοληθω σοβαρα το οτι θελει δουλεια το ξερω ..τελος παντων οπως και να εχει θα δοκιμασω και βλεπω ευχαριστω ομως για τις απαντησεις ..

Πως να ξέρεις τι ευκαιρίες υπάρχουν... υπάρχει κάτι στο λύκειο (όπως γκουχου επαγγελματικός προσανατολισμός) πέρα απο την προετοιμασία παπαγαλίας στις πανελλήνιες; 

Και μιλάω για κάτι ουσιαστικό γιατί θυμάμαι όταν πήγαινα εγώ σχολείο και παίρναμε βιβλία είχα πάρει ένα παρόμοιο βιβλίο αλλά το είχα προσέξει στο τέλος της 3ης λυκείου όταν κοιτούσα τι θα πετάξω και τι θα κρατήσω.... καταλαβαίνετε λοιπόν πόση σημασία και ουσία δόθηκε απο τους καθηγητές (που ίσως να μην φταίνε.. αν και όταν αφήνεις κάτι παθητικά να συνεχίζεται είσαι συνεργός) 

Αντί το λύκειο να ειναι μια προετοιμασία για την ζωή ειναι μια προετοιμασία για μια εξέταση ψιλοαχρηστων πραγμάτων! (ναι δεν εννοώ ψιλοάχρηστα πχ τα μαθηματικά αλλά η θεωρία και ο τρόπος που εξετάζεται θα διδαχθείς έτσι και αλλιώς ξανά ΚΑΙ καλύτερα στις σχετικές σχολές   και σε μεγαλύτερο βάθος -καλύτερα και σε βάθος σε σχέση με το λύκειο γιατί γενικά οι σχολές μας έχουν και αυτές θέμα ποιότητας- ενώ αν δεν πας σε σχετική σχολή θα ειναι άχρηστη γνώση... ) 

Τα μαθήματα θα πρέπει να ειναι πρακτικά και ουσιαστικά/διαδραστικά... να ανοίγουν βατράχια κτλ για να μάθουν βιολογία να κάνουν ραδιόφωνα στο μάθημα της φυσικής να οργανώνονται σε ομάδες για να καλύψουν μια τοπική είδηση η επιχείρηση και να γράψουν μια έκθεση για αυτή και γενικά να εξερευνούν και να μαθαίνουν πρακτικά πράματα και θεωρητικά πράματα με ουσιαστικό τρόπο (σε εφαρμογή τους στην ζωή) 

Αντ'αυτού έχουμε το γράψιμο στα @@ μας του σχολείου για να δώσουμε βάση στην παπαγαλία του φροντιστηρίου έτσι ώστε να γράψουμε καλά στα ΑΡΧΑΙΑ μπας και περάσουμε ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ για να έχουμε ένα σίγουρο μισθό...

και μετά αναρωτιόμαστε τι έχουν τα έρμα και ψοφάν! 

Επεξ/σία από TopicStrarter
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, idomeneas7 είπε

Αυτό είναι το ίδιο με το να ρωτήσεις στο πρώτο ραντεβού αν υπάρχουν προοπτικές γάμου.

Μια χαρα μπορεις να ρωτησεις εαν υπαρχουν προοπτικες εξελιξεις στη συνεντευξη,απορω τι δουλειες εχεις κανει για να γραφεις τετοια πραματα.3

Απο τα χειροτερα παραδειγματα που εχω διαβασει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Sotitis είπε

Προσωπικα θα μου αρεσε μια δουλεια σε καποια εταιρεια οπου θα μπορει να υπαρχει.καποια εξελιξη με τον καιρο και θα μπορεις να εχεις πιο διοικητικες αρμοδιοτητες .

Ξεκίνα μάγειρας σε ξενοδοχεία/εστιατόρια, πάρε εμπειρία κανε έξτρα σπουδές στη μαγειρική και στο μέλλον θα εξελιχτείς σε σεφ όπου θα διοικείς την κουζίνα ξενοδοχείου-παραρτήματος πολυεθνικής (τουριστικός όμιλος)  σε Ευρώπη, dubai κτλ.

Επεξ/σία από infested
Δημοσ.

Κι όμως δεν είναι τόσο ανέφικτό αυτό που λέει ο φίλος. Έχω γνωστό που ξεκίνησε χωρίς πτυχία εργασία σε κατάστημα αλυσίδας εστίασης, έγινε "μάνατζερ", υπεύθυνος καταστήματος τέλος πάντων και μετά από κάποια χρόνια κατάφερε πρόσληψη ως υπεύθυνος τμήματος πολυεθνικής που αναφέρθηκε, με σκληρά παζάρια μάλιστα. Επίσης πριν κάποια χρόνια, μια φίλη που έπιασε δουλειά μετά το λύκειο σε σουπερμάρκετ, έγινε υποδιευθύντρια του καταστημάτος. Γενικά νομίζω δεν είναι απαραίτητα τα πτυχία γι' αυτό που θέλει ο φίλος, αλλά η εμπείρια στο χώρο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...