Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, AtiX said:

Βάλτε σκαι και γελάστε με την κατάντια της ελληνικής δημοσιογραφίας...

τι εγινε,  μπηκε με κανανταιρ μεσα ο πορτοσαλτε; 

Δημοσ.

Δεν μπορω να επιβεβαιωσω με σιγουρια οτι ειναι απο την χθεσινη φωτια, ηταν ζαντα αλουμινιου.
Διαβασα οτι εβλεπαν τα δεντρα να αναβουν πολυ πριν τα ακουμπησουν οι φλογες απο την πολυ υψηλη θερμοκρασια που ειχε το μετωπο της πυρκαγιας

37693319_1820581021369413_4154158266374422528_n.jpg

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Αδερφε, δυστυχως, ο στρατος (ειδικα ο στρατος ξηρας) δεν βγαινει τοσο ευκολα, θα πρεπει να γινει τεραστια καταστροφη για να βγει ο στρατος επειδη ειναι σαν να παραδεχεται (η πολιτικη ηγεσια του τοπου) οτι απετυχε (ασε που μπορει να γινει και καμια.... επανασταση... οπως εγινε πριν απο 50 χρονια). Ενα μικρο παραδειγμα, πριν απο μερικους μηνες το μεγαλυτερο μερος της Θεσσαλονικης ειχε μεινει σχεδον δυο εβδομαδες χωρις νερο, ακομη και νοσοκομεια μεσα στην πολη ειχαν τεραστιο προβλημα, ο στρατος φυσικα και εχει υδροφορα οχηματα αλλα δεν δοθηκε εντολη να βγουνε και να μεταφερουν νερο (ουτε καν για τα νοσοκομεια).

Στις συγκοινωνιες πως βοηθάνε; εκεί πως βγαίνουν εύκολα; 

Επισης υπάρχει και μια υπηρεσία λεα λέγεται που είναι επέμβαση σε πυρκαγιές. 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Τέλος πάντων, εγώ νομίζω ότι τέτοιας έκτασης τραγωδίες έχουν πολυπαραγοντικές αιτίες πρόκλησης.Δεν αρκεί να πάει κάτι από μόνο του στραβά για να έχεις τέτοια αποτελέσματα. Όλα μαζί από λίγο συμβάλλουν. 😕

Πολυπαραγοντικες αιτιες προκλησης, αλλα ο ισχυροτερος παραγοντας ειναι ενας  και παντα ο ιδιος, λαθος ανθρωποι στις θεσεις αντιμετωπισης της κρισης.
Ειτε βροχη, ειτε χιονι, ειτε φωτια, το αποτελεσμα ειναι ιδιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ελικοπτερα που ηταν να παρουν τον κοσμο εεε? Επρεπε να εχει στον αερα ελικοπτερα να βοηθησουν κοσμο.

Πρεπει να σταματησουμε να πληρωνουμε ενα μπου...λο! Εχω σαλταρει ασχημα με την υποθεση. Συγνωμη.

Edit Επρεπε με λιγα λογια να κοψουν το λαιμο τους να μην εχουμε θυματα αλλιως επρεπε να παραιτηθουν οι υπευθυνοι ΑΜΕΣΑ ζητωντας ταπεινα συγνωμη απο τα θυματα και τον ελληνικο λαο που εχουν συνδεσει με τα @@ τους.

Και παλι συγνωμη. Εσκασα.

Επεξ/σία από buuren
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, buuren είπε

Τα ελικοπτερα που ηταν να παρουν τον κοσμο εεε? Επρεπε να εχει στον αερα ελικοπτερα να βοηθησουν κοσμο.

Πρεπει να σταματησουμε να πληρωνουμε ενα μπου...λο! Εχω σαλταρει ασχημα με την υποθεση. Συγνωμη.

Αν και εχεις δικιο οσον αφορα την οργανωση που θα επρεπε να υπαρχει, για τα ελικοπτερα εχω την εντυπωση οτι εισαι λαθος. Δεν νομιζω οτι υπηρχε τετοια επιλογη ειτε λογω καπνου που με τετοια φωτια θα υπηρχε μηδεν ορατοτητα, ειτε λογω νυχτας μετα απο καποιο σημειο.

Διοτι δεν θα ηταν περναω ριχνω νερο φευγω, θα επρεπε να ειναι πανω απο κατοικημενη (ακομα) περιοχη (ή πανω απο την θαλασσα), με ελαχιστη ορατοτητα να προσπαθει να σωσει ανθρωπους, ε, δεν θελει και πολυ να γινει το κακο να επεφτε και κανα ελικοπτερο...

Επεξ/σία από pavlos1908
Δημοσ.

Δεκτο για την ορατοτητα αλλα και παλι δεν μπορει να μην μπορουσαν να πεταξουν εστω σε μερικα σημεια που δεν ειχε πολυ καπνο. Δεν εχω τυχει σε μεγαλη φωτια και μπορει να λεω βλακειες αλλα σιγουρα η οργανωση ηταν γτπ και δε μιλαω πολιτικα. Δεν μπορω να χωνεψω οτι οι ανθρωποι καηκαν ζωντανοι δεν μπορω με τιποτα...αγκαλιαστηκαν για να πεθανουν. Να πανε το δι@ολο ολοι οι υπευθυνοι.

9 λεπτά πριν, pavlos1908 είπε

Αν και εχεις δικιο οσον αφορα την οργανωση που θα επρεπε να υπαρχει, για τα ελικοπτερα εχω την εντυπωση οτι εισαι λαθος. Δεν νομιζω οτι υπηρχε τετοια επιλογη ειτε λογω καπνου που με τετοια φωτια θα υπηρχε μηδεν ορατοτητα, ειτε λογω νυχτας μετα απο καποιο σημειο.

Διοτι δεν θα ηταν περναω ριχνω νερο φευγω, θα επρεπε να ειναι πανω απο κατοικημενη (ακομα) περιοχη (ή πανω απο την θαλασσα), με ελαχιστη ορατοτητα να προσπαθει να σωσει ανθρωπους, ε, δεν θελει και πολυ να γινει το κακο να επεφτε και κανα ελικοπτερο...

Δημοσ.

Εκκένωση με ελικόπτερο κοντά σε περιοχή πυρκαγιάς, κοντά, ούτε καν δίπλα, είναι επικίνδυνο. Όχι μόνο από τους καπνούς, αλλά και από τη φωτιά που μπορεί να φτάνει τα δεκάδες μέτρα σε ύψος και να χτυπήσει το ελικόπτερο, τις αναθυμιάσεις, τη θερμότητα γενικά κ.ο.κ. Η οργάνωση θα έπρεπε να υπήρχε πολύ νωρίτερα: τη στιγμή που φάνηκε πως το μέτωπο πλησιάζε το χωριό (κάπου διάβασα πως τη βλέπανε στο απέναντι βουνό να πλησιάζει για δύο ώρες - δεν ξέρω αν αληθεύει) θα έπρεπε να δοθεί εντολή εκκένωσης. Το μόνο που άκουσα ήταν πως ο δήμαρχος δήλωσε στα κανάλια πως «δεν του δόθηκε» αυτή η εντολή. Η περιφέρεια λέει πως δόθηκε εντολή το απόγευμα. Μάντης δεν είμαι να ξέρω ποιός λέει ψέμματα, αλλά οκ, ο δήμαρχος όπως λέει δεν πήρε εντολή από την περιφέρεια, αλλά βλέπει πως η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα, δεν του έκοβε να τη δώσει ο ίδιος; 

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, pavlos1908 είπε

Καλυτερο απο τα ελικοπτερα για να συντονιζουν τις επιγειες  και θαλασσιες δυναμεις για την διασωση δεν νομιζω να υπαρχει.
Θα μπορουσαν να εχουν πληρη εικονα σε ποια σημεια πεσαν οι ανθρωποι στο νερο, για να αναλαβει το λιμενικο απο τα πρωτα λεπτα.
Ακομα θα μπορουσαν απο την αρχη να κατεβασουν διασωστες που θα καθοδηγουσαν τον κοσμο με ασφαλεια  στη παραλια.
Τους 26 νεκρους σε ενα σημειο ετσι θα τους γλυτωνες οπως και τους πνιγμενους.

Δημοσ.
2 minutes ago, silverado said:

Καλυτερο απο τα ελικοπτερα για να συντονιζουν τις επιγειες  και θαλασσιες δυναμεις για την διασωση δεν νομιζω να υπαρχει.

Υπάρχει. Η πρόληψη. Αλλά ξέρω, πολλά ζητάω...

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, akpe είπε

Υπάρχει. Η πρόληψη. Αλλά ξέρω, πολλά ζητάω...

Παρε οτι μετρα θελεις για τη προληψη και δωσε εντολες απο το θαλαμο επιχειρησεων χωρις να εχεις εικονα της καταστασης. Θα εχεις και παλι θυματα γιατι καποιοι θα ακολουθησουν τους κανονες προληψης και θα σωθουν, ενω αλλοι θα βρεθουν σε σημεια εκτος πλανου προληψης, ειτε γιατι ηταν μη ντοπιοι ή σαστισμενοι που χασαν το προσανατολισμο τους και βρεθηκαν αλλου.
Τα ελικοπτερα ειναι απαραιτητα για να μπορεσεις να εχεις εικονα της μεταβαλλομενης καταστασης σε πιο γρηγορο χρονο και με μεγαλυτερη ακριβεια.

Επισκέπτης
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, buuren είπε

Δεκτο για την ορατοτητα αλλα και παλι δεν μπορει να μην μπορουσαν να πεταξουν εστω σε μερικα σημεια που δεν ειχε πολυ καπνο. Δεν εχω τυχει σε μεγαλη φωτια και μπορει να λεω βλακειες αλλα σιγουρα η οργανωση ηταν γτπ και δε μιλαω πολιτικα. Δεν μπορω να χωνεψω οτι οι ανθρωποι καηκαν ζωντανοι δεν μπορω με τιποτα...αγκαλιαστηκαν για να πεθανουν. Να πανε το δι@ολο ολοι οι υπευθυνοι.

Δεν φταίει μόνο η πολιτεία ρε μάστορα, ή φταίει για άλλους λόγους. Όταν πας και χτίζεις μέσα σε δασική περιοχή με μια ρημοτόμηση όπου ο κάθε δρόμος έχει τρία μέτρα φάρδος το πολύ πως θα εκκενωθεί όλη αυτή η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή πως θα περιοριστεί η φωτιά για να μην πάει από οικόπεδο σε οικόπεδο. Μπες στο Google Street View και δες πως είναι αυτές οι συνοικίες. Το Μάτι πριν είκοσι χρόνια ήταν όλο δάσος. Αλλά όλα αυτά τα θυμόμαστε μόνο όταν έχουμε νεκρούς.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Aδερφός φίλης μου, 29 χρονών, γυρνούσε από τη δουλειά και πήγαινε προς Μαραθώνος, όπου τον σταμάτησαν και τον έστειλαν προς Μάτι.
Αγνοείται τώρα σχεδόν 2 24ωρα, που σε μια φωτιά ξέρουμε όλοι τι σημαίνει.
Αυτοί που πήραν την απόφαση να στείλουν τον κόσμο να εγκλωβιστεί στο Μάτι, στέλνοντάς τους στο θάνατο έχουν τεράστια ευθύνη, εγκληματίες...

Υπάρχει νόμος για τις εκκενώσεις περιοχών, με τον δήμο ή την περιφέρεια να στέλνει επείγον αίτημα στον ΓΓ πολιτικής προστασίας για εκκένωση (προφανώς με ήδη εκπονημένο σχέδιο) και μετά την έγκριση να το υλοποιεί με τη συνδρομή των αρχών ασφαλείας.

Να υποθέσω πως ο νόμος τηρήθηκε κατά γράμμα, ε;

Ποιοι υπεύθυνοι,ποιο σχέδιο ,ποια πολιτική προστασία.Τι είναι αυτά;;;;; Τα είδες ποτέ;;; Αυτά είναι στα χαρτιά να δικαιολογούν κάποιες έμμισθες θέσεις δικών τους. Τέτοιες εποχές διακοπές κάνουν όλοι τους και δίνουν εντολές τηλεφωνικά από τη Μύκονο τη Σαντορίνη και τα άλλα γκουρμάτα νησιά.

Αυτό που λέω φίλε μου.

Εκεί πιστεύω ότι είναι η μεγάλη ευθύνη των αρμοδίων  και κανείς δεν το λέει.Έπρεπε από ώρα να είχαν  κόψει την κυκλοφορία προς Ραφήνα - Νέα Μάκρη και να την είχαν  εκτρέψει προς Σπάτα Εκπτωτικό  - Αττική οδό και πριν τη διασταύρωση Ραφήνας να τα γυρνάνε τα αυτοκίνητα πίσω προς Αθήνα δηλαδή αυτό που έκανα εγώ και τώρα κάνω το σταυρό μου που το έκανα . Ενδεχομένως έτσι να ήταν και ευκολότερη η εκκένωση στο Μάτι αλλά πως να εκκενωθεί όταν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην έξοδα έχουν μπλοκαριστεί από αυτοκίνητα που κάποιοι "αρμόδιοι" οδηγούν προς τα κει;;;;

Αν είχα συνεχίσει θα με είχαν οδηγήσει υποχρεωτικά δεξιά (προς Νέα Μάκρη η Μαραθώνος ήταν κλειστή γιατί  για 4-5 χιλιόμετρα η φωτιά ήταν  πάνω στο δρόμο και έκαιγε τα πάντα) αν είχα στρίψει για Ραφήνα έχει καλώς αν συνέχιζα προς Νέα Μάκρη θα με είχαν οδηγήσει και μένα προς Μάτι - Άγιο Ανδρέα και ένας Θεός ξέρει τι θα γινόταν.Είχα και μικρό παιδί μαζί μου με άλλες δύο γυναίκες.

Από παλιά λέγανε πως δεν υπάρχει Αρχηγείο ανεξάρτητο να παίρνει μόνο του κρίσιμες  αποφάσεις αλλά πάντα οι υπεύθυνοι για τις φωτιές Αστυνομικοί-Πυροσβέστες έπαιρναν αποφάσεις σύμφωνα με την σύμφωνη γνώμη των πολιτικών τους προισταμένων για να μην τους δυσαρεστήσουν και χάσουν την καρέκλα,οι οποίοι καταρχήν δεν έχουν τη γνώση (που να ήξερε ο Τόσκας και ο κάθε Τόσκας τι γινόταν εκείνη τη στιγμή ) της κατάστασης στο επίμαχο σημείο και κατά δεύτερο δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τους πολίτες με το να τους κόψουν το δρόμο γιατί τους θεωρούν εν δυνάμει ψηφοφόρους.

Κανένας δεν διδάχθηκε από την τραγωδία στην Ηλεία ώστε μετά από κάποια χρόνια να έχουμε μία πολύ χειρότερη κατάσταση στη οποία χάθηκαν πολλοί αθώοι συμπολίτες μας ,τους οποίους στη συγκεκριμένη στιγμή κανείς αρμόδιος δεν προστάτευσε.

Κλείσε την τηλεόραση μην ακούς όλα  αυτά τα λαμόγια που το μόνο τους καθήκαν είναι να βοηθήσουν το αφεντικό τους και όχι να ενημερώσουν το κόσμο, πάρε το αυτοκίνητό σου και κάνε μία βόλτα προς Νέα Μάκρη και θα καταλάβεις μόνος βλέποντας αυτά που λέω.Δεν θέλει και πολύ μυαλό.Εγώ το έκανα χτες το απόγευμα πηγαίνοντας τελικά προς Νέα μάκρη και δάκρυσα με αυτό που είδα.

Μακάρι να βρεθεί ο φίλος σου που τον ψάχνεται  και να μην έχει πάθει τίποτε.

• Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το χειροτερο ειναι οτι υπηρχαν ανθρωποι που δεν εγκαταλειπαν τα σπιτια τους γιατι λεει ηταν οι κοποι μιας ζωης...Δηλαδη οι κοποι μιας ζωης εξισωνονται με την ιδια την ζωη σου και της οικογενειας σου?Δεν το καταλαβαινω αυτο το πραγμα...Βλεπεις την φωτια να πλησιαζει και θελει 1-2-3 ωρες να ερθει?Παρε παιδια σκυλια παππουδες 2 ρουχα,κινητα,νερα φαι και δρομο!Σε εναν συγγενη. Οταν τελειωσει αν εχεις σπιτι εχεις...αν οχι δεν πειραζει δοξα τον θεο που ζεις. Τοσο απλο...Και καθοντουσαν οι αλλοι για να ριξουν νερο με λαστιχο λεει...Που τελικα δεν ειχε νερο...Βεβαια αμα βρεθουμε σε αυτη την κατασταση μεσα στον πανικο ποιος ξερει πως θα αντιδρασει ο καθενας...

• Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Οταν τελειωσει αν εχεις σπιτι εχεις...αν οχι δεν πειραζει δοξα τον θεο που ζεις.

Πόσο ωραία τα λέμε πίσω από μια οθόνη, και πάντα για τον άλλον.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...