Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
53 minutes ago, kolumvitis said:

Αλλά δε μπορώ να αρνηθώ ότι ένα κομμάτι μέσα μου θέλει να ξανα ενωθεί με την οικογένεια του.

Βασικα αυτο που πρεπει να καταλαβεις ειναι οτι η οικογενεια σου ειναι μια...

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, flienky είπε

Οι γονείς σου, λόγω ηλικίας και το ότι είναι περισσότερο ώριμοι, έχουν μια διαφορετική άποψη από εσένα για τον βιολογικό σου πατέρα η οποία απορρέει από την επιλογή τού να μην σε μεγαλώσει. 

Τους εχεις ρωτησει γιατί δεν θέλουν να πας και να μεινεις μαζί του για μερικές ημέρες;

Εσύ, πως ένιωσες έλξη με έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρεις τόσο καλά; Μήπως συγκρίνες τον βιολογικό σου πατέρα με τον θετό; Θυμήσου, ότι ο πατέρας σου, μεγαλώνοντας σε, έχει αναγκαστεί να γίνει σκληρός απέναντί σου και αυτό για το καλό σου, αυτό μπορεί να ήταν και μία απο τις  αφορμές να απόμακρυνθεις από αυτόν και να δεθεις περισσότερο με την μητέρα σου. 

Δεν είναι κακό να θέλεις να έχεις σχέσεις με τον βιολογικό σου πατέρα, η άποψη μου είναι να συνεχίσεις να μιλάς μαζί του, αλλά να θυμάσαι ποιος πραγματικά σε μεγάλωσε, σου έδωσε αγάπη και νοιάζεται περισσότερο για εσένα. 

Καλύτερα να περάσεις χρόνο μαζί του και να κάνεις ο, τι θέλεις γιατί αλλιώς θα το έχεις άχτι για μια ζωή. 

Καθισε στο ίδιο τραπέζι με τους γονεις σου, εξηγησέ τους πως έχεις την ανάγκη να γνωρίσεις τον βιολογικό σου πατέρα, τόνισε πως δεν πρόκειται ποτέ αυτός να αντικαταστήσει αυτούς και οτι τους αγαπάς περισσότερο και αναγνωρίζεις ποιος πραγματικά σε μεγάλωσε και ενδιαφέρθηκε για εσένα. Τόνισε πως πολύ απλά θελεις να μάθεις περισσότερο τον πατέρα σου και οτι ειναι μια αναγκη που θελεις να καλύψεις. Μην τσακωθεις, προσπάθησε να τους δώσεις να καταλάβεις πως ειναι κατι φυσιολογικό που θέλεις να κάνεις. Μην πετάξεις ατάκα στυλ "Ειμαι 24, ο,τι θελω κανω".

Και φυσικά μην σχολιάσεις με τον βιολογικό σου πατέρα το γεγονός οτι οι γονεις σου δεν θελουν να εχεις πολλές σχεσεις μαζί του.

Εδώ δεν ξέρουν καν ότι τον έχω γνωρίσει.. αν τους πω να πάω και να μείνω μερικές μέρες μαζί του δεν ξέρω τι θα σκεφτούν. Στο θέμα της ανατροφής δεν κατηγορώ τον πατέρα μου αν κάποιος φταίει πιο πολυ οι βιολογικοι μου παππούδες και από τις δύο πλευρές φταίνε (για να μην πω μόνο αυτοί). Ο βιολογικός μου πατέρας το βλέπω ότι προσπαθεί κάπως  να αναπληρώσει όλο αυτό το χρονικό κενό που μας χωρίζει, θέλει να με έχει για γιο του δε θέλει απλά μια τυπική σχέση για αυτό και άλλωστε μου ζήτησε να πάρω το επίθετό του και να με αναγνωρίσει και θα το ήθελα και εγώ. Δηλαδή τώρα νιώθω ότι έχω άλλο επίθετο ας πούμε. Του βιολογικού του έχω πει ότι δεν το παίρνουν καλά γιατί μου χει ζητήσει πολλές φορές να τους γνωρίσει. Γενικά το καταλαβαίνει ότι τους πειράζει αλλά μου λέει και αυτός ότι κάποια στιγμή πρέπει να τους το πω. Δεν μπορώ να τον δω ψυχρά σαν κάποιον που απλά με παράτησε. Αλλά και μόνο ότι με το που βρήκα τον ξάδερφο μου στο φβ και του στέλνω το πιο απίθανο μήνυμα που μπορεί να λάβει κάποιος (κατι του στυλ ναι δεν με ξερεις και δεν σε ξερω αλλα παιζει να μαστε και συγγενεις γιατι γκουγκλαρα ενα επιθετο και βρηκα εσενα) και μου λεει οτι αν εισαι οντως εσυ σε ψαχνει και εκεινος ηταν κατι που με συγκίνησε.Σκέφτομαι ακόμα και να φύγω με εράσμους στο Παρίσι.

Δημοσ.

θα στο ξαναπω γιατι δεν το εμπεδωσες, ενα τοσο λεπτο ζητημα το ανοιγεις σε ενα δημοσιο φορουμ,

οπου σιγουρα θα ακουσεις ΚΑΙ ακυρες αποψεις.

Η πιο σημαντικη βοηθεια που μπορεις να δωσεις στον εαυτο σου,

ειναι να σταματησεις την συζητηση αυτου του επιπεδου και να απευθυνθεις (απευθυνθειτε) σε ενα ειδικο.

Εδω μεσα μονο ξοδεμα και αποπροσανατολισμο θα κερδισεις και τιποτα αλλο.

Εκτος αν τελικα παρολο που διατυμπανιζεις οτι επιθυμεις λυση,  οι φοβιες σου για το ποια θα ειναι η συνεχεια,

ειναι μεγαλυτερες απο τον υπολοιπων εμπλεκομενων... οποτε ναι μπορεις  μεταξυ τυρου και αχλαδιου να συνεχιζεις την συζητηση εδω...

γυρναμε γυρω γυρω απο την φωτια και αυτη μας καταπινει

καληνυχτα

• Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, tornado είπε

θα στο ξαναπω γιατι δεν το εμπεδωσες, ενα τοσο λεπτο ζητημα το ανοιγεις σε ενα δημοσιο φορουμ,

οπου σιγουρα θα ακουσεις ΚΑΙ ακυρες αποψεις.

Η πιο σημαντικη βοηθεια που μπορεις να δωσεις στον εαυτο σου,

ειναι να σταματησεις την συζητηση αυτου του επιπεδου και να απευθυνθεις (απευθυνθειτε) σε ενα ειδικο.

Εδω μεσα μονο ξοδεμα και αποπροσανατολισμο θα κερδισεις και τιποτα αλλο.

Εκτος αν τελικα παρολο που διατυμπανιζεις οτι επιθυμεις λυση,  οι φοβιες σου για το ποια θα ειναι η συνεχεια,

ειναι μεγαλυτερες απο τον υπολοιπων εμπλεκομενων... οποτε ναι μπορεις  μεταξυ τυρου και αχλαδιου να συνεχιζεις την συζητηση εδω...

γυρναμε γυρω γυρω απο την φωτια και αυτη μας καταπινει

καληνυχτα

Καταλαβαίνω αυτό που λες. Εδώ δεν περιμένω τη βοήθεια ειδικού απλά ακούω κάποιες γνώμες. Να πάμε σε ειδικό δεν παίζει για τους λόγους που έχω εξηγήσει. Αλλά και να πάω εγώ δε νιώθω άνετα, νιώθω ότι κάπως ντρέπομαι να τα πω σε κάποιον αυτά πρόσωπο με πρόσωπο. Όσο για τη συνέχεια δε φοβάμαι κάποιες επιπτώσεις σε μένα. Φοβάμαι ότι θα πληγωθούν πολύ και θα νιώσουν προδομένοι.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, kolumvitis είπε

Προσπαθώ να φέρω το θέμα από τα 18 πριν καν τον γνωρίσω και στραβώνουν.. δηλαδή όταν δεν μπορούν καν να αντιληφθούν ότι θέλω να τον γνωρίσω και τρελαίνονται ποιος ξέρει τι θα κάνουν/πουν αν τους πω όλο αυτό. Χώρια ότι κάθε φορά που βρισκόμαστε όλο μου παίρνει και από κάποιο δώρο μπλούζα κτλ και εγώ όλο πρέπει να το καλύψω. Κατα τ'αλλα έχω πολύ καλή γνώμη για εκείνον και μορφωμένος και ευγενικός και από όσο ΄μπορώ να ξέρω με νοιάζεται όσο και εγώ εκείνον.

Βρε λεβέντη μου, τι σχέση έχει η μόρφωση και η μπλούζα που σου πήρε;  Το μητρικό ή το πατρικό φίλτρο υπάρχει; Υπήρχε; Το είπα και στο θέμα που κλειδώθηκε και το…. Ειρωνικό ύφος πιθανών ο διαχειριστής δε το κατάλαβε… όσα  χρήματα και αν έχει τώρα και μακάρι να έχει ο άνθρωπος, μπορούν στην θύμησή σου,   να αντικαταστήσουν το δροσερό χέρι  που κράταγε το δικό σου όταν ψηνόσουν στο πυρετό; Όταν είχες τις πρώτες απορίες σου στο σχολείο ποιος σου τις έλυνε; Ποιος ήταν   πάντα δίπλα σου όταν τον χριζόσουν; Και στην τελική, αυτό που προανέφερα…. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι κάποιος που σε πρόδωσε μια φορά δε θα το ξανακάνει;…..    

• Like 1
Δημοσ.

Ο TS γλυκάθηκε με τα δωράκια φαίνεται :) ...και ξέχασε ότι αυτός ο άνθρωπος τον παράτησε.

Ελεύθερος άνθρωπος είσαι, κάνε ό,τι γουστάρεις. Απλά μετά μην ξαφνιαστείς αν πληγώσεις τους γονείς σου, ε; Επιλογές και συνέπειες.

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ILIAS GR είπε

Βρε λεβέντη μου, τι σχέση έχει η μόρφωση και η μπλούζα που σου πήρε;  Το μητρικό ή το πατρικό φίλτρο υπάρχει; Υπήρχε; Το είπα και στο θέμα που κλειδώθηκε και το…. Ειρωνικό ύφος πιθανών ο διαχειριστής δε το κατάλαβε… όσα  χρήματα και αν έχει τώρα και μακάρι να έχει ο άνθρωπος, μπορούν στην θύμησή σου,   να αντικαταστήσουν το δροσερό χέρι  που κράταγε το δικό σου όταν ψηνόσουν στο πυρετό; Όταν είχες τις πρώτες απορίες σου στο σχολείο ποιος σου τις έλυνε; Ποιος ήταν   πάντα δίπλα σου όταν τον χριζόσουν; Και στην τελική, αυτό που προανέφερα…. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι κάποιος που σε πρόδωσε μια φορά δε θα το ξανακάνει;…..    

Όταν είπα για τα "Δώρα" εννοούσα ακόμα και μια μπλούζα ή κάτι που φαίνεται ότι δεν είναι από ελληνικό μαγαζί πρέπει να το καλύψω κάπως δεν εννοούσα ότι "γλυκάθηκα από τα δώρα". Εξάλλου δεν υποτίμησα ποτέ τον ρόλο των θετών μου γονιών. Αλλά και ο βιολογικός μου πατέρας με τη μάνα μου με έκαναν στα 16 τους με οικογένεις που δεν ήθελαν για κανένα λόγο να γεννηθώ. Οπότε δεν μπορώ και να τους ρίξω όλη την ευθύνη πάνω τους προφανώς. Ο άνθρωπος αυτός με έψαξε παντού και προσπαθεί με κάθε τρόπο να επανορθώσει και τα χρόνια που γνωριζόμαστε έχουμε αναπτύξει πολύ ισχυρό δέσιμο. Ούτε θεωρώ ότι με πρόδωσε. 

6 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Ο TS γλυκάθηκε με τα δωράκια φαίνεται :) ...και ξέχασε ότι αυτός ο άνθρωπος τον παράτησε.

Ελεύθερος άνθρωπος είσαι, κάνε ό,τι γουστάρεις. Απλά μετά μην ξαφνιαστείς αν πληγώσεις τους γονείς σου, ε; Επιλογές και συνέπειες.

Δεν γλυκάθηκα από μια μπλούζα ούτε έψαχνα δώρα για να γλυκαθώ, δόξα τον θεό απόλα έχω.Αλλά από τη στιγμή που έμαθα για την υιοθεσία και που τον βρήκα δε μπορώ να κάνω πως δεν υπάρχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί προδικάζουμε ότι αν γνωρίσει (καλύτερα) το βιολογικό θα παρατήσει τους θετούς.

Για ποιο λόγο να μη συνεχίσει τη ζωή του όπως έχει έως τώρα, απλά να κρατά επαφές και με το βιολογικό πατέρα του;

Τι θα γίνει, θα πληγωθούν επειδή μπορεί ας πούμε 2 μέρες το μήνα να βγαίνει για καφέ με το βιολογικό του πατέρα; Αν είναι τέτοιοι, ας πληγωθούν, θα κάτσει να σκάσει;

Επεξ/σία από phanispal
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί προδικάζουμε ότι αν γνωρίσει (καλύτερα) το βιολογικό θα παρατήσει τους θετούς.

Για ποιο λόγο να μη συνεχίσει τη ζωή του όπως έχει έως τώρα, απλά να κρατά επαφές και με το βιολογικό πατέρα του;

Τι θα γίνει, θα πληγωθούν επειδή μπορεί ας πούμε 2 μέρες το μήνα να βγαίνει για καφέ με το βιολογικό του πατέρα; Αν είναι τέτοιοι, ας πληγωθούν, θα κάτσει να σκάσει;

Δεν μιλάμε για ένα απλό καφεδάκι. Εδώ λέει ότι θέλει να πάρει το όνομα του βιολογικού του μπαμπά και να ζήσει μαζί του.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GenesisX είπε

Δεν μιλάμε για ένα απλό καφεδάκι. Εδώ λέει ότι θέλει να πάρει το όνομα του βιολογικού του μπαμπά και να ζήσει μαζί του.

Δεν είπα να ζήσω μαζί του. Απλά σε κάποιο σημείο έγραψα ότι μου είπε αν θέλω να περάσω τις διακοπές μου μαζί του, αλλά μιλάμε για μερικές μέρες. Γενικά θέλω να ζήσω μόνος μου όχι να περιφέρομαι σαν αδέσποτο κουτάβι που ψάχνει αφεντικό μια ζωή. Το όνομα ναι το σκέφτομαι πολύ να το πάρω και από τα βασικά πράγματα που με αγχώνουν είναι η αντίδραση των γονιών (και μετά όλη αυτή η ατέλειωτη γραφειοκρατία να αλλάζω όλα μου τα χαρτιά)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, totem_lost είπε

Καλά να τον γνωρίσεις και να να τον συναντάς. Το όνομά του γιατί θες να το πάρεις;

Αυτός μου το πρότεινε η αλήθεια είναι και το ξαναλέει συχνά πυκνά. Ίσως ακουστεί χαζό αλλά από τότε που είδα το επίθετο γραμμένο στα χαρτιά, μέσα μου θεώρησα ότι έτσι με λένε.

Δημοσ.

Επιστρέφω με το PhD μου να σχολιάσω τα νέα δεδομένα.

Οι θετοί γονείς σου είναι μεγάλοι. Αν είναι σαν την πλειοψηφία των Ελλήνων αυτής της ηλικίας, υπάρχει τεράστιο χάσμα γενεών ανάμεσά σας. Ο βιολογικός τώρα είναι νέος και Ευρωπαίος, οπότε συμβαδίζετε και ταιριάζετε πολύ περισσότερο. Επικοινωνείτε καλύτερα και απολαμβάνεις την παρέα του. Για αυτόν τον λόγο, όχι επειδή "το αίμα νερό δεν γίνεται".

Επίσης είναι και το θέμα ότι οι θετοί σου γονείς, ως γέροι, θα αρχίσουν να παίρνουν την κάτω βόλτα σύντομα και μετά θα πεθάνουν. Εσύ λοιπόν αναμένεις μια σχέση με τους θετούς που θα φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, ενώ με τον βιολογικό δυνητικά θα ανθίζει.

Επιμένω ότι το καλύτερο είναι να αναπτύξετε μια φιλική/αδελφική σχέση γιατί δεν γίνεται κοτζάμ γομάρι να σε υιοθετήσει και να το παίζει μπαμπάς. Επίσης είναι πολύ πιθανό να κάνει κανονική οικογένεια προσεχώς και εκεί θα κολλάς καλύτερα ως "θειος" του παιδιού του παρά ως αδερφός.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kolumvitis είπε

Αυτός μου το πρότεινε η αλήθεια είναι και το ξαναλέει συχνά πυκνά. Ίσως ακουστεί χαζό αλλά από τότε που είδα το επίθετο γραμμένο στα χαρτιά, μέσα μου θεώρησα ότι έτσι με λένε.

Εσύ σαν τι αισθάνεσαι; Σαν Γάλλος ή σαν Έλληνας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, kolumvitis είπε

Καλύτερα σκέψου, για ποιό λόγο θέλει (και από οτι λες επιμένει) ο ίδιος για κάτι τέτοιο μετά από τόσα χρόνια; Μήπως υπάρχει κάποιο όφελος στο background που αυτή τη στιγμή αγνοείς;
Και κακά τα ψέματα ακόμα και το να πεις στους γονείς σου οτι θέλεις κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ένας δρόμος χωρίς γυρισμό. Καταλαβαίνω οτι έχεις ενθουσιαστεί και πιθανόν έχεις εξιδανικεύσει τον βιολογικό σου πατέρα στο μυαλό σου, αλλά καλύτερα να δεις τα πράγματα λιγότερο ρομαντικά και περισσότερο ρεαλιστικά.

Επεξ/σία από totem_lost
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...