logokrimenos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Είμαι στην vodafone με φοιτητικό πρόγραμμα, σήμερα είδα οτι για κάποιο λόγο έχει γίνει ανανέωση έως το 2020 το συμβόλαιο χωρίς να έχω κάνει κάποια αίτηση εγώ αποσο θυμάμαι. Το θέμα μου είναι οτι ενώ είμαι δίπλα απο το κεντρικό του ΟΤΕ και άρα μερικά μέτρα απο το καφαο θα έπρεπε να πιάνω καρφί 23-24. Έχω φέρει 3-4 φορές τεχνικό της vodafone (γιωτόμπαλο) και το μέγιστο που μου δίνει είναι 12-13 και λέει είναι πολύ καλή ταχύτητα. Είναι σίγουρο οτι με έχουν σε χαμηλό προφίλ, απλά κουράστηκα να πρήζω για να το φτιάξουν και το έχουν παρατήσει. Σκέφτομαι μήπως πήγαινα στον οτε έτσι ώστε να πιάσω την μέγιστη ταχύτητα που μπορώ και έλεγα αν υπάρχει κάποιος τρόπος όπως παίρνουν τηλ μια στο τόσο για προσφορές, να εξαναγκάσω μια τέτοια προσφορά
isay Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 αφου εχει γίνει ανανεωση ως το 20, αν θες τώρα να φύγεις θα πληρώσεις πρόστιμο, σε σημείο να σε συμφέρει να ρωτήσεις για vdsl στη voda. Το να υποβάλεις τώρα αίτημα φορητότητας, μαλλον δεν θα ασχοληθουν εκτος απο το να σε καλεσουν και να σου πουν οτι τόσο ειναι το προστιμο. Αν τώρα εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ σιγουρος οτι δε συμφωνησες σε ανανεωση (γραπτή ή προφορική) μίλα μαζί τους για να αρθεί η δεσμευση και μετά κάνε ερευνα αγοράς για το που θες να πας. Οταν λες οτι εισαι διπλα στο κετρνικό του οτε, εννοείς το τεχνικό του οτε που ειναι οι γραμμές ή σε εμπορικό του οτε; Αλλο πραγμα το ενα και αλλο πραγμα το αλλο. Αν είσαι διπλα στο τεχνικό τοτε δεν δικαιολογείται το 12-13 ΕΚΤΟΣ αν εχεις χάλια εσωτερικό δικτυο σπιτιου (απο τον κατανεμητή και μεσα).
logokrimenos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 21 λεπτά πριν, isay είπε αφου εχει γίνει ανανεωση ως το 20, αν θες τώρα να φύγεις θα πληρώσεις πρόστιμο, σε σημείο να σε συμφέρει να ρωτήσεις για vdsl στη voda. Το να υποβάλεις τώρα αίτημα φορητότητας, μαλλον δεν θα ασχοληθουν εκτος απο το να σε καλεσουν και να σου πουν οτι τόσο ειναι το προστιμο. Αν τώρα εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ σιγουρος οτι δε συμφωνησες σε ανανεωση (γραπτή ή προφορική) μίλα μαζί τους για να αρθεί η δεσμευση και μετά κάνε ερευνα αγοράς για το που θες να πας. Οταν λες οτι εισαι διπλα στο κετρνικό του οτε, εννοείς το τεχνικό του οτε που ειναι οι γραμμές ή σε εμπορικό του οτε; Αλλο πραγμα το ενα και αλλο πραγμα το αλλο. Αν είσαι διπλα στο τεχνικό τοτε δεν δικαιολογείται το 12-13 ΕΚΤΟΣ αν εχεις χάλια εσωτερικό δικτυο σπιτιου (απο τον κατανεμητή και μεσα). Στο τεχνικό τμήμα είμαι γείτονας. Το line attenuation είναι υπερπένα απλά δεν πιάνει η voda. Θα πάρω τηλ να ρωτήσω πως εγινε η ανανέωση γτ δεν θυμάμαι τίποτα Βλέπω τώρα οτι το πακέτο λήγει 16/7/2020 που σημαίνει οτι η ανανέωση έγινε πριν απο 7 μέρες. Είναι 100% οτι δεν μίλησα με κανέναν και δεν έδωσα έγκριση για ανανέωση. Ήξερα οτι προς Ιούλιο Αύγουστο τελειώνει και γιαυτό ξεκίνησα να δω τι μπορώ να κάνω απο επιλογές πάροχων
logokrimenos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Τελικά μίλησα με το τμήμα της vodafone και μου είπαν οτι έλειξε το πρόγραμμά μου αυτο το μήνα και απλά έκαναν μια ανανέωση για να είμαι στην ίδια τιμή. Δεν με επιβαρύνει κάποιο συμβόλαιο και μπορώ να αλλάξω χωρίς πεναλτι. Η ερώτησή μου είναι η εξής, με αυτά τα στατιστικά εγώ πιάνω 13868 και δεν παίζει με τίποτα να με πάνε παραπάνω της vodafone. Να κάνω καμια κίνηση για cosmote μεριά λετε?
