Ntinaras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 9 λεπτά πριν, stokos21 είπε Άρα λέμε το ίδιο πράγμα και χαίρομαι που συμφωνούμε 😁 Αν το σχόλιό σου ήταν για πλάκα όντως δεν το κατάλαβα και ζητώ πραγματικά ΣΥΓΝΩΜΗ !! Ε αφου εισαι στοκος
stokos21 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 17 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ε αφου εισαι στοκος Όχι απλός στόκος στόκοσ21😜
Ntinaras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, stokos21 είπε Όχι απλός στόκος στόκοσ21😜 Ειναι κατι σαν το WD40 φανταζομαι
uesugi1989 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 44 λεπτά πριν, Narayan είπε Η ερμηνεία του νόμου από δικής μου πλευράς είναι πως η αντίδραση του θύματος πρέπει να είναι ανάλογη της απειλής που δέχεται. Σε απειλεί με μαχαίρι ο ληστής; Μπορείς κι εσύ να βγάλεις μαχαίρι. Σου βγάζει όπλο; Βγάζεις κι εσύ. Βέβαια όταν ο ληστής είναι 100 κιλά μύες και το θύμα 60 κιλά γυναίκα δεν μας εξηγεί ο σοφός νόμος πως είναι δίκαιο αυτό για το θύμα... αν βγάλει όπλο θα πάει φυλακή, αν δεν βγάλει θα υποστεί βιασμό. Στο θέμα μας, ακριβώς επειδή η αστυνομία ΔΕΝ θα κάνει κάτι μέχρι να σε στείλει ο τρελός στο νοσοκομείο ή στο νεκροτομείο, αν σου ξαναέρθει ο τρελός προτείνω να τον αγνοήσεις τελείως και να φύγεις χωρίς να του μιλήσεις. Κερδισμένος δεν θα βγεις αν δεν υπάρχει μάρτυρας που θα σε υπερασπιστεί. Δεν υπάρχει κανόνας, ο μόνος ορίζει ως άμυνα την αναγκαία ενέργεια για να αποφευχθεί ο κίνδυνος. Αν σε εσένα που είσαι 120 κιλά γομαρι σου επιτεθεί 13χρονο κορίτσι 40 κιλα με μαχαίρι κ χρησιμοποίησεις κ εσύ μαχαίρι, πιθανών το δικαστήριο να κρίνει ότι υπερεβαλες τα όρια της άμυνας Επίσης ούτε προβλέπετε ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μονο μέχρι ίδιου βαθμού όπλο με τον επιτιθεμενο δηλαδή μαχαίρι σε μαχαίρι, η όπλο σε όπλο. Να πώς επίσης οτι αν ακινητοποιήσεις τον επιτιθέμενο, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τον σπάσεις στσ ξύλο μετά κ να τον στείλεις λιποθυμο στο ΚΑΤ
Iamthagod Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, stelios18120 είπε Αν έχεις μεγαλόσωμο σκύλο (ντόπερμαν, ροτβάιλερ,πιτμπουλ και τέτοια σκυλια) κάνεις ότι αφήνεις το λουρί,και βλέπεις μετά αυτόν που έβριζε να αλλάζει σωβρακο και να κλαίει... 😛 τετοια τους χρειάζεται,να τον πας κοντά να νιώσει λίγο την ζέστη ανάσα του.. Τετοιοι σκυλοι χρειαζονται αν δεν κανω λαθος φιμωτρο για βολτα. Καποιος που γνωριζει περισσοτερα μπορει να μας πει. Προσωπικα εγω νιωθω ανασφαλεια οταν ειμαι με τη γυναικα και τα παιδια μου και καθως περπαταμε κοντευει ανθρωπος με μεγαλοσωμο σκυλο χωρις φιμωτρο και ΔΗ αν ο σκυλος σουλατσαρει δεξια αριστερα μπροστα απο τον ιδιοκτητη, το οποιο υποδηλωνει πως δεν εχει εκπαιδευτει. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2018 από Iamthagod 2
Narayan Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 19 λεπτά πριν, uesugi1989 είπε Δεν υπάρχει κανόνας, ο μόνος ορίζει ως άμυνα την αναγκαία ενέργεια για να αποφευχθεί ο κίνδυνος. Αν σε εσένα που είσαι 120 κιλά γομαρι σου επιτεθεί 13χρονο κορίτσι 40 κιλα με μαχαίρι κ χρησιμοποίησεις κ εσύ μαχαίρι, πιθανών το δικαστήριο να κρίνει ότι υπερεβαλες τα όρια της άμυνας Επίσης ούτε προβλέπετε ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μονο μέχρι ίδιου βαθμού όπλο με τον επιτιθεμενο δηλαδή μαχαίρι σε μαχαίρι, η όπλο σε όπλο. Να πώς επίσης οτι αν ακινητοποιήσεις τον επιτιθέμενο, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τον σπάσεις στσ ξύλο μετά κ να τον στείλεις λιποθυμο στο ΚΑΤ Είναι καθαρά θέμα ερμηνείας επειδή ο νόμος δεν ορίζει τι είναι αυτή η "αναγκαία ενέργεια για να αποφευχθεί ο κίνδυνος". Πιθανότατα να υπάρχει δικαστής που κρίνει πως η αναγκαία ενέργεια ήταν να κρυφτείς στην ντουλάπα μέχρι να φύγει ο ληστής. Το σίγουρο είναι πως έχουν υπάρξει περιπτώσεις που το θύμα είχε καραμπίνα και ο ληστής μαχαίρι, και σε όλες το "θύμα" κατέληξε στην φυλακή. 1
spectaculator Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Ρε παιδιά μην το παρατραβάτε. Ούτε ξύλο ούτε, βρισίδια! Έτσι χάνεις και το δίκιο σου. Αν σου επιτεθεί πας και κάνεις μήνυση. Τέλος. Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να φερόμαστε κόσμια. Αν θες μπορείς να του σπάσεις τα νεύρα κοιτώντας τον με απάθεια για όσο φωνάζει. Μόνο ρεζίλι θα καταφέρει να γίνει.
παπι Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 13 ώρες πριν, defacer είπε Δε νομίζω πως είναι έγκλημα αυτό έτσι; Πταίσμα ίσως. Σίγουρα είναι πολύ δυσάρεστο αλλά είναι προφανές ότι δε μπορεί να ασχολείται καμίας χώρας η αστυνομία με την κάθε περίπτωση π.χ. μικροκλοπής, που είναι πιο σοβαρό νομίζω αδίκημα, πόσο μάλλον με κάτι τέτοιο. Όλο το δίκιο στο φίλο που έπεσε στην περίπτωση, αλλά μου δε φαίνεται ρεαλιστικό το να ρίχνουμε ευθύνες στην αστυνομία που απλά κάνει ότι και οποιαδήποτε άλλη αστυνομία. Δεν κατάλαβες. Και να τις παίζανε πάλι δεν θα γινόταν κάτι. Μόνο αν τις παίζανε τόσο πολύ που κάποιος θα έμπαινε εντατική, μόνο τότε θα ασχοληθεί η ελας. Δεν είναι τυχαίο που ο φύλακας τον έδιωξε. 1
Stinger Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Τελικά εγώ δεν κατάλαβα, τα μαζεύεις ή τα αφήνεις να γίνουν λίπασμα; Σε έχει δει να τα αφήνεις στο παρελθόν αφού λες ότι από εκεί περνάς συχνά; Γιατί αν τα μαζεύεις, νομίζω το ευκολότερο θα ήταν να του ζητήσεις το λόγο που σε βρίζει όμορφα κι ωραία. Και από την απάντηση καταλαβαίνεις αν έχεις να κάνεις με τρελό ή όχι και κινείσαι ανάλογα. Αν δεν τα μαζεύεις, τότε δυσκολεύει το πράμα. Εγώ πχ τους βρωμιάριδες που δεν τα μαζεύουν τους κάνω ρόμπα, και πάντα κουβαλάω εξτρά σακουλάκια για κάποιον που ίσως ξεμείνει ή κάνει τον Κινέζο. Δεν μας τα λες πολύ καλά, γιατί αν κάποιος εμένα με κατηγορούσε ότι άφησα κάτω σκατά ενώ δεν το έχω κάνει ποτέ, θα σταματούσα και θα του ζητούσα τα ρέστα. Δεν θα έφευγα και να τον αφήσω να με βρίζει πίσω από την πλάτη μου ενώ τραβάω βίντεο... 2 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Πάντως ο ts ανέφερε οτι και αυτός που τον έβρισε είχε σκύλο. Δεν αποκλείεται ο σκύλος του ts να τα έκανε κάτω και να μην τα μάζεψε. Έχω δει γενικά περιστατικά να τσακώνονται και να διαπληκτίζονται ιδιοκτήτες σκύλων επειδή ο ένας (που ήταν σωστός) την είπε στον άλλον και ο δεύτερος αντέδρασε με αποτέλεσμα να γίνει οτι γίνει. Π.χ πεδίον του άρεως πριν 2 χρόνια. Περνάει μια γυναίκα με δύο σκυλιά, τα σκυλιά με μικρό λουράκι και φίμωτρο, στον ανοιχτό χώρο που καθόμουν εκεί, μαζεύονται ιδιοκτήτες σκύλων τα λύνουν από τα λουριά και τα αφήνουν ελεύθερα να τρέχουν και να γίνονται διάφορα μεταξύ των σκυλιών, η ιδιοκτήτρια την είχε πει σε κάτι άλλους που είχανε αφήσει κάτι σκυλιά ελεύθερα και αυτά ενοχλούσαν είτε τους περαστικούς ή ερχόντουσαν σε αυτούς που καθόντουσαν στα παγκάκια και ήθελαν να ανέβουν επάνω τους, μύριζαν τα φαγητά π.χ σνακ που έτρωγα και πήγε να το δαγκώσει και ο σκύλος..... η ιδιοκτήτρια την είπε να μαζέψουν τα σκυλιά τους γιατί μετά διαμαρτύρεται ο κόσμος σε αυτούς για τα ζώα, οι άλλοι ανταπάντησαν προχώρα κυρά μου, προχώρα να πεις στην μάνα σου, έπεσαν τα βρισίδια αναμεταξύ τους. Σε άλλη περίπτωση περνούσε ιδιοκτήτης σκύλου με λουράκι και πήγε να του επιτεθεί σκυλί αλλουνού που το είχε αφήσει ελεύθερο, του λέει ο άλλος βάζε ρε φίλε ένα λουρί πρωτού γίνει η μαλακία, ο άλλος στον χαβά του έλεγε που το ξέρω εγώ πότε θα επιτεθεί το σκυλί μου.... 1
tsioulak Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, vagos789 είπε Pepper spray για τους τρελους Εμενα βεβαια αν με πλησιασει καποιος στην μουρη δεν θα ψεκαστει απλως γιατι δεν εχω καμια διαθεση να μαντευω αν προκειται να χειροδικησει ή οχι Οπως ειπε και αλλος, θεωρειται οπλο στην Ελλαδα και δεν μπορεις να το αγορασεις νομιμα διχως τα καταλληλα χαρτια.
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Σπρέι πιπεριού μουστάρδας και όλα τα σχετικά είναι όλα παράνομα, δυστυχώς για μένα, έψαχνα να το χρησιμοποιήσω ως λύση σε περίπτωση που μπούνε στο σπίτι μας και μας επιτεθούν.
Vasivouzoukos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν μπορώ να καταλάβω από που όλοι εικάζουν πως δεν τα μαζεύω ενώ ποτέ δεν ανέφερα κάτι τέτοιο. Αλλά ας πούμε ότι κάποιος ή εγώ δεν τα μαζεύει. Πρέπει ο άλλος να τον πάρει από πίσω και να τον βρίζει/απειλεί; Σήμερα που πήγα πάντως στον αξιωματικό υπηρεσίας συζητήσαμε αλλά τι να μου πει και κάποιος που μόλις τελείωσε τη σχολή; Σχεδόν όλοι εκεί μέσα είχαν τα νούμερα από το έτος τους. Εν πάση περιπτώσει μου είπε πως καλά έκανα και δεν το τράβηξα από πλεύρα μου και ότι την επόμενη το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να καλέσω το 100 και να μην αφήσω έναν ξένο απλά να με ακολουθεί έτσι και να με βρίζει. Το πως τώρα θα ακινητοποιήσω έναν χωρίς χρήση βίας δεν το κατάλαβα, μάλλον με τηλεπάθεια.... Είχε δίκιο όποιος μου είπε πως η αστυνομία δεν θα κάνει τίποτα, απλά εγώ ήθελα να το καταγράψω. Σήμερα το πρωί που ξαναπέρασα από τη γειτονιά και μια κυριούλα μου είπε πως είδε το όλο περιστατικό και αν την χρειαστώ μπορεί να τη χρησιμοποιήσω ως μάρτυρα ( καλά να είναι η γυναίκα, σε αντίθεση με τα περισσότερα ζώα που απλά κοίταζαν). Οι μισοί γράφετε για μηνύσεις πάντως ( που είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων) και οι άλλοι μισοί για σπρεί πιπεριού και ξύλο. Να ξεκαθαρίσω πως πιστεύω ότι μόνο με χρήση βίας καταλαβαίνουν κάποιοι υπάνθρωποι ή υπό τον φόβο βίας. ΟΜΩΣ η διαφορά η δικιά μου με τον κάθε τρελό και καμμένο είναι οτί εγώ σκέφτομαι τις συνέπειες των πράξεων μου. Φυσικά και το ντιρεκτ αν έσκαγε στο σαγόνι του θα είχε ξαπλώσει σε 5 δεύτερα. Θα με ενοιαζε αν του έσπαγα το σαγόνι; Φυσικά και όχι, θα με ένοιζε όμως αν μετά από κερατάς βρισκόμουν και ''δαρμένος'' εννοώντας με μηνύσεις για ξυλοδαρμό. Σε αντίθεση με τον κάθε τρελό που προκαλεί στον δρόμο και δεν έχει να χάσει τίποτα στην άθλια ζωή του εγώ έχω την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τη δουλειά μου και τις εκάστοτε γκόμενες. Αυτή είναι η διαφορά μου. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2018 από Vasivouzoukos
Donalhioy Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) πιο συχνα γινονται καβγαδες μεταξυ ατομων που εχουν σκυλο... ο λογος ειναι απλος.. η περισσοτεροι ιδιοκτητες σκυλων στην ελλαδα ειναι τερμα βρομιαρηδες στο θεμα με τα σκατα "μεταξυ πολλων αλλων" και ειτε τα αφηνουν στα παρκακια να μυριζουν ειτε τα αφηνουν μεχρι καποιος κακομοιρης να τα πατησει... και φυσικα βγαζουν κακο ονομα και για τους υπολοιπους ιδιοκτητες σκυλων οι οποιοι σεβονται τον χωρο που βγαζουν τον σκυλο βολτα και προσπαθουν να τον κρατησουν καθαρο οσο αναφορα για πιο λογο εικαζουν οτι δεν τα μαζευεις ειναι διοτι με καποιο τροπο, ενω ανελυσες τα παντα αυτο το αφησες στην απ'εξω αν οντως δεν τα μαζεψες τοτε ειναι λογικο να σε στολισει... Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2018 από Donalhioy 1 2
Stinger Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 12 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε Δεν μπορώ να καταλάβω από που όλοι εικάζουν πως δεν τα μαζεύω ενώ ποτέ δεν ανέφερα κάτι τέτοιο. Αλλά ας πούμε ότι κάποιος ή εγώ δεν τα μαζεύει. Πρέπει ο άλλος να τον πάρει από πίσω και να τον βρίζει/απειλεί; Σήμερα που πήγα πάντως στον αξιωματικό υπηρεσίας συζητήσαμε αλλά τι να μου πει και κάποιος που μόλις τελείωσε τη σχολή; Σχεδόν όλοι εκεί μέσα είχαν τα νούμερα από το έτος τους. Εν πάση περιπτώσει μου είπε πως καλά έκανα και δεν το τράβηξα από πλεύρα μου και ότι την επόμενη το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να καλέσω το 100 και να μην αφήσω έναν ξένο απλά να με ακολουθεί έτσι και να με βρίζει. Το πως τώρα θα ακινητοποιήσω έναν χωρίς χρήση βίας δεν το κατάλαβα, μάλλον με τηλεπάθεια.... Είχε δίκιο όποιος μου είπε πως η αστυνομία δεν θα κάνει τίποτα, απλά εγώ ήθελα να το καταγράψω. Σήμερα το πρωί που ξαναπέρασα από τη γειτονιά και μια κυριούλα μου είπε πως είδε το όλο περιστατικό και αν την χρειαστώ μπορεί να τη χρησιμοποιήσω ως μάρτυρα ( καλά να είναι η γυναίκα, σε αντίθεση με τα περισσότερα ζώα που απλά κοίταζαν). Οι μισοί γράφετε για μηνύσεις πάντως ( που είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων) και οι άλλοι μισοί για σπρεί πιπεριού και ξύλο. Να ξεκαθαρίσω πως πιστεύω ότι μόνο με χρήση βίας καταλαβαίνουν κάποιοι υπάνθρωποι ή υπό τον φόβο βίας. ΟΜΩΣ η διαφορά η δικιά μου με τον κάθε τρελό και καμμένο είναι οτί εγώ σκέφτομαι τις συνέπειες των πράξεων μου. Φυσικά και το ντιρεκτ αν έσκαγε στο σαγόνι του θα είχε ξαπλώσει σε 5 δεύτερα. Θα με ενοιαζε αν του έσπαγα το σαγόνι; Φυσικά και όχι, θα με ένοιζε όμως αν μετά από κερατάς βρισκόμουν και ''δαρμένος'' εννοώντας με μηνύσεις για ξυλοδαρμό. Σε αντίθεση με τον κάθε τρελό που προκαλεί στον δρόμο και δεν έχει να χάσει τίποτα στην άθλια ζωή του εγώ έχω την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τη δουλειά μου και τις εκάστοτε γκόμενες. Αυτή είναι η διαφορά μου. Σου είπα ακριβώς από που εικάζω πως δεν τα μαζεύεις ή δεν τα μάζεψες κάποια στιγμή. Πάλι όμως αποφεύγεις να απαντήσεις. Αν υποθέσουμε λοιπόν πως κάποιος δεν τα μαζεύει, τότε φυσικά και θα τον πάρω από πίσω αν δεν σταματήσει να του μιλήσω, όχι για να τον τραμπουκίσω αλλά για να τον κάνω να νιώσει άσχημα για την πράξη που έκανε. Χωρίς βία φυσικά. 1 φορά ρόμπα, 2 φορά ρόμπα, την 3η φορά όμως θα φας τα σκατά στη μούρη αν δεν αλλάξεις συμπεριφορά. Ο @Donalhioy έχει πολύ δίκιο σε αυτό που έγραψε. Εμείς που έχουμε σκύλο και είμαστε τυπικοί 100% είμαστε ποιο ευαίσθητοι σε τέτοιου είδους θέματα γιατί έχει καταντήσει με το που σε βλέπουν με σκύλο αυτόματα να υποψιάζονται πως έχεις καταχέσει τον κόσμο όλο. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις