tsioulak Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, Agraf είπε Δεν καταλαβαίνω γιατί οι επίλεκτες δυνάμεις του ναυτικού με τα διασωστικά ελικόπτερα πάλι δεν βοηθάνε. Τι κάνουν θάλασσα αρμενιζουν; Φυλάνε τα Ίμια; Αυτοί είναι! Καμία δικαιολογία δεν τους ελαφρύνει το σκοπό τους. Όσο για τους φτωχομπινεδες που κρύβονται πίσω από αυτό δε θέλω να το αναλύσω σε αυτή τη φάση. Σοβιετικός στρατός που τους χρειάζεται..!! Μιλας για το λιμενικο ή για πολεμικο ναυτικο; 9 ώρες πριν, Zerg13 είπε Στις συγκοινωνιες πως βοηθάνε; εκεί πως βγαίνουν εύκολα; Επισης υπάρχει και μια υπηρεσία λεα λέγεται που είναι επέμβαση σε πυρκαγιές. Ποιες συγκοινωνιες; πως και ποτε βγηκαν ευκολα; (δεν ειρωνευομαι, ειλικρινα ρωταω), επισης δεν εχω ακουσει για καμια στρατιωτικη υπηρεσια ΛΕΑ, τι σημαινουν τα αρχικα;
katz Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 27 λεπτά πριν, hexenlord είπε Μιλάμε για την ιδια περιοχή που ειναι και στο drone video? αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα και όντως ισχύει Περιοχές που δεν είχαν ποτε δασος , δασώθηκαν τεχνητά για λόγους "ομορφιάς". Παρ όλα αυτά είναι τελείως ακατάλληλες λόγω ξηρασίας και αέρα. Η ραφήνα είναι από τις ξηρότερες περιοχές στην μεσόγειο ενώ παράλληλα έχει και ισχυρούς ανέμους. Ότι χειρότερο για τα δέντρα και προφανώς γι αυτό δεν υπήρχαν δέντρα στην περιοχή πριν την ανθρώπινη παρέμβαση Φανταστείτε πχ να δασώνονταν ξαφνικά η μύκονος. Σε λίγα χρονια θα είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός ότι μετρα και να έχεις πάρει
DrLo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, DrLo είπε Πραγματικά ότι πιο αστείο Το Avaaz είναι που είναι μια σαχλαμάρα, στην Ελλάδα το έχουν μιδενήσει. ... Ανακαλώ, αυτός που το έγραψε είναι μέγιστοτεράστιο τρολλ που αξιζει σεβασμου - quote: ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε όλα τα κόμματα. Απαιτούμε την άμεση ανακήρυξη όλων των καμένων εκτάσεων ως αναδασωτέων. Σε ενα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ με μια και μόνη διάταξη. Χωρίς διατάξεις και παραγράφους που να δίνουν τη δυνατότητα νομικών "παραθύρων". /quote Οι καραγκιόζηδες που φτιάχνουν χαζοψηφίσματα στο Avaaz πήραν χαμπάρι το κατα λάθος τρολλάρισμα (ή τους δόθηκε σήμα από πάνω) και αλλάξανε το κείμενο για να μην εκθέσουν φίλους. - https://secure.avaaz.org/el/petition/VOYLI_TON_ELLINON_Amesi_anakiryxi_OLON_ton_kamenon_ektaseon_os_ANADASOTEON/ - Απαιτούμε την άμεση ανακήρυξη όλων των καμένων εκτάσεων ως αναδασωτέων. Σε ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. Xωρίς νομικά "παραθυράκια" -- εξαφανίζοντας τα πιθανά κίνητρα για μελλοντικές καταστροφές. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από DrLo
aris1986 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Όμως υπάρχει άλλη μια τραγική ευθύνη που πέφτει στους πολίτες και τους δήμους: η προετοιμασία και η πρόληψη. Φυσικά ο παντογνώστης Έλληνας του πληκτρολογίου ξέρει να κατηγορεί δεξιά και αριστερά την εκάστοτε κυβέρνηση, τη πυροσβεστική και πάντα έχει την λύση στο τσεπάκι του. Όμως για να δούμε τι ευθύνες υπάρχουν από τους δήμους. Να θυμίσω ότι ευθύνη της πρόληψης είναι στους δήμους. ΌμωςΕίμαι 35 ετών και από παιδάκι κάθε καλοκαίρι έπιανε φωτιά η Πεντέλη και ο Νέος Βουτσάς. Τι έχουν κάνει οι δήμαρχοι για την πρόληψη; Ας δούμε τις «δράσεις»: Επειδή συνεργάζομαι με δήμους λόγω δουλειάς σε αυτό έχει πολύ δίκαιο. Μερικοι δήμοι που είναι και υπερχρεωμενοι σε βενζινάδικα στα οποία έχουν βαρεσει πιστόλι στα λεφτά, υπερχρεωμενοι παντού δεν έχουν κόσμο πέρα από οδοκαθαριστες, οδηγούς που κάνουν 2πλα δρομολόγια και εργάτες πίσω στα αποριμματοφορα. Είναι οι περισσότεροι στα δικαστήρια για μονιμοποίηση και για εξόφληση χρημάτων δεδουλεμενων κτλπ. Που να βρεθεί κόσμος λόγω περικοπών ώστε να καθαρίζουν χόρτα ξερά στα χωράφια;
cabdik Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, katz είπε αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα και όντως ισχύει Περιοχές που δεν είχαν ποτε δασος , δασώθηκαν τεχνητά για λόγους "ομορφιάς". Παρ όλα αυτά είναι τελείως ακατάλληλες λόγω ξηρασίας και αέρα. Η ραφήνα είναι από τις ξηρότερες περιοχές στην μεσόγειο ενώ παράλληλα έχει και ισχυρούς ανέμους. Ότι χειρότερο για τα δέντρα και προφανώς γι αυτό δεν υπήρχαν δέντρα στην περιοχή πριν την ανθρώπινη παρέμβαση Φανταστείτε πχ να δασώνονταν ξαφνικά η μύκονος. Σε λίγα χρονια θα είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός ότι μετρα και να έχεις πάρει κοιταξτε... το να "δασωσεις" - δενδροφυτευσεις μια περιοχη, δεν το θεωρω κακο, αντιθετως...!! το ζητουμενο σε αυτην τη περιπτωση ειναι... "τι δενδρα θα βαλουμε"? προσωπικα, θεωρω μεγιστο λαθος, να φυτευουμε παντου Πευκο...! ΓΙΑΤΙ...? ειναι πολυ ευφλεκτο......! υπαρχουν δενδρα που δεν ειναι τοσο ευφλεκτα οσο το πευκο...! βεβαια και αυτο που κανουμε τωρα ειναι κουβεντες αλλης στιγμης. αλλα να μην λεμε οτι ακομα κι εκει, δεν υπαρχουν λυσεις...!! 3
katz Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 προσωπικά δεν θα ένιωθα καθόλου άνετα σε νησί των κυκλάδων με δασος διπλα μου Η φύση αποφάσισε γι αυτό και δεν υπάρχει δέντρο λόγω εδάφους ξηρασίας και μεσογειακών πυρκαγιών
green gordon Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Τι μπερδεμα εχει γινει με αυτον τον ανθρωπο που ειδε τα παιδακια του στην τηλεοραση να κατεβαινουν Ραφηνα και τωρα δεν τα βρισκει? Μονο που σκεφτομαι πως μπορει να νιωθει εχω παθει πανικο. 1
DrLo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, aris1986 είπε Που να βρεθεί κόσμος λόγω περικοπών ώστε να καθαρίζουν χόρτα ξερά στα χωράφια; Από τη ίδια δεξαμενή που βρίσκεις δεκαδες χιλιάδες για να κάθονται πίσω από ένα γραφείο. Πήγα πρόσφατα (ξανά) στο δήμο μου για να πληρώσω το ποσό των ~2 ευρώ (κάτι σαν τέλη για το "άχτιστο" μέρος του σπιτιού μου) ... πέρα από το ότι με αναγκάσαν να χάσω 2 ώρες από τη δουλειά μου χρειάστηκε να πάω σε 3 διαφορετικά γραφεία. Μια χαρά κόσμο είχε. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από DrLo
DrLo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, green gordon είπε Τι μπερδεμα εχει γινει με αυτον τον ανθρωπο που ειδε τα παιδακια του στην τηλεοραση να κατεβαινουν Ραφηνα και τωρα δεν τα βρισκει? Μονο που σκεφτομαι πως μπορει να νιωθει εχω παθει πανικο. Δε μπορώ να πιστέψω ότι είναι τα ίδια παιδιά. Ναι, είμαστε μπαχαλο αλλά όχι κι έτσι. Μάλλον, κατανοητά, θέλει να τα βλέπει σαν να είναι αυτά. Τέτοιες ώρες το μυαλό παίζει παιχνίδια.
margaritagr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά προωθήστε το, δήλωςε και ο δήμαρχος Ραφηνας... ΟΧΙ ΑΛΛΑ τρόφιμα, ειναι παρα πολλα!!! Χρειαζονται ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από margaritagr
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 7 minutes ago, green gordon said: Τι μπερδεμα εχει γινει με αυτον τον ανθρωπο που ειδε τα παιδακια του στην τηλεοραση να κατεβαινουν Ραφηνα και τωρα δεν τα βρισκει? Μονο που σκεφτομαι πως μπορει να νιωθει εχω παθει πανικο. Είναι ακόμη μπερδεμένη η ιστορία. Η λογική λέει πως και ο ίδιος μπροστά στην αγωνία του, μπορεί να βλέπει κάποια άλλα παιδιά στο video νομίζοντας πως είναι τα δικά του... Αν όντως ήταν αυτά στη βάρκα και τα κατέβασαν στη Ραφήνα, το θεωρώ αδύνατον να μην είχαν δώσει σημεία ζωής 24 ώρες μετά μιας και δεν ήταν βρέφη αλλά 9 ετών που μπορούν να μιλήσουν και να δώσουν τα στοιχεία τους. Διάβασα (χωρίς να είμαι σίγουρος αν ισχύει μιας και το internet τις τελευταίες ώρες αναμεταδίδει ...ο,τι να ναι) πως εμφανίστηκε στην αστυνομία ο κύριος που φάινεται δίπλα από τα παιδιά στο video, λέγοντας πως τα παιδιά δίπλα του είναι τα δικά του και όχι του πατέρα που τα αναζητεί! Αν ισχύει αυτό, τότε δεν είναι πολύ καλή εξέλιξη... 2
aris1986 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 7 λεπτά πριν, DrLo είπε Από τη ίδια δεξαμενή που βρίσκεις δεκαδες χιλιάδες για να κάθονται πίσω από ένα γραφείο. Πήγα πρόσφατα (ξανά) στο δήμο μου για να πληρώσω το ποσό των ~2 ευρώ (κάτι σαν τέλη για το "άχτιστο" μέρος του σπιτιού μου) ... πέρα από το ότι με αναγκάσαν να χάσω 2 ώρες από τη δουλειά μου χρειάστηκε να πάω σε 3 διαφορετικά γραφεία. Μια χαρά κόσμο είχε. Ξέρω και εγώ δήμους που είναι μια χαρά. Ξέρω και άλλους που δεν είναι. Ξέρεις με ποιους δημους συνεργάζομαι; Είναι στα δάχτυλα του ενός χεριού πια. Με τους δήμους που είναι μια χαρά. Και σε πληρωμές και σε προσωπικό. Γιατί από άλλους έβαζε το αφεντικό μου δικηγόρο ώστε να πάρει τα χρήματα από συμβάσεις που είχαν οι ίδιοι υπογράψει. Μάλλον ζεις σε καλό δήμο που σε έτρεξαν 2 ωρες όπως λες θυμίζοντας τα χρόνια των 90's του ΑΜΑΝ και του κακομοιρογλου...
DrLo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, margaritagr είπε Παιδιά προωθήστε το, δήλωση σκαι ο δήμαρχος Ραφηνας... ΟΧΙ ΑΛΛΑ τρόφιμα, ειναι παρα πολλα!!! Χρειαζονται ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Αυτό το καραγκιοζιλίκι που σε κάθε τέτοια περίπτωση ο κάθε πικραμένος (οκ, από καλή πρόθεση) πάει και παίρνει μια τσάντα από το supermarket και δημιουεγείται ένα ένας πανάκριβος όγκος τροφίμων κλπ που πρέπει να απασχολήσει πολύ μεγαλύτερη από ότι πραγματικά απαιτείται προσπάθεια να διαχειριστεί πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από DrLo 1
georgedas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, tsioulak είπε Μιλας για το λιμενικο ή για πολεμικο ναυτικο; Ποιες συγκοινωνιες; πως και ποτε βγηκαν ευκολα; (δεν ειρωνευομαι, ειλικρινα ρωταω), επισης δεν εχω ακουσει για καμια στρατιωτικη υπηρεσια ΛΕΑ, τι σημαινουν τα αρχικα; λωριδα εκτακτης αναγκης καμια σχεση με στρατιωτικη υπηρεσια Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από georgedas
Προτεινόμενες αναρτήσεις