Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταρχην ειναι ολα απο γραφεια, αλλα οπως και να εχει ταπεινα σπιτακια να αγορασω και εγω  δεν βρηκα...

αν το σκεφτεις εμπορικα, το οτι τα σπιτια ειναι τιγκα μεσα στο δασος και τα πευκα πανε και ερχονται,

συμβαλουν στο να ανεβαζουν την αξια της κατοικιας.

Μιλαμε για αναποδη λογικη δηλαδη, αντι να ρωτησει καποιος, το οικημα που πουλας εχει προδιαγραφες ασφαλειας σε περιπτωση φωτιας η θα καουμε ολοι?

οσο πιο επικινδυνο τοσο πιο καλα...

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, panossar95 είπε

Μαζί σου, ακριβώς αυτό σκέφτομαι και εγώ, αλλά ποιος θα δεχτεί τα λάθη του?

Ποιος θα πει, ναι γκρεμιζω το σπίτι μου επειδή το έχτισα παράνομα?

Ποιος θα πει, ναι να επιστρέψω την επιδότηση που πήρα για τα κατσίκια μου και τα έκανα σπίτι ?( Αληθινό παράδειγμα στο χωριό μου)

Ποιος θα πει, δε μου αξίζει η δουλειά που κάνω γιατι μπήκα με γνωριμίες?

Κανένας. Δυστυχώς, έτσι μάθανε, έτσι πάνε να μας μάθουν και εμάς οι δικοί μας και ο οικογενειακός κύκλος μας. Και αυτό το πράγμα θα παραμένει μέχρι να έρθει η απόλυτη καταστροφή της κοινωνίας. Αν έρθει. Αλλιώς θα συνεχίζουμε όπως τώρα και χειρότερα. Αν ήσουν "τυχερός" και είχες λεφτά με όποιον τρόπο είχες, θα έχεις ακόμα, αν όχι θα παλεύεις για να ζήσεις.

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι για να γίνει μια νέα αρχή, οχι προφανώς η τέλεια κοινωνία, αυτό δε γίνεται, αλλά μια κοινωνία σαν αυτή που συναντάμε έξω, θα πρέπει να συμφωνήσει το μεγαλύτερο μέρος.

Δε γίνεται από τα 10 εκατομμύρια, να ξεκινήσουν 2.000. Δε θα πετύχει ποτέ. 

Δεν γινεται απο μια μη  σωστη κοινωνια, να βγει σωστη-τελεια κυβερνηση.Ειναι αλληλενδετα αυτα.Και μετα παει μπαλακι το πραγμα και παμε πιο κατω.Δεν ξερω ο πατος που ειναι.Σιγουρα τελειος λαθος δεν ειναι ο Καμμενος που ειπε για την παρανομη δομηση και τις φραγμενες παραλλιες.Το θεμα ομως ειναι τι κανεις σε μια κοινωνια που παρανομουν ολοι, η η συντριπτικη πλεοψηφια. Σε ολους τους τομεις.Ειδικα οταν εκλεγεσαι και τρεφεσαι  απο αυτη την κοινωνια.Δεν μπορεις να κανεις ριζοσπαστικες τομες σε κανενα τομεα.Γιατι χαλας  την αλυσιδα που κινει το οχημα.

"Σε εμενα μιλας ετσι που εδωσα 40 ψηφια"

''Μα το μαντρι σου ειναι παρανομο" λεει ο δημαρχος.Και στο τελος, οχι μονο δεν γκρεμιζει το μαντρι, αλλα του φτιαχνει και τον δρομο μεχρι εκει.

Επεξ/σία από toyo73
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Επειδή κάποιοι αναφερθήκατε σε ειδησιογραφικά. Κανάλια που τη πρώτη μέρα της φωτιάς, 7 το απόγευμα, την ωρα που αρχίζουμε να μαθαίνουμε οτι ΙΣΩΣ υπάρχουν νεκροί, το πρώτο τους μέλημα ειναι να βρουν το ποιος φταίει, δεν ειναι ειδησιογραφικά αλλά αμιγως πολιτικά.

Κανάλια που μεταφέρουν απόψεις τυπου "και τι μπορουσαμε να κάνουμε" ή "δεν υπήρχουν θύματα", δεν έχουν θέση στον ειδησιογραφικό ιστό, κατά την άποψή μου πάντα.

Όσο για την εκκένωση, αυτη είναι η αλήθεια. Το Μάτι δεν μπορουσε να εκκενωθεί μέσα σε 1 ώρα και η συγκριση με την εκκενωση της κατασκηνωσης στον Αγιο Ανδρέα (η οποια ξεκινησε να αδειάζει στις 5 και τα παιδιά ηταν με τους γονείς τους στις 9!!!!! 6μιση  στο Μάτι ειχαν μεινει τα αποκαίδια), δειχνει οτι αυτος που κάνει τη συγκριση ειναι προκλητικά άσχετος ως ανίδεος. Και αν αυτος που κάνει τέτοια συγκριση ειναι "επιστημονας", ειναι το λιγότερο εντεταλμένος. Κανεις σοβαρός επιστημονας δε θα έκανε τέτοια συγκριση. (για όσους δε γνωριζουν, εαν οι κατασκηνωσεις στον Αγ. Ανδρέα, δε προλαβαίνουν να εκκενωθούν με πουλμαν, τα παιδιά οδηγουντε στη θάλασσα με τα πόδια. Αυτό ειναι το σχέδιο. Ειχαν τον χρόνο και έφυγαν με πουλμαν και την ανάλογη συνοδία. Οι κάτοικοι στο Μάτι δεν ειχαν αυτο το χρονο. )

Επί της ουσίας. Οσοι πηγαίνετε σε εκεινα τα μέρη ως εθελοντές, έχετε μαζί σας τουλάχιστον μάσκες με φιλτρα. Οι μονιμοι κάτοικοι της περιοχής, θα αντιμετωπισουν πολλά αναπνευστικά στο μέλλον. Κανονικά η περιοχή θα έπρεπε να αδειάσει (ειναι αδυνατον, ο κοσμος θέλει να προστατεψει τη περιουσία του, εκει ειναι το σπιτι του, το ξέρω) για λόγους υγείας. Πολλοί εθελοντές. Πάρα πολλοί. Και συνέχεια έρχονται περισσότεροι. Μπράβο.

Επίσης όσοι έρχονται "απλά για να δουν"...ημαρτον! Τόση ανάγκη για ανθρωπινο πόνο? Ανοιξτε τη τηλεόραση και δειτε τα κανάλια. Δοξα το Θεό στη προωθηση του ανθρωπινου πόνου, πρώτοι ειναι.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 12
  • Thanks 4
Δημοσ.

Ένας σύντομος απολογισμός για το ποιος φταίει:

Η φωτιά, ο άνεμος, τα δέντρα / σπίτια / αυτοκίνητα που καίγονται εύκολα και αυτοί που τα έκαναν (δέντρα υπήρχαν απο προηγούμενες κυβερνήσεις τα αυτοκίνητα τα φτιάχνουν κερδοσκοπικές μεγαλοβιομηχανίες) η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη αλληλεγγύης, αυτοί που έχτισαν τα σπίτια, τα βρωμοκάναλα (σκαι) που έβαλε τις φωτιές για να έχουν πλάνα, ρώσοι κατάσκοποι, τούρκοι κατάσκοποι,  ύποπτα κέντρα εντός και εκτός συνόρων, η κακιά η στιγμή, ήταν να γίνει,  ε και τι να κάνουμε τώρα έγινε

Σε καμία περίπτωση δεν φταίει η κυβέρνηση, αντιπλημμυρικός και αντιπυρηνικός σχεδιασμός είναι χρόνια τώρα PRIORITIES

Spoiler

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, tornado είπε

καταρχην ειναι ολα απο γραφεια, αλλα οπως και να εχει ταπεινα σπιτακια να αγορασω και εγω  δεν βρηκα...

αν το σκεφτεις εμπορικα, το οτι τα σπιτια ειναι τιγκα μεσα στο δασος και τα πευκα πανε και ερχονται,

συμβαλουν στο να ανεβαζουν την αξια της κατοικιας.

Μιλαμε για αναποδη λογικη δηλαδη, αντι να ρωτησει καποιος, το οικημα που πουλας εχει προδιαγραφες ασφαλειας σε περιπτωση φωτιας η θα καουμε ολοι?

οσο πιο επικινδυνο τοσο πιο καλα...

