Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει ενας ψιλοπανικος σε ελληνες που εχουν πολλα κρυμενα 50ρικα ή 500ρικα. Οτι δηλαδη θα αποσυρθουνε και δεν θα γινοντε δεκτα, οτι σε 10 χρονια θα ειναι αχρηστα κλπ.

Επειδη υπαρχει τοσο μεγαλη παραπληροφορηση, και δεν βρηκα τιποτα τετοιο στον γοογλη, τι ισχυει τελικα; θα εχουν ισχυ τα χαρτονομισματα για παντα;

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για τα 50ευρα πρώτη φορά το ακούω. Νομίζεις πως είναι δυνατό να αποσυρθεί ένα χαρτονόμισμα που χρησιμοποιείται τόσο πολύ;

για τα 500ευρα δεν ξέρω να σου απαντήσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

500αρικα οκ πες να καταργηθούν επειδή είναι μεγάλο το ποσό με κάθε χαρτονομισμα

Τα 50αρικα το θεωρώ απιστευτη υπερβολή.

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.

Τα 50αρικα σιγά σιγά τα αντικαθιστούν με νέα ,που έχουν διαφορετικό σχέδιο. 

Τα παλιά έχουν ακόμα ισχύ,αλλά απίθανο να καταργηθούν 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, NemeSis1990 είπε

Υπαρχει ενας ψιλοπανικος σε ελληνες που εχουν πολλα κρυμενα 50ρικα ή 500ρικα.

Να μαντεψω,καποιοι φιλοι σου;Και γιατι να τα εχουν κρυμμενα;
Και που τα εχουν κρυμμενα,θαμμενα στην αυλη,χωμενα στο στρωμα;

Επεξ/σία από talibanakos
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NemeSis1990 είπε

Υπαρχει ενας ψιλοπανικος σε ελληνες που εχουν πολλα κρυμενα 50ρικα ή 500ρικα. Οτι δηλαδη θα αποσυρθουνε και δεν θα γινοντε δεκτα, οτι σε 10 χρονια θα ειναι αχρηστα κλπ.

Επειδη υπαρχει τοσο μεγαλη παραπληροφορηση, και δεν βρηκα τιποτα τετοιο στον γοογλη, τι ισχυει τελικα; θα εχουν ισχυ τα χαρτονομισματα για παντα;

Έλα πες μας πόσα έχεις θαμμένα στον τενεκέ από τυρί φέτα και φυτεμένο έναν καμαρωτό  βασιλικό!

• Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, axouu είπε

για τα 50ευρα πρώτη φορά το ακούω. Νομίζεις πως είναι δυνατό να αποσυρθεί ένα χαρτονόμισμα που χρησιμοποιείται τόσο πολύ;

για τα 500ευρα δεν ξέρω να σου απαντήσω.

1 ώρα πριν, stelios18120 είπε

500αρικα οκ πες να καταργηθούν επειδή είναι μεγάλο το ποσό με κάθε χαρτονομισμα

Τα 50αρικα το θεωρώ απιστευτη υπερβολή.

Πέρσι σταμάτησε να παραγεται το παλιό 50αρικο και βγήκε στην αγορά καινουργιο, δηλαδη αλλάχτηκε "μοντέλο", δεν καταργήθηκε. Το ιδιο και σε 20αρικο.

Τα παλιά όμως εχουν κανονικά ισχύ (και θα εχουν για δεκαετία) αλλά σιγα σιγα θα αποσύρονται απο την αγορά με αντικατάσταση. Δηλαδή όταν ενα παλιο 20/50 μπαινει σε τράπεζα (κατάθεση/πληρωμή/ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ), θα γίνεται η συναλλαγή αλλά οταν παιρνουμε 20/50 απο την τράπεζα θα μας δίνουν το "νεο μοντελο".

Με δυο λόγια ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ, αλλά αντικαθιστανται.

Με αναλογο μοντελο αντικαθίστανται τα 500 αλλά εκεί η "αντικατασταση" γίνεται με μικροτερα χαρτονομισματα (200 και κάτω) ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ αξια. 

• Like 1
Δημοσ.

Θα το ανακοινώσουν και θα γίνει σταδιακά φαντάζομαι, όταν και αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο. Δε θα ξυπνήσουμε μια μέρα και θα μας μείνει το 500αρικο στο χέρι. Το οποίο εντωμεταξύ νομίζω έχει σταματήσει να εκδίδεται.

Δημοσ.

Ακόμα και αν κάτι καταργηθεί, πάντα υπάρχει η δυνατότητα να πας στην τράπεζα να το αλλάξεις με το νέο νόμισμα.

Να υποθέσω ότι μόνο εγώ από όλο το φόρουμ χρησιμοποιούσα χρήματα όταν μπήκαμε στην ευρωζώνη;

Δημοσ.

Εγώ έχω ακούσει συγκεκριμένα για τα 500ρικα ότι ήδη έχουν σταματήσει την εκτύπωσή τους, αλλά όσα κυκλοφορούν από παλιά έχουν κανονική ισχύ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gokuthelegend είπε

Εγώ έχω ακούσει συγκεκριμένα για τα 500ρικα ότι ήδη έχουν σταματήσει την εκτύπωσή τους, αλλά όσα κυκλοφορούν από παλιά έχουν κανονική ισχύ.

Έχει σταματήσει η εκτύπωση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, NemeSis1990 είπε

Τα 50άρικα θέλουν άλλαγμα μιας και υπάρχει νέο.

Τα 500άρικα έχει σταματήσει η εκτύπωση. Και την τελευταία φορά που άκουσα για αυτά, ήταν ότι η ΕΕ + ΕΚΤ προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να περάσουν εν μία νυκτί νομοθεσία για την κατάργησή τους υποχρεώνοντας την ανταλλαγή τους μόνο μέσω τραπεζών και πόθεν έσχες ανα χείρας, γιατί είναι κατά κόρον το νόμισμα που χρησιμοποιείται για παράνομες δραστηριότητες παγκοσμίως. 

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, NemeSis1990 said:

αν τα εχουνε σπιτι κρυμμενα σιγουρα μεχρι να καταργηθουν θα τα εχουν κλεψει ληστες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...