Xristaras12 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 κάτι δεν δείχνει σωστά γιατί με Line Attn 0.1 σίγουρα θα είχες αποσυνδέσεις και τέρμα ασταθή γραμμή.
logokrimenos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δεν εχω κανένα θεμα εδω και 2 χρονια. ουτε μια αποσύνδεση. Μένω ακριβώς διπλα απο το κεντρικο τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ
infin1tyGR Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 48 minutes ago, Xristaras12 said: κάτι δεν δείχνει σωστά γιατί με Line Attn 0.1 σίγουρα θα είχες αποσυνδέσεις και τέρμα ασταθή γραμμή. Γιατί αυτό; Μήπως το μπερδεύεις με το SNR Margin; Το Attenuation είναι η εξασθένηση.
aGka8l Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 48 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Γιατί αυτό; Μήπως το μπερδεύεις με το SNR Margin; Το Attenuation είναι η εξασθένηση. θα επρεπε να ειχε ~9 down / 4.5 up Attenuation .Oντως κατι το μοντεμ δεν δειχνει σωστα. τα χουμε ξαναπει , για την ταχύτητα παιζουν ρολο απόσταση αλλα και ποιότητα δικτύου
Krusty Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Άλλαξα πάροχο από Cosmote σε Wind. Με πήραν τηλέφωνο στο κινητό από Cosmote 4 μέρες πριν ενεργοποιηθεί η γραμμή (σε μία εβδομάδα από την υπογραφή μου θα είχα τον νέο πάροχο) να μου πουν ότι έχουν εντολή διακοπής της γραμμής μου από την Cosmote. Aυτό ήταν ψαρωτικό για να τους πω ότι απλώς θα αλλάξω πάροχο (αίτηση φορητότητας του νούμερου) και δεν θα διακόψω το τηλέφωνο μου τελείως; Μετά άρχισε να ρωτάει αν έχω παράπονο προς την εταιρεία και να δίνει προσφορές. Δεν είχα όρεξη γιατί ξέρω μέχρι πόσο θα κάνουν προσφορά και το έκλεισα ευγενικά. Μήπως δηλαδή με τον νέο νόμο από την ΕΕΤΤ για τα νέα συμβόλαια ο παλιός πάροχος να μην ξέρει καν αν αλλάζω εταιρία ή το διακόπτω; Επίσης νόμιζα ότι δεν σπάει έτσι το συμβόλαιο που έγινε σε κατάστημα και ο υπάλληλος μου είπε σπάει μπορούμε να το κάνουμε εμείς. Πάντως πώς δεν παρεμβαίνει η δικαιοσύνη με αυτές τις χοντρές τακτικές marketing είναι περίεργο. Εγώ κατάλαβα ότι είχε λήξει το διετές συμβόλαιο μου και άρα έπρεπε να πληρώνω παραπάνω ~25 ευρώ το δίμηνο μόνο όταν ήρθε ο λογαριασμός. Πουθενά δεν αναγράφουν οι λογαριασμοί πότε λήγει το συμβόλαιο και αν είσαι εκτός συμβολαίου και πρέπει να το συμπεράνουμε από τις τιμές ή έχουμε καλή μνήμη. Δηλαδή πόσοι ηλικιωμένοι, αυτοί που πληρώνουν με πάγια εντολή και όσοι ξεχάσαν ότι σε δύο χρόνια παίζει μία αδικαιολόγητη μεγάλη αύξηση του λογαριασμού που δικαιολογείται μόνο από τακτικές marketing ολιγοπωλίου μπορεί να πληρώνουν τρελά ποσά. για μήνες Για να μην γράψω για δωροεπιταγές σε κινητά όπου υπερτιμολογούνται σε συγκεκριμένα καταστήματα. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2018 από Krusty 1
_filippos_ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Όλες οι εταιρίες πλεον δίνουν προσβαση online στον λογαριασμό σου. Στην Vodafone αναγράφεται online η ημερομηνία λήξης της προσφοράς για το συμβόλαιο μου. Τώρα, όσοι δεν χρησιμοποιούν τις online υπηρεσίες ας βάλουν μια σημείωση ή υπενθύμιση στο ημερολόγιό τους. Είναι πρακτικό το ζήτημα και όχι της εταιρίας. 1
rosspy Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 δλδ σορυ...θα πρεπει μετα απο 2 χρονια να θυμομαστε οτι ληγει η συνδεση μας εε.... αν ηταν το αντιστροφο να φανταστω θα μας θυμοντουσαν "αυτοι" μια χαρα!! απλα σου λεει...ασ'το κοροιδο να πληρωσει κανα μηνα-2μηνο παραπανω κ ας κανει οτι θελει μετα 1
Krusty Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευτυχώς βρήκα και έναν οδηγό-video στο insomnia για το τί παίζει και τί πρέπει να κάνουμε. Εγώ δεν έκανα παζάρια αλλά άλλαξα εταιρία σχεδόν αναγκαστικά γιατί θεωρήθηκα λόγω marketing παλιός πελάτης και η τιμή για την ίδια υπηρεσία ανέβηκε πάρα πολύ. Δεν μου αρέσει να αλλάζω εταιρίες, ούτε να ψάχνω πως θα μου την φέρει ο άλλος πάροχος που δεν δίνει μόντεμ-ρούτερ χρησιδάνειο ή αν έχει τέλη ενεργοποίησης ή αν θα πρέπει να πω στην υπάλληλο πριν υπογράψω το συμβόλαιο περίμενε να το διαβάσω 10 σελίδες... Από την cosmote με πήραν τηλέφωνο ("βλέπω ότι έχει λήξει το συμβόλαιο σας και...") αφού πέρασαν περίπου τέσσερις μήνες και έκανα αίτηση φορητότητας. Μία ανάρτηση ότι θα σταματήσει (λόγω ΕΕΤΤ) αυτό το παιχνίδι πινγκ-πονγκ για όσους πελάτες δεν θέλουν αντιπροσφορές και υπαναχωρήσεις από νέο συμβόλαιο δεν ισχύει καθώς μια χαρά με πήραν τηλέφωνο χωρίς να έχω επικοινωνήσει εγώ σχετικά. Επίσης είχα διαβάσει ότι συμβόλαια σε κατάστημα δεν ακυρώνονται αλλά αυτό δεν πτόησε τον υπάλληλο του Cosmote. Μάλιστα από την Wind μου είπαν ότι πρέπει η Cosmote να κάνει έλεγχο του τελικού βρόγχου να δουν αν μπορούν να μου δώσουν γραμμή από την Wind. Ακόμα και μήνυμα που πήρα από την Wind για το πότε θα ενεργοποιηθεί η γραμμή Wind ήταν πληροφόρηση από την Cosmote στην Wind. Άρα ξέρουν τα πάντα. Μετά από δύο χρόνια μου είπαν ότι μπορώ να ζητήσω προσφορά αν κάνω συμβόλαιο για να μην ανέβει πολύ το κόστος. Και στην Cosmote ξέρω ότι πχ αντί για 36 ευρώ (χωρίς συμβόλαιο) τον μήνα μπορεί να κάνουν προσφορά σε παλιό 30 ευρώ ενώ ο νέος έχει προσφορά 27 ευρώ για μια 24Mbps. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2018 από Krusty
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα