Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχω σκοπό να κράξω άσχημα μια γνωστή αλυσίδα ρούχων, θα ήθελα μερικές επιπλέον απόψεις.

Έστω ότι αγοράζω ένα μπλουζάκι για €50 ευρώ, τελικά δεν μου αρέσει και το επιστρέφω μετά από μια βδομάδα. Τη στιγμή που το επιστρέφω, το κατάστημα το έχει σε 20% έκπτωση και το πουλάει για €40 ευρώ.

Το κατάστημα οφείλει να μου επιστρέψει €40 ή €50;

Η επιστροφή εννοείται ότι γίνεται με άλλαγη του προϊόντος με άλλο, όχι με μετρητά.

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.

50 ευρώ θα σου επιστρέψουν. όσο αναγράφεται στην αρχική απόδειξη αγοράς.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αξία η οποία έφυγε από την τσέπη σου και η οποία αναγράφεται στην απόδειξη είναι αυτή που πρέπει να επιστραφεί ή να είναι η αξία αλλαγής

Σε ποια αλυσίδα για να ξέρουμε; 😋

Επεξ/σία από Έλεος
Δημοσ.

Η επιστροφή θα αντιστοιχεί στο ποσό που αναγράφεται στην απόδειξη.

Επειδή είμαι βέβαιος πως σου ανέφεραν πως είναι "πολιτική" του καταστήματος να επιστρέφουν την "τρέχουσα" αξία του προϊόντος, ρώτα τους αν θα σου έδιναν περισσότερα χρήματα πίσω από όσα πλήρωσες αν η "τρέχουσα" αξία ήταν μεγαλύτερη. Είμαι βέβαιος πως αντί να σου απαντήσουν θα σου δώσουν πίσω το πλήρες ποσό που έδωσες.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Επειδή έχω σκοπό να κράξω άσχημα μια γνωστή αλυσίδα ρούχων, θα ήθελα μερικές επιπλέον απόψεις.

Έστω ότι αγοράζω ένα μπλουζάκι για €50 ευρώ, τελικά δεν μου αρέσει και το επιστρέφω μετά από μια βδομάδα. Τη στιγμή που το επιστρέφω, το κατάστημα το έχει σε 20% έκπτωση και το πουλάει για €40 ευρώ.

Η επιστροφή εννοείται ότι γίνεται με άλλαγη του προϊόντος με άλλο, όχι με μετρητά.

Να πέφτουν τα στοιχήματα! Εγώ λέω ότι ειναι ενα πολύ μεγάλο πολυκατάστημα στον χολαργο στο μετρό σχεδόν επάνω!

• Like 1
Δημοσ.

Σε περίοδο εκπτώσεων το λογικό είναι να γίνεται η αλλαγή στην τρέχουσα αξία. Το κατάστημα αφού το γυρίσεις δεν θα μπορεί πλέον να το δώσει για 50 ευρώ. Εσύ διάλεξες να το αγοράσεις για 50 επειδή σου φάνηκε λογική η τιμή και το ήθελες. Η όποια προσφορά βγει μετά από αυτό δεν έχει σημασία.

Δηλαδή όσοι αγοράζουν ακόμα και μια μέρα πριν τις επίσημες εκπτώσεις, πιστεύεις θα έπρεπε να μπορούσαν να αλλάξουν όσα πήραν στην αρχική τιμή?

• Confused 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Narayan είπε

Η επιστροφή θα αντιστοιχεί στο ποσό που αναγράφεται στην απόδειξη.

Επειδή είμαι βέβαιος πως σου ανέφεραν πως είναι "πολιτική" του καταστήματος να επιστρέφουν την "τρέχουσα" αξία του προϊόντος, ρώτα τους αν θα σου έδιναν περισσότερα χρήματα πίσω από όσα πλήρωσες αν η "τρέχουσα" αξία ήταν μεγαλύτερη. Είμαι βέβαιος πως αντί να σου απαντήσουν θα σου δώσουν πίσω το πλήρες ποσό που έδωσες.

παιδια μην την υποτιμουμε αυτη την περίφημη "πολιτικη" , εδω εχει πείσει τόσες χιλιάδες καταναλωτες οτι δεν επιτρέπεται η άμεση επιστροφή προϊόντων με αθικτη συσκευασία και αποδειξη

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, idomeneas7 είπε

Σε περίοδο εκπτώσεων το λογικό είναι να γίνεται η αλλαγή στην τρέχουσα αξία. Το κατάστημα αφού το γυρίσεις δεν θα μπορεί πλέον να το δώσει για 50 ευρώ. Εσύ διάλεξες να το αγοράσεις για 50 επειδή σου φάνηκε λογική η τιμή και το ήθελες. Η όποια προσφορά βγει μετά από αυτό δεν έχει σημασία.

Δηλαδή όσοι αγοράζουν ακόμα και μια μέρα πριν τις επίσημες εκπτώσεις, πιστεύεις θα έπρεπε να μπορούσαν να αλλάξουν όσα πήραν στην αρχική τιμή?

Όταν πουλάς προϊόντα, το λογικό είναι να εξυπηρετείς τους ανθρώπους με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου. Αν κάποιος δεν ήταν ευχαριστημένος για τον χ, ψ λόγο (δεδομένου ότι το προϊόν είναι άθικτο και έχεις πολιτική επιστροφής), του δίνεις πίσω τα λεφτά που σου έδωσε και ούτε cent λιγότερο ή περισσότερο, εκπτώσεις/ξε-εκπτώσεις.

Ούτε εσύ πρέπει να χάσεις κάτι, ούτε ο πελάτης σου. Αυτό είναι το λογικό.

Edit: @Malthador Βασική ερώτηση: Η αγορά έγινε με την παρουσία σου στο κατάστημα ή online/από απόσταση;

Επεξ/σία από Έλεος
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, idomeneas7 είπε

Λογικό; 

Αφού 50 το πήρε. Το κατάστημα ας το πουλήσει μετά στην τιμή της έκπτωσης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθόλου λογικό αυτό που λέτε και μάλιστα επιβεβαιώνει και το υπουργείο οικονομίας αυτό που λέω.

Από την στιγμή που αλλάζει η τιμή, αλλαγές ή επιστροφές γίνονται σε αυτή την τιμή.

Για να το καταλάβεις, πες εγώ αγόραζα μια μετοχή σήμερα. Αν αύριο άλλαζα γνώμη, θα την πούλαγα όσο έκανε τότε. Ετσι ειναι και με τα προϊόντα στα καταστήματα, μονο που εκεί η τιμή σχεδόν πάντα πέφτει όσο περνάει ο καιρός. Ειδικά στα ρούχα.

Επεξ/σία από idomeneas7
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Τα γράφεις μπερδεμένα με αποτέλεσμα να μπερδέψεις και τους περισσότερους από όσους απάντησαν, άλλο πράγμα η επιστροφή και άλλο η αλλαγή προϊόντος.

Στην περίπτωση επιστροφής(όπου προβλέπεται) το κατάστημα πρέπει να σου επιστρέψει όσα ακριβώς πλήρωσες.

Στην περίπτωση αλλαγής το κατάστημα υπολογίζει την τρέχουσα αξία του αγαθού.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, Έλεος said:

Edit: @Malthador Βασική ερώτηση: Η αγορά έγινε με την παρουσία σου στο κατάστημα ή online/από απόσταση;

Παρουσία μου στο κατάστημα. 

8 minutes ago, idomeneas7 said:

Καθόλου λογικό αυτό που λέτε και μάλιστα επιβεβαιώνει και το υπουργείο οικονομίας αυτό που λέω.

Από την στιγμή που αλλάζει η τιμή, αλλαγές ή επιστροφές γίνονται σε αυτή την τιμή.

Για να το καταλάβεις, πες εγώ αγόραζα μια μετοχή σήμερα. Αν αύριο άλλαζα γνώμη, θα την πούλαγα όσο έκανε τότε. Ετσι ειναι και με τα προϊόντα στα καταστήματα, μονο που εκεί η τιμή σχεδόν πάντα πέφτει όσο περνάει ο καιρός. Ειδικά στα ρούχα.

Άρα αν αγοράσω ένα εκπτωτικο προϊόν, όταν θα τελειώσουν οι εκπτώσεις θα μου το πάρουν στην κανονική του τιμή; 

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Στην περίπτωση επιστροφής(όπου προβλέπεται) το κατάστημα πρέπει να σου επιστρέψει όσα ακριβώς πλήρωσες.

Ακόμα και να προβλέπεται, μπορούν να χρεώσουν κάτι και σε αυτη την περίπτωση. Πχ αν ήταν κατόπιν παραγγελίας ή αν ήταν απο ηλεκτρονικό κατάστημα. Οπότε μεταφορικά επιστροφής, τέλος επανατοποθέτησης κλπ.

Μόλις τώρα, Malthador είπε

Άρα αν αγοράσω ένα εκπτωτικο προϊόν, όταν θα τελειώσουν οι εκπτώσεις θα μου το πάρουν στην κανονική του τιμή; 

Τα ρούχα μετά τις εκπτώσεις δεν επιστρέφουν στην κανονική τιμή. Περνάει η σεζόν και τα στέλνουν σε στοκατζίδικα ή τα πουλάνε χονδρική αλλού, πάντως σε σενα δεν τα ξαναπουλανε στην αρχικη τιμή οι μεγάλες αλυσιδες.

• Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Joshua21 said:

Τα γράφεις μπερδεμένα με αποτέλεσμα να μπερδέψεις και τους περισσότερους από όσους απάντησαν, άλλο πράγμα η επιστροφή και άλλο η αλλαγή προϊόντος.

Στην περίπτωση αλλαγής το κατάστημα υπολογίζει την τρέχουσα αξία του αγαθού.

Μιλαω για επιστροφή προϊόντος και παράλληλη αλλαγή του με αλλο προϊόν. Επιστροφή χρημάτων σε ρούχα κάνουν πολύ λίγες αλυσίδες. 

Pro-tip: δεν αναφέρομαι σε ελαττωματικό προϊόν προφανώς. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Ξέρω ότι απο απόσταση οι επιστροφές και οι αλλαγές δουλεύουν πιο πολύ υπέρ σου. Στο κατάστημα θα σε γελάσω.

Όπως και να έχει, αν έχεις χρόνο και σε νοιάζει, μπορείς να απευθυνθείς στον Συνήγορο του Καταναλωτή.

Είναι ανεξάρτητη αρχή, και εμένα προσωπικά με έχουν βοηθήσει πολλάκις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...