Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Παιδιά εγώ θα έλεγα να μην το ψάχνουμε και πολύ γιατί θα εκπλαγούμε όταν δούμε πόσοι από εμάς έχουμε Οθωμανικές ρίζες και όχι κάποιας εξευγενισμένης ράτσας που πιστεύαμε μέχρι τώρα.:P

Αυτό ακριβώς έθιξα με το απο πάνω πόστ και απότι βλέπω τζάμπα.... 

ΚΑΝΕΝΑΣ έλληνας δεν έχει οθωμανικές ρίζες.... ρίζες σημαίνει βασική καταγωγή.  (Πέρα ότι δεν είχε γίνει της πόπης το κάγκελο με στο θέμα ζευγαρώματος με τους τούρκους που το παραβλέπω χάριν κουβέντας και θεωρώ ότι έγινε της π#$#τανας και βιαστήκανε όλες οι ελληνήδες και μείνανε όλες έγκυες και κανένας έλληνας δεν έκανε παιδί)

Πχ έστω μια καθαρή ελληνήδα πάει με έναν καθαρό τούρκο. 

1) δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το παιδί τους θα ειναι 50-50 έλληνας και τούρκος απο θέμα DNA μπορεί να ειναι περισσότερο το ένα ή το άλλο.

2) τα τρισέγγονα τους και οι επόμενες γενιές δεν θα έχουν καμία σχέση με τα παιδιά τους απο θέμα ποσοστού.

Ο μόνος τρόπος για να βγάλει σε έναν Έλληνα μεμονομένα σημαντικά ποσοστά άλλης φυλής ειναι αν πρόσφατα (μπαμπάς παππούς μαμα γιαγιά κτλ) κάποιος ειναι καθαρός απόγονος άλλης φυλής. 
Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται τεστ όμως για να μάθει τι ειναι το βλέπει στο σπίτι του μέσα και στις φωτογραφίες της οικογένειας ή στην γλώσσα που μιλάνε μέσα στο σπίτι.... 

Αν είσαι Έλληνας και έχεις ελληνες γονείς στο σπίτι μιλάτε ελληνικά και στις φωτογραφίες οι κοντινή οικογένεια σου ειναι και αυτοί έλληνες τότε το ποσοστό πρόσμιξης σου ειναι 0 έως απειροελάχιστο. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Οι προπαππούδες μου ζούσανε στην Καππαδοκία , οι παππούδες μου γεννήθηκαν στην πιο δυτική Τουρκία, ο πατέρας μου είναι μελαμψός, το ίδιο και ο αδερφός μου. Ο παππούς μου ο άλλος είναι μίσος Γερμανός μίσος Σαρακατσάνος όπου η οικογένεια του ήταν μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Η σύζυγος του είναι επίσης Σαρακατσάνα με γονείς νομάδες με βάση σε χωριό που μένουν κυρίως Πομάκοι (Σλάβοι). Αφήνοντας στην άκρη το τι έγινε στην τουρκοκρατία.

Μου φαίνεται χλωμό να έχω πιο συγγενές dna με τον Σωκράτη απ' ότι το μεγαλύτερο ποσοστό μου να είναι καινούργιο κατά βαση μείγμα των παραπάνω. Άλλωστε μέσα από ανάμειξης εξελίσσονται όλα τα είδη, γιατί να καίγομαι να διατηρήσω ξεπερασμένο dna; 

Το μόνο κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι είναι πιθανό να έχω 2 ρίζες που μου δίνουν μπλε μάτια και δεν... αφήσαμε τα μάτια του παππού ανεκμετάλλευτα όλα τα εγγόνια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το τι σε προσδιοριζει ως ατομο βρισκεται κυριως στο κεφαλι και λιγοτερο στα γονιδια. Προσωπικα το βρισκω ανευ ουσιας το να βρεις αν εισαι 80% ελληνας 10% ιταλος και 10% οθωμανος. Αντιθετα μια γονιδιακη αναλυση για να δεις τι ειδους ασθενεις ενδεχεται να σου παρουσιαστουν στο μελλον ειναι κρισιμης σημασιας αλλα προς το παρων αυτα τα τεστ ειναι πανακριβα και γινονται , απο οσο ξερω, εξαιρετικα στοχευμενα.

Υπαρχει φυσικα και το θεμα των προσωπικων δεδομενων που ολοι ξερουμε οτι οταν ειναι χλιαρη, στην αρχη, η νομοθεσια γινεται κανονικο παρτι απο τις εταιριες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Οι προπαππούδες μου ζούσανε στην Καππαδοκία , οι παππούδες μου γεννήθηκαν στην πιο δυτική Τουρκία, ο πατέρας μου είναι μελαμψός, το ίδιο και ο αδερφός μου. Ο παππούς μου ο άλλος είναι μίσος Γερμανός μίσος Σαρακατσάνος όπου η οικογένεια του ήταν μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Η σύζυγος του είναι επίσης Σαρακατσάνα με γονείς νομάδες με βάση σε χωριό που μένουν κυρίως Πομάκοι (Σλάβοι). Αφήνοντας στην άκρη το τι έγινε στην τουρκοκρατία.

Μου φαίνεται χλωμό να έχω πιο συγγενές dna με τον Σωκράτη απ' ότι το μεγαλύτερο ποσοστό μου να είναι καινούργιο κατά βαση μείγμα των παραπάνω. Άλλωστε μέσα από ανάμειξης εξελίσσονται όλα τα είδη, γιατί να καίγομαι να διατηρήσω ξεπερασμένο dna; 

Το μόνο κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι είναι πιθανό να έχω 2 ρίζες που μου δίνουν μπλε μάτια και δεν... αφήσαμε τα μάτια του παππού ανεκμετάλλευτα όλα τα εγγόνια.

Επίσης όμως δεν είσαι και το πιο συνηθισμένο γενεαλογικό δέντρο οπότε δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα... (Αν και δεν γίνεται να βγάλει κάποιος συμπέρασμα έτσι επειδή είπες μερικούς παππούδες και γιαγιάδες)

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και άλλος που θα μπορεί να πει ο μπαμπας μου ήταν απο την αφρική η μαμά μου απο Θεσσαλονίκη ο πατέρας του Αφρικανού μπαμπά Άγγλος και η μαμά της Θεσσαλονικιάς μάνας απο το ισραήλ κτλ κτλ... (που πάλι δεν ειναι αρκετά στοιχεία όπως είπα και πιο πάνω αλλά τεσπα έστω ότι πάει έτσι 100 γενιές πίσω)  η εξαίρεση δεν σχηματίζει κανόνα... Το συνηθισμένο στην ελλάδα ειναι να ειναι όλοι απο τα τριγύρο χωριά άντε απο διαφορετικές πόλεις 

Επεξ/σία από TopicStrarter
  • Like 2
Δημοσ.

Ειμαι 38 στα 39 και εντελώς ξαφνικά σε μια κουβέντα με εναν 3ο ξάδερφο μου είπε οτι κάποιοι πρόγονοι μας απο το ενα σόι ζούσαν στην μικρά ασία και περάσανε Ελλάδα με τους διωγμούς. Κατι που ακουσα πρωτη φορα στη ζωή μου. Και απο τοτε μου εχει μπει η ιδεα. Αυτό θελω να ψάξω..... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Επίσης όμως δεν είσαι και το πιο συνηθισμένο γενεαλογικό δέντρο οπότε δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα... (Αν και δεν γίνεται να βγάλει κάποιος συμπέρασμα έτσι επειδή είπες μερικές παππούδες και γιαγιάδες)

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και άλλος που θα μπορεί να πει ο μπαμπας μου ήταν απο την αφρική η μαμά μου απο Θεσσαλονίκη ο παππούς το Αφρικανού μπαμπά Άγγλος και η μαμά της Θεσσαλονικιάς μάνας απο το ισραήλ κτλ κτλ...  η εξαίρεση δεν σχηματίζει κανόνα... Το συνηθισμένο στην ελλάδα ειναι να ειναι όλοι απο τα τριγύρο χωριά άντε απο διαφορετικές πόλεις 

Ναι οκ με βεβαιότητα δεν λέω τίποτα, αλλά μην θεωρείς ότι αποτελώ εξαίρεση. Πριν μόλις 150-170 χρόνια Ελλάδα ήταν ένας μέρος της Αττικής, ένα μέρος της Ηπείρου, η Πελοπόνησος και μερικά από τα σημερινά νησία. Τα οποία βέβαια είχαμε επίσης χάσει πριν αλλά κατά την διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Μετά από αυτή το πιο "ελληνικό" έδαφος ήταν η Ηπειρος και αφού οι Έλληνες είχαν αναμειχθεί έντονα με τους γειτονικούς σλάβους λόγω βυζαντίου και φυσικά με την Ήπειρο να λείπει στο μεγαλύτερος της χώρας την αμέσως προηγούμενη περίδο. Και αυτά στο κοντινό παρελθόν που ήταν πιο ήσυχο γεωγραφικά συγκριτικά με τα χρόνια που πλησιάζουν στο Σωκράτη (από Κρήτη και Κύπρο, μέχρι Κροατία και Ρουμανία, από Δυτική Ιταλία και Σικελία, μέχρι Παλαιστίνη και κοντά Ινδία και από εκεί Βόρεια του Εύξεινου Πόντου). 

Δηλαδή το αν ο παππούς μου γεννήθηκε Τουρκία μεριά είναι πολύ "λίγο" μπροστά στο παραπάνω για τον καθορισμό του DNA μου. Πολλοί δεν ξέρουμε την ιστορία των προγόνων μας (το παλικάρι από πάνω έμαθε ένα μικρό στοιχείο στα 38 του από 3ο ξάδερφο, τρέχα γύρευε). Εμάθα λίγα και αυτά επειδή ήμουν από τους τυχερούς που έζησαν σαν ενήλικοι όλους τους/τις παππουδογιαγιάδες. Η πολυτάραχη άλλωστε ιστορία μας δεν αφήνει και περιθώρια να προερχόμαστε από έναν μόνιμα ελληνικό τόπο. 

Τα "τριγύρω χωριά" μη θεωρείς πως είναι και πολλά χρόνια ελληνικά, ή ότι δεν κατέβηκαν αρκετοί από την κροατία π.χ. σε αυτά στο αρκετά πρόσφατο παρελθόν. 

Επεξ/σία από Μακιαβέλλι
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε

Τα "τριγύρω χωριά" μη θεωρείς πως είναι και πολλά χρόνια ελληνικά, ή ότι δεν κατέβηκαν αρκετοί από την κροατία π.χ. σε αυτά στο αρκετά πρόσφατο παρελθόν. 

όχι δεν κατέβηκαν αρκετοί απο το πρόσφατο παρελθόν και δεν εγκαταστάθηκαν μόνιμα υπήρξαν νομάδες εποχιακοί τσομπάνιδες... τα τριγύρω χωριά όσα ήταν ελληνικά ήταν ελληνικά απο την γέννηση τους στην βόρεια Ελλάδα έχουμε μερικά χωριά στις ακριτικές περιοχές που δεν ήταν 100% ελληνικά αλλά σε αυτά προστέθηκαν καινούργια χωριά προσφύγων ποντίων. 

όσο για κάποια τούρκικα χωριά εδώ και εκει ήταν κυρίως ξεχωριστά λόγω θρησκείας αλλά και λόγω τουρκικού ρατσισμού ως προς εμάς (τους γκιαούρηδες) μπορεί να συνέβησαν κάποιοι γάμοι αλλά αυτό ήταν προφανώς η εξαίρεση οχι ο κανόνας... 

1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε

Έλληνες είχαν αναμειχθεί έντονα με τους γειτονικούς σλάβους λόγω βυζαντίου

Ποιος σου το είπε αυτό; ίσα ίσα τους εχθρεύονταν πχ ο δημοφιλής αυτοκράτορας Βασίλειος Β' γνωστός και ως Βουλγαροκτόνος το ότι κάναμε στις παρακμές του Βυζαντίου κάποιους διπλωματικούς γάμους από ανάγκη διαφύλαξης της ειρήνης γιατί καταστρέφονταν η αυτοκρατορία δεν σημαίνει κάτι

Γενικά τέτοιους γάμους δεν ενέκρινε ο λαός και τους απογόνους τους τους ονόμαζαν  γασμούλους  και είχαν χαμηλή κοινωνική τάξη στα χρόνια της αυτοκρατορίας.

Άρα μόνο έντονο δεν θα μπορούσε να ειναι ένα φαινόμενο που ήταν τόσο κατακριτέο απο την τότε κοινωνία που είχε και την δική του υποτιμητική λέξη αλλά και που η κοινωνία τους διαχώριζε ταξικά. 

==================================================================================================

Και τέλος πάντων και τα δύο επιχειρήματα που αναφέρεις δεν έχουν σημασία ακόμη και σωστά να ήταν! Αυτό ήταν όλη η ουσία του αρχικού μου ποστ. 

Η γενετική καταγωγή συνολικά δεν επηρεάζεται απο μεμονωμένες παρεισφρήσεις εδώ και εκει είμαστε Έλληνες τουλάχιστον 6000 χρόνια 50 και 100 και 600 χρόνια δεν ειναι τίποτα ακόμη και αν γινόταν το έλα να δεις και  κάνανε όργια μεταξύ τους... 

Να στο πω αλλιώς αν είσαι άσπρος και παντρευτείς μια μαύρη τα παιδιά σας μπορεί να ειναι μαύρα μπορεί να ειναι καφέ μπορεί να ειναι άσπρα. 

έστω ότι βγαίνουν καφέ

Αν τα παιδιά αυτά παντρευτούν άσπρους τα παιδιά τους θα ειναι ή άσπρα ή ανοιχτό καφέ 

έστω ειναι ανοιχτό καφέ και τα παιδιά αυτά παντρευτούν πάλι άσπρος .. μάλλον θα ειναι άσπρα ή πολύ ανοιχτό καφέ. 

και πάει λέγοντας 

Δηλαδή το DNA για να αλλάξει θέλει συστηματική προσπάθεια διασταύρωσης  δεν αλλοιώνεται με τυχαία και περιστασιακά γεγονότα έστω και αν μιλάμε για χιλιάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις... 

Μόνο οι άμεσοι απόγονοι μιας διασταύρωσης μπορεί να έχουν έντονα χαρακτηριστικά και απο τους δύο γονείς οι επόμενες γενιές αν δεν διασταυρωθούν ξανά με ξένους εκθετικά κάθε γενιά το ποσοστό του DNA τους θα ομογενοποιηθεί 

• Like 1
Δημοσ.

Αρχικά έχεις κάνει ένα μεγάλο λογικό άλμα. Η ανάμειξη δεν είναι μόνο οι άμεση διασταύρωση των φυλών. Οι σλάβοι δεν ήρθαν μόνο και τεκνοποίησαν με τους τότε Έλληνες. Έμειναν εδώ μέχρι και τώρα και εξελληνίστηκαν με την βοήθεια της τότε παντοδύναμης, λόγω των άστατων πολιτικών και γεωγραφικών συνθηκών, εκκλησίας. 

Δεν προέκυψαν δηλαδή μόνο παιδιά τα οποία είχαν dna και από τις δύο "ράτσες" όποτε ήταν ελληνοσλάβοι, ήταν και καθαροί σλάβοι (ή έστω καθαροί μη-Έλληνες) οι οποίοι με το πέρασμα του χρόνου ονομάστηκαν Έλληνες, ενώ δεν είχαν καμία σχέση με την τότε Ελλάδα ή με την προγενέστερη. 

Δευτερευόντως, το ότι δεν εκφράζουμε ένα μέρος του DNA μας δεν σημαίνει ότι δεν το έχουμε. Το ότι το παιδάκι βγήκε καφέ δεν αποκλείει ο απόγονος του ακόμα και με λευκό σύντροφο να είναι τελείως μαύρος, μιας και το γονίδιο του σκούρου χρώματος είναι μέσα του. 

Ο μέσος άνθρωπος έχει 15000 5α ξαδέρφια. Σε ένα τυχαίο δείγμα 500.000 ανθρώπων ένας από αυτούς στατιστικά είναι 5ος ξάδερφος σου (όχι από 1ος-5ος, μόνο 5ος και μόνο ξάδερφος, όχι θείους και ανίψια που πολύ πιθανόν να είναι κι αυτοί εκεί γύρω). Ενώ 500.000 είναι τα 7α σου ξαδέρφια, αν βλέπεις στον δρόμο κάθε μέρα 100 τυχαίους ανθρώπους, μέρα παρά μέρα βλέπεις έναν με δύο 7ους ξαδέρφους σου. Είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλον για να είμαστε "καθαροί".

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Αρχικά έχεις κάνει ένα μεγάλο λογικό άλμα. Η ανάμειξη δεν είναι μόνο οι άμεση διασταύρωση των φυλών. Οι σλάβοι δεν ήρθαν μόνο και τεκνοποίησαν με τους τότε Έλληνες. Έμειναν εδώ μέχρι και τώρα και εξελληνίστηκαν με την βοήθεια της τότε παντοδύναμης, λόγω των άστατων πολιτικών και γεωγραφικών συνθηκών, εκκλησίας. 

Δεν προέκυψαν δηλαδή μόνο παιδιά τα οποία είχαν dna και από τις δύο "ράτσες" όποτε ήταν ελληνοσλάβοι, ήταν και καθαροί σλάβοι (ή έστω καθαροί μη-Έλληνες) οι οποίοι με το πέρασμα του χρόνου ονομάστηκαν Έλληνες, ενώ δεν είχαν καμία σχέση με την τότε Ελλάδα ή με την προγενέστερη. 

Δευτερευόντως, το ότι δεν εκφράζουμε ένα μέρος του DNA μας δεν σημαίνει ότι δεν το έχουμε. Το ότι το παιδάκι βγήκε καφέ δεν αποκλείει ο απόγονος του ακόμα και με λευκό σύντροφο να είναι τελείως μαύρος, μιας και το γονίδιο του σκούρου χρώματος είναι μέσα του. 

Ο μέσος άνθρωπος έχει 15000 5α ξαδέρφια. Σε ένα τυχαίο δείγμα 500.000 ανθρώπων ένας από αυτούς στατιστικά είναι 5ος ξάδερφος σου (όχι από 1ος-5ος, μόνο 5ος και μόνο ξάδερφος, όχι θείους και ανίψια που πολύ πιθανόν να είναι κι αυτοί εκεί γύρω). Ενώ 500.000 είναι τα 7α σου ξαδέρφια, αν βλέπεις στον δρόμο κάθε μέρα 100 τυχαίους ανθρώπους, μέρα παρά μέρα βλέπεις έναν με δύο 7ους ξαδέρφους σου. Είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλον για να είμαστε "καθαροί".

Αρχικά είναι αποδεδειγμένο ήδη ότι έχουμε κοινό DNA με τους αρχαίους προγώνους μας σε διάφορες έρευνες μια εξ αυτών και του κυρίου καθηγητή τριανταφυλλίδη που μιλάει στο βίντεο του ποστ στο οποίο απάντησα. 

Άρα δεν αναρωτιόμαστε αν θα μπορούσε να μην ειναι έτσι γιατι το ένα και γιατί το άλλο γιατί έτσι ειναι... απλά εξηγώ και ιστορικά τι συμβαίνει όχι για να αποδείξω κάτι ήδη αποδεδειγμένο επιστημονικά αλλά απλά για να προσθέσω context στην συζήτηση. 

Τώρα όσο αφορά τους σλάβους θα πρέπει να καταλάβεις ότι στον μεσαίωνα ήταν πολύ πιο πουριτανοί και οι οικογένειες ήταν πατριαρχικές με ό,τι συνεπάγει αυτό τέλος ούτε αυτοκίνητα είχαν ούτε τηλέφωνα ή τηλεόραση ή εφημερίδες ούτε tinder (<-- προσπάθησε δηλαδή να καταλάβεις τους πρακτικούς λόγους που ήταν αδύνατες οι προσμίξεις αυτές σε μεγάλο ποσοστό... )

Ήταν κλειστές κοινωνίες και κλειστά μυαλά και πολύ συχνά δεν είχαν επαφή με το πλησιέστερο χωριό ... σίγουρα υπήρξαν γάμοι μεταξύ σλάβων και ελλήνων αλλά ήταν εξαίρεση και όχι κανόνας. 

και ακόμη όσοι Σλάβοι εξελληνιστηκαν ακριβώς επειδή συνέβη αυτό άρα οι επόμενες γενιές τους παντρεύτηκαν με Έλληνες και άρα ισχύει αυτό που γράφω πιο κάτω. 

Τέλος συνήθως απο το επώνυμο μπορείς να ξεχωρίσεις τέτοιους και δεν ειναι τόσο συχνά αυτά τα επώνυμα. 

46 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Το αποκλείει στατιστικά η βιολογία  (Mendel's Laws και punnet square) ειναι πάρα πολύ σπάνιο να γίνει αυτό που λες επίσης ενώ ακριβώς επαληθεύει τον κανόνα ότι δηλαδή αν υπάρχει έχει μπεί ένα χαρακτηριστικό μονο μια φορά σε μια σειρά γενεών τότε ή σπανίζει ή χάνεται με κάθε καινούργια γενιά στην οποία δεν επανεισέρχεται το χαρακτηριστικό αυτό. 

και παίζονται πολλά στην μέση για να κάνω ένα παράδειγμα η ουσία ειναι όμως ότι όσο περισσότεροι στο γενεαλογικό δέντρο με ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό τόσο μικρότερο το ποσοστό να εμφανιστεί το νέο χαρακτηριστικό στην επόμενη γενιά... 

Με απλά λόγια αν 99 πρόγονοι ειναι άσπροι και 1 μαύρος τότε είναι κοντά στο 0% ή και 0 η πιθανότητα του να βγει (εξαρτάται απο πολλά πράγματα πάντως υπάρχει η περίπτωση απλά να μην μεταδοθεί το DNA στις παρακάτω γενιές ανάλογα τους συνδυασμούς)  

Με άλλα λόγια ο μόνος τρόπος για να υπάρχει στο DNA ενός δέντρου κάτι θα πρέπει να υπάρχουν συχνοί συνδιασμοί που έχουν αυτό το κάτι.. δηλαδή αν ο προπροπροπροπάππους σου είχε μαύρη γυναίκα δεν σε κάνει μαύρο εσένα...  και για να είσαι έστω και λίγο μαύρος θα πρέπει στο ενδιάμεσο να έχουν γίνει και άλλοι γάμοι με μαύρους... 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να βγει πάντως τελείως λευκο παιδί μεταξύ νέγρου και καυκασιου ειναι σχεδόν αδύνατο, εκτος κι αν το παιδί είναι απο υιοθεσία ή πασχει απο αλμπινισμο.

Επεξ/σία από De@th L0rd
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, De@th L0rd είπε

Να βγει πάντως τελείως λευκο παιδί μεταξύ νέγρου και καυκασιου ειναι σχεδόν αδύνατο, εκτος κι αν το παιδί είναι απο υιοθεσία ή πασχει απο αλμπινισμο.

είναι λιγότερο πιθανό αλλά κολλάτε σε μια εικόνα ένας λαός δεν ειναι η τρέχουσα γενιά μόνο μιλάμε για σειρές επι σειρών γενεών.

έστω άσπρο = Έλληνας και μαύρο = Τούρκος. Το παιδί το καφέ αν παντρευτεί άσπρο και κάνουν παιδιά τότε αν αυτά τα παιδιά παντρευτούν πάλι άσπρους κτλ τότε σε 3,4 γενιές θα ειναι κάτασπρα ξανά τα παιδιά. 

Δημοσ.

Το έκαναν στον πατέρα μου κάποιοι Γερμανοί το 70' που είχαν πάει να μελετήσουν το συγκεκριμένο πληθυσμό. Πρόκειται για πολύ απομακρυσμένα χωριά, τα ορεινότερα της Κρήτης, που υπήρξαν τα τελευταία καταφύγια των επιζώντων Μινωιτών μετά την καταστροφή. Οι κάτοικοι βρέθηκαν να έχουν εντυπωσιακή ομοιότητα με τους σκελετούς των τελευταίων Μινωιτών. Οι υπόλοιποι Κρητικοί βρέθηκαν να έχουν επίσης μεγάλη, αλλά μικρότερη από τους κατοίκους των ορεινών χωριών.  Δείγματα άλλων Ελλήνων από άλλες περιοχές, πλην Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, ήταν τελείως άσχετα.

Ο ίδιος, όπως και εγώ, είμαστε αρκετά αριστερά στην πολιτική κλίμακα, απορρίπτοντας ιδεολογικά κατασκευάσματα όπως η συνέχεια των Ελλήνων και η διαχρονικότητα του αίματος. Όποιος σπέρνει καθαρότητες, θερίζει γενικότερα φασισμούς. Αλλά είναι άβολο να αποδεικνύεται επιστημονικά ότι κατά 50% είσαι σχεδόν πανομοιότυπος με σκελετούς 3-4 χιλιάδων ετών.  Οι άνθρωποι εκεί είναι αλλιώτικοι κιόλας, αλλά επειδή τους βλέπω κάθε χρόνο δε μου φαινόταν περίεργο. Μου το είπαν φίλοι μου που τους πήγα εκεί για πρώτη φορά. Οι κάτοικοι είναι κοντοί, αδύνατοι, ανοιχτόχρωμοι στο δέρμα, σκούροι στα μαλλιά και με εξαιρετικά προτεταμένα μέτωπα - μακριά πρόσωπα γεμάτα γωνίες. Νομίζω δεν έχω δει ποτέ ωοειδές πρόσωπο εκεί πέρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...