Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα ... Κοιτάω για δεύτερη δουλειά.Με δεδομένο ότι ήδη εργάζομαι και κοιτάω για 2η για ημιαπασχόληση ,τι θα προτείνατε ;Υποθέτω κάποια <<του ποδαριού>> που λέμε.Προσλαμβάνουν;Εχω πιθανότητες ;Δύο που σκέφτομαι είναι σερβιτόρος και η άλλη delivery(δεν έχω ξαναασχοληθεί) - μηχανάκι οδηγώ. Ευχαριστώ.
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Προσλαμβάνουν, το θέμα είναι με τι καθεστώς και συνθήκες, αν βάζουν ένσημα, τι απαιτήσεις έχεις μισθολογικές και από θέμα ωραρίων καθώς θα είναι δεύτερη δουλειά.
Pa0ki Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Επίσης πολλοί δεν βρίσκουν ούτε πρώτη, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να βρεις δουλειά του ποδαριού ως δεύτερη
Miracle Worker Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Αν η πρώτη σου δουλειά είναι πενθήμερο-οκτάωρο, μάλλον δε μπορείς να εργαστείς σε δεύτερη δουλειά νόμιμα. Μου είχε τύχει αντίστοιχη περίπτωση πέρυσι και αν και ο νόμος είναι λίγος αβέβαιος, εκεί είχα καταλήξει (όπως και ο λογιστής του δεύτερου επιχειρηματία). Απλά έχε το υπόψην σου.
Πανος999 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 10 ώρες πριν, Miracle Worker είπε Αν η πρώτη σου δουλειά είναι πενθήμερο-οκτάωρο, μάλλον δε μπορείς να εργαστείς σε δεύτερη δουλειά νόμιμα. Μου είχε τύχει αντίστοιχη περίπτωση πέρυσι και αν και ο νόμος είναι λίγος αβέβαιος, εκεί είχα καταλήξει (όπως και ο λογιστής του δεύτερου επιχειρηματία). Απλά έχε το υπόψην σου. Δεν ισχυει αυτο.Απλα σε ''βαρανε'' οι κρατησεις! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 14 λεπτά πριν, Πανος999 είπε Δεν ισχυει αυτο.Απλα σε ''βαρανε'' οι κρατησεις! Μάλλον ισχύει ,δηλαδή αν δεν έχεις συμπληρώσει το 8ωρο τότε μπορείς να απασχοληθείς σε δεύτερο εργοδότη για να καλύψεις τις ώρες σου.Ωστόσο ,κατάλαβα ότι δύναται να εργαστώ μέρες που δεν απασχολούμαι π.χ. το σκ. Σχετική νομοθεσία: Άρθρο 16 ΠΔ 27.6/4-7-1932. Νομολογία: «Επί παραλλήλου απασχολήσεως του μισθωτού σε δύο εργοδότες, η δεύτερη σύμβαση εργασίας είναι άκυρη μόνον ως προς τον χρόνο που υπερβαίνει το νόμιμο ωράριό του» ( Εφ. Αθηνών 7244/84 - ΔΕΝ[3] 1985 σελ. 174). «Ο νομοθετικός λόγος που υπαγόρευσε την θέσπιση χρονικών ορίων εργασίας είναι η διαφύλαξη της ψυχικής και σωματικής υγείας των εργαζομένων και η παροχή σε αυτούς ελεύθερου χρόνου για την διάθεσή του σε άλλους τομείς της ζωής και την ανάπτυξη της προσωπικότητός τους ως ουσιαστικού στοιχείου της αξίας του ανθρώπου»(άρθρο 2 παρ. 1, άρθρο 5 παρ. 1 και άρθρο 22 παρ. 1 εδάφιο α’ του Συντάγματος). Βλέπε και την Απόφαση: ΑΠ 587/94 - ΔΕΝ 1995 σελ. 21.
Πανος999 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μηπως αλλαξε κατι?Δεν το ηξερα.. Το 2016,συναδελφος δουλευε μαζι μου 8ωρο πενθημερο κ το πρωι σε super market 4ωρος..Με ενσημα κανονικα! Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από Πανος999
26ska Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 21 λεπτά πριν, CallMeRp είπε Μάλλον ισχύει ,δηλαδή αν δεν έχεις συμπληρώσει το 8ωρο τότε μπορείς να απασχοληθείς σε δεύτερο εργοδότη για να καλύψεις τις ώρες σου.Ωστόσο ,κατάλαβα ότι δύναται να εργαστώ μέρες που δεν απασχολούμαι π.χ. το σκ. Σχετική νομοθεσία: Άρθρο 16 ΠΔ 27.6/4-7-1932. Νομολογία: «Επί παραλλήλου απασχολήσεως του μισθωτού σε δύο εργοδότες, η δεύτερη σύμβαση εργασίας είναι άκυρη μόνον ως προς τον χρόνο που υπερβαίνει το νόμιμο ωράριό του» ( Εφ. Αθηνών 7244/84 - ΔΕΝ[3] 1985 σελ. 174). «Ο νομοθετικός λόγος που υπαγόρευσε την θέσπιση χρονικών ορίων εργασίας είναι η διαφύλαξη της ψυχικής και σωματικής υγείας των εργαζομένων και η παροχή σε αυτούς ελεύθερου χρόνου για την διάθεσή του σε άλλους τομείς της ζωής και την ανάπτυξη της προσωπικότητός τους ως ουσιαστικού στοιχείου της αξίας του ανθρώπου»(άρθρο 2 παρ. 1, άρθρο 5 παρ. 1 και άρθρο 22 παρ. 1 εδάφιο α’ του Συντάγματος). Βλέπε και την Απόφαση: ΑΠ 587/94 - ΔΕΝ 1995 σελ. 21. Μας δουλεύουνε ψιλό γαζί. Τους νοιάζει η ψυχική υγεία των εργαζομένων, ενώ ένας μισθός , δεν φτάνει ούτε για τα βασικά ενος ατόμου, πόσο μάλλον για οικογένεια. Ξεφτιλισμενοι... 6
blackdeagle Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δεν απαγόρευεται βρε παιδιά, μπαίνουν ένσημα δεν από τους 2 απλά μετράνε μόνο από την μία εταιρεία. Κρατήσεις γίνονται έτσι και αλλιώς και κάνει η κάθε εταιρεία τις δικές της κρατήσεις. Σαν 4ωρος οι κρατήσεις θα είναι λίγες αλλα και πάλι δεν έπρεπε να είχε καν.
gokuthelegend Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 11 ώρες πριν, Miracle Worker είπε Αν η πρώτη σου δουλειά είναι πενθήμερο-οκτάωρο, μάλλον δε μπορείς να εργαστείς σε δεύτερη δουλειά νόμιμα. Μου είχε τύχει αντίστοιχη περίπτωση πέρυσι και αν και ο νόμος είναι λίγος αβέβαιος, εκεί είχα καταλήξει (όπως και ο λογιστής του δεύτερου επιχειρηματία). Απλά έχε το υπόψην σου. Εγώ το μόνο που έχω ακούσει είναι τη μοναδική περίπτωση που κάποιος είναι δημόσιος υπάλληλος. Θα πρέπει να πάρει ειδική άδεια από την υπηρεσία ή τον προϊστάμενο, και η 2η δουλειά να μην έχει σχέση με την δουλειά του στο δημόσιο για να μην υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα (πχ αν κάποιος δουλεύει στο υπουργείο συγκοινωνιών ΔΕΝ θα μπορεί να δουλέψει σε σχολή οδηγών). Αν ο προϊστάμενος ή η υπηρεσία δώσει το ΟΚ τότε μπορεί να δουλέψει σε 2η δουλειά. Αυτό για το αν δουλεύεις σε δημόσια υπηρεσία, αν δουλεύεις σαν ιδιωτικός υπάλληλος τότε δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να μπορείς να τα βρεις στο ωράριο για να μην συμπίπτει η μία δουλειά με την άλλη. Τυχόν κρατήσεις στον μισθό της 2ης δουλειάς είναι άλλο θέμα και δεν έχει σχέση με το αν μπορείς να βρεις 2η δουλειά.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 26 λεπτά πριν, blackdeagle είπε Δεν απαγόρευεται βρε παιδιά, μπαίνουν ένσημα δεν από τους 2 απλά μετράνε μόνο από την μία εταιρεία. Κρατήσεις γίνονται έτσι και αλλιώς και κάνει η κάθε εταιρεία τις δικές της κρατήσεις. Σαν 4ωρος οι κρατήσεις θα είναι λίγες αλλα και πάλι δεν έπρεπε να είχε καν. Αφου δε μπαίνουν ένσημα γιατί γίνονται κρατήσεις ;
blackdeagle Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, CallMeRp είπε Αφου δε μπαίνουν ένσημα γιατί γίνονται κρατήσεις ; Μπαίνουν τα ένσημα κανονικά για να φαίνεσαι νόμιμος εργαζόμενος με ασφάλεια δλδ...Αλλά παίρνεις 25 κανονικά και οχι πχ. 50 για 2 δουλειές... μπαίνουν αλλά δεν στα εμφανίζει,εσυ δεν κερδίζεις κάτι από αυτό ,μόνο το ΙΚΑ... Που εχουμε καταντήσει να ψαχνουμε 2ες δουλειές να δουλευουμε 15 ώρες και να μην μας μένει τίποτα.... πφφφ Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από blackdeagle
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Και μια έξτρα ερώτηση.Το επάγγελμα του ντελιβερά παλεύεται ;Αν δεν έχεις σχέση ξανα στο παρελθόν ,πως αποκτάς;Τουτέστιν να ξέρεις δρόμους και να κυλάει ομαλά(να το θέσω έτσι) η δουλειά σου(να μην υπάρχει αργοπορία από την πλευρά σου) ;
greed Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 7 ώρες πριν, blackdeagle είπε Μπαίνουν τα ένσημα κανονικά για να φαίνεσαι νόμιμος εργαζόμενος με ασφάλεια δλδ...Αλλά παίρνεις 25 κανονικά και οχι πχ. 50 για 2 δουλειές... μπαίνουν αλλά δεν στα εμφανίζει,εσυ δεν κερδίζεις κάτι από αυτό ,μόνο το ΙΚΑ... Που εχουμε καταντήσει να ψαχνουμε 2ες δουλειές να δουλευουμε 15 ώρες και να μην μας μένει τίποτα.... πφφφ Αν τα χαλαει ο κοσμος σε iPhone & prestige τοτε ουτε 4η δεν θα του φτάνει.
26ska Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 4 ώρες πριν, CallMeRp είπε Και μια έξτρα ερώτηση.Το επάγγελμα του ντελιβερά παλεύεται ;Αν δεν έχεις σχέση ξανα στο παρελθόν ,πως αποκτάς;Τουτέστιν να ξέρεις δρόμους και να κυλάει ομαλά(να το θέσω έτσι) η δουλειά σου(να μην υπάρχει αργοπορία από την πλευρά σου) ; Κοιτα ντελιβερας είμαι εδώ και αιώνες, δεν είναι εύκολη δουλειά, αλλά πλέον με τα GPS κτλ είναι σαφώς πιο εύκολα τα πράγματα. Προσοχή στο δρόμο κ πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο για συμπληρωματική δουλειά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα