Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ~mxls~ είπε

100 τόνους τύχης. Υπάρχουν στοιχεία για τον άνθρωπο σε τι κατάσταση είναι; Και αυτός και το κατοικίδιο. Τρομερό ότι επέζησε μέσα στην κόλαση.

Λένε ότι είναι μιά χαρά.

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Πες μου έναν τροπο προειδοποιησης απο τη πολιτικη προστασια που μέσα σε 1 ωρα και 15 λεπτά, έγιναν ολα στάχτη.

Δε χρειάζεται να είναι 1 και μοναδικός τρόπος.

- Όπως είπες "ντουντούκα"

- Καμπάνες (αυτός ο τρόπος όμως απλά τραβάει προσοχή ή κινητοοποιεί, δεν δίνει συγκεκριμένες οδηγίες).

- Σειρήνες (όπου υπάρχουν και αν μπορούν να ενεργοποιηθούν από μακριά γιατί νομίζω αυτές συνήθως είναι σε σχολεία τα οποία ήταν κλειστά)

- Ανακοίνωση σε όλα τα Ραδιόφωνα / Τηλεοράσεις (το πιο κοινό και άμεσο μέτρο)

και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μια χαρά μπορούσαν να ενημερώσουν από τα κανάλια. Άλλωστε πολύς κόσμος ήταν μέσα στα σπίτια και δεν ήξερε τι να κάνει.

Δημοσ.
Στις 26/7/2018 στις 2:53 ΠΜ, silverado είπε

Το να μεινει καποιος πισω και να προσπαθησει να σωσει το σπιτι του ειναι δικαιωμα του, αυτος παιρνει το ρισκο, αυτος παιρνει και την ευθυνη για οτι του συμβει.

Στο ποσοι πεθαναν επειδη νομιζαν οτι ξεραν τι κανουν, απο τους πολιτες που ετσι και αλλιως, επρεπε να παρουν μια κρισιμη αποφαση στο ξαφνικα , λογω τις ανικανοτητας, της αδιαφοριας, της στενοκεφαλιας, μιας σειρας ατομων, που εχουν στα χερια τους την ευθυνη της διοικησης, υπαρχει και το ποσοι πεθαναν γιατι αυτοι οι διοικητικαι δεν μπορουσαν να εχουν στοιχειωδη συντονισμο μεταξυ τους, υπαρχει το ποσοι πεθαναν απο τις ενεργειες που εκαναν με καθυστερηση, υπαρχει το ποσοι πεθαναν απο τις ενεργειες που επρεπε να κανουν και δεν εκαναν ποτε.

Δεν υποτιμαω τον παραγοντα θελω να σωσω το σπιτι μου, θα παιξω το ιδιο το κεφαλι μου, αλλα δεν προκειται ποτε να τον βαλω στην ιδια ζυγαρια, με το ειμαι εκλεγμενος, διορισμενος, στο να παιρνω αποφασεις που αφορουν την ζωη και το θανατο αλλων, αλλα να και αν τις παρω σωστα ή οχι ,ετσι και αλλιως αν κατι παει στραβα θα ριξω τις ευθυνες στον επομενο, ειμαι υπευθυνα ανευθυνος , εγω ειμαι μονο για τα ευκολα, σε λιγο ολοι θα το εχουν ξεχασει.

Γραψανε στα τετοια τους, τις αναφορες οτι την συγκεκριμενη μερα υπαρχουν οι μεγαλυτερες πιθανοτητες για φωτιες.

Δηλωσαν αιφνιδιασμενοι απο την φωτια και τον αερα λες και τωρα βγηκαν απο την σπηλια τους .

Παρεταξαν λαθος τις πυροσβεστικες τους δυναμεις.

Δεν εδωσαν εντολη για εκκενωση την ωρα που επρεπε.

Οδηγησαν σε λαθος μερος οδηγους.

Αφησαν τον κοσμο στην θαλασσα για ωρες.

Αποτυχια στην διαχειριση κρισης, κατορθωμα 0 νεκρους αν ειχαν εγκαιρα σταματησει την φωτια, να τους μετατρεψουν σε 81 και λογικα σε πολυ παραπανω, να μην εχουμε μονο καμενους αλλα και πνιγμενους.

Αλλα η προπαγανδα να ειναι καλα , φταινε οι ακραιες καιρικες συνθηκες, φταιει ο Ελληναρας που εκατσε να σωσει το σπιτι του, φταιει ο Χατζηπετρης, ολοι εκτος απο αυτους, αυτοι να ειναι καλα να συνεχισουν να ειναι στις θεσεις τους, για να μας ξεπαστρεψουν την επομενη φορα.

Και ποιός τους έβαλε εκεί που είναι, αναρρωτιέμαι...Άσε με να μαντέψω, όχι εσύ, όσοι τους ψήφισαν μόνο...

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, GenesisX είπε

Μια χαρά μπορούσαν να ενημερώσουν από τα κανάλια. Άλλωστε πολύς κόσμος ήταν μέσα στα σπίτια και δεν ήξερε τι να κάνει.

Kαι κάποιοι (μιας και έχω ξαναπεί), για τον Α ή Β λόγο έμεναν πίσω εγκωβισμένοι στο σπίτι τους επέρναν τηλέφωνο (οι ίδιοι ή γνωστοί-συγγενείς τους) σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, δίναν τα στοιχεία τους και την διεύθυνση τους και ζητάγανε βοήθεια. Απλά δεν υπήρχε δυνατότητα προσέγγισης - επέμβασης ούτε και φυσικά δυνατότητα διαφυγής (για κάποιους).

Δημοσ.

Αυτό που με έχει απογοητεύσει πιο πολύ στην όλη ιστορία είναι ότι πολλοί νέοι άνθρωποι χάθηκαν ενώ θα περίμενε κανείς να είναι υποψιασμένοι και να αντιδράσουν γρήγορα.Από τους παππούδες το περιμένεις ότι δεν θα αφήσουν το σπίτι εύκολα,οι νέοι όμως;Είδαμε νέο άνθρωπο να ανεβάζει video τη φωτιά,να λέει ότι θα χαθούν ψυχές και στο τέλος να χάνεται μαζί με την οικογένειά του στο οικόπεδο με τους 26 νεκρούς,αν είχαν φύγει 5 λεπτά νωρίτερα θα ειχαν σωθεί.Κρίμα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δε χρειάζεται να είναι 1 και μοναδικός τρόπος.

- Όπως είπες "ντουντούκα"

- Καμπάνες (αυτός ο τρόπος όμως απλά τραβάει προσοχή ή κινητοοποιεί, δεν δίνει συγκεκριμένες οδηγίες).

- Σειρήνες (όπου υπάρχουν και αν μπορούν να ενεργοποιηθούν από μακριά γιατί νομίζω αυτές συνήθως είναι σε σχολεία τα οποία ήταν κλειστά)

- Ανακοίνωση σε όλα τα Ραδιόφωνα / Τηλεοράσεις (το πιο κοινό και άμεσο μέτρο)

και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

Για να βγούνε όλοι μαζί με κλειστή την Μαραθώνος και να προσπαθήσουν να φτάσουν...στην οδό της σωτηρίας....:

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, pier88 είπε

Είδαμε νέο άνθρωπο να ανεβάζει video τη φωτιά,να λέει ότι θα χαθούν ψυχές και στο τέλος να χάνεται μαζί με την οικογένειά του στο οικόπεδο με τους

Ακριβως, εβλεπε τη φωτια την τραβαγε βιντεο και την ανεβαζε fb...

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, tritonas00 είπε

Ακριβως, εβλεπε τη φωτια την τραβαγε βιντεο και την ανεβαζε fb...

Το είδα και εγώ για τον σεφ!

Δεν ξέρω αν είναι τραγικότερο ότι έβλεπε τη φωτιά και ήθελε ποστάρει στα "social media" ότι θα πεθάνει κόσμος ή ότι πέθανε και ο ίδιος

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Το είδα και εγώ για τον σεφ!

Δεν ξέρω αν είναι τραγικότερο ότι έβλεπε τη φωτιά και ήθελε ποστάρει στα "social media" ότι θα πεθάνει κόσμος ή ότι πέθανε και ο ίδιος

εχουμε καποιο λινκ? δεν ειχα παρει χαμπαρι οτι παιχτηκε τετοιο πραμα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...