qwertyuiop2 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Σπίτι μου έχω το κλασικό 100χρονίτικο ασήκωτο ρολό (δουλεύει με ιμάντα) με τα παλιά κουφώματα των αθηναϊκών πολυκατοικιών. Σήμερα χάλασε, κάτι κόπηκε, το ρολό δεν ανταποκρίνεται στον ιμάντα. Το θέμα είναι ότι έτσι κι αλλιώς, είχα προγραμματίσει από Οκτώβρη να αλλάξω όλα τα κουφώματα, φυσικά και τα ρολά πακέτο. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Αν αλλάξω το ρολό με πλαστικό, όταν πάω να αλλάξω κούφωμα θα πρέπει να το πετάξω, ή θα μπορεί να διατηρηθεί; Αν μπορεί να διατηρηθεί, θα το αλλάξω απευθείας με πλαστικό (πόση είναι μία εύλογη τιμή; Παλιά μου είχαν πει 200άρι.). Αν δε μπορεί να κρατηθεί, θα το επισκευάσω με ένα 50άρι που μου είχαν πει ( είναι εύλογη τιμή αυτή; ) και θα αλλαχτεί όλο το πακέτο κανονικά από Οκτώβρη. Τέλος, υπάρχει πιθανότητα να το φτιάξω μόνος μου; Σας ευχαριστώ! Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από qwertyuiop2
terry308 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Η πιο φτηνή λύση είναι να αντικατασταθεί ο ιμάντας, αν κόπηκε ή έφυγε από το ρολό του. Μπορείς να το κάνεις και μόνος σου αλλά αν έχεις και κάποιον παρέα θα ήταν καλύτερα. Ο ιμάντας μαζεύει σε 2 ρολά, ένα μικρό στο κάτω μέρος και σε ένα μεγαλύτερο στο επάνω (δίπλα στο πλαστικό ρολό) Συνήθως όσο είχαμε και εμείς είτε κοβόταν από απότομη κίνηση ανέβασε - κατέβασε, είτε έφευγε από το επάνω μέρος από τέρμα ξετυλίγμα οπότε δε μπορούσε να μαζέψει Θα έλεγα να κάνεις υπομονή και να μη βάλεις χρήματα αφού έχεις στα σχέδια την αντικατάσταση τους,μόνο να το επιδιορθωσεις αν είναι εύκολο.
NikosKallithea Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Μεσα θα ειναι ολα σαπια, για μρνα τζαμπα θα παιδευτεις, με την έννοια οτι σε δυο μηνες θα το αλλαξεις Η αλλαγη θα γινει σε ολο το παραθυρο, κουφώμα ρολο ολα, θα μεινει ο τοιχος καθαρος και εκει θα "κουμοωσει" το νεο κουφωμα πλήρες. 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Ok τότε, απλή επιδιόρθωση με ένα 40άρι που μου πρότεινε ένας κύριος. Και από Οκτώβρη σκουπίδια το πακέτο.
mclein Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 28 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Ok τότε, απλή επιδιόρθωση με ένα 40άρι που μου πρότεινε ένας κύριος. Και από Οκτώβρη σκουπίδια το πακέτο. 40€ για εναν ιμαντα που κανει 1€ το μετρο & χρειαζεσαι 7 μετρα ; μηπως να το ξανα-εψαχνες ;
NikosKallithea Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, mclein είπε 40€ για εναν ιμαντα που κανει 1€ το μετρο & χρειαζεσαι 7 μετρα ; μηπως να το ξανα-εψαχνες ; εε τοτε 1 ευρω το μετρο ο ιμαντας και ενα ευρω το μετρο τα περαστικα, αντε να του παρει 14.04 ευρω μαζι με την σακκουλα του ιμάντα Τόσο ειναι φιλε μου το μεροκάματο του ανθρώπου Το επόμενο βήμα ειναι να το βάλει μονος του. 1
Lanike71 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε εε τοτε 1 ευρω το μετρο ο ιμαντας και ενα ευρω το μετρο τα περαστικα, αντε να του παρει 14.04 ευρω μαζι με την σακκουλα του ιμάντα Τόσο ειναι φιλε μου το μεροκάματο του ανθρώπου Το επόμενο βήμα ειναι να το βάλει μονος του. Αν φωνάξω το μάστορα να το φτιάξει και την ώρα που ξεβιδώνει την πρώτη βίδα από το καπάκι, βάλω το παραπάνω βιντεάκι στη διαπασών να παίζει, τι λες; Θα παρεξηγηθεί; Ή λες να ρίξει την τιμή; Πήραμε όλοι από ένα κατσαβίδι στο χέρι και γίναμε μάστορες. Υπήρξε μάστορας που μου πήρε χρήματα χωρίς να κάνει τίποτα, οπότε μάστορες τύπου "ο Μήτσος", απλά τους αποφεύγω.
zio10 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Νορμάλ τιμή είναι τα 40, άντε να γίνουν 30. Μετά το βάζεις μόνος σου όπως έγραψε και ο NikosKallithea.
mclein Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 τα 40 αμα ηταν με αποδειξη θα ηταν νορμαλ αλλα τους εχουμε δει τους μαστορες με τις αποδειξεις & τα μπλοκακια τους !!! η αντικατασταση ιμαντα ρολλου σε παλιο ξυλινο που θα παει στα σκουπιδια ειναι 20€ - 25€. μιλαμε για βασικο μισθο 450€ & 490€. τελος, το ξυλινο ρολλο του TS ειναι ακομη πιο ευκολο απ'το βιντεο που δειχνει για ρολλο αλουμινιου !
qwertyuiop2 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 7 ώρες πριν, mclein είπε τα 40 αμα ηταν με αποδειξη θα ηταν νορμαλ αλλα τους εχουμε δει τους μαστορες με τις αποδειξεις & τα μπλοκακια τους !!! η αντικατασταση ιμαντα ρολλου σε παλιο ξυλινο που θα παει στα σκουπιδια ειναι 20€ - 25€. μιλαμε για βασικο μισθο 450€ & 490€. τελος, το ξυλινο ρολλο του TS ειναι ακομη πιο ευκολο απ'το βιντεο που δειχνει για ρολλο αλουμινιου ! Πώς κουνάω το τεράστιο κουτί, να το ανοίξω και να το αλλάξω;
mclein Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, qwertyuiop2 είπε Πώς κουνάω το τεράστιο κουτί, να το ανοίξω και να το αλλάξω; στειλε μου φωτο εδω ή πμ, να σου εξηγησω / βοηθησω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα