Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε όσους πρόκειται να δώσουν αυριο είδη για τους πυρόπληκτους :

το κεελπνο και ο αντιδήμαρχος Ραφήνας είπαν οτι καλύπτονται οι ανάγκες σε τρόφιμα, χρειάζονται ΦΑΡΜΑΚΑ fucidin, betasine, γάζες, όροι, augmentin, xozal κλπ 

• Like 1
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, talibanakos είπε

Που εχει φτασει ο αριθμος τωρα;

76, 187 τραυματίες και πάρα πολλοί αγνοούμενοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε κάθε περιοχή με δασικές εκτάσεις θα έπρεπε να υπάρχουν σειρήνες και ο κόσμος να έχει εκπαιδευτεί και να ξέρει οτι μόλις ακουστούν υπάρχει κίνδυνος . Μετά έρχετε η πυροσβεστική και η κάθε εθελοντική δράση . Πόσο θα κόστιζαν οι σειρήνες σε 200 σημεία σε όλη την Ελλάδα ? Δεν είναι μόνο εξοχικά εκεί . Υπάρχει και κόσμος που μένει μόνιμα . Επίσης με νόμο "ΟΤΙ ΚΑΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΙΡΑΧΘΕΙ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ " και τέλος θανατική ποινή σε όποιον επιβεβαιωμένα είν αι εμπρηστής . Επίσης στρατός και εθελοντές , σχολεία και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο , σκανάρισμα σε όλα τα δάση και καθαρισμός απο έφλεκτα υλικά απο τον μήνα Μάρτη και μετά . Όλα αυτά δεν κοστίζουν . Και χίλια άλλα δυο πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος .

Επεξ/σία από moumiaq
  • Like 13
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δε νομίζω να ηταν περίεργοι όλοι αυτοί. Κυρίως ήταν ιδιοκτητες σπιτιών και συγγενείς που κατευθύνθηκαν εκεί για να βοηθήσουν ή να προστατέψουν τις περιουσιες τους. 

Φαντάσου να γινόταν αυτό Σ/Κ ή 15Αύγουστο... 

Μπορεί να είναι και έτσι αλλά το λέω γιατί λίγο πριν γίνει το μεγάλο κακό ήμουν στη Μαραθώνος και πήγαινα για κάποια δουλειά Νέα Μάκρη.

Εάν ξέρεις το δρόμο 2-3  χιλιόμετρα περίπου πριν τη διασταύρωση Ραφήνας εγκλωβιστήκαμε και κινούμασταν σε ρυθμό χελώνας να μην πως ότι ήμασταν ακίνητοι για ώρα.Βλέποντας πρώτο ότι όλα είναι ακίνητα  και δεύτερο τους πυκνούς καπνούς που ξεπηδούσαν από παντού και επειδή δεν ήταν κάτι επείγον έκανα αναστροφή και γύρισα προς Αθήνα όπου είδα ότι η ουρά προς Νέα Μάκρη είχε φτάσει σχεδόν Πικέρμι όπου  είχαν κόψει το δρόμο τα έστελναν προς Σπάτα αλλά ήταν πλέον αργά.

Αυτοί που ενδεχομένως ήθελαν να πάνε  προς Νέο Βουτζά  και Νέα Μάκρη δεν μπορούσαν λόγω της φωτιάς υποχρεωτικά οδηγήθηκαν δεξιά προς Ραφήνα , Μάτι , Άγιο Ανδρέα όπου υπάρχουν  στενοί δόμοι εγκλωβίστηκαν τόσο αυτοί όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι και έτσι δεν ήταν δυνατή η εκένωση της περιοχής , παράτησαν τα αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου και έφυγαν πεζοί με κατεύθυνση προς Θάλασσα.

Εκεί έγινε το μεγάλο κακό ειδικά για όσους δεν ξέρουν τα σοκάκια που οδηγούν στη Θάλασσα όπως η ομάδα των 26 και πολλοί άλλοι.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, talibanakos είπε

Να μην τους κατοστισουμε ευχομαι.

Και εγώ, αλλά δύσκολο το βλέπω. Δεν έχουν ψάξει όλα τα σπίτια διάβασα το απόγευμα, συν την θάλασσα που πιστεύω ότι και εκεί υπάρχουν αρκετοί.

Δυστυχώς...

Δημοσ.

--->Ενωσις Ελλήνων Εφοπλιστών: Η σκέψη μας είναι κοντά στα θύματα της εθνικής τραγωδίας 

Για κάνα φράγκο ούτε λόγος.Καρμπόν με τραγους, άφαντοι σε τραγωδίες.  Ευτυχώς που υπάρχει ο απλός κοσμάκης 

• Like 5
Δημοσ.

Προσωπική άποψη. Μη βάλετε χρήματα σε κανένα λογαριασμό «κεντρικής διαχείρισης». Δεν θα φτάσει σχεδόν τίποτα εκεί που πρέπει. Βρείτε άλλους τρόπους να βοηθήσετε απευθείας. 

• Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, fg9000 είπε

Μα καλά, η φωτιά 3 - 4 ώρες έκαιγε (τουλάχιστον) και ξεκίνησε από την Καλλιτεχνούπολη, δεν ξεκίνησε από το Μάτι η τον Βουτζά. Δηλαδή μέσα σε 4 ώρες δεν μπορούσε να αδειάσει ένας οικισμός, αν υπήρχε έστω και ένας να δώσει μια κατεύθυνση;

Την φωτιά δεν την είδαν στα 500 μέτρα η στα 100. Έκαιγε 4 ολόκληρες ώρες αρα ο κρατικός μηχανισμός είχε άπλετο χρόνο να ειδοποιήσει, να ενημερώσει του πολιτες και να αδειάσει ο οικισμος.

Θεωρώ ότι είναι μια φωτιά που το κράτος έχει την υψηλότερη ευθηνή. Αν αναλογιστούμε ότι πέρυσι πήρε φωτιά ο Ωρωπός και λόγο αλληγορίας,η φωτιά την άλλη μέρα το πρωί είχε φτάσει στην Κηφισιά. 100 Νεκρούς έχουμε.

Εγώ θα έλεγα ότι ο ψηφοφόρος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη μιας και η σωστή οργάνωση του κράτους είναι στη θέση 43543 των κριτηρίων που έχει στην κάλπη.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, moumiaq είπε

Σε κάθε περιοχή με δασικές εκτάσεις θα έπρεπε να υπάρχουν σειρήνες και ο κόσμος να έχει εκπαιδευτεί και να ξέρει οτι μόλις ακουστούν υπάρχει κίνδυνος . Μετά έρχετε η πυροσβεστική και η κάθε εθελοντική δράση . Πόσο θα κόστιζαν οι σειρήνες σε 200 σημεία σε όλη την Ελλάδα ? Δεν είναι μόνο εξοχικά εκεί . Υπάρχει και κόσμος που μένει μόνιμα . Επίσης με νόμο "ΟΤΙ ΚΑΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΙΡΑΧΘΕΙ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ " και τέλος θανατική ποινή σε όποιον επιβεβαιωμένα είν αι εμπρηστής . Επίσης στρατός και εθελοντές , σχολεία και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο , σκανάρισμα σε όλα τα δάση και καθαρισμός απο έφλεκτα υλικά . Όλα αυτά δεν κοστίζουν . Και χίλια άλλα δυο πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος .

Ποιος να κατσει να ενημερωθει; Ο Ελληνας πιστευει οτι οτιδηποτε βλεπει, δεν θα του τυχει αυτουνου.

»Γιατι να ενημερωθω για εκκενωση; δεν θα μου τυχει ποτε. Γιατι να βαλω ζωνη; Δεν θα τρακαρω ποτε. Γιατι να εχω πυροσβεστηρα στο σπιτι; Δεν προκειται να παρει ποτε φωτια το σπιτι μου. Γιατι να πιω ενα ποτηρακι παραπανω; Και μεθυσμενος οδηγω τελεια»

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.

Ο πορτοσαλτε τι είναι αυτός ρε...;

Ψάχνει τον the rock και τον channing tatum σε αυτές τις περιπτώσεις να σβήνουν φωτιές και να σώζουν παιδιά σε ένα τέταρτο.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fidolos είπε

Ποιος να κατσει να ενημερωθει; Ο Ελληνας πιστευει οτι οτιδηποτε βλεπει, δεν θα του τυχει αυτουνου.

»Γιατι να ενημερωθω για εκκενωση; δεν θα μου τυχει ποτε. Γιατι να βαλω ζωνη; Δεν θα τρακαρω ποτε. Γιατι να εχω πυροσβεστηρα στο σπιτι; Δεν προκειται να παρει ποτε φωτια το σπιτι μου. Γιατι να πιω ενα ποτηρακι παραπανω; Και μεθυσμενος οδηγω τελεια»

Οι σειρήνες ηχούν και προειδοποιούν ,  όποιος κάτσει στα αυγά του παίρνει και το 100% της ευθύνης

• Like 3
Δημοσ.

Επειδη δεν βλεπω τηλεοραση (τρελαινομαι), παραιτηθηκε κανενας απο δαυτους?  Μπα ε...?

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, buuren said:

Επειδη δεν βλεπω τηλεοραση (τρελαινομαι), παραιτηθηκε κανενας απο δαυτους?  Μπα ε...?

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...