luis_rambo84 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, atheatos είπε Για κάρτα που θα βάλεις σε ένα pc μιλάς τώρα ή για εξωτερική gpu? Ναι εξωτερική gpu, αλλα και πάλι είναι ακριβά. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από luis_rambo84
Fortistis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μακάρι να βγάλει και η AMD κάτι ανάλογο με το CUDA, να διαδωθεί στην κοινότητα και να σπάσει λίγο το μονοπώλειο της NVIDIA στις επιστημονικές εφαρμογές.
atheatos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 18 λεπτά πριν, luis_rambo84 είπε Ναι εξωτερική gpu, αλλα και πάλι είναι ακριβά. Ίσως , αλλά δεν ξέρω αν πρόσεξες δεν είναι απλό κουτί με μια gpu μέσα και τέλος. Τα χαρακτηριστικά της gpu δεν είναι τα καλύτερα αλλά είναι τουλάχιστον είναι μια αρχή και άλλοι κατασκευαστές ελπίζω να ακολουθήσουν με παρόμοιες λύσεις.
Xzidique Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, atheatos είπε ΥΓ. Αυτή είναι Radeon Pro. Ειδικά σχεδιασμένη να δουλεύει με Mac OS. Δεν είναι μονο η δύναμη που φέρνει το αποτέλεσμα... Δεν θέλω να σου το χαλάσω αλλά μια απλή Radeon Rx580 έχει μέσα το box, όπως αυτήν που αγοράζεις στην λιανική 300+€. Αυτό που λέτε μερικοί ότι το τάδε είναι ειδικά σχεδιασμένο για Mac δεν ισχύει. Το μηχάνημα σίγουρα δουλεύει και σε Thunderbolt σε Windows/Linux. Παιδιά ξεκολλήστε, τα Mac κομπιούτερ είναι (PC) δεν έχoυν εξωγήινη τεχνολογία μέσα. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο special treatment στο hardware. Απλά η apple το bios το λέει SMC..... Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από Xzidique
atheatos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, Xzidique είπε Δεν θέλω να σου το χαλάσω αλλά μια απλή Radeon Rx580 έχει μέσα το box, όπως αυτήν που αγοράζεις στην λιανική 300+€. Αυτό που λέτε μερικοί ότι το τάδε είναι ειδικά σχεδιασμένο για Mac δεν ισχύει. Το μηχάνημα σίγουρα δουλεύει και σε Thunderbolt σε Windows/Linux. Παιδιά ξεκολλήστε, κομπιούτερ είναι (PC) δεν έχει εξωγήινη τεχνολογία μέσα. Απλά η apple το bios το λέει SMC..... Αφού δεν χαλάει την εταιρεία να μην αναφέρει συμβατότητα σε Windows ή Linux εμένα γιατί να με χαλάσει. Δεν χάνει λεφτά με το να αναφέρει μόνο το Mac OS στα λειτουργικά ? Αυτο με το ότι είναι μια απλή 580 δεν ξέρω αν το απευθύνεις σε μένα ή στον προηγούμενο που είπε ότι μια απλή 580 έχει παραπάνω teraflops. το smc είσαι σίγουρος ότι είναι το bios?
Xzidique Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, atheatos είπε Αφού δεν χαλάει την εταιρεία να μην αναφέρει συμβατότητα σε Windows ή Linux εμένα γιατί να με χαλάσει. Δεν χάνει λεφτά με το να αναφέρει μόνο το Mac OS στα λειτουργικά ? Αυτο με το ότι είναι μια απλή 580 δεν ξέρω αν το απευθύνεις σε μένα ή στον προηγούμενο που είπε ότι μια απλή 580 έχει παραπάνω teraflops. το smc είσαι σίγουρος ότι είναι το bios? Μην με παρεξηγείς δεν αναφέρθηκα σε σένα προσωπικά απλά σε έκανα quote. Για το SMC https://medium.com/@attilavago/the-smc-could-be-called-the-bios-of-a-mac-which-sets-very-low-level-settings-in-a-computer-which-a60a0f70a984 Ένα mac τρέχει linux και WIndows οπότε δεν έχει θέμα να δουλέψει το GPU box στα υπόλοιπα λειτουργικά. Βέβαια από την στιγμή που μπορείς να το αγοράσεις μόνο από Apple Store τι περίμενες. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από Xzidique
CheOnWeb Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 2 hours ago, luis_rambo84 said: τα 5.5 teraflops σήμερα κοστίζουν πόλι λιγότερο από ότι πουλάει η apple τώρα, μπορείς πόλι εύκολα να τα βρεις με 250 € και όχι 699 δολάρια, απλα πουλάει το marketing και τίποτα περισσότερο. Με TB 3? 27 minutes ago, Xzidique said: Δεν θέλω να σου το χαλάσω αλλά μια απλή Radeon Rx580 έχει μέσα το box, όπως αυτήν που αγοράζεις στην λιανική 300+€. Το κουτί TB 3 πόσο κάνει;
atheatos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Xzidique είπε Μην με παρεξηγείς δεν αναφέρθηκα σε σένα προσωπικά απλά σε έκανα quote. Για το SMC https://medium.com/@attilavago/the-smc-could-be-called-the-bios-of-a-mac-which-sets-very-low-level-settings-in-a-computer-which-a60a0f70a984 Ένα mac τρέχει linux και WIndows οπότε δεν έχει θέμα να δουλέψει το GPU box στα υπόλοιπα λειτουργικά. Βέβαια από την στιγμή που μπορείς να το αγοράσεις μόνο από Apple Store τι περίμενες. Καλά και εγώ νόμιζα ότι είχε να κάνει με το open firmware τόσο καιρό. Είχα την εντύπωση ότι το smc ήταν ελεγχόμενο από την rom του firmware. Τέλος πάντων δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση από εμένα. Εύχομαι να είναι έτσι όπως τα λες για να εκμεταλλευτούν και με Windows ή Linux την egpu. Δεν τους συμφέρει να το πουλάνε μόνο για Apple. Αν η Apple έχει δώσει τους drivers και στην Microsoft και στην κοινότητα του Linux , μια χαρα θα πουλήσει και σε μη mac μηχανήματα. Βεβαια ως τώρα επίσημα όπως λες και εσυ δεν υπάρχει τέτοια υποστήριξη ούτε από την Apple ούτε από την ΒΜ. Εγω μπορεί να μη σε παρεξήγησω, αλλά κάποιος που θα πάει να πάρει την συγκεκριμένη egpu, επειδή γράφεις ότι τρέχει σε Windows και την τρέξει σε ένα laptop pc μπορεί να σε παρεξηγήσει....
Omnigeek Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Βασικό και αναντικατάστατο επαγγελματικό εργαλείο στην περίπτωση που κάποιος absolutely positively χρειαζεται να κάνει λίγο επαγγελματικό editing και grading στο πόδι στο πιο κοντινό pc monitor. LOL
DukeOfDream Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 700 δολλαρια για μια καρτα αξιας 230 δολλαριων... Way to Go (no offence, αγαπαω την apple απλα στην συγκεκριμενη φαση νομιζω ειναι το λιγοτερο υπερβολη...θα δικαιολογουσα τα χρηματα μονο αν μιλουσαμε για Vega 64) Νομιζω 150-200 πανω στην τιμη για το εξωτερικο κουτι ειναι υπερ-αρκετα δεδομενου του οτι αν η apple παραγγειλει 5-10 χιλιαδες Units δεν θα πληρωσει ουτε τα μισα απο οσα πληρωνουμε εμεις τις καρτες...
Xzidique Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, atheatos είπε Καλά και εγώ νόμιζα ότι είχε να κάνει με το open firmware τόσο καιρό. Είχα την εντύπωση ότι το smc ήταν ελεγχόμενο από την rom του firmware. Τέλος πάντων δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση από εμένα. Εύχομαι να είναι έτσι όπως τα λες για να εκμεταλλευτούν και με Windows ή Linux την egpu. Δεν τους συμφέρει να το πουλάνε μόνο για Apple. Αν η Apple έχει δώσει τους drivers και στην Microsoft και στην κοινότητα του Linux , μια χαρα θα πουλήσει και σε μη mac μηχανήματα. Βεβαια ως τώρα επίσημα όπως λες και εσυ δεν υπάρχει τέτοια υποστήριξη ούτε από την Apple ούτε από την ΒΜ. Εγω μπορεί να μη σε παρεξήγησω, αλλά κάποιος που θα πάει να πάρει την συγκεκριμένη egpu, επειδή γράφεις ότι τρέχει σε Windows και την τρέξει σε ένα laptop pc μπορεί να σε παρεξηγήσει.... Για να καταλάβουμε λίγο για τι μιλάμε. Η thunderbolt σαν θύρα είναι platform agnostic και ανταπόκρινεται όπως οι USB θύρες, με λίγα λόγια ο controller που είναι μέσα στον επεξεργαστή σου, θα δεί το USB Hub (που συμπεριλαμβάνεται με το box) και την GPU που συνδέθηκαν και απλά θα πρέπει να εγκαταστήσεις τον Driver για την GPU που τον περιέχει το πακέτο της AMD από το site της. Είμαι σίγουρος που θα το δούμε online αν κάνω λάθος με το συγκεκριμένο box. Μην ξεχνάμε που η Black Magic είναι μια από τις καλύτερες εταιρίες με multiplatform support, και μου φαίνεται κουλό (out of this world) να φτιάξει κάτι κλειστό στο apple ecosystem (ανεξάρτητα αν προωθείται από την apple) Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από Xzidique
Dr.Fuzzy Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, Fortistis said: Μακάρι να βγάλει και η AMD κάτι ανάλογο με το CUDA, να διαδωθεί στην κοινότητα και να σπάσει λίγο το μονοπώλειο της NVIDIA στις επιστημονικές εφαρμογές. Υπάρχει, αρχικά αναπτύχθηκε από την Apple, ονομάζεται OpenCL και όπως μαρτυράει το όνομα του είναι ανοιχτό και σε αντίθεση με την cuda δεν περιορίζεται μόνο σε GPGPU αλλά επίσης CPUs, clusters, FPGAs, κλπ. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από Dr.Fuzzy
orgixmh Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Xzidique είπε Δεν θέλω να σου το χαλάσω αλλά μια απλή Radeon Rx580 έχει μέσα το box, όπως αυτήν που αγοράζεις στην λιανική 300+€. Αυτό που λέτε μερικοί ότι το τάδε είναι ειδικά σχεδιασμένο για Mac δεν ισχύει. Το μηχάνημα σίγουρα δουλεύει και σε Thunderbolt σε Windows/Linux. Παιδιά ξεκολλήστε, τα Mac κομπιούτερ είναι (PC) δεν έχoυν εξωγήινη τεχνολογία μέσα. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο special treatment στο hardware. Απλά η apple το bios το λέει SMC..... Παρότι συμφωνώ εν μέρη με αυτό που λες να ξέρεις ότι πολλές κάρτες γραφικών και γενικότερα hardware πχ από Mac Pro έχουν τροποποιημένο bios. Θυμάμαι ότι για να κάνω την 5770 να παίζει κομπλέ σε mac pro άλλαξα το bios της με αυτό που είχε η "original". Ακόμα και στο hackintosh που έχω τώρα βλέπω προβλήματα ασυμβατότητας του bios της tp-link wdn4800 με το macOS παρότι το ίδιο chip της Atheros το κάνει χρήση και η apple. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από orgixmh 1
Fortistis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Dr.Fuzzy είπε Υπάρχει, αρχικά αναπτύχθηκε από την Apple, ονομάζεται OpenCL και όπως μαρτυράει το όνομα του είναι ανοιχτό και σε αντίθεση με την cuda δεν περιορίζεται μόνο σε GPGPU αλλά επίσης CPUs, clusters, FPGAs, κλπ. Αλλά δεν έχω δει κανένα framework να το υποστηρίζει, εκτός από αυτό της Apple. Δυστυχώς
atheatos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, Xzidique είπε Για να καταλάβουμε λίγο για τι μιλάμε. Η thunderbolt σαν θύρα είναι platform agnostic και ανταπόκρινεται όπως οι USB θύρες, με λίγα λόγια ο controller που είναι μέσα στον επεξεργαστή σου, θα δεί το USB Hub (που συμπεριλαμβάνεται με το box) και την GPU που συνδέθηκαν και απλά θα πρέπει να εγκαταστήσεις τον Driver για την GPU που τον περιέχει το πακέτο της AMD από το site της. Είμαι σίγουρος που θα το δούμε online αν κάνω λάθος με το συγκεκριμένο box. Μην ξεχνάμε που η Black Magic είναι μια από τις καλύτερες εταιρίες με multiplatform support, και μου φαίνεται κουλό (out of this world) να φτιάξει κάτι κλειστό στο apple ecosystem (ανεξάρτητα αν προωθείται από την apple) Ως τώρα δεν το κάνει recommended για χρήση με Windows. Η κάρτα είναι παραλλαγή αυτής που φοράει ο iMac και οι drivers υπάρχουν ήδη εδώ και καιρό για Windows όσον αφορά την 580.Στο site της ΒΜ ρίχνει το μπαλάκι στους pc vendors. Θα δείξει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα