Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Έχω μία αδερφή η οποία ζει σε μία κάπως περίεργη πολυκατοικία, είναι οικογενειακή αλλά οι συγγενείς δε τη σέβονται και τόσο, από ότι καταλαβαίνω ψάχνουν αφορμές για να δημιουργούν θέματα και την κατηγορούν άδικα, ίσως θέλουν να την εξαναγκάσουν να φύγει με ύπουλο τρόπο. Ευτυχώς δεν έχει πέσει θύμα βίας ακόμη αλλά μου αποκάλυψε τελευταία ότι την απείλησαν να την ξυλοκοπήσουν για ασήμαντη αφορμή και ότι δε τη σέβονται και δε νιώθει σίγουρη να βγει έξω, φοβάται ακόμη και για τη ζωή της. Εμένα προσωπικά με φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση, θέλω να τη βοηθήσω αλλά είμαι πολύ απασχολημένος με τη δουλειά μου, επίσης έχω τόσα πολλά προβλήματα που το τελευταίο που θέλω είναι να εμπλέξω σε καυγάδες από τους οποίους θα βγω ο ένοχος και ο κακός(όπως πάντα). Δεν θέλω να κάνω κάτι ανεγκέφαλο και δεν είναι του στυλ μου έτσι και αλλιώς. Τις είπα να πάει στην αστυνομία αλλά δε βγαίνει άκρη από κει, η αστυνομία είναι άχρηστη σε τέτοιες περιπτώσεις και το ξέρω και εγώ προσωπικά. Γενικά η περίπτωση είναι περίεργη γιατί δεν μιλάμε για σχολικό bullying αλλά για μια ύπουλη περίπτωση ενδοοικογενειακού bullying που δεν λύνεται με ευθείς τρόπους, ούτε έχουν δοθεί αφορμές ώστε να λυθεί το θέμα έτσι. Αν προσπαθήσω να το λύσω ευθέως μάλλον θα κάνω τα πράγματα χειρότερα. Θέλω το λιγότερο να αποτρέψω να πέσει θύμα βίας, το οποίο μπορεί να χει σοβαρές επιπτώσεις για αυτή λόγω και κάποιων θεμάτων υγείας που έχει, επίσης θέλω να νιώθει ψυχολογικά καλύτερα στο χώρο που βρίσκεται. Δεν ξέρω γενικά τι μπορεί να κάνει κάποια σε μία τέτοια περίπτωση ώστε να νιώθει σιγουριά, τα περισσότερα προβλήματα στη ζωή μου ήταν άλλης φύσεως οπότε δεν έχω ασχοληθεί με αυτό της ασφάλειας το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Σκεφτόμουν να της αγοράσω ένα σκύλο αλλά το σπίτι της δεν είναι το κατάλληλο και δεν έχει τα λεφτά να τον ταΐζει, οι πολεμικές τέχνες δε μπορούν να τη βοηθήσουν γιατί έχει κάποια θέματα υγείας και δε μπορεί να κάνει. Δε ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω ώστε να νιώθει άνετα και να μην φοβάται. Έχει να προτείνει κανείς τίποτα? Μην πει κανείς να κάτσω να το συζητήσω με τους συγγενείς, τους ξέρω από πολύ παλιά και δεν έχει κανένα νόημα. Πρόκειται για εξαιρετικά προβληματικούς και επικίνδυνους ανθρώπους που έχουν μάθει να ζουν και να συμπεριφέρονται σαν ζώα χρόνια τώρα, δε σκαμπάζουν από λόγια. Επίσης το να φύγει από εκείνο το σπίτι είναι αδύνατον διότι της ανήκει και σκοπεύει να κάνει οικογένεια.
christakos07 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Πάρε σκύλο που να ξέρει πολεμικές τέχνες. Μην περιμένεις απάντηση από εδώ. Αν την απείλησαν ας πάει στην αστυνομία να το αναφέρει ώστε να καταγράφει το συμβάν. Το δε βοηθάνε, δε θα κάνουν τίποτα δεν έχει να λέει. Καταγραφή του συμβάντος και αν τυχόν σηκώσει χέρι κάποιος, του παίρνετε τα σωβρακα. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από christakos07 3
hdonoblepsias Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δεν εχει και πολλες λυσεις. - το αντιμετωπιζει. Με συζητηση, με τσαμπουκα, με ξυλο; Δεν ξερω. - το υπομενει φοβισμενη - αλλαζει σπιτι - ζηταει βοηθεια απο καμια αστυνομια
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Έχεις αδερφή λες, η αδερφή θα πρέπει να μένει είτε με εσένα (αν δεν έχεις φύγει ακόμα από το σπίτι των γονιών) είτε με τους γονείς (αν έχεις φύγει απ' το σπίτι). Αν μένει με τους γονείς και εσύ μένεις αλλού, στην θέση σου θα ερχόμουν από εκεί να τους βάλω στην θέση τους. Αν αυτή έχει φύγει και μένει σε δικό της σπίτι δεν βρίσκω που το πρόβλημα, φεύγει και ψάχνει να νοικιάσει αλλού αν μένει με παπάρες στην πολυκατοικία, σε περίπτωση απειλής έτσι κι αλλιώς μπορεί να κάνει ασφαλιστικά μέτρα.
papoys1 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα σου πω οτι οι συγγενικές διαμάχες σε ενοίκους που μένουν στην ίδια πολυκατοικία είναι συχνές και αναπόφευκτες. Συνήθως κάνουν κύκλο και την κάθε φορά οι υπόλοιποι βάζουν και από έναν στο μάτι κατά κανόνα για ασήμαντες αφορμές π.χ. τίναξες την κουβέρτα στο μπαλκόνι και ήρθαν στο σαλόνι μου τρίχες ή δεν σκούπισες τα παπούτσια σου και γέμισαν λάσπες οι κοινόχρηστες σκάλες. Σήμερα στόχος είναι η αδελφή σου μετά από κάποιο διάστημα κάποιος άλλος και πάει ρολόι ώστε να περάσουν όλοι από το εδώλιο και ξεκινάμε από την αρχή. Τι να κάνει;;;;; Απλά να είναι τυπική στις σχέσεις και τις υποχρεώσεις της απέναντι στους άλλους ενοίκους να μην δίνει αφορμή και γενικά να κάνει αυτοκριτική μήπως κάτι έχει κάνει λάθος και την έχουν στοχοποιήσει.Όταν τα κάνει όλα αυτά ,είναι σωστή σε όλα της και κάποιος ή κάποιοι την ενοχλήσει μπορεί να απευθυνθεί ακόμη και στην αστυνομία αν και δεν θα πρότεινα να κάνει κάτι τέτοιο γιατί μετά θα αρχίσει ένας νέος κύκλος ο οποίος δεν έχει τέλος και πίστεψέ με ειλικρινά δεν θα ήθελε και ή ίδια κάτι τέτοιο. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από papoys1 1
Thulogur Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Οι συγγενείς αυτοί μήπως ειναι του συζύγου ; Για ποιο λογο την απείλησαν ;
SlickNick Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Μου ακούγεται κάπως παράξενο, ενήλικο άτομο, να το απειλούν οι συγγενείς του ότι θα το δείρουν. Δηλαδή όντως θα τη δείρουν, ή απλά μέσα στα πλαίσια της γενικής έλλειψης σεβασμού, προσπαθούν να την εκφοβίσουν;
blackdeagle Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 2 λύσεις υπαρχουν. ή ξύλο ή αστυνομία και ασφαλιστικά μέτρα. ή και τα δύο
Ison_ Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Ξεκινήστε από το να βρείτε το λόγο για τον οποίο συμπεριφέρονται έτσι. Θα έχετε λύσει το μισό πρόβλημα.
d_gkal Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Γιατί να μην κάνει και αυτή το ίδιο; Αυτοπεποίθηση, Τσαμπίκας, σταρχ...ενός και όλα καλά. Μια φορά τρελοί αυτοί, 100 φορές η αδερφή σου. Άντε γιατί οι συγγενείς νομίζουν ότι όλοι οι δικοί τους τους ανήκουν ("παθών" και γω και ήδη έχω ξεγράψει τους μισούς)
crom251 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Να συζητησεις μαζι τους δεν θες. Να μαλωσεις μαζι τους δεν θες. Να φυγει απο το σπιτι δεν θελει/μπορει. Να παει στην αστυνομια δεν θελει. Ε δεν υπαρχει και κατι αλλο να κανει. Αφου δεν θελει να κανει τιποτα απο αυτα ας κατσει να τρωει bullying. 1
vagos789 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Αν βρει κομμενο κεφαλι αλογου στο κρεβατι της καλο θα ηταν να φυγει εγκαιρα
NikosKallithea Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε παρομοια περιπτωση στο Κορυδαλλό πριν κατι χρονια, ο αδερφος πηρε την καραμπινα και ξαπλωσε την αδερφη του και τον φιλο της, αυτη παρέμενε εκει παρα τις συστάσεις να φύγει Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από NikosKallithea
Προτεινόμενες αναρτήσεις