Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Alithinos είπε

δε γέλασα καθόλου.

Βρε φίλε αυτό που λες δε στέκει.Γιατί αν πας στην παραλιακή και σε ορισμένα άλλα μαγαζάκια και κάνεις το μάγκα δε θα σε πάνε καροτσάκι τέσσερις. 

Η νύχτα δυστυχώς τα έχει αυτά παντού και πάντα.

Δημοσ.

Δεν μιλάμε για μεμονωμένα γεγονότα υπάρχουν πολλά περιστατικά κακοποιήσεις.

Δέχομαι ότι το γαϊδουράκι είναι ζωο εργασίας αλλα δεν μπορείς να το φορτώνεις οσπου να σπάσει η μέση του ή να το σπας στο ξύλο γιατί δεν σε άκουσε.

• Like 5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Alithinos είπε

Που κολλάει η Θ/νίκη ?

Σου αρέσει σαν πόλη; Σου αρεσει να πηγαινεις για διακοπές; Θα πήγαινες;

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papoys1 είπε

Βρε φίλε αυτό που λες δε στέκει.Γιατί αν πας στην παραλιακή και σε ορισμένα άλλα μαγαζάκια και κάνεις το μάγκα δε θα σε πάνε καροτσάκι τέσσερις. 

Η νύχτα δυστυχώς τα έχει αυτά παντού και πάντα.

Στη προκειμένη περίπτωση όμως δε μιλάμε για νύχτα αλλά για μέρα. Και δε μιλάμε για κάποιον που πήγε να κάνει το μάγκα, αλλά για διαδήλωση που είχε και ανήλικα παιδάκια.

Μόλις τώρα, isay είπε

Σου αρέσει σαν πόλη; Σου αρεσει να πηγαινεις για διακοπές; Θα πήγαινες;

τι σχέση έχει με αυτό που συζητάμε βρε αγορίνα μου ?

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, papoys1 είπε

τη γατούλα που έχω στο εξοχικό

πως γίνεται αυτό; θέλω να πω όταν λείπεις ποιος την προσέχει; τι τρώει; :P πως δεν την φάγανε και αυτήν οι μπούφοι !! 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Δεν είμαι φωτογράφος... και τραβήχτηκε με το ταπεινό samsung galaxy s duos... αλλά you get the picture που λέμε και στο χωριό μου....

Ως προς το θέμα, τραγικό αλλά κοιτώντας τη σελίδα βλέπω ότι τα ίδια γίνονται σχεδόν σε όλα τα νησιά. Επίσης δεν είναι καλό να τσουβαλιάζουμε ένα ολόκληρο μέρος και το κόσμο του από τις συμπεριφορές μιας μερίδας του πληθυσμού. 

Το τι έχω ακούσει εγώ δηλαδή επειδή είμαι από το νομό Ηλείας δε λέγεται χωρίς να έχω καμία σχέση με τις γραφικότητες που ακούγονται.

Πάντως συμφωνώ ότι πρέπει να σταματήσει αυτό με τα γαιδουράκια. Καμία σχέση με τη γιαγιούλα στο χωριό που το χρησιμοποιούσε για να την βοηθάει στη καθημερινότητά της. Εδώ μιλάμε για καταστάσεις αντίστοιχες με τους μαύρους δούλους στην Αμερική. Εκμετάλλευση όσο δε πάει.

20160714_102523.thumb.jpg.7b34d998ad6d28521df386975bf777b6.jpg

Φυσικά και θα τους κραξουμε όλους γιατί βλέπουν τι κάνουν οι συντοπίτες τούς και δεν τους έχουν κάνει μήνυση, στην Εύβοια τον άλλο το καραγκιόζη που σκότωσε το σκυλάκι γιατί τον έκαναν βουκινο και τον πήγαν στα δικαστήρια ?

Μόλις τώρα, TopicStrarter είπε

πως γίνεται αυτό; θέλω να πω όταν λείπεις ποιος την προσέχει; τι τρώει; :P πως δεν την φάγανε και αυτήν οι μπούφοι !! 

Μπορεί να το λές για πλάκα αλλά πολλοί φεύγουν και αφήνουν ζώα για μέρες μονα τούς μόνο με λίγο φαι και νερό αυτό είναι κακοποίηση 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Alithinos είπε

τι σχέση έχει με αυτό που συζητάμε βρε αγορίνα μου ?

Δηλαδή θες αναλυση για ένα απλό ναι ή όχι; Δε σε ρώτησα κάτι εξωωπραγματικό.

Δες θες για Θεσ/κη; Κρήτη θα πήγαινες;

• Confused 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Και εγώ τώρα τι να πω για τη γατούλα που έχω στο εξοχικό γεννάει 4-5 γατάκια τη φορά και με το ζόρι καταφέρνει να διασώσει το ένα γιατί ένα ζευγάρι μπούφων (αναφέρομαι σε πραγματικά πουλιά και δεν τρολάρω) της αρπάζουν τα υπόλοιπα και τα τρώνε.

Να διαμαρτυρηθώ για την ύπαρξη αυτών των πουλιών;;;;;

Να βάλω φόλες και να εξολοθρεύσω τους μπούφους;;;;;Όχι βέβαια γιατί και αυτοί είναι ένα είδος προς εξαφάνιση και πρέπει να τους προστατεύουμε.

Τώρα για τα γαϊδουράκια.Εντάξει δεν είναι και το καλίτερο να τα ταλαιπωρούν με αυτό τον τρόπο αλλά τι να γίνει.Είναι και αυτή μία μέθοδος (έστω άσχημη) να διαιωνίζετε το είδος τους.

Από την άλλη μακάρι να είχαμε και άλλα τόσο ωραία νησιά σαν τη Σαντορίνη η οποία είναι διαφήμιση για τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο.Δεν μπορούμε να τη διαγράψουμε έτσι απλά.

Παντελώς άκυρος ο συσχετισμός της επίθεσης ζώου σε ζώο και της ανούσιας κακοποίησης ζώου από άνθρωπο. Τι του φταίει το καθενός παπάρα το ζωάκι είτε γάτα/σκύλος είτε γαϊδούρι και το χτυπάει ή το κακοποιεί με κάθε τρόπο;

Ο μπούφος επιτέθηκε προφανώς για να πιάσει το θύμα του και να το φάει, είναι θέμα επιβίωσης.

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία η Σαντορίνη, εμένα δεν μου άρεσε το έθιμο με τα γαιδουράκια... άσε που βρωμάει ο τόπος από τα κόπρανα που μετά τα πατάς κιόλας. Πολύ ρομαντικό χαχα.

Το πρόβλημα ποιο είναι; ότι κουράζονται τα γαιδουράκια; Υπάρχει κάποια μορφή κακοποίησης; Τα σκοτώνουν;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

σε ολα τα νησια η νωοτροποια για τα ζωα ειναι ειδια.αν δεν μας κανει το σκοτονουμε η το βαραμε.οποτε δεν ειναι περιεργο αυτο που ειδες.ειναι θεμα παιδιας και πως εχει μεγαλοση ο αλλος.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, TopicStrarter είπε

Της έχω αυτοσχέδια τροφοθήκη  φτιαγμένη από 10λιτρο δοχείο νερού σε μικρή αποθηκούλα  στην οποία έχω ανοίξει τρυπούλα να μπαίνει και να βγαίνει.

Οι μπούφοι τα κατά τα άλλα όμορφα αυτά πουλιά πλήν των χαζών ματιών τους κυνηγάνε μικρά θηράματα ποντίκια , φίδια.Τις μεγάλες γάτες δεν μπορούν να τις πειράξουν γιατί θα τους βγάλουν τα μάτια αν επιχειρήσουν κάτι τέτοιο.

Δυστυχώς τα μικρά γατάκια δεν έχουν τη δύναμη να αντιδράσουν και αν τα πετύχουν τη βάψανε.

Είπαμε η αδίστακτη πλην όμως απαραίτητη διατροφική αλυσίδα των ζώων της φύσης στη οποία δεν πρέπει να επεμβαίνουμε.

• Like 2
Δημοσ.

Να μη πάει κανείς Σαντορίνη επειδή κάποιος βάραγε ένα γαϊδούρι και επειδή δεν αφήσανε μερικούς γραφικούς να κάνουν σαματά μέσα στην τουριστική περίοδο. Ότι να 'ναι.

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Να μη πάει κανείς Σαντορίνη επειδή κάποιος βάραγε ένα γαϊδούρι και επειδή δεν αφήσανε μερικούς γραφικούς να κάνουν σαματά μέσα στην τουριστική περίοδο. Ότι να 'ναι.

δε πήγαν τίποτα γραφικοί να κάνουν σαματά. γραφικοί και πολύ χειρότερα πράγματα ήταν οι γορίλες που πλάκωσαν στο ξύλο τους διαμαρτυρόμενους. άνανδροι, θρασύδειλοι, υποανάπτυκτοι, αμόρφωτοι, τρωκτικοί.

• Like 11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως να ξέρετε ότι αν σταματήσουν τα γαϊδουράκια να είναι χρήσιμα, να τα εκμεταλλεύονται ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, απλά θα εκλείψουν. 

https://www.neakriti.gr/article/kriti/1512231/upo-exafanisi-ta-paradosiaka-gaidourakia-tis-kritis/

Επεξ/σία από kifinas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...