Προς το περιεχόμενο

Η Google ασκεί έφεση στην απόφαση της Ε.Ε αναφέροντας ότι τίθεται σε κίνδυνο η δωρεάν διάθεση του Android


paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από τη μια είναι ειρωνία να έχεις ένα iOS με τόσους περιορισμούς και «νταβατζιλικια», αλλά να τρώει πρόστιμο-μαμούθ η Google για το Android. Σίγουρα έχει τα θέματα του, αλλά μπροστά στον ανταγωνισμό είναι πολύ πιο ελεύθερο και ανοικτό σε επιλογές!

Απο την άλλη η «απειλή» της Google ότι και καλά παίζει να το κάνουν επι πληρώσει λόγω του προστίμου είναι ψιλό-αισχρή! Καλώς ή κακώς μια ανεξάρτητη αρχή πήρε μια απόφαση και θα κριθεί στα δικαστήρια. Δεν επιτρέπεται, όμως, μια εταιρεία να προσπαθεί να εκβιάσει έναν οργανισμό όπως η Ε.Ε., όσα κουσούρια κι αν έχει!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά σας τα λέει η Google και εσείς τα πιστεύετε. Η διανομή του συστήματος Android είναι δωρεαν και θα παραμείνει δωρεαν γιατι βασίζεται στο πυρήνα Linux, το οποίο έχει GPL license, που σημαίνει ότι οτιδήποτε είναι βασισμένο πάνω σε αυτό οφείλει να είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεαν. Αυτό βέβαια είναι για το "AOSP", δηλαδή το android open source project, το οποίο δεν περιέχει καμία από τις official εφαρμογές της Google: Ούτε Play Store, ούτε Youtube, ούτε Gmail, ούτε τίποτα. Όσα κινητά δεν έχουν Play Store πιθανότατα να τρέχουν καθαρό AOSP. Δηλαδή τι, θα αρχίσει η Google να χρεώνει για τις εφαρμογές της (Google Play Services); Σας έχω νέα: η Google ηδη χρεώνει για τα Google Play Services, γύρω στα 35.000 με 65.000 ευρώ ανά νέο μοντέλο συσκευής εδώ και πολύ, πολύ καιρό. Αυτός είναι ο λόγος που μερικά κινέζικα κινητά (σμπεριλαμβανομένων μερικών Turbox που αγοράζεις στο Πλαίσιο, γιατί κι αυτά κινεζίλες είναι) δεν έχουν Google Play Services. Το να αυξήσει η Google τη τιμή των Google Play Services μάλιστα δεν τη συμφέρει καθόλου, γιατί μετά θα κάνει τα κινητά με G. P. Services πολύ πιο ακριβά ή θα ωθήσει τους κατασκευαστές να φτιάξουν alternatives για το Youtube app/Gmail app/Play Store και δεν συμμαζεύεται, ειδικά οι κινεζικές εταιρίες, ουσιαστικά αυξάνοντας τον ανταγωνισμό στο android, κινεζοποιώντας το και κάνοντας τη Google να χάσει στο ίδιο της το παιχνίδι. Άρα κουραφέξαλα μας πουλάει η Google. Αξίζει κάθε δεκάρα του προστίμου της.

Επεξ/σία από aggelalex
Προσθήκη μερικών minor πληροφοριών.
  • Like 9
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
1 ώρα πριν, orck είπε

Ελα παμε
"ναι αλλα η google και το android ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΡΥΜΑ, εαν δεν σου αρεσει μην αγορασεις"

Στα σοβαρα τωρα οσα κινητα εχω παρει τωρα τελευταια εχουν μεσα προεγκατεστημενες χιλιες δυο αχρηστες βλακειες
 

Η android είναι γεμάτη χιλιάδες καθημερινές άχρηστες Σ Α Χ Λ Α Μ Α Ρ Ε Σ

32 λεπτά πριν, loukoumakos είπε

Ρε παιδιά σας βλέπω γράφεται για την google και λέτε τα δικά σας για σκεφτείτε όμως και κάτι άλλο τόσο μεγάλες εταιρείες στην κινητη samsung -lg-sony-xiaomi-κτλπ  γιατί καμιά μα καμιά ομως δεν μπήκε ποτέ στην διαδικασία να φτιάξει δικό της λογισμικό όπως η apple?? οκ το πρασπαθησε η microsoft γνώμη μου ήταν μέτρια προς κακή υλοποίηση δεν πετυχε...

αλλά τοοοοοοσα χρόνια δεν μπορούν να επενδύσουν σε κάτι δικό τους ? βρήκαν το open source "καλό" android και τους βόλεψε τόσο πολύ ?  

Επειδή είναι απλά τσιράκια της google και από μόνοι τους δεν υπάρχουν : )

Εγώ θέλω με την κρίση που βρεθήκαμε να γυρίσει ο τροχός και να ναι τζάμπα το ios. : ) Να δούμε τότε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Η google θα μας τρελάνει. Όλο το android στηρίζεται στο linux και αυτή θέλει και λεφτά... Για να πάει να πληρώσει πρώτα τους χιλιάδες dev που όλα αυτά τα χρόνια το ανέπτυξαν και μετά ας ζητήσει λεφτά...

Δεν πιστεύω ότι κάποιος πήρε το αμαξάκι του και βγήκε στον δρόμο ή φορτώθηκε ένα backpack με 20 κάμερες και βγήκε στον δρόμο ώστε να συνεισφέρει στο κοινό καλό φτιάχνοντας το streetview. Είτε πληρώθηκε άμεσα από την Google , ή έφτιαξε μια εφαρμογή ώστε να πάρει πίσω λεφτά.

Κανένας δεν δουλεύει για την καλή του την καρδιά.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως και να το πουμε, το αποτέλεσμα είναι ότι τα περισσοτερα κινητα, σήμερα πία δουλεύουνε με Android !

Όπως το γραφεί και ο φίλος Retromaniac :  

Retromaniac

Δημοσ. πριν από 1 ώρα

2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

Γνώμη μου είναι ότι αυτό είναι δίκαιο. Αφου υπάρχει πρόβλημα με τις τακτικές της καλά έκανε η ΕΕ και την "ετσουξε", και άμα ο γοογλης για να βγαίνει θέλει να βάλει τιμή στις εταιρείες ας το κάνει ΑΡΚΕΙ να επιτρέπεται να πουλάς open source λογισμικό, έχω τις αμφιβολίες μου για αυτό ομως, ΚΑΙ να βγάλει τις προεγκατεστημένες εφαρμογές

Η google θα μας τρελάνει. Όλο το android στηρίζεται στο linux και αυτή θέλει και λεφτά... Για να πάει να πληρώσει πρώτα τους χιλιάδες dev που όλα αυτά τα χρόνια το ανέπτυξαν και μετά ας ζητήσει λεφτά…

 

Και όπως προσφατα διαβασαμε ότι η BlackBerry θα ξανακυκλοφωρησει, αλλά αυτή την φορά με λειτουργικο συστημα ANDROID ! ! !

Εκεινο που αδυνατω να καταλαβω. είναι πως αυτοι οι χιλιαδες  dev τι άλλο κάνουν στην ζώη τους για να ζησουν, και μπορουνε να ασχωλουνται τζαμπα  με το development του Linux, κατ'επεκτάση και του Android, κλπ...

Επεξ/σία από faliriotis1
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H Google βρίσκει και τα κάνει γιατί ο ανταγωνισμός είναι παναχρηστος

 

Ακόμα και έτσι όμως έχει και τα δίκια της γιατί χάρη σε αυτούς έχει ο κόσμος smartphone

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, AtiX είπε

Εν το μεταξύ μόνο εμένα μου κάνει άσχημη εντύπωση η υπεροψία της... Σαν μας λέει, γιατί με κατηγορείτε για μονοπώλιο επειδή είμαι η μόνη εταιρία που έχει πηγή με νερό στην Αφρική, αφου δεν το πουλάω εγώ... το δίνω σε εταιρίες που μου δίνουν ποσοστά από τις πωλήσεις τους... Πόσο κακοί είστε??? Θέλετε να διψάσουν τα παιδάκια στην Αφρική???? Να κλείσουν οι εταιρίες που διακινούν το νερό????

Το ξέρω αυτό αλλά δεν είναι το ίδιο... ειδικά όταν σε κατηγορούν για μονοπώλιο...

Σου δίνει κάτι τζάμπα , και εσύ και εγώ και ο μισός κόσμος (βάλε μεγαλύτερο ποσοστό στην κίνα που είναι σχεδόν όλοι) είναι στην πλατφόρμα της Google, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ επιλογή! Το androidπαρέχετε δωρεάν ώστε να το χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία και μετά να πάρει τα λεφτά της πίσω από τα ADDs τόσο διαβολικό είναι αυτό ? Οι εφαρμογές που έχει το κάθε SamsungHuaweiLenovoδεν είναι της Google. Σε stockandroidείναι λίγες. Οι εφαρμογές που απενεργοποιούντες και δεν διαγράφονται είναι στην πλειοψηφία λειτουργικές εφαρμογές ,σαν να πας να σβήσεις το System32 , εφαρμογές: Φωτογραφίες , άλμπουμ, κάμερα κτλ κτλ.

 

Δεν σου απαγόρεψε να κατεβάσεις άλλα 1000 appsπου βγάζουν φωτογραφίες ή για να κάνεις το κάθε τι, απλά σου είπε πολύ λογικά ότι θα υπάρχουν παράλληλα με το δικό της .

 

2 ώρες πριν, kifinas είπε

Αν κατέβαζε διακόπτες για μια ώρα, μπορεί και να έκλεινε για πάντα. Μια χαρά Internet θα έχουν όλοι και σίγουρα θα βρουν τον δρόμο για τις εναλλακτικές λύσεις σε αυτά που προσφέρει.

Χααα σοβαρά ? Θέλω να σας δώ για μία ώρα μόνο χωρίς συσκευές κινητά και tablet(τι ? το androidτηςgoogleείναι ! ) χωρίς google maps σε iphone, pc/mac, χωρίς search(Αλήθεια σκέφτηκες ποτέ την εναλακτική του search? Yahoo? η Bing?) Χωρίς Googlehomeκαι αυτοματισμούς ,chromecast.

Να κλείσει ? χαχα ναι και όσοι έχουν android πέταμα και πάμε γι’αλλα.

 

2 ώρες πριν, AtiX είπε

Συμφωνώ στα δύο τρίτα από αυτά που γράφεις... απλά και να κλείσει η Google, internet θα υπάρχει... Δεν θα έρθει και η συντέλεια του κόσμου αν δεν έχουμε αναζήτηση και gmail...

Το Gmailγια το 1/3 τον επιχειρηματιών είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ μιάς και είναι το βασικό τους mail. Τα κολέγια και τα σχολεία του εξωτερικού και πολλές επιχειρήσεις έχουν εξολοκλήρου τους σερβερ τους και τα αρχεία τους στο GoogleCloudb2b.Και βασίζονται στις υπόλοιπα εργαλεία του Google.  Και όμως θα παραλύσουν πολλά πράγματα . 

 

2 ώρες πριν, AtiX είπε

Το λάθος γίνεται όταν δεν συνειδητοποιείς ότι κάτι σου επιβάλλεται και νομίζεις ότι το επιλέγεις... ενήλικες ήμαστε ελπίζω να καταλαβαινόμαστε...

Δεν πήρα Androidμε το πιστόλι στον κρόταφο, ήξερα καλά ήξερα και τα σκάτα του .

Δεν μου επέβαλε κανένας τίποτα , θέλω να δώ YouTube να φάω στην μάπα την διαφήμιση για να πληρωθεί ο τραγουδιστής , που πρίν από 10 χρόνια πληρώναμε 10ε-25ετο CDτου για να τον ακούσουμε και τώρα τον ακούμε τζάμπα .

 

2 ώρες πριν, bazzil είπε


για 'σενα και για μένα και για μερικούς ακόμη που γνωρίζουμε κάποια πράγματα παραπάνω όχι . Το πλήθος όμως θεωρώ πως θα έχει προβληματα. Δεν είναι βέβαια και μονόδρομος η google. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

**Απευθύνομαι σε χρήστες και στην γνώμη τους ,όχι σε προσωπικό επίπεδο. 
Γιατί μερικοί τα παίρνουν και προσωπικά και παρεξηγούνται **

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

47 λεπτά πριν, drmanakias είπε

Χααα σοβαρά ? Θέλω να σας δώ για μία ώρα μόνο χωρίς συσκευές κινητά και tablet(τι ? το androidτηςgoogleείναι ! ) χωρίς google maps σε iphone, pc/mac, χωρίς search(Αλήθεια σκέφτηκες ποτέ την εναλακτική του search? Yahoo? η Bing?) Χωρίς Googlehomeκαι αυτοματισμούς ,chromecast.

Google != Internet || Tablet || Smartphone άρα μια χαρά θα ήταν οι συσκευές.

Google Maps? Here Maps/Maps.

Google Search? Duck it.

Google Home? No one cares..

Chromecast? Hahahahaha καλό καλό!

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρειάζεται εφεση,κατέβασμα τα ρολά για κάνα μήνα να σφιξουν οι κ.....!!!!

Σε λίγο θα απαιτήσουν  να βγει ο chrome από τα Chromebook!!!

Επεξ/σία από Istros
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, nickolasemp είπε

Το προβλημα της ΕΕ δεν είναι το μονοπώλιο αλλά η δεσπόζουσα θέση ή μάλλον η κατάχρησή της. 

Όντως κάτι δεν μάς λέει καλά ο Pichai στο delete them (i.e. you can easily disable or delete them). 

Καλά, συμφωνώ ότι ο Pichai το παραχέζει στο τέλος, λες και το business model που της φέρνει κέρδη στον πλανήτη θα επηρεαστεί μόνο από την απόφαση της ΕΕ. Δεν θα πέσει έξω η Google, θα βρει τρόπο για να βγάλει τα κέρδη της και να διαφημίσει τις εφαρμογές της. Ειδικά εάν είναι καλές.

Η απάντηση του Pichai εδώ.

Πηγαινε το ενα βημα παραπερα--> η google εχει ηδη βαλει το δικηγορικο τμημα της να υπολογισει τα προστιμα, μετα εχει βαλει το λογιστικο να κανει την σουμα αν συμφερει κ σε ποια περιθωρια προστιμων, κ οταν ειδε οτι ολα ειναι μελι-γαλα προχωρησε στην παρατυπια/ παρανομια. Καθε εταιρια-γιγαντας που σεβεται τον εαυτο της τα υπολογιζει ολα αυτα απο την αρχη πριν καν βαλει σε εφαρμογη την εκαστοτε καινουργια πολιτικη. Ποτε δεν ρισκαρει.

Το προστιμο το βλεπουμε. ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΟΣΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΧΤΙΚΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ να υπολογισουμε κ μεις ποσο την "πονεσε" (ΛΟΛ σιγουρα!!!!!) η ΕΕ...... Να βλεπαμε τιποτα 200-300 δις κερδος κ τωρα ενα προστιμο 4, που με εξωδικαστικο συμβιβασμο θα πεσουν στα μισα. Εκει θα φαινοταν η γελοιοτητα στο αποκορυφωμα της. Ουτε μας λενε ποσο καιρο ειχε αυτες τις ταχτικες κ ποσο "γρηγορα" ενεργησαν οι μηχανισμοι για να την κυνηγησουν.

Κ ενταξει η καμπανα στην google. Τις εταιριες που εκαψε με την πολιτικη της ποιος τις πληρωνει????

Δλδ, αν το καλοσκευτουμε, μεσα σε λιγο καιρο κ σε ενα μονο σαιτ (εδω) εχουμε ακουσει για την google σε διαφορα αρθρα, οτι κανει μονοπωλειακες ταχτικες ως βασικη οικομικη μεθοδο, χτυπα αθεμιτα τον ανταγωνισμο κ κλεινει αντιπαλες επιχειρησεις, παρακολουθει χωρις αδεια τους χρηστες της, πουλα τα δεδομενα τους κ κανει ακομα περισσοτερα στην πλατη τους, φτιαχνει τα αποτελεσματα των αναζητησεων οπως θελει κ προωθει οτι θελει, κανει λογοκρισια κ κλεινει λογαριασμους με το ετσι-μαρεσει, κ ολα αυτα (συν οτι αλλο) θελει να τα κανει ακομα καλυτερα με κβαντικους σερβερ εξοπλισμενους με ΑΙ !!!!!! 

