Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Αν το δηλωσει ο αποστολεας, οι μεταφορικες αφηνουν κανονικα να ανοιξεις το δεμα. Να το ζητάτε και αν δεν δέχεται  ο αποστολεας, μακρια.

Παλι τα ιδια;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, apostolispd είπε

1) Φαντάζομαι έχεις προσέξει ότι ο φίλος την πάτησε με αντικαταβολή κι ότι παρέλαβε "κάτι"...

2) Εγώ τουλάχιστον θεωρώ ότι αν πέσεις σε λαμόγιο, ή με αντικαταβολή ή με κατάθεση, τα λεφτά σου θα τα κλαις. Τι να μη σου στείλει τίποτα, τι να σου στείλει βότσαλα ποταμίσια, το ίδιο και το αυτό. Το θέμα της "εξυπνάδας"; της "τύχης"; πες το όπως θες, είναι να τον κόψεις τον άλλο εξαρχής.

3) Εξ ορισμού οι ιδιωτικές συναλλαγές εμπεριέχουν ρίσκο μεγαλύτερο απ' ότι με ένα κατάστημα. Ούτε καταγγελία σε κάποια αρχή (πχ Συνήγορο του Καταναλωτή) μπορείς να κάνεις ούτε τίποτα, πέραν της καταγγελίας στην αστυνομία, που εκεί έχει άλλη διαδικασία, πολυπλοκότερη, καθώς είναι πλέον ποινικό το θέμα.

4) Λίγο με ρέγουλα οι χαρακτηρισμοί, δεν γνωριζόμαστε και το πιο εύκολο είναι να αρχίσουν τα καντήλια εκατέρωθεν (γενικά, όχι εγώ κι εσύ).

Όχι φίλε  έκανε κατάθεση . Είχε συμφωνήσει αντικαταβολή αλλά τελικά τα έκανε κατάθεση μόλις του έστειλε ο άλλο νούμερο αποστολής .

Και ναι επειδή είμαστε μεγάλα παιδιά και πρέπει να λέμε την αλήθεια ,  αν καταθέσεις λεφτά σε ιδιώτη πριν παραλάβεις καταλαβαίνεις ότι αναλαμβάνεις και το αντίστοιχο ρίσκο . 

Εχεις δίκιο για τους χαρακτηρισμούς ήμουν υπερβολικός .

αλλα πιο πολύ απάντησα σε αυτόν που ρώταγε για την επίσημη θέση του site όχι στο παλικάρι που έχασε τα λεφτά του

Επεξ/σία από AlexK74
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Κι εγώ το έχω κάνει πάντως.

Καλα και εγω πηρα πακετο τζαμπα (δεν ζητησαν καν τα χρηματα) αλλα αυτο μονο μια φορα. Βεβαια εγινε σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ που ειχα συχνη συνεργασια.

Για να μην υπαρξουν παρεξηγησεις παντως ο πωλητης ενημερωθηκε και εγινε καταθεση την επομενη μερα στην τραπεζα

2 λεπτά πριν, AlexK74 είπε

Όχι φίλε  έκανε κατάθεση . Είχε συμφωνήσει αντικαταβολή αλλά τελικά τα έκανε κατάθεση μόλις του έστειλε ο άλλο νούμερο αποστολής .

Και ναι επειδή είμαστε μεγάλα παιδιά και πρέπει να λέμε την αλήθεια ,  αν καταθέσεις λεφτά σε ιδιώτη πριν παραλάβεις καταλαβαίνεις ότι αναλαμβάνεις και το αντίστοιχο ρίσκο . 

Μιας και το κανατε ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ~Palpatin~ είπε

Καλα και εγω πηρα πακετο τζαμπα (δεν ζητησαν καν τα χρηματα) αλλα αυτο μονο μια φορα. Βεβαια εγινε σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ που ειχα συχνη συνεργασια.

Για να μην υπαρξουν παρεξηγησεις παντως ο πωλητης ενημερωθηκε και εγινε καταθεση την επομενη μερα στην τραπεζα

Είναι υπηρεσία της acs και της γενικής ταχυδρομικής φίλε 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, doctorser είπε

Ρε παιδιά ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του οποίος μιλάει για διαδικασίες δεν είδα να λέει για άρση απορρήτου με εισαγγελική παραγγελία...  Και μετα για μήνυση στην δίωξη. Αν και δεν είδα κάποια επίσημη θέση του Σιτέ... 

Δεν είμαι νομικός, αλλά γνωρίζω οτι η άρση απορρήτου με απόφαση εισαγγελέα συμβαίνει για σοβαρές υποθέσεις και οχι για τέτοιες περιπτώσεις. Δεν κάθεται να διατάζει άρση απορρήτου ο κάθε εισαγγελέας για κάποιον που έστειλε άλλο προϊόν και κορόιδεψε τον αγοραστή.

2 λεπτά πριν, AlexK74 είπε

Φίλε εχω 2 λογαριασμούς . Και θα ποστάρω από όπου γουστάρω . 

Τωρα αυτό με τα αλεξίπτωτα αν και υπήρξα αλεξιπτωτιστής στον στρατό , δεν το πολυκατάλαβα .

Αν βέβαια κάποια στιγμή ο ένας απ' τους δύο γίνει ban, μην πεις οτι δεν ήξερες τους κανονισμούς.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπήκες εσύ για να κλειδωθεί το θέμα ε? Δεν με νοιάζουν αυτά που λες, είσαι υπόλογος όσων έγραψες.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
1 hour ago, akamar said:

Φίλε άνοιξε ένα θέμα για Samsung στο e bay . Πλάκα μας κανείς ; 

Να πω εγω την επίσημη θέση του site .

Από εδώ και στο εξής για να αγοράσεις θα πρέπει να κανείς τεστ iq 

Γιατί αν καταφέρει κάποιος να σε κάνει να καταθέσεις χρήματα χωρίς να εχεις παραλάβει κάτι και ενώ εχεις συμφωνήσει για αντικαταβολή είσαι βλάκας 

Για να λέμε και καμία αλήθεια 

Ναι αλήθεια τώρα ....; ;;; 

Τι φάση ; Έγινε το insomnia e bay ;

Διαβάζεις τι γράφω? Δηλαδη εάν εγώ θέλω να με πληρώσει ο άλλος με paypal, πως ακριβώς γίνεται ebay το insomnia. Το paypal ειναι παγκόσμιος πάροχος. Ρώτα αυτούς που έχουν το site πόση κίνηση έχουν τα θέματα και πόση το section των αγγελιών.

Αλλά λογικές είναι οι απόψεις σου, οι μισοί εδώ μέσα εχουν διπλούς και τριπλούς λογαριασμούς για να ανεβάζουν την πραμάτεια τους, η πληρωμή με paypal θα τους έρχονταν βαριά εφόσον έπεφταν σε κανέναν ψείρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με acs εχω παραλαβει και εγω,ανοιξα το δεμα κανονικα το ελενξα 20 λεπτα(ενα κινητο ηταν) και μετα πληρωσα την αντικαταβολη.

Αυτο γινεται αν πας σε καταστημα. Και πρεπει να εχει πει και ο πωλητης για ελεγχο δεματος κατα την παραδοση.

Επεξ/σία από alexakos89
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, AlexK74 είπε

Από τον τίτλο του τόπικ, από το "αρχικα ο τυπος ηθελε καταθεση και στη συνεχεια συμφωνησαμε στην αντικαταβολη." και την όλη συζήτηση εγώ καταλαβαίνω ότι ολοκληρώθηκε με αντικαταβολή. Εκτός αν παρέβλεψα κάτι, οπότε πάσο. Και έτσι να έγινε όμως, σε τι θα τον διασφάλιζε η αντικαταβολή; Το ίδιο ρίσκο είναι όποτε και να τα δώσεις τα χρήματα, είτε 2 μέρες πριν είτε 2' πριν. Στο χέρι με χέρι και με έλεγχο εξασφαλίζεσαι κάπως, αλλά και πάλι όχι απόλυτα. Ένα μη φανερό ελάττωμα με λίγη τύχη περνάει απαρατήρητο. Ένας από τους λόγους που δεν αγοράζω κάτι που πουλιέται κοντά στην τιμή καταστήματος. Για €10-20 διαφορά πάω σε κατάστημα, δεν αξίζει να ρισκάρω τα 100 που ζητάει για το "σφραγισμένο" και το "ευκαιριααααααααααα!!!!!".

Δημοσ.

Αν του κάνεις μήνυση δεν μπορείς να ζητήσεις και αποζημίωση για τα έξοδα σου;

Δημοσ.
21 minutes ago, akamar said:

Φίλε και τώρα μπορώ εγω αν κάνω μια συναλλαγη μαζί σου να σε πληρώσω με pay pal 

αν ο άλλος έκανε κατάθεση χωρίς να έχει παραλάβει δεν φταίει το insomnia αυτό λέω εγω 

Σωστά, το αναφέρω ως τρόπο αντιμετώπισης. Και το ίδιο το insomnia θα έπρεπε επίσημα να πρότεινε το paypal ως τρόπο συναλλαγής.

Δημοσ.

Με έφαγε η αγωνία. θα γραφτεί επιτέλους το nickname? Έστω καμουφλαρισμένο. Π..χ να είναι ένα κομμάτι κώδικα C++.  Το κάνω compile, Run και μου το εμφανίζει.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Havik είπε

Αν του κάνεις μήνυση δεν μπορείς να ζητήσεις και αποζημίωση για τα έξοδα σου;

Η μήνυση είναι μόνο η καταγγελία για κάποιο αδίκημα με σκοπό την τιμωρία του. Αυτό που ρωτάς είναι η αγωγή, μέσω της οποίας επιζητάς την αποκατάσταση της ζημιάς που σου προκλήθηκε.

Στο παράδειγμά μας, ο TS μπορεί να κάνει την καταγγελία για την απάτη (μήνυση) και, αν αποδειχτεί η ενοχή, ο κατηγορούμενος πχ πάει φυλακή. Μπορεί όμως και, μέσω της αγωγής, να ζητήσει να αποζημιωθεί ένα Χ ποσό και μετά παίρνει ότι του επιδικαστεί.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...