Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω παθει κνιδωση και βγαζω πεταλες σε  ολο το σωμα για μια μερα και μετα φευγουν. αυτο συμβαινει απο τον μαρτιο μηνα. τι αντισταμινικα τι κορτιζονες ηρεμω λιγο και μετα παλι τα ιδια. ολοι οι γιατροι μου ειπαν αγχος και στρεσσ, αλλα γινεται να φυγει τελειως το αγχοσ? το εχει παθει κανεις και εχει βρει καποια λυση...?

απο αλλους που το εχουν παθει μου λενε οτι οπως ερχεται ξαφνικα ετσι φευγει... αλλα τωρα 5 μηνες ταλεπωριεμαι....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχει άτομο στη δουλειά μου και είναι από το άγχος και το στρες, μαζί με όλα τα υπόλοιπα αυτοάνοσα που βγάζουμε στη δουλειά μου

προσπάθησε να ηρεμήσεις, άρχισε να γράφεις κόσμο στα @@ σου γιατί δεν θα σου βγει σε καλό 

άρχισε να γράφεις κόσμο λοιπόν και προσπάθησε όσο έχεις ελεύθερο χρόνο να ασχολείσαι με ευχάριστα πράγματα, προσπάθησε να ξεχνάς ότι έχεις ο,τι έχεις, τα φάρμακα που παίρνεις δεν είναι αυτά που θα σε κάνουν καλά, αυτά καταστέλλουν τα συμπτώματα δεν θεραπεύουν την αιτία, μόνος σου πρέπει να γίνεις καλά..

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ πριν δύο καλοκαίρια. Ακριβώς όπως το περιγράφεις, όταν χαπακωνόμουν ήμουν καλύτερα (ηρεμιστικά πριν τον ύπνο κλπ, είχα πάρει ένα σωρό χάπια) αλλά όταν ξυπνούσα το πρωί γέμιζα. Οι γιατροί μου είχαν πει οτι κρατάει από μερικούς μήνες έως και 2 χρόνια (αν θυμάμαι καλά) και όντως το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σταματήσεις να αγχώνεσαι, που άλλο είναι να το λες και άλλο να το κάνεις. Εμένα μου κράτησε από Ιούλιο μέχρι και Δεκέμβρη σε πολύ σκληρή μορφή (εκτός από κοκκινα σημάδια είχα και τρομερό πρήξιμο κυρίως στα άκρα) και έπειτα άρχισε να εξασθενεί όπου έβγαζα κοκκινίλες κάποιες μέρες μόνο μέχρι που τον Μάρτη σταμάτησαν τελείως. Ελπίζω πραγματικά να μην ταλαιπωρηθείς για καιρό ακόμα. Θα σου κάνουμε εμείς εδώ support! :) 

• Like 1
Δημοσ.

το θεμα  ειναι οτι εγω βγαζω και στο προσωπο και φενονται. εκει ειναι που μου την βαραει πιο πολυ. ποσες φορες εχουν πρηστει τα ματια τα αυτια,και  καπου εκει ξενερωνεις. ελπιζω καποια στιγμη να φυγουν. εγω ηδη διανυω τον 5ο μηνα.

Δημοσ.

Το περνάει συνάδελφος μου...ταλαιπωρείται εδώ και 1,5 μήνα...και δυστυχώς γνωρίζει πως θέλει πολύ καιρό ακόμα για να το ξεπεράσει.

Δύσκολο πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Disclaimer: Δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε θεραπευτής! Οι συμβουλές προέρχονται από προσωπική εμπειρία.

Σε πρώτη φάση κόψε κορτιζόνες και ζήτα απο δερματολόγο κάποιο υποκατάστατο αν υπάρχει.

Μετά αν το πρόβλημά σου είναι ψυχολογικό θα σου συνιστούσα να ψάξεις να βρεις τι είναι. Μπορεί να πέφτω έξω στην περίπτωση σου, αλλά ένα απο τα πιο κοινά προβλήματα σήμερα είναι ότι οι άνθρωποι καταπίνουμε πολλά και αποφεύγουμε τις συγκρούσεις για να "μη χαλάσουμε τις καρδιές μας". Μέγα λάθος. Να λες πάντα την αλήθεια με σεβασμό προς τους άλλους αλλά και προς τον εαυτό σου, όπου και αν αυτή σε οδηγεί. Βέβαια για να το κάνεις αυτό πρέπει να ξέρεις και ποια είναι η αλήθεια. Ξεκίνα να κρατάς καθημερινά ημερολόγιο για 10, 20, 30 λεπτά. Όσο μπορείς. Μάθε να γράφεις ειλικρινά τις σκέψεις σου για πράγματα που σε απασχολούν ή σε στεναχώρησαν/θύμωσαν/φόρτισαν μέσα στη μέρα, και θα αρχίσεις να μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου.

Ταυτόχρονα αν δεν το κάνεις ήδη φτιάξε το τρίπτυχο:

1. Ύπνο

2. Διατροφή

3. Άσκηση

Προταιρεότητα η σειρά που έβαλα. Να κοιμάσαι αρκετά και το πιο βασικό να ξυπνάς κάθε μέρα την ίδια ώρα!

Στη διατροφή θα βρεις πολλές απόψεις και η τελική απόφαση θα είναι δική σου. Εγώ προσωπικά όταν βλέπω ότι αρχίζω και σκουριάζω κόβω τα κόκκινα κρέατα, τα τηγανιτά και τη ζάχαρη. Από κρέας τρώω μόνο κοτόπουλο/ψάρι.

Άσκηση αν μου περπατάς κάθε μέρα έστω για μισή ώρα γρήγορο και συνεχόμενο περπάτημα θα είσαι εντάξει. Ιδανικό είναι μια ώρα. Αν μπορείς να τρέξεις ακόμα καλύτερα.

Σταμάτα να λες ψέματα στον εαυτό σου και στους άλλους, και όποτε νιώθεις ότι δυσκολεύεσαι ή βαριέσαι να κάνεις κάτι που ξέρεις ότι σου κάνει καλό, πάλεψέ το τόσο ώστε να κάνεις κάτι παραπάνω απο αυτό που έκανες χθες. Καλή τύχη.

Επεξ/σία από Έλεος
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/7/2018 στις 8:49 ΜΜ, logistoulis είπε

έχει άτομο στη δουλειά μου και είναι από το άγχος και το στρες, μαζί με όλα τα υπόλοιπα αυτοάνοσα που βγάζουμε στη δουλειά μου

προσπάθησε να ηρεμήσεις, άρχισε να γράφεις κόσμο στα @@ σου γιατί δεν θα σου βγει σε καλό 

άρχισε να γράφεις κόσμο λοιπόν και προσπάθησε όσο έχεις ελεύθερο χρόνο να ασχολείσαι με ευχάριστα πράγματα, προσπάθησε να ξεχνάς ότι έχεις ο,τι έχεις, τα φάρμακα που παίρνεις δεν είναι αυτά που θα σε κάνουν καλά, αυτά καταστέλλουν τα συμπτώματα δεν θεραπεύουν την αιτία, μόνος σου πρέπει να γίνεις καλά..

Τι λες βρε λογιστούλη...

26 λεπτά πριν, Έλεος είπε

Disclaimer: Δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε θεραπευτής! Οι συμβουλές προέρχονται από προσωπική εμπειρία.

Σε πρώτη φάση κόψε κορτιζόνες και ζήτα απο δερματολόγο κάποιο υποκατάστατο αν υπάρχει.

Μετά αν το πρόβλημά σου είναι ψυχολογικό θα σου συνιστούσα να ψάξεις να βρεις τι είναι. Μπορεί να πέφτω έξω στην περίπτωση σου, αλλά ένα απο τα πιο κοινά προβλήματα σήμερα είναι ότι οι άνθρωποι καταπίνουμε πολλά και αποφεύγουμε τις συγκρούσεις για να "μη χαλάσουμε τις καρδιές μας". Μέγα λάθος. Να λες πάντα την αλήθεια με σεβασμό προς τους άλλους αλλά και προς τον εαυτό σου, όπου και αν αυτή σε οδηγεί. Βέβαια για να το κάνεις αυτό πρέπει να ξέρεις και ποια είναι η αλήθεια. Ξεκίνα να κρατάς καθημερινά ημερολόγιο για 10, 20, 30 λεπτά. Όσο μπορείς. Μάθε να γράφεις ειλικρινά τις σκέψεις σου για πράγματα που σε απασχολούν ή σε στεναχώρησαν/θύμωσαν/φόρτισαν μέσα στη μέρα, και θα αρχίσεις να μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου.

1. Ύπνο

2. Διατροφή

3. Άσκηση

Προταιρεότητα η σειρά που έβαλα. Να κοιμάσαι αρκετά και το πιο βασικό να ξυπνάς κάθε μέρα την ίδια ώρα!

Στη διατροφή θα βρεις πολλές απόψεις και η τελική απόφαση θα είναι δική σου. Εγώ προσωπικά όταν βλέπω ότι αρχίζω και σκουριάζω κόβω τα κόκκινα κρέατα, τα τηγανιτά και τη ζάχαρη. Από κρέας τρώω μόνο κοτόπουλο/ψάρι.

Άσκηση αν μου περπατάς κάθε μέρα έστω για μισή ώρα γρήγορο και συνεχόμενο περπάτημα θα είσαι εντάξει. Ιδανικό είναι μια ώρα. Αν μπορείς να τρέξεις ακόμα καλύτερα.

Σταμάτα να λες ψέματα στον εαυτό σου και στους άλλους, και όποτε νιώθεις ότι δυσκολεύεσαι ή βαριέσαι να κάνεις κάτι που ξέρεις ότι σου κάνει καλό, πάλεψέ το τόσο ώστε να κάνεις κάτι παραπάνω απο αυτό που έκανες χθες. Καλή τύχη.

Ναι θα κοψει την κορτιζονη. Να πσρει τι? Μανιταροζουμο και φραπελια??

Τελικα γι αυτο ανθει τοσο πολυ η ομοιοπαθητικη και αλλες ψευδοεπιστημες. Γι αυτο θησαυριζουν οι κομπογιαννιτες. Το ζητάτε να σας πιανουν κοροιδα.

ΥΓ. Αντιισταμινικα δε σας εχουν χορηγησει?

Επεξ/σία από xgol
  • Like 2
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Έλεος είπε

1. Ύπνο

2. Διατροφή

3. Άσκηση

εχω κοψει το κρεας το πολυ εδω και δυο χρονια περιπου γιατι η χολιστερινη μου ηταν στα ορια και φετος που εκανα εξετασεις βγηκε μια χαρα η χολιστερινη αλλα ηταν χαμηλη η βιταμινη Β και μου λεει ο γιατρος να τρωω πιο πολυ κρεας.... αντε βγαλε ακρη

31 λεπτά πριν, xgol είπε

Τι λες βρε λογιστούλη...

Τελικα γι αυτο ανθει τοσο πολυ η ομοιοπαθητικη και αλλες ψευδοεπιστημες. Γι αυτο θησαυριζουν οι κομπογιαννιτες. Το ζητάτε να σας πιανουν κοροιδα.

περνω αντισταμινικα παλια επερνα xozal αλλα πολυ υπνηλια και τωρα kestine. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, xgol είπε

Τι λες βρε λογιστούλη...

Η κορτιζόνη έχει άπειρες παρενέργειες για αυτό η πρώτη σκέψη ακόμα και των μη σχετικών με τον ιατρικό χώρο είναι να κόψει την κορτιζόνη. Δυστυχώς όμως παραμένει ένα πολύ ισχυρό φάρμακο το οποίο αποτελεί τη μοναδική λύση (μαζί με τα άλλα παρεμφερή κορτικοστεροειδή) για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Πιστεύω και εγώ ότι τα αντιισταμινικά ίσως βοηθήσουν αλλά φαντάζομαι ο γιατρός που του έγραψε κορτιζόνη δε θα είχε ήδη δοκιμάσει τα αντιισταμινικά;

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

χαιρετω την παρεα και καλη χρονια.

θελω να γραψω για την κνιδωση που ειχα και τελικα βρηκα την λυση στο προβλημα μου για οποιον αλλο εχει το ιδιο προβλημα αλλα δεν βρισκει την λυση.

οπως γραφω παραπανω το προβλημα μου ξεκινησε τον μαρτιο του 2018 και αφου εκανα επισκεψεις σε ενα καρο γιατρους οπως αλλεργιολογους , δερματολογους , παθολογους  ολοι μου διναν αντισταμινικα και κορτιζονες και αγχωλυτικα πραγμα που ομως κανενα δεν εδινε λυση στο προβλημα μου μεχρι και διαιτα εκανα γιατι καποιες τροφες καναν χειροτερα την κατασταση μου με αποτελεσμα τον αυγουστο να εχω χασει σχεδον 10 κιλα απο το βαρος μου. καποια στιγμη τα εκοψα ολα τα χαπια δεν επινα τιποτα ξεκινησα να τρωω παλι κανονικα αλλα το προβλημα παρεμενε με αποτελεσμα ειτε επινα χαπια ειτε οχι το προβλημα υπηρχε οποτε δεν υπηρχε λογος να επιβαρυνω τον οργανισμο μου με φαρμακα. ενα πραγμα θα πω μονο οτι καθε πρωι που ξυπναγα πηγαινα στον καθρεπτη να δω αν εχω πεησμενο κανα ματι ,μιλαμε για τετοια αγανακτηση. τεσπα. τον οκτωβριο αποφασιζω να κανω αλλη μια επισκεψη σε εναν αλλο δερματολογο του ικα. ( δεν ξερω τι φλασια εφαγα αλλα πηγα σε γιατρο του ικα) η οποια με εξετασε απο πανω μεχρι κατω μου εγραψε ενα κατεβατο εξετασεις οπου βγηκαν ολες μα ολες καθαρες το μονο που ηταν ανεβασμενο ηταν το lge για οποιον γνωριζει που αυτο εδειχνε την κνιδωση που εχω.

μου λεει λοιπον θα κλεισεις ενα ραντεβου στο ΣΥΓΓΡΟ  με τον συγκεκριμενο  δερματολογο που ασχολειτε με την κνιδωση. παω λοιπον κλεινω ραντεβου κανω την επισκεψη της λεω ολο το ιστορικο με την κνιδωση και μου λεει θα ξεκινησουμε ενεσεις με xolair. 2 ενεσεις καθε μηνα για 6 μηνες θεραπεια. να πω οτι το xolair το δινει μονο φρμακειο του εοππυ και το κοστος ειναι 360€ την καθε ενεσης, επισης το συγκεκριμενο φαρμακο το περνουν ασθενεις που εχουν χρονιο ασθα αλλα για καποιο λογο οι ερευνες εδειξαν οτι βοηθαει και στην κνιδωση.

τον  νοεμβριο κανω την πρωτη ενεση και απο την επομενη μερα απλα δεν ξαναεβγαλα τιποτα στο σωμα μου μονο κανα δυο φορες δυο μικρα σημαδια τα οποια σε 1 ωρα ειχαν εξαφανιστει.

για οποιον χρειαστει βοηθεια για το συγκεκριμενο προβλημα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το έχουμε πει 100000000000 φορές: για ιατρικά θέματα ρωτήστε το γιατρό σας και αφήστε στην άκρη το internet... 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...