Θαυμαστο κοσμο που θα παραδωσουμε ε?

  • Like 4
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, loukoumakos είπε

Ρε παιδιά σας βλέπω γράφεται για την google και λέτε τα δικά σας για σκεφτείτε όμως και κάτι άλλο τόσο μεγάλες εταιρείες στην κινητη samsung -lg-sony-xiaomi-κτλπ  γιατί καμιά μα καμιά ομως δεν μπήκε ποτέ στην διαδικασία να φτιάξει δικό της λογισμικό όπως η apple?? οκ το πρασπαθησε η microsoft γνώμη μου ήταν μέτρια προς κακή υλοποίηση δεν πετυχε...

αλλά τοοοοοοσα χρόνια δεν μπορούν να επενδύσουν σε κάτι δικό τους ? βρήκαν το open source "καλό" android και τους βόλεψε τόσο πολύ ?  

Η Samsung έβγαλε το bada os και η nokia με την Ericsson είχαν το Symbian. Άρα κάτι έκανε η Google και τους οδήγησε στο να τα παρατήσουν. Είναι το μόνο λειτουργικό (εκτός του ios) που έχει το φιλικό περιβάλλον που χρειάζεται ο χρήστης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, bazzil είπε

Θα κατεβάσει η google τους διακόπτες για μια ώρα να μην έχει κανείς "internet"  και θα γίνει στην Ευρώπη επανάσταση. Όχι ότι δεν θα έκανε έφεση η Google αλλά η ιστορία θα πάει η έφεσης της εφέσεως κτλ Η ευρωπαϊκή ένωση καλά θα  κάνει αν δεν θέλει να υπάρχει μονοπώλιο να επιδοτήσει την ανάπτυξη ανάλογων υπηρεσιών.

Αυτό με το μονοπώλιο που ισχύει είναι καλό. Το πρόβλημα είναι τι κάνει για να το πατάξει. Το πρόστιμο δεν είναι λύση. Για την google το πρόστιμο που της επιβλήθηκε δεν είναι τίποτε και μετά απο καμιά δεκαριά χρόνια θα κάνουν ενα συμβιβασμό και θα πληρώσει κατι της έτσι για τα μάτια του κόσμου. Θα πάρει και ο επίτροπος την μίζα του και όλα μέλι γάλα. 

Τη άλλο θα διαβάσουμε σε τεχνολογικό forum/site..... Τη νομίζεις ότι είναι το ίντερνετ και γράφεις θα κατεβάσει η Google τους διακόπτες..?wtf, σοβαρά τώρα?  Αντε και. Κλείνει τις υπηρεσίες της και δεν έχεις Gmail,  Google search,  cloud storage κλπ so what? Μόνο η ίδια θα πάθει ζημιά όσο αφορά την εικόνα της και θα στείλει κόσμο σε ανταγωνιστές. 

Μια χαρά θα συνεχίσουν όλα όπως τα ξέρεις απλώς θα στραφεί ο κόσμος σε ie,  Firefox,  bing,  one drive Κλπ.... Μια χαρά δωράκι στην MS θα ήταν αυτο που έγραψες. 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κακό πράγμα να μην υπάρχουν τουλάχιστον 2 ελεύθερα λειτουργικά, είδαμε και την περίπτωση της zte,σε εκβιάζουν με κλείσιμο, και κάνεις και μόκο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@panathatube & @drmanakias μπορεί σαν εναλλακτικές προτάσεις να μην έχουμε ή μπορεί και να υπάρχουν και απλά να βολευόμαστε με το κοπάδι... Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συμβιβαστούμε με το καπρίτσιο της κάθε εταιρίας που είναι σε δεσπόζουσα θέση, ακόμα και αυτό που προσφέρει είναι δωρεάν... Γι'αυτό υπάρχουν νόμοι... για να μην ξυπνήσεις μια μέρα και βρεθείς αιχμάλωτος της οποιαδήποτε Google, Intel, FB κλπ κλπ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...