Πολλά από τα δέντρα αυτά μάλιστα έχουν φυτευτεί όταν "αναπτυσσόταν" η περιοχή με τη λογική ότι όσο πιο πολλά δέντρα τόσο καλύτερο το τοπίο/περιβάλλον αλλά και η αξία του ακινήτου.

Μικρό σπίτι δύσκολα θα βρεις γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και πολλά από αυτά αγοράστηκαν "για τα γεράματα" (αν και πλέον είναι πρακτικά αθήνα πια και εκείνη η περιοχή) και να "μείνει στα παιδιά", δεν πουλιούνται έτσι εύκολα.

26 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Όσο για την εκκένωση, αυτη είναι η αλήθεια. Το Μάτι δεν μπορουσε να εκκενωθεί μέσα σε 1 ώρα και η συγκριση με την εκκενωση της κατασκηνωσης στον Αγιο Ανδρέα (η οποια ξεκινησε να αδειάζει στις 5 και τα παιδιά ηταν με τους γονείς τους στις 9!!!!! 6μιση  στο Μάτι ειχαν μεινει τα αποκαίδια), δειχνει οτι αυτος που κάνει τη συγκριση ειναι προκλητικά άσχετος ως ανίδεος.

Είναι αλήθεια ότι να συκγρίνεται η δυσκολία εκκένωσης μιας "μαζεμένη" ομάδας ανθρώπων που είναι "παραταγμένη" στη σειρά, με τα παιδιά να έχουν ομαδάρχες που να ξέρουν ότι πρέπει να οκουθήσουν το Χ για να μπουν ξερω 'γω σε 10-20 λεοφωρεία με το να εκκενωθεί μια ολόκληρη περιοχή, ο καθένας όπως νόμιζε (πεζός, με αμάξι κλπ) είναι εντελώς άκυρη.

Αυτό δε σημαίνει ότι στη 2η περίπτωση έγινε κατ' ανάγκη το καλύτερο δυνατό. Το τι θα μπορούσε να γίνει μάλλον δύσκολα θα το μάθουμε και πάλι θα υπάρχουν 100 δαφορετικές απόψεις. Όταν όμως καίγονται 80+ άτομα κάτι καλύτερο θα μπρούσε να είχε γίνει θεωρώ.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

δεν θα αγοραζα ποτε ειναι σχημα λογου,

αλλα και να αγοραζα θα εκανα αντιπυρικη ζωνη και τα πευκα θα τα εκανα δωρο στη δασικη υπηρεσια...

σε αυτο θεμα εχει ειπωθει αρκετες φορες για θεματα παιδειας - νοοτροπιας η οποια εχει κανει φτερα.

Οταν καποιος εχει μαθει οτι η κιτς καλαισθησια μου προηγηται της ασφαλειας μου και της οικογενειας μου η συνεχεια της συζητησης δεν εχει νοημα.

Και για να παω μπροστα τη  συζητηση το στορυ αυτο θα το ξαναδουμε στα ιδια η και χειροτερα.

Η αττικη εχει 103.000 (εναπομεινοντα) στρεμματα δασους ΜΕ σπιτια μεσα σε αυτο, πες μου εσυ αν ξαναπιασει καπου φωτια για πιο λογο δεν θα υπαρχουν ξανα νεκροι.

Δημοσ.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι έδωσαν αίμα αυτές τις μέρες για τους πυροπαθείς των φονικών πυρκαγιών στην Αττική. Οι ανάγκες για αίμα έχουν υπερκαλυφθεί, αλλά καθώς το αίμα μπορεί να συντηρηθεί για 35 μέρες, εθελοντές αιμοδότες θα χρειαστούν ξανά τον Αύγουστο.

• Super Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, zio10 said:

Είπανε ότι υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν εμπρησμό τελικά;

Ναι, αλλά είναι από το χωριό, δεν τα ξέρεις...

Σκατό στην κάλτσα στην καλύτερη των περιπτώσεων...

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sistah είπε

Συγνωμη τι κανει ο τυπος????????????? Γιατι δεν φευγει?

Πραγματικα ειναι κολαση αυτο που βλεπω!!

Λογικα δεν εχει διεξοδο προς τα πισω κ μετα πλεον κυκλωνει το σπιτι η φωτιά.Αν έφευγε θα τον ειχε προλάβει η φλογα.Μακάρι να επιβιωσε ο άνθρωπος 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...