zio10 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 24 λεπτά πριν, phanispal είπε Πόσο ωραία τα λέμε πίσω από μια οθόνη, και πάντα για τον άλλον. Κι όμως έτσι είναι. Έτσι θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον, αλλά οι περισσότεροι θολώνουν. Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι ανήμποροι και δε σβήνεται τέτοια φωτιάς με λάστιχο... 3
zio10 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Ποιοι υπεύθυνοι,ποιο σχέδιο ,ποια πολιτική προστασία.Τι είναι αυτά;;;;; Τα είδες ποτέ;;; Αυτά είναι στα χαρτιά να δικαιολογούν κάποιες έμμισθες θέσεις δικών τους. Τέτοιες εποχές διακοπές κάνουν όλοι τους και δίνουν εντολές τηλεφωνικά από τη Μύκονο τη Σαντορίνη και τα άλλα γκουρμάτα νησιά. Αυτό που λέω φίλε μου. Εκεί πιστεύω ότι είναι η μεγάλη ευθύνη των αρμοδίων και κανείς δεν το λέει.Έπρεπε από ώρα να είχαν κόψει την κυκλοφορία προς Ραφήνα - Νέα Μάκρη και να την είχαν εκτρέψει προς Σπάτα Εκπτωτικό - Αττική οδό και πριν τη διασταύρωση Ραφήνας να τα γυρνάνε τα αυτοκίνητα πίσω προς Αθήνα δηλαδή αυτό που έκανα εγώ και τώρα κάνω το σταυρό μου που το έκανα . Ενδεχομένως έτσι να ήταν και ευκολότερη η εκκένωση στο Μάτι αλλά πως να εκκενωθεί όταν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην έξοδα έχουν μπλοκαριστεί από αυτοκίνητα που κάποιοι "αρμόδιοι" οδηγούν προς τα κει;;;; Αν είχα συνεχίσει θα με είχαν οδηγήσει υποχρεωτικά δεξιά (προς Νέα Μάκρη η Μαραθώνος ήταν κλειστή γιατί για 4-5 χιλιόμετρα η φωτιά ήταν πάνω στο δρόμο και έκαιγε τα πάντα) αν είχα στρίψει για Ραφήνα έχει καλώς αν συνέχιζα προς Νέα Μάκρη θα με είχαν οδηγήσει και μένα προς Μάτι - Άγιο Ανδρέα και ένας Θεός ξέρει τι θα γινόταν.Είχα και μικρό παιδί μαζί μου με άλλες δύο γυναίκες. Από παλιά λέγανε πως δεν υπάρχει Αρχηγείο ανεξάρτητο να παίρνει μόνο του κρίσιμες αποφάσεις αλλά πάντα οι υπεύθυνοι για τις φωτιές Αστυνομικοί-Πυροσβέστες έπαιρναν αποφάσεις σύμφωνα με την σύμφωνη γνώμη των πολιτικών τους προισταμένων για να μην τους δυσαρεστήσουν και χάσουν την καρέκλα,οι οποίοι καταρχήν δεν έχουν τη γνώση (που να ήξερε ο Τόσκας και ο κάθε Τόσκας τι γινόταν εκείνη τη στιγμή ) της κατάστασης στο επίμαχο σημείο και κατά δεύτερο δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τους πολίτες με το να τους κόψουν το δρόμο γιατί τους θεωρούν εν δυνάμει ψηφοφόρους. Κανένας δεν διδάχθηκε από την τραγωδία στην Ηλεία ώστε μετά από κάποια χρόνια να έχουμε μία πολύ χειρότερη κατάσταση στη οποία χάθηκαν πολλοί αθώοι συμπολίτες μας ,τους οποίους στη συγκεκριμένη στιγμή κανείς αρμόδιος δεν προστάτευσε. Κλείσε την τηλεόραση μην ακούς όλα αυτά τα λαμόγια που το μόνο τους καθήκαν είναι να βοηθήσουν το αφεντικό τους και όχι να ενημερώσουν το κόσμο, πάρε το αυτοκίνητό σου και κάνε μία βόλτα προς Νέα Μάκρη και θα καταλάβεις μόνος βλέποντας αυτά που λέω.Δεν θέλει και πολύ μυαλό.Εγώ το έκανα χτες το απόγευμα πηγαίνοντας τελικά προς Νέα μάκρη και δάκρυσα με αυτό που είδα. Μακάρι να βρεθεί ο φίλος σου που τον ψάχνεται και να μην έχει πάθει τίποτε. Φταίει ο κόσμος μετά που δεν ακολούθησε τις εντολές από τους αρμόδιους...άχρηστοι άνθρωποι, με ένα συλλυπητήριο μήνυμα θα τη βγάλουν.
phanispal Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Όχι, δεν είναι έτσι. Αυτό το «δεν πειράζει», δεν παίζει. Αν συνέβαινε σε εκείνον και γυρνούσα να του πω «δεν πειράζει που έχασες όλη την περιουσία σου για την οποία πάλευες μια ζωή» δε νομίζω ότι θα μου 'λεγε «δίκιο έχεις, με τι κάθομαι και ασχολούμαι». Και όχι, δεν ξαναγίνονται τα σπίτια έτσι απλά, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς. Άντε πες ένας νέος να τα βροντήξει όλα χωρίς να το σκεφτεί. Ο 60άρης και ο 70άρης που δεν έχει κάτι άλλο πώς περιμένεις πρώτον μέσα στον πανικό να σκεφτεί λογικά και δεύτερον, γιατί θεωρείς δεδομένο ότι σκέφτεται όπως σκέφτεσαι εσύ; Δε λέω ότι ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο έχουν μεγαλύτερη αξία από τη ζωή, αλλά δεν είναι και έτσι απλά τα πράγματα όπως τα παρουσιάζετε. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από phanispal 6 1
zio10 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Εννοείται ότι δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο, αλλά αυτό λέμε ότι η σωστή σκέψη εκείνη τη στιγμή είναι αυτή. Αξιολογείς και λες ζωή, οικογένεια, παιδιά, εγγόνια vs τούβλα και τσιμέντο. Τι έχει μεγαλύτερη αξία; Και δε στο λέω εντελώς θεωρητικά. Μέτρα από το πατρικό μου είχε φτάσει η φωτιά. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε άλλα σε κάποια φάση είπαμε αν είναι να καεί ας καεί, τουλάχιστον είμαστε όλοι καλά. 9 λεπτά πριν, Agraf είπε Κάτι απάνθρωπα καθάρματα είναι αυτοί που βάζουν πυρκαγιά, κάτι τσίρακια ακροδεξιά που πιστεύω το ξέρει και η αστυνομια και η πυροσβεστική αλλά δυστυχώς δε τους πειράζουν γιατι είναι της ίδιας ιδεολογίας. Αλλά τους κρύβουν.. κάτι φτωχομπινεδες.. Εσείς που μιλάτε σαν κομμαντο και καλά κάνετε δύο χρόνια πριν όταν πρόσφυγες και μετανάστες πολέμου εγκλωβίστηκαν στα σύνορα στην Ειδομένη με τα Σκόπια εξαιτιας της Μέρκελ βοηθήσατε; Ε; Βοηθήσατε παιδάκια και ανθρώπους που πέρασαν δύο χειμώνες σε σκηνή?! Στη βροχή και το κρύο. Αγαπάμε την φύση δεν την καταστρέφουμε και ο,τι συνεπάγεται..5,5 εκατομμύρια ζουν στην Αθήνα ή μισή Ελλάδα. Πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι οι εμπρηστές είναι ακροδεξιοί;! 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, phanispal είπε Αυτό το «δεν πειράζει», δεν παίζει. Αν συνέβαινε σε εκείνον και γυρνούσα να του πω «δεν πειράζει που έχασες όλη την περιουσία σου για την οποία πάλευες μια ζωή» δε νομίζω ότι θα μου 'λεγε «δίκιο έχεις, με τι κάθομαι και ασχολούμαι». Και όχι, δεν ξαναγίνονται τα σπίτια έτσι απλά, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς. Άντε πες ένας νέος να τα βροντήξει όλα χωρίς να το σκεφτεί. Ο 60άρης και ο 70άρης που δεν έχει κάτι άλλο πώς περιμένεις πρώτον μέσα στον πανικό να σκεφτεί λογικά και δεύτερον, γιατί θεωρείς δεδομένο ότι σκέφτεται όπως σκέφτεσαι εσύ; Τωρα θα με κανεις να εκφραστω που δεν εχω ποτε μου εκφραστεί σε αυτό το φορουμ...η καλυτερα ας συγκρατηθώ γιατι μαλλον δεν καταλαβαίνεις οποτε τσαμπα νευρα θα εχω. Θεωρεις εσυ ότι με ΤΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ...ακομα και εγω η καποιος άλλος βρισκοταν σε αυτόν τον χαμο, θα ειχαν σημασια τα ντουβάρια?Εισαι σοβαρος? Εχουν ξεκλειρηστει οικογενειες...μικρα παιδια,πεθαναν αγκαλιασμένοι,πεσαν από γκρεμους για να σωθουν,βουτηξαν στην θαλασσα και πνιγηκαν η πεθαναν από υποθερμια και τους ψαχνουν και αν τους βρουν...αλλοι θα εχουν εγκαύματα ολη τους την ζωη, αλλοι δεν ξερεις αν θα το ριξουν στα ψυχοφάρμακα...εχω γνωστους που χασανε την γιαγια τους που πεθανε από καρδια γιατι νομιζε ότι τα παιδια της είναι στο εξοχικο τους στο ματι και αυτοι που οντως ηταν εκει,ειχαν σηκωθεί και ειχαν φυγει νωρις νωρις....και μετα από όλα αυτά μου μιλας για ντουβάρια και τουβλα?Συγγνωμη και παλι αλλα μαλλον εισαι ένα με αυτά... Ας μην ξαναγινουν ποτε τα σπιτια...ποιος νοαιζεται...ας μεινουν στο ενοικιο.Θα εχουν ο ενας τον αλλον...Σκεψου τωρα από μια οικογενεια 3-4 μελης να εχει σωθει ενας...πως θα συνεχισει την ζωη του...τι θα σκέφτεται...Τα ντουβάρια και το ενοικιο?Η την οικογενεια του... Νιώθω χαζος μονο και μονο που καθομαι και απανταω....Με φουντωσες πρωι πρωι... ΥΓ: Δεν είναι πολιτικο ας μην σβηστει και ας φαω προειδοποιηση! Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από Αλεξανδρος A.92 8
cabdik Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, phanispal είπε Όχι, δεν είναι έτσι. Αυτό το «δεν πειράζει», δεν παίζει. Αν συνέβαινε σε εκείνον και γυρνούσα να του πω «δεν πειράζει που έχασες όλη την περιουσία σου για την οποία πάλευες μια ζωή» δε νομίζω ότι θα μου 'λεγε «δίκιο έχεις, με τι κάθομαι και ασχολούμαι». Και όχι, δεν ξαναγίνονται τα σπίτια έτσι απλά, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς. Άντε πες ένας νέος να τα βροντήξει όλα χωρίς να το σκεφτεί. Ο 60άρης και ο 70άρης που δεν έχει κάτι άλλο πώς περιμένεις πρώτον μέσα στον πανικό να σκεφτεί λογικά και δεύτερον, γιατί θεωρείς δεδομένο ότι σκέφτεται όπως σκέφτεσαι εσύ; Δε λέω ότι ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο έχουν μεγαλύτερη αξία από τη ζωή, αλλά δεν είναι και έτσι απλά τα πράγματα όπως τα παρουσιάζετε. τα πραγματα. οταν φτανεις σε σημειο ζωης ή θανατου, ειναι παρα πολυ απλα...!! εσυ δλδ, θα προτιμουσες να καεις στη φωτια, για να σωσεις το σπιτι σου και την περιουσια σου, απο το να σωσεις τη ζωη σου και των δικων σου? αν εχεις βρεθει σε τετοιου μεγεθους φωτια, δεν το λες αυτο το πραμα, ειτε 20, ειτε 70 εισαι...!! Ρωτα κι εμας εδω στην Ηλεια........ Κι επειδη βλεπω και ακουω αυτες τις μερες, ολους αυτους τους "φιλοσοφους" της μικρης οθονης, που οι περισσοτεροι δεν ξερουν ουτε πως αναβει μια φωτια, να λενε ο,τι τους κατεβει στο κεφαλι, σταματησα να βλεπω τηλεοραση και ευχομαι ο αριθμος των νεκρων να μην γινει 3ψηφιος και να μεινει στους 76 που βλεπω τωρα. ειναι ωραιο για τους ΜΗ σκεπτομενους τηλεθεατες. να ακουνε τις αποδοσεις ευθυνων σε ο,τι και οποιονδηποτε μπορειτε να φανταστειτε, αλλα κανενας δεν σκεπτεται το πιο απλο. εχουμε να κανουμε με την ιδια την φυση. και την φυση δεν μπορεις να την παλεψεις. ειτε φωτια, ειτε σεισμο, ειτε πλημμυρες. αυτο που μπορουμε να κανουμε ειναι μετρα προληψης, τα οποια ποτε δεν υπηρξαν, και ποτε δεν θα υπαρξουν. Αρα... τι κουβεντιαζουμε? Ξεχασατε εκει κοντα στην Μανδρα τι εγινε, πριν λιγους μηνες, με λιγο νερο που εριξε....?? Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από cabdik 4
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν καταλαβαίνω γιατί οι επίλεκτες δυνάμεις του ναυτικού με τα διασωστικά ελικόπτερα πάλι δεν βοηθάνε. Τι κάνουν θάλασσα αρμενιζουν; Φυλάνε τα Ίμια; Αυτοί είναι! Καμία δικαιολογία δεν τους ελαφρύνει το σκοπό τους. Όσο για τους φτωχομπινεδες που κρύβονται πίσω από αυτό δε θέλω να το αναλύσω σε αυτή τη φάση. Σοβιετικός στρατός που τους χρειάζεται..!! Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
phanispal Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δεν είπα τι θα προτιμούσα εγώ ή τι είναι λογικό και τι όχι, πάντως δεν είναι απλά «δεν πειράζει».
cabdik Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, phanispal είπε Δεν είπα τι θα προτιμούσα εγώ ή τι είναι λογικό και τι όχι, πάντως δεν είναι απλά «δεν πειράζει». οταν προκειται για ντουβαρι ή για ζωη, νομιζω οτι ειναι προφανεστατο, οτι το "δεν πειραζει" θα το πεις για το ντουβαρι.......... ετσι δεν ειναι? δεν νομιζω οτι θα το ελεγε κανεις για μια ζωη..! 2
*nenya* Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Phanispal δεν προκειται να καταλαβουν τι εγραψες.. (Γνωστός μου στην Κινετα εστειλε γυναικα και εγγονια στη θαλασαα και εμεινε να παλευει την περιουσια του ο ανθρωπος. Δικαιωμα του να θελει να το παλεψει.) Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από *nenya* 3
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, *nenya* είπε Phanispal δεν προκειται να καταλαβουν τι εγραψες.. Θα ηθελα πολύ να μου το εξηγσετε τοτε...ΙΣως οντως δεν το καταλαβα και τον εκρινα χωρις λογο! Αναμενω επεξηγηση... 10 λεπτά πριν, *nenya* είπε (Γνωστός μου στην Κινετα εστειλε γυναικα και εγγονια στη θαλασαα και εμεινε να παλευει την περιουσια του ο ανθρωπος. Δικαιωμα του να θελει να το παλεψει.) Δικαίωμα του καθενα να θελει και να το πραττει όμως ουτε σωστο θεωρω ότι είναι ουτε θα του πω μπραβο που εκατσες και καηκες ζωντανος και τωρα η γυναικα και τα παιδια σου θα σε κοιτανε στο μνημα και θα μενουν και στο ενοικιο και εσυ δεν θα εισαι εκει για να τους βοηθήσεις γιατι ηθελες να σωσεις το σπιτι και τελικα ουτε αυτό δεν κατάφερες...Εδώ στελνουμε δεκάδες πυροσβέστες και πυροσβεστικα...ενας ανεκπαίδευτος ανθρωπος χωρις μεσα και νερο τι θα κανει? Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από Αλεξανδρος A.92 5
phanispal Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 10 λεπτά πριν, *nenya* είπε Γνωστός μου στην Κινετα εστειλε γυναικα και εγγονια στη θαλασαα και εμεινε να παλευει την περιουσια του ο ανθρωπος. Δικαιωμα του να θελει να το παλεψει. Κατάφερε τίποτα τουλάχιστον;
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) παιδια δεν υπαρχει λογος "τσακωμου". το οτι η ζωη ειναι πολυτιμοτερη απο τα υλικα νομιζω πως δε χωρα αμφιβολια, αλλα το δεν πειραζει δεν παιζει. ουτε ιδιοκτησιες ουτε ζωες αμα χαθουν θα μπορεσει καποιος να συνεχισει ευκολα τη ζωη του. οτι καποιοι προτιμουν να κατσουν στα σπιτια τους ειναι ειτε επειδη φοβουνται πως θα ναι μια ζωη που τα χασανε ολα, ειτε εχουν αγνοια του ποσο επικινδυνη και ασταματητη ειναι μια πυρκαγια και προς ενημερωση σας σε νορμαλ μερες οι φωτιες δεν σβηνονται. η πυροσβεστικη το μονο που μπορει να κανει ειναι αντιπυρικες ζωνες, να βαραει απο τα πλαγια για να μη μεγαλωνει πολυ η βενταλια της πυρκαγιας, και να ειναι σε επιφυλακη για νεες εστιες απο πτητικη ευφλεκτη υλη, λαμπαδιασμενα ζωα, κλπ. μονο τα βραδια θα προσπαθησουν να τη περιορισουν/σβησουν αν δεν φυσαει κι ολας. οποτε αμα εχετε γνωστο που σκεφτεται να κανει κανα κασκαντερικο, δωστε του να καταλαβει οτι δεν εχει ΚΑΜΙΑ ελπιδα επιτυχιας και να σηκωθει να φυγει. και εννοειτε τοση ωρα μιλαμε για νορμαλ μερες, με αερα σα το χτεσινο δεν τιθεται καν θεμα αποσβεσεις αλλα αν προλαβαινεις καν να εκκενωθεις.. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
*nenya* Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, phanispal said: Κατάφερε τίποτα τουλάχιστον; Το έσωσε, ναι. Οι στέγες αρπάζουν εύκολα φωτιά οπότε έμεινε πολλές ώρες σκαρφαλωμένος. Και απ'όσο ξέρω ήταν απ'αυτούς που είχαν φροντίσει να έχουν καθαρή την περίμετρο του σπιτιού. Αλεξανδρος A.92: δεν λέμε ότι η περιουσία είναι πιο σημαντική απ'την ανθρώπινη ζωή, αν είναι δυνατόν! Λέμε απλά ότι δεν μπορούμε να πούμε σ'έναν άνθρωπο που κάηκαν όσα είχε και δεν είχε την ατάκα 'Δεν πείράζει, είσαι ζωντανός, θα τα ξαναφτιάξεις.' κλπ. Να δείχνουμε κατανόηση δηλαδή, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο κάποιος να ξανασταθεί στα πόδια του στην τραγική Ελλάδα του 2018. Η ζωή πάνω απ'όλα, άλλα και τα υπόλοιπα δεν είναι ασήμαντα. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από *nenya* 5
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Κριμα για τους ανθρωπους που χαθηκαν πανω απο ολα, κριμα για τους ανθρωπους που εφτασαν κοντα στο να πεθανουν αλλα παροτι εσωσαν την ζωη τους ισως εχασαν τους κοπους μιας ζωης και σιγουρα θα ειναι κατι που θα κανουν χρονια να ξεπερασουν. Κριμα και για αυτη την χωρα αλλα οσο επιτρεπουμε να επικρατουν καταστασεις μπανανιας δυστηχως τετοιες καταστασεις θα επαναλαμβανονται σε τακτα χρονικα διαστηματα(ειτε ειναι φωτια , πλημμυρα ή σεισμος).
Προτεινόμενες αναρτήσεις