mhortis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Καλημέρα σας! Είμαι κάτοχος εδώ και 3 χρόνια του φούρνου Pitsos Family HEC52052. Ο φούρνος από την πρώτη στιγμή έχει το πρόβλημα ότι, όταν μαγειρεύεται φαγητό που δημιουργεί υδρατμούς (πχ. κοτόπουλο με πατάτες κλπ.), με το που ανοίγει η πόρτα στάζει νερό (πολύ νερό, όχι απλά σταγόνες) από κάτω λόγω συγκέντρωσης υδρατμών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το συρτάρι ή ντουλάπι που είναι από κάτω (είναι εντοιχισμένος ο φούρνος) να γεμίζει νερά και, αν δεν τα στεγνώσουμε γρήγορα, να φουσκώνει μετά από λίγο καιρό το ξύλο. Η αλήθεια είναι πως στο προηγούμενο σπίτι που τον είχαμε θεωρούσαμε πως δεν είχε γίνει σωστή εγκατάσταση και αλφάδιασμα, με αποτέλεσμα να γέρνει ο φούρνος (κάτι που όμως, όπως αποδείχτηκε, δεν ισχύει). Επομένως (κακώς) δεν ασχοληθήκαμε παραπάνω. Αφού είδαμε πως και στο καινούριο σπίτι συνεχίζει το πρόβλημα, καλέσαμε τεχνική υποστήριξη της Pitsos να το κοιτάξει. Ο υπάλληλος μας είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως έτσι είναι σχεδιασμένοι(!!!) να λειτουργούν οι πιο καινούριοι φούρνοι, λόγω κάποιας οδηγίας της ΕΕ... Το αποτέλεσμα είναι πως μας είπε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Μπορείτε να μου πείτε μια γνώμη για το πως πρέπει να κινηθώ; Κατ'αρχήν, υπάρχει όντως περίπτωση να ισχύουν τα λεγόμενο του υπαλλήλου της Pitsos και οι φούρνοι να είναι σχεδιασμένοι να στάζουν νερά;;; Ο φούρνος δυστυχώς είναι εκτός εγγύησης, αλλά δε με πειράζει αν βρεθεί λύση να πληρώσω για να επισκευαστεί. Εκτός κι αν το ποσό είναι τόσο μεγάλο που θα συνέφερε να πάρω καινούριο φούρνο... Ευχαριστώ!
Menelaos83 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγω θα σου προτεινα να φωναξεις και αλλον τεχνικο εκτος πιτσος,εξαλλου εισαι εκτος εγγυησης οποτε δεν χανεις τπτ. Το να δημιουργουνται υδρατμοι σε ενα βαθμο ειναι φυσιολογικο αλλα οπως το περιγραφεις λογικο δεν ειναι.Προσφατα σε δικο μου φουρνο που κρεμασε η αντισταση και ηρθε ο τεχνικος τις πιτσος μου ειπε οτι ο φουρνος αν και μολις 8 χρονων δεν ειναι σε καλη κατασταση και για να μην δημιουργουνται υδρατμοι να ψηνω σε γαστρα ωστε να μου κρατησει παραπανω.Επισης με το που ψηθει το φαι να το αφησω εκτος φουρνου οσο ειναι ζεστο πορτα του φουρνου και να μην αφησω ανοιχτη την πορτα οπως κανουν καποιοι. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2018 από Menelaos83
papoys1 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 12 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε Εγω θα σου προτεινα να φωναξεις και αλλον τεχνικο εκτος πιτσος,εξαλλου εισαι εκτος εγγυησης οποτε δεν χανεις τπτ. Το να δημιουργουνται υδρατμοι σε ενα βαθμο ειναι φυσιολογικο αλλα οπως το περιγραφεις λογικο δεν ειναι.Προσφατα σε δικο μου φουρνο που κρεμασε η αντισταση και ηρθε ο τεχνικος τις πιτσος μου ειπε οτι ο φουρνος αν και μολις 8 χρονων δεν ειναι σε καλη κατασταση και για να μην δημιουργουνται υδρατμοι να ψηνω σε γαστρα ωστε να μου κρατησει παραπανω.Επισης με το που ψηθει το φαι να το αφησω εκτος φουρνου οσο ειναι ζεστο πορτα του φουρνου και να μην αφησω ανοιχτη την πορτα οπως κανουν καποιοι. Και εμένα PITSOS 10 χρόνων έπεφτε η αντίσταση.Διαπίστωσα πως δεν πατούσε καλά σε ένα σιδεράκι,πιθανώς λόγω της θέρμανσης είχε μαζέψει.Το έβγαλα με κατσαβίδι το τέντωσα λίγο με πένσα και τώρα είναι μια χαρά.Πλέον δεν πέφτει. Κατά το μαγείρεμα όλες αυτές οι εντοιχιζόμενες δημιουργούν υδρατμούς και επειδή δεν έχουν δίοδο διαφυγής από πίσω όπως οι παλιές έχουν κάποιο άλλο σύστημα που τις ξηραίνει. Το σωστό είναι αυτό που είπες τελευταία.Επειδή κλείνοντάς την το σύστημα ξήρανσης των ατμών παύει να λειτουργεί οι υδρατμοί κολάνε στο στην πόρτα,λ στα τοιχώματα και τρέχουν για αυτό καλό είναι ή να βγάζουμε αμέσως το ταψί με το φαγητό ή να αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή να μην κολάνε οι υδρατμοί στο εσωτερικό του φούρνου και φθείρετε. 1
Menelaos83 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, papoys1 είπε Και εμένα PITSOS 10 χρόνων έπεφτε η αντίσταση.Διαπίστωσα πως δεν πατούσε καλά σε ένα σιδεράκι,πιθανώς λόγω της θέρμανσης είχε μαζέψει.Το έβγαλα με κατσαβίδι το τέντωσα λίγο με πένσα και τώρα είναι μια χαρά.Πλέον δεν πέφτει. Εμενα ειχαν φυγει οι βιδες που την συγκρατουσαν μπροστα. Ενδεχομενως και η πυρολυση να επαιξε ρολο σε αυτο δεν ξερω... 34 λεπτά πριν, papoys1 είπε ή να αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή να μην κολάνε οι υδρατμοί στο εσωτερικό του φούρνου και φθείρετε. Εμενα ο τεχνικος μου ειπε να την κλεινω και μου φανηκε περιεργο...βεβαια δεν εινα εντοιχισμενη και δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2018 από Menelaos83
papoys1 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 7 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε Εμενα ο τεχνικος μου ειπε να την κλεινω και μου φανηκε περιεργο...βεβαια δεν εινα εντοιχισμενη και δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο Οι μη εντοιχισμένες (παλαιού τύπου οι οποίες για μένα είναι οι καλύτερες - η μόδα μας έφαγε) που μπαίνουν πάντα κάτω από τον απορροφητήρα έχουν στο πίσω μέρος τού φούρνου μία τρύπα από την οποία φεύγουν οι υπερβολικοί υδρατμοί και πάνε προς τον απορροφητήρα.
Stamer Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Στην δική μου κουζίνα (εντοιχισμένη παππού!) δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ αυτό, μάλιστα δεν το είχα σκεφτεί καν. Όπως και να έχει, έτσι όπως το περιγράφει ο TS σίγουρα δείχνει να έχει θέμα η κουζίνα. Όμως να ρωτήσω και κάτι άλλο... σε τι ρύθμιση έχετε συνηθίσει να ψήνετε το φαγητό? Μήπως βάζετε μόνο καμια κάτω αντίσταση και καθόλου αέρα και φταίει αυτό? Λέω εγώ τώρα... δεν ξέρω...
mhortis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! @Stamer στο 99% των περιπτώσεων τη χρησιμοποιούμε στο πάνω κάτω. Λέω να ξανακαλέσω την υποστήριξη της Pitsos μήπως βγάλω καμιά άκρη, αλλίως μάλλον θα χρειαστεί να φωνάξω άλλον τεχνικό.
Ison_ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Την τρύπα που έχει από πάνω για την έξοδο υδρατμών την έχετε καλυμμένη;
mhortis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 9 λεπτά πριν, Ison_ είπε Την τρύπα που έχει από πάνω για την έξοδο υδρατμών την έχετε καλυμμένη; Που βρίσκεται αυτή η τρύπα που λες; Γενικά δεν έχουμε καλύψει κάτι, απλά έχουμε εντοιχίσει τη συσκευή. Από πάνω έχει ντουλάπι.
Ison_ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 4 ώρες πριν, mhortis είπε Που βρίσκεται αυτή η τρύπα που λες; Γενικά δεν έχουμε καλύψει κάτι, απλά έχουμε εντοιχίσει τη συσκευή. Από πάνω έχει ντουλάπι. Εγώ έχω ελεύθερη κουζίνα Pitsos και έχει την τρύπα από πάνω στα μάτια προς τη μεριά του τοίχου.
ΛεναΛενα Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 6 ώρες πριν, papoys1 είπε Οι μη εντοιχισμένες (παλαιού τύπου οι οποίες για μένα είναι οι καλύτερες - η μόδα μας έφαγε) που μπαίνουν πάντα κάτω από τον απορροφητήρα έχουν στο πίσω μέρος τού φούρνου μία τρύπα από την οποία φεύγουν οι υπερβολικοί υδρατμοί και πάνε προς τον απορροφητήρα. Καποιες (οπως η δικη μου) το εχουν απο μπροστα το ανοιγμα....
haris_216 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Όταν λέμε "εντοιχισμένος φούρνος" κανονικά δεν σημαίνει ότι ο φούρνος είναι μέσα σε ξύλινο κουτί. Πρέπει στο πίσω μέρος του "κουτιού" να υπάρχει άνοιγμα προς τα πάνω για διέξοδο θερμοκρασίας και υδρατμών. Πχ όπως εδώ (κάντε κλικ στο σχεδιάγραμμα) Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2018 από haris_216
orck Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Αυτο που δειχνεις ειναι φουρνακι μικροκυματων. Σε συμβατικο φουρνο δεν θυμαμαι να γραφει κατι τετοιο το εγχειριδιο, δεν περνω και ορκο ομως. Δες εδω σχεδιαγραφα απο φουρνο που δεν λεει ανοιγμα, ενα μικρο μονο για να περασει το ρευμα. Στον φουρνο επισης Pitsos βγαζει αερα μπροστα, οχι πισω. Κατω απο το πανελ χειρισμου και πανω απο την πορτα βγαζει τον αερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα