Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Υπάρχουν στην αγορά διάφορα κιτ για έλεγχο καταγωγής. Ειναι αξιόπιστα ? τα εχει δοκιμάσει κάποιος?? 

Θέλω να κοιτάξω για την καταγωγή μου , απο πού προήλθε γεωγραφικά

Καμιά αξιόπιστη εταιρια? 

Και εαν το εχει κάνει κάποιος , του δίνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα ή ενα ξερό πχ "Ελληνας με κάποια καταγωγή απο Κρήτη και λίγο απο Λάρισα"   😃

• Like 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

το ancestry DNA είναι αρκετά καλό γιατί έχει τεράστια βάση. 

επίσης μπορείς να κατεβάσεις τα αποτελέσματα και να τα ανεβάσεις σε άλλα site που πχ βρίσκουν πιθανότητα αρρώστιας. 

πριν λίγο καιρό επαιζε στα 69€

Δημοσ.

23andme Δεν κάνει ανάλυση για προβλήματα υγείας, αν μένεις στην Ελλάδα. Μπορείς να κατεβάσεις και το γενετικό σου κώδικα και να τον έχεις (ίσως κάνεις ανάλυση σε άλλα sites ή στο μέλλον που θα έχει εξελιχθεί η αποκωδικοποίηση του dna). Κόστος κοντά στα 130€ χωρίς να γνωρίζω αν θα περάσει τελωνείο (δεν το παρήγγειλα τελικά).

Δημοσ.

Μόνο εμένα μου φαίνεται παράλογο να τους δώσω δειγμα του dna μου, τα προσωπικά μου στοιχεία ΚΑΙ να τους πληρώσω απο πάνω ;

• Like 2
Δημοσ.

Τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα.  η ερμηνεία τους  δεν είναι τόσο.

Με πιο απλά λόγια τα μηχανήματα και η τεχνολογία ειναι spot on αλλά τα συμπεράσματα απο τα ευρήματα (όσο αφορά την καταγωγή εδικά) ειναι λίγο υποθετικά/όχι απόλυτα τεκμηριωμένα. βασίζονται σε στατιστική απο τους πελάτες τους και σε βασικά αξιώματα αλλά αυτό δεν ειναι αρκετό..  για μια γενική χρήση να σου φύγει η απορία καλό ειναι όμως δεν πρόκειται δηλαδή να είσαι Σουηδός και να σε βγάλει αφρικάνο :P 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πολύ trendy κάτι τέτοια politically correct bullshits, θα μαζέψεις πολλά likes σίγουρα

Μόνο που δεν ξέρω τι θα σου χρειαστούνε όταν θα σε εξαφανίσουν απο προσώπου γης και στη θέση σου βάλουν ένα κλώνο φτιαγμένο απτο dna που τους έστειλες

Επεξ/σία από ObeyWario!
  • Confused 1
Δημοσ.

Να κάνω ανάλυση στο DNA μου για να βρω προβληματικά γονίδια, ώστε να ξέρω τι ασθένειες μπορεί να μου εμφανιστούν στο μέλλον, ναι... όχι για το αν είμαι μισός πίτμπουλ και μισός μαλτέζ. -_- 

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα να αναζητήσει κάποιος την καταγωγή του από το DNA, ένας φίλος πίστευε οτι είχε καταγωγή από Ιταλία και έκανε ένα test DNA να δει τι παίζει. 

Για εύρεση ασθενειών από γονίδια κτλ είναι πολύ υψηλότερο το κόστος.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, momotis είπε

Είναι.

στο βίντεο που έβαλες λεει ότι το 23 and me (αυτό που τα πήγε καλύτερα απο τα άλλα) έχει μόνο 50% confidence level στα αποτελέσματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

στο βίντεο που έβαλες λεει ότι το 23 and me (αυτό που τα πήγε καλύτερα απο τα άλλα) έχει μόνο 50% confidence level στα αποτελέσματα. 

Κοίτα το βίντεο εκμεταλλεύεται κυρίως επικοινωνιακά/εμπορικά το θέμα.

Spoiler

Αν κάποιος το ορίζει με "εθνικό" γνώμονα,είναι φαιδρό.

( "Ελληνας με κάποια καταγωγή απο Κρήτη και λίγο απο Λάρισα"  )

Ως προς την ουσία του πράγματος για τα τεστ DNA ισχύουν οι παρακάτω προυποθέσεις.

Επεξ/σία από momotis
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, momotis είπε

Κοίτα το βίντεο εκμεταλλεύεται κυρίως επικοινωνιακά/εμπορικά το θέμα.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Αν κάποιος το ορίζει με "εθνικό" γνώμονα,είναι φαιδρό.

( "Ελληνας με κάποια καταγωγή απο Κρήτη και λίγο απο Λάρισα"  )

Ως προς την ουσία του πράγματος για τα τεστ DNA ισχύουν οι παρακάτω προυποθέσεις.

Με αφορμή αυτό το βίντεο θα ήθελα λίγο να τονίσω το θέμα της επιμιξίας που ειδικά οι ντεμέκ προοδευτικοί και νεο-οτιδήποτε έχουν σαν καραμέλα. 

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το DNA δεν αλλάζει απο την μια μέρα στην άλλη ή επειδή ζευγάρωσαν 5-10-100-1000-1000000 άτομα για ένα απειροελάχιστο χρονικό διάστημα (πχ 100-200-300 χρόνια) 

Αν ήταν τόσο εύκολα τα πράματα θα είχαμε μεταλλάξεις στο DNA και στα είδη των ζώων κάθε αιώνα.

Παντού (δεν μιλάω μόνο για Ελλάδα αλλά ΚΑΙ η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται σε αυτό που θα πω) το ποσοστό της επιμιξία ειναι ένα ΜΙΚΡΟ ποσοστό πχ 10% για παράδειγμα οι άραβες που είχαν συνολική παρουσία στην Ισπανία (άλλοτε μικρότερη άλλοτε μεγαλύτερη) περι τα 1000 χρόνια σχεδόν δεν ειναι παρά περίπου 5% σε ποσοστό επιμειξίας στο ισπανικό DNA!!!!!!!!! (στους έλληνες το σχετικό ποσοστό επιμιξίας ειναι ακόμη μικρότερο για οποιαδήποτε άλλη φυλή απλά ανέφερα τους Ισπανούς για να αποφύγω τρολλοσχόλια τύπου "ΞΥΠΝΑΤΑΙ ΕΛΙΝΑΙΣΣ!!" απο τους νεο-οτιδήποτε) 

Έχω βαρεθεί σε κάθε συζήτηση σε forum με τέτοιους τύπους για την ιστορία του λαού μας να ακούω την συγκεκριμένη καραμέλα (πχ ναι εντάξει απόγονε του Σωκράτη και άλλα σαχλά σχόλια με ειρωνεία υπαινίσσοντας την τουρκοκρατία ή την συμβίωση μας με τους Ρωμαίους κτλ) 

Το "νταμάρι" δεν αλλάζει αν στα 1000000000 κριάρια τα 6000 χρόνια της ύπαρξης μπήκαν πότε εδώ και πότε εκεί 100000 άλλα κριάρια να το πω έτσι να το καταλάβουν και οι πλέον τσομπάνιδες!. 

και μάλιστα μετράει και η διάρκεια γιατί άλλο 100.000 ξένα κριάρια κάθε γενιά για 50 χρόνια συνεχόμενα και άλλο 100.000 κριάρια μια σε 50 γενιές αλλά με απόσταση αιώνων μεταξύ τους η κάθε γενιά όπου συνέβη αυτή η πρόσμιξη

και στις δύο περιπτώσεις πάλι δεν ανεβαίνει δραματικά το ποσοστό πρόσμιξης αλλά στην δεύτερη ειδικά περίπτωση ειναι πολύ πιο "ελάχιστη" η πρόσμιξη γιατί με το πέρας του χρόνου μια μεμονωμένη περίπτωση (πρόσμιξη μιας γενιάς μόνο ασχέτου αριθμού ατόμων) διαλύεται όπως το παγάκι στον καφέ.... 

Είμαστε Έλληνες λοιπόν και γενετικά και αναγκαστικά ανεξάρτητα απο το ποιά εκδοχή της ιστορίας πιστεύετε!  Δεν περιορίζεται δηλαδή η ταυτότητα μας στην γλώσσα. 

Επεξ/σία από TopicStrarter
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά εγώ θα έλεγα να μην το ψάχνουμε και πολύ γιατί θα εκπλαγούμε όταν δούμε πόσοι από εμάς έχουμε Οθωμανικές ρίζες και όχι κάποιας εξευγενισμένης ράτσας που πιστεύαμε μέχρι τώρα.:P

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...