DrLo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 ψιλο-offtopic Unika åtgärden: JAS-plan släpper bomber över brandområdet Unique action: JAS plan releases bombs over the fire area
bilya Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, DrLo είπε ψιλο-offtopic Unika åtgärden: JAS-plan släpper bomber över brandområdet Unique action: JAS plan releases bombs over the fire area αυτο δεν γίνονταν στο μάτι. υπάρχουν κ ελικόπτερα που βάζουν φωτιές κ καινε ολόκληρες περιοχές ετσι ωστε οταν φτάσει η φωτιά να μην υπάρχει καύσιμη ύλη. επισης στο muricα έχουν ριξει ακομα κ ναπάλμ σε μέτωπο φωτιάς
skiabox Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 53 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Μια παρατηρηση εδω. Ασχολουμαι με την δενδροκομια, οπως και για ζητηματα οικολογιας, αναδασωσης και αειφοριας. Αυτο το πραγμα που συμβαινει εδω και πολλες δεκαετιες με τα διαφορα πευκα, ειναι εγκληματικο. Υπαρχουν σε απιστευτους αριθμους, πρωτιστως η και σχεδον αποκλειστικα, να αυτοφυονται σε τεραστιο μερος της χωρας. Κατα την αρχαιοτητα, η Ελλαδα δεν ηταν καλυμμένη απο πευκα, Υπηρχε τεραστια βιοποικιλοτητα στη πανιδα μας, και τα αγρια δαση ηταν κυριως με δρυς. Ωστοσο, στο περασμα των αιωνων, με τοσους πολεμους, φωτιες, αλλες καταστροφες κτλ, τα πευκα επικρατησαν. Βλεπεις, εχουν εκπληκτικους μηχανισμους τοσο να επικρατουν εναντι της υπολοιπης χλωριδας, οσο και να επανακαμπουν επειτα ακομα και απο τεραστιες φωτιες. Αυτο το πραγμα που συμβαινει σημερα με τοσα πευκα, ειναι απο ολα αυτα που συνεβησαν στο παρελθον. Στο σημερα του τωρα, υπαρχει μια ανεξηγητη μανια υπερ τους. Αν κοιταξεις σε διαφορα σημεια που εχουν αναδασωθει, κυριως χρησιμοποιουν αυτα.. η επικρατουν εστω και τα λιγοτερα που υπηρχαν, εναντι των περισσοτερων αλλων. Υπαρχουν εκατονταδες, αν οχι χιλιαδες αλλες επιλογες για θηροθερμικα δεντρα και μεγαλους θαμνους, με απειρως λιγοτερες πιθανοτητες φωτιας και αναφλεξης οπως τα πευκα. Οταν εχεις ομως τους κρατικους μηχανισμους να σου απαγορευουν να αναδασωσεις με τα περισσοτερα απο αυτα, η και να παρεμβουν οι ιδιοι σε περιπτωση προβληματος.. καταλαβαινεις τι γινεται. Δεν ειμαι υπερ του να ξηλωσουμε ολα τα πευκα. Ειναι πανεμορφοι οργανισμοι, με το σκοπο τους και τις ιδιοτητες τους για ολο το περιβαλλον. Αλλα οπως και ολα τα πραγματα στο πλανητη, χρειαζεται ισσοροπια, και τα πευκα πραγματικα ξεφευγουν σε πολλα πραγματα. Υπηρξαν εδω και χρονια ανθρωποι με ερευνες και προτασεις, μεχρι και για φυσικες αντιπυρικες ζωνες, σχεδον ανεξοδες. Μαντεψε που τους εγραψαν. Φιλος μενει στο Ματι, και ειναι απο τα ελαχιστα σπιτια που δεν καηκαν. Οι γειτονες του ειναι νεκροι. Κουραγιο σε ολους. Ελπιζω να βαλουν εστω τωρα καποιοι μυαλο, και να προχωρησουμε επιτελους. Δεν παει αλλο. Εκπληκτικό post. Είστε βοτανολόγος;
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, stelios18120 είπε @Lezantas26 εχεις ομαδα που πηγαίνεις και βοηθας εκει? για πες γιατι δεν τα εχω διαβασει όλα λογω δουλειας σου εχω ετοιμα 2 ατομα αν θελεις μαζι να ερθουν για βοηθεια. από αυριο το πρωι μπορουν. (εχουν και εξοπλισμο,ασυρματους,φακους κεφαλης και καταλληλο ρουχισμο και εργαλεία πολλα και διαφορα) και σιγουρα θα βοηθησουν 100% ανηκω σε μια, απλα δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να ερθουν μαζι μας εφοσον παμε σαν ομαδα.. πηρα τηλ και δεν ξερουμε καν τι θα κανουμε αυριο, βλεποντας και κανοντας περα απο τον ατομικο εξοπλισμο και φαι νερο δεν χρειαζεται κατι αλλο. χτες και σε μας συζητηθηκε να μη παρουμε παλι τοσα πραματα εφοσον δεν χρησιμευουν για τις επιχειρισεις που μας δινουν στο 1ο γυμνασιο λυκειο ραφηνας μαζευουν τροφιμα νερα κλπ και εχουν εθελοντες που τα μοιραζουν σε οσους επιχειρουν επι της μαραθωνος, μετα το υψος της ραφηνας στο ρευμα προς μακρη, ειναι το κεντρο επιχειρησεων της πυροσβεστικης (ενα τεραστιο κοκκινο πουλμαν). μπορουν και κει να ρωτησουν αμα υπαρχει καποια αναγκη, αν και πιστευω θα ναι καλυτερα αμα πανε σαν ομαδα. βασικα οπως τους περιγραφεις δυσκολευομαι να πιστεψω οτι δεν ανηκουν ηδη σε μια πες τα αυτα και στους φιλους σου να το ζυγισουν το θεμα τι θελουν να κανουν. δε μπορω να σου εγγυηθω οτι θα τους δεχτουν σε καποιο απ ολα ρωτα μια και τον pontez2 και αυτος ανηκει σε εθελοντικη ομαδα Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
Weiss Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 54 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Μια παρατηρηση εδω. Ασχολουμαι με την δενδροκομια, οπως και για ζητηματα οικολογιας, αναδασωσης και αειφοριας. Αυτο το πραγμα που συμβαινει εδω και πολλες δεκαετιες με τα διαφορα πευκα, ειναι εγκληματικο. Υπαρχουν σε απιστευτους αριθμους, πρωτιστως η και σχεδον αποκλειστικα, να αυτοφυονται σε τεραστιο μερος της χωρας. Κατα την αρχαιοτητα, η Ελλαδα δεν ηταν καλυμμένη απο πευκα, Υπηρχε τεραστια βιοποικιλοτητα στη πανιδα μας, και τα αγρια δαση ηταν κυριως με δρυς. Ωστοσο, στο περασμα των αιωνων, με τοσους πολεμους, φωτιες, αλλες καταστροφες κτλ, τα πευκα επικρατησαν. Βλεπεις, εχουν εκπληκτικους μηχανισμους τοσο να επικρατουν εναντι της υπολοιπης χλωριδας, οσο και να επανακαμπουν επειτα ακομα και απο τεραστιες φωτιες. Αυτο το πραγμα που συμβαινει σημερα με τοσα πευκα, ειναι απο ολα αυτα που συνεβησαν στο παρελθον. Στο σημερα του τωρα, υπαρχει μια ανεξηγητη μανια υπερ τους. Αν κοιταξεις σε διαφορα σημεια που εχουν αναδασωθει, κυριως χρησιμοποιουν αυτα.. η επικρατουν εστω και τα λιγοτερα που υπηρχαν, εναντι των περισσοτερων αλλων. Υπαρχουν εκατονταδες, αν οχι χιλιαδες αλλες επιλογες για θηροθερμικα δεντρα και μεγαλους θαμνους, με απειρως λιγοτερες πιθανοτητες φωτιας και αναφλεξης οπως τα πευκα. Οταν εχεις ομως τους κρατικους μηχανισμους να σου απαγορευουν να αναδασωσεις με τα περισσοτερα απο αυτα, η και να παρεμβουν οι ιδιοι σε περιπτωση προβληματος.. καταλαβαινεις τι γινεται. Δεν ειμαι υπερ του να ξηλωσουμε ολα τα πευκα. Ειναι πανεμορφοι οργανισμοι, με το σκοπο τους και τις ιδιοτητες τους για ολο το περιβαλλον. Αλλα οπως και ολα τα πραγματα στο πλανητη, χρειαζεται ισσοροπια, και τα πευκα πραγματικα ξεφευγουν σε πολλα πραγματα. Υπηρξαν εδω και χρονια ανθρωποι με ερευνες και προτασεις, μεχρι και για φυσικες αντιπυρικες ζωνες, σχεδον ανεξοδες. Μαντεψε που τους εγραψαν. Φιλος μενει στο Ματι, και ειναι απο τα ελαχιστα σπιτια που δεν καηκαν. Οι γειτονες του ειναι νεκροι. Κουραγιο σε ολους. Ελπιζω να βαλουν εστω τωρα καποιοι μυαλο, και να προχωρησουμε επιτελους. Δεν παει αλλο. Χρειάζεται από άδεια από δασαρχείο για κλάδεμα - κοπή πεύκων σε αυλές σπιτιών ή το κάνει ο Δήμος? Ξέρεις τη νομοθεσία?
DrLo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, bilya είπε αυτο δεν γίνονταν στο μάτι. υπάρχουν κ ελικόπτερα που βάζουν φωτιές κ καινε ολόκληρες περιοχές ετσι ωστε οταν φτάσει η φωτιά να μην υπάρχει καύσιμη ύλη. επισης στο muricα έχουν ριξει ακομα κ ναπάλμ σε μέτωπο φωτιάς Δεν είπε κανείς να γίνει ατο Μάτι. Άλλωστε άλλο ένα δάσος στο κέντρο του Dalarna και άλλο ο Μαραθώνας. Απλά είναι ένα σχετικό "περίεργο" για το τι μέθοδοι αναπτύσσονται (δοκιμή ήταν όχι κανονκή ρίψη) γύρω από τη δασική πυρόσβεση που θεωρώ ότι έχει ένα ενδιαφέρον. Δε πρέπει να ήταν "ναπάλμ" (εχουν απαγορευθεί νομίζω) αλλά κάτι παρόμοιο . Το κείμενο λέει ότι η μέθοδος σκόπευε στο να εξαντληθεί στιγμιαία το οξυγόνο στο κέντρο του "στόχου" ώστε να σβήσει εκεί η φωτιά. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από DrLo
Getta Robo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 8 minutes ago, Weiss said: Χρειάζεται από άδεια από δασαρχείο για κλάδεμα - κοπή πεύκων σε αυλές σπιτιών ή το κάνει ο Δήμος? Ξέρεις τη νομοθεσία? Δασαρχειο / δημος ειναι υπευθυνοι, οποιος σε παραπεμψει στον αλλον απευθυνεσαι. Και στα πευκα, χρειαζεσαι αδεια για να κανεις οτιδηποτε. Δεν εχω προχειρη την νομοθεσια, λογικα στη σελιδα τους πρεπει να ειναι αναρτημενη.
ObeyWario! Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Ένα τεράστιο μπράβο και ευχαριστώ σε αυτούς τους αφανείς ήρωες Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα εργαστούν και αύριο και δεν θα κάνουν χρήση της νόμιμης, όπως αναφέρουν, αργίας για την εορτή της Αγίας Παρασκευής. «Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι συμμετέχοντας στο εθνικό αυτό πένθος, δηλώνουν ότι αυτή τη χρονιά δεν θα κάνουν χρήση της νόμιμης αργίας της 26/7 και θα είναι παρόντες στις θέσεις τους προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία σε αυτή την τραγική περίπτωση έκτακτης ενημέρωσης» 3 1
phanispal Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Λένε για αυτό το μήνυμα που μπορούν να σου στέλνουν (π.χ. το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) με σκοπό να σ' ενημερώσουν ότι πρέπει ας πούμε να εκκενώσεις άμεσα την περιοχή, και αναρωτιέμαι αν φτάνει αυτό. Και μάλιστα ο Πορτοσάλτε έλεγε να είναι και εντελώς λιτό. Θέλω να πω, σε μια εποχή που δεχόμαστε βομβαρδισμό από fake emails, spam messages κ.λπ., πόσοι θα έπαιρναν στα σοβαρά ένα τέτοιο μήνυμα, αν μάλιστα υποθέσουμε ότι εκείνο στελνόταν εγκαίρως, που κάποιος μπορεί απλά να έβλεπε λίγο καπνό κάπου μακριά. Εγώ μπορεί να κοιμάμαι ας πούμε. Καλοκαίρι είναι, όλα κλειστά τα έχω και έχω βάλει την αρκούδα μπας και την παλέψω. Και με ξυπνάει το μήνυμα (αν δεν το έχω βάλει στο εντελώς αθόρυβο). Πόσο σοβαρά μπορεί να το πάρω, όταν μάλιστα πριν συζητούσαμε για κόσμο που βλέπει τη φωτιά να γλείφει στο σπίτι του και παραμένει εκεί μπας και καταφέρει κάτι. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι πρέπει να ενημερωνόμαστε ενδελεχώς για τέτοιου είδους ζητήματα. Είτε να φροντίσει η πολιτεία να μας ενημερώσει, είτε να πάρουμε μόνοι μας την πρωτοβουλία, έστω και με αφορμές σαν αυτή. Αλλά αν κρίνω απ' το 2007 και πιο πριν, ξεχνάμε τάχιστα.
Weiss Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Με πια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αυτό από τη δ/νση δασών Χανίων, φαντάζομαι θα ισχύει και σε άλλους δήμους. "Απαγορεύουμε την κάθε υλοτομία, κλάδευση, κλαδονομή, εκρίζωση ή φθορά με μηχανικά ή χημικά μέσα κάθε ζώντος δασικού δέντρου του είδους Κυπαρίσσου, Πεύκης, Πλατάνου, Δρυός, Αριάς ή Αζίλακα, Πρίνου σε δενδρώδη μορφή, Αμπελιτσιάς, Σφενδάμου και Αρκεύθου, οπουδήποτε κι αν αυτά φύονται, ακόμα και εντός γεωργικών ή δενδροκομικά καλλιεργούμενων εκτάσεων, χωρίς έγκριση της Δασικής Υπηρεσίας. (για έγκριση των ανωτέρω ενεργειών απαιτείται αίτηση του ενδιαφερομένου-έχοντος έννομο συμφέρον, στη Δ/νση Δασών Χανίων). Εξαιρούνται της ως άνω απαγόρευσης τα ανωτέρω δασικά δέντρα όταν αυτά φύονται μέσα σε κήπους και αυλές εντός σχεδίου πόλεων, χωριών ή οικισμών, ή σε οικόπεδα που έχουν οικοδομική άδεια από την Πολεοδομική Αρχή, στα οποία οι παραπάνω ενέργειες δεν είναι στην αρμοδιότητα έγκρισης της Δασικής Υπηρεσίας και διενεργούνται με ευθύνη των ιδιοκτητών τους και την έγκριση άλλης αρμόδιας αρχής, όπου αυτή απαιτείται". Δεν ξέρω αν το Μάτι ήταν εντός σχεδίου , αλλά μεγάλο κομμάτι της καταστροφής θα είχε αποφευχθεί με κοπή ή κλάδεμα πεύκων μέσα στια αυλές ή κοντά στα σπίτια. Link : http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΟΖΓΟΡ1Θ-9ΥΨ
phanispal Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε Ένα τεράστιο μπράβο και ευχαριστώ σε αυτούς τους αφανείς ήρωες Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα εργαστούν και αύριο και δεν θα κάνουν χρήση της νόμιμης, όπως αναφέρουν, αργίας για την εορτή της Αγίας Παρασκευής. «Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι συμμετέχοντας στο εθνικό αυτό πένθος, δηλώνουν ότι αυτή τη χρονιά δεν θα κάνουν χρήση της νόμιμης αργίας της 26/7 και θα είναι παρόντες στις θέσεις τους προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία σε αυτή την τραγική περίπτωση έκτακτης ενημέρωσης» Sarcasm;
~mxls~ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Επειδή δεν το γνωρίζω, αργία της Αγίας Παρασκευής γιατί τα κεντρικά της ΕΡΤ βρίσκονται στην ομώνυμη περιοχή;
skiabox Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, ~mxls~ είπε Επειδή δεν το γνωρίζω, αργία της Αγίας Παρασκευής γιατί τα κεντρικά της ΕΡΤ βρίσκονται στην ομώνυμη περιοχή; Επειδή έτσι γουστάρουν. Άλλωστε έχουν ρωτήσει πιο πριν τον κόσμο και έχουν πάρει έγκριση από το 99.5%. 6 1
YourTrueLegend Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) https://www.defence-point.gr/news/grafo-prin-ta-tiledikastiria-ton-tilethrino-ta-copy-paste-deltia-ton-kanivalismo Eξαιρετικο αρθρο-αποψη, που περιμενω να διαφωνησει το 80% απο οσους εχουν ποσταρει εδω μεσα και γενικα να διαφωνησει ο μεσος ψεκασμενος αμορφωτος και αξεστος Ελληνας (διοτι ο μεσος Ελληνας, αυτος ειναι, αντικειμενικα). Mαγκια, κλανια, θεωριες συνομωσιας, αναρθρες (και ανορθογραφες συνηθως) κραυγες με μηδενικη ουσιαστικη επιχειρηματολογια πισω απο αυτες. Θεωρω επισης πιθανο να διαφωνησουν και ατομα με μια συγκροτημενη σκεψη , αυτο αν μη τι αλλο ειναι υγιες, οταν και στην απεναντι μερια (το αρθρο που ποσταρα) υπαρχει συγκροτημενη σκεψη, επιχειρηματολογια και facts. Και θα χαρω να διαβασω ουσιαστικα αντεπιχειρηματα για να ειμαι ειλικρινης... Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από YourTrueLegend 3 2
dimoskoutr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, billdanos είπε Δεν είπα να μην στέλνουμε τίποτα. Απλά να ρωτάμε πριν για τις ανάγκες που έχουν ώστε να αγοράζουμε προϊόντα που θα πιάσουν τόπο άμεσα! Μια άλλη εναλλακτική που εγώ που είμαι από μακριά ακολούθησα είναι η κατάθεση χρημάτων είτε στους λογαριασμούς που ανοίχτηκαν στις μεγάλες τράπεζες από τον κρατικό μηχανισμό είτε στους λογαριασμούς του Ερυθρού Σταυρού που επίσης ανοίχτηκαν για βοήθεια. Εγώ κατέθεσα τον οβολό μου με την ελπίδα να πιάσει τόπο και να βοηθήσει έστω και λίγο. Υγεία και κουράγιο σε όλους εκεί κάτω που βοηθάτε αδέρφια. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις