someone- Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Delete Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2024 από someone- 7
runner69 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 21 ώρες πριν, Jason13 είπε Για τον συμφορουμίτη μας: 1. Ενα αυτοκίνητο πχ Toyota Yaris υβριδικό κοστίζει 25.000€. Απο τα 25.000€, τα 9.000€ είναι οι φοροι/τέλη ταξινόμησης. 2. Για να πληρωσεις 25.000€ πρέπει να έχεις ένα εισόδημα σαν Ελεύθερος Επαγγελματιάς minimum 25.000€ καθαρά, δηλαδή να δώσεις φόρο εισοδήματος ~6000€. 3. ΦΠΑ δε βάζω, είναι επιπλέον 24% στο εισόδημα. (~6000€). Δηλαδη θα εχει δωσει 9.000€ φοροι αυτοκινητου + 6000€ φορο εισοδηματος = 15.000€ φορους για αγορα αυτοκινητου των 25.000€ δηλαδή 31.000€ κοστίζει έμμεσα. Αν βάλουμε και το ΦΠΑ για εναν επαγγελματία που δεν εχει πολλά εξοδα πέρα από