Natashaky Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Με όλες τις εξελίξεις που τρέχουν και το χρηματιστήριο να έχει πάρει την μεγάλη κατρακύλα μήπως πρέπει να μαζέψουμε τα χρήματα που έχουμε στον ευέλικτο λογαριασμό της revo? Είναι ασφαλές να τα κρατάμε στα ΑΚ ή θα γίνει κι εδώ καμία στραβή, ποια είναι η γνώμη σας? Σήμερα άρχισε πολύ να καταβάλει τον τόκο πάντως...
alexander098 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 3 ώρες πριν, Natashaky είπε Με όλες τις εξελίξεις που τρέχουν και το χρηματιστήριο να έχει πάρει την μεγάλη κατρακύλα μήπως πρέπει να μαζέψουμε τα χρήματα που έχουμε στον ευέλικτο λογαριασμό της revo? Είναι ασφαλές να τα κρατάμε στα ΑΚ ή θα γίνει κι εδώ καμία στραβή, ποια είναι η γνώμη σας? Σήμερα άρχισε πολύ να καταβάλει τον τόκο πάντως... Επειδή έγινε πολύ "ξαφνικά" η σημερινή βουτα, δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει. Αν θες μπορείς για λίγες ημέρες να τα αποσύρεις για να είσαι ήσυχος. 1
someone- Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 11 ώρες πριν, alexander098 είπε Επειδή έγινε πολύ "ξαφνικά" η σημερινή βουτα, δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει. Αν θες μπορείς για λίγες ημέρες να τα αποσύρεις για να είσαι ήσυχος. Λες να κινδυνεύουμε; Τα τράβηξα και εγώ καλού κακού
alexander098 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 17 λεπτά πριν, someone- είπε Λες να κινδυνεύουμε; Τα τράβηξα και εγώ καλού κακού Δεν έχω ιδέα και νομίζω κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση. Αλλά άμα θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μέχρι να περάσει η καταιγίδα καλύτερα να είναι εκτός.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 4 λεπτά πριν, alexander098 είπε Δεν έχω ιδέα και νομίζω κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση. Αλλά άμα θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μέχρι να περάσει η καταιγίδα καλύτερα να είναι εκτός. Κάπως έτσι ξεκινάει το bank run. 1
asdfnikos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Κάπως έτσι ξεκινάει το bank run. Έτσι καταλήξαμε και στα Capital Control.. Έτρεξαν όλοι να βγάλουν τα λεφτά τους.
mindreader Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 9 minutes ago, Ukforthemoment said: Κάπως έτσι ξεκινάει το bank run. Και καπως ετσι πρεπει να αρχισει ο κοσμος να εκτιμα ξανα, την αξια των μετρητων, οχι τωρα που σκουραινουν τα πραγματα, αλλα παντα.
someone- Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 2 λεπτά πριν, mindreader είπε Και καπως ετσι πρεπει να αρχισει ο κοσμος να εκτιμα ξανα, την αξια των μετρητων, οχι τωρα που σκουραινουν τα πραγματα, αλλα παντα. Μεγάλη κουβέντα αυτή. Είμαι κατά των μετρητών, μετρητό = μαύρο χρήμα, σε αυτό είμαι κάθετος μακάρι να έβγαινε νόμος να επιτρέπει στον καθένα να σηκώνει από το atm κάνα 50αρικο τη βδομάδα. 3
Billator Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 16 λεπτά πριν, someone- είπε Μεγάλη κουβέντα αυτή. Είμαι κατά των μετρητών, μετρητό = μαύρο χρήμα, σε αυτό είμαι κάθετος μακάρι να έβγαινε νόμος να επιτρέπει στον καθένα να σηκώνει από το atm κάνα 50αρικο τη βδομάδα. Δυστυχώς η μεγάλη (υπερ)φορολογία και ο έλεγχος των τιμών των προιόντων από 2-3 καρτέλ στην Ελλάδα, τείνει να αυξάνει την ύπαρξη "μαύρου" χρήματος ή των προιόντων / υπηρεσιών εκτός νόμιμων δικτύων ως προσωρινό πνεύμωνα μείωσης της ζημιάς της οικονομίας, ειδικά των πιο οικονομικά αδύναμων. Αυτό είναι πραγματικότητα, αλλά κλείνουν τα μάτια οι κυβερνώντες, γιατί όσο πιο πολλά πρέπει να πληρώσει κάποιος τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη "μη δηλωμένου εισοδήματος". Φυσικά μιλάμε για τα ακραία σενάρια, αλλά όταν το 26% των Ελλήνων βρίσκονται σε αυτό το ακραίο σενάριο αφορά ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού μας. Μιλάω πάντα με το μαύρο χρήμα από ΝΟΜΙΜΕΣ ενέργειες το οποίο αποκρύπτεται από την εφορία, λειτουργεί ως δράση αντίδραση. (Γιατί το άλλο κομμάτι κάνει τρομερή ζημιά στην οικονομία). ------------ Από εκεί και πέρα συμφωνώ η διακράτηση ρευστού στο σήμερα είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει κάποιος με το σημερινό πληθωρισμό όπως καλπάζει ειδικά χωρίς την πραγματική αύξηση των μισθών, το πιο απλό είναι να σκεφτεί κάποιος τι μπορούσε να αγοράσει το 2020 με 10.000 ευρώ και τι μπορεί σήμερα. Άρα πρέπει να καταλάβει ο καθένας ατομικά ότι πρέπει να κάνει κάτι για να "διασφαλίσει" τον κόπο και την δουλειά του, και το μαύρο χρήμα δεν είναι φυσικα η λύση (γιατί πολύ απλά χάνει την αξία του καθημερινά).
turbat0s Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, someone- είπε Είμαι κατά των μετρητών, μετρητό = μαύρο χρήμα, Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, την οποία προωθούν οι τράπεζες (άρα σίγουρα δεν είναι προς όφελος των πελατών). Η άλλη όψη είναι ότι πρόκειται για ψηφιακή παγίδα, ενώ για τις τράπεζες θα αποδειχθεί «δώρο εξ ουρανού» αφού: • θα κερδίζουν όσα θέλουν από τις προμήθειες • δεν θα ανησυχούν για bank runs, αφού οι καταθέτες δεν θα μπορούν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους • θα επιβάλλουν αρνητικά επιτόκια τα οποία θα γίνονται δεκτά αδιαμαρτύρητα, αφού οι καταθέτες δεν θα μπορούν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους • δεν θα πληρώνουν τόκους • θα παγώνουν όποτε θέλουν / όποτε κρίνουν τους λογαριασμούς καταθέσεων • θα επιβάλλουν υψηλότερες προμήθειες στη χρήση καρτών (αφού υποχρεωτικά μόνο μέσω αυτών θα γίνονται συναλλαγές) Δεν βλέπω κανένα όφελος για τους πολίτες, όλο το παιχνίδι είναι προσανατολισμένο στην επίτευξη κέρδους για τράπεζες και κυβερνήσεις. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2024 από turbat0s 8
Jason13 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, someone- είπε Μεγάλη κουβέντα αυτή. Είμαι κατά των μετρητών, μετρητό = μαύρο χρήμα, σε αυτό είμαι κάθετος μακάρι να έβγαινε νόμος να επιτρέπει στον καθένα να σηκώνει από το atm κάνα 50αρικο τη βδομάδα. Για τον συμφορουμίτη μας: 1. Ενα αυτοκίνητο πχ Toyota Yaris υβριδικό κοστίζει 25.000€. Απο τα 25.000€, τα 9.000€ είναι οι φοροι/τέλη ταξινόμησης. 2. Για να πληρωσεις 25.000€ πρέπει να έχεις ένα εισόδημα σαν Ελεύθερος Επαγγελματιάς minimum 25.000€ καθαρά, δηλαδή να δώσεις φόρο εισοδήματος ~6000€. 3. ΦΠΑ δε βάζω, είναι επιπλέον 24% στο εισόδημα. (~6000€). Δηλαδη θα εχει δωσει 9.000€ φοροι αυτοκινητου + 6000€ φορο εισοδηματος = 15.000€ φορους για αγορα αυτοκινητου των 25.000€ δηλαδή 31.000€ κοστίζει έμμεσα. Αν βάλουμε και το ΦΠΑ για εναν επαγγελματία που δεν εχει πολλά εξοδα πέρα από "υπηρεσία τον χρόνο του" πχ Ηλεκτρολόγος, θα δώσει πολύ χύμα άλλα 6.000€ σε ΦΠΑ-φορο, για να φτάσει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο 25.000€. Δηλαδη 21.000€ φόροι. Δηλαδή κοστίζει 37.000€ έμμεσα. Μολις κανεις το πρώτο γεμισμα 55€ βενζινη στο υβριδικό yaris., τα 35€ ειναι φορος στο κρατος για την βενζινη. Και τα 55€ που εβαλες εχουν φορολογηθει με ~25% φορολογια δηλαδη 14€ επιπλεον σε φορο χάλασες.. Αυτο αν δε δικαιολογουνται σαν εξοδα στον ελευθερο επαγγελματια. Δεν υπολογίζω και το φόρο που θα πληρώσει επί των κερδών η αντιπροσωπεία.... Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2024 από Jason13 1 3
ppetr Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 9 ώρες πριν, someone- είπε Μεγάλη κουβέντα αυτή. Είμαι κατά των μετρητών, μετρητό = μαύρο χρήμα, σε αυτό είμαι κάθετος μακάρι να έβγαινε νόμος να επιτρέπει στον καθένα να σηκώνει από το atm κάνα 50αρικο τη βδομάδα. Ναι αλλα το χαρτονομισμα δε χανει την αξια του σε καθε συναλλαγη. Το μετρητο δεν ειναι απαραιτητα μαυρο χρημα 3
mindreader Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 11 hours ago, ppetr said: Ναι αλλα το χαρτονομισμα δε χανει την αξια του σε καθε συναλλαγη. Το μετρητο δεν ειναι απαραιτητα μαυρο χρημα Οντως. Καπου διαβαζα οτι με τις 'προμηθειες', και την 'απωλεια αξιας' στην καθε συναλλαγη, στο τελος, εξανεμιζεται το χρημα, στο παιρνει ολο η τραπεζα, αφου σε καθε 'γυρο' σου κρατα και κατι και μειωνεται η αξια του!!! Σκεψου τωρα να μην εχεις μετρητα, και να σε εχουν εντελως στο χερι. Θα σε γλεντανε μερα νυχτα, σ'αρεσει δεν σ'αρεσει. Ακομη κι αν καποιος ειναι με τα χιλια υπερ των ψηφιακων συναλλαγων, οφειλει να υποστηριζει την υπαρξη/παραλληλα των μετρητων. Για χιλιους λογους. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2024 από mindreader 4
gabriel1981 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Μας έχουν πιει το αιμα οι τράπεζες . Οποιος είναι υπέρ του πλαστικού χρήματος πυροβολεί τα πόδια του . 0.8 έως 2% σε κάθε συναλλαγή μιας επιχείρησης έχει προμήθεια μια τράπεζα όταν πληρώνεις με κάρτα . Το βρίσκετε λογικό ; Σε αυτή τη προμήθεια πρέπει να προσθέσουμε την αγορά/ενοικιαση του POS , τα υποχρεωτικά έξοδα συντήρησης δικτύου , τα 6 ευρώ ανά πλαστική κάρτα αναλήψεων που λήγει κάθε 2-3 χρόνια . Είναι ληστές . Μην τους νομιμοποιείτε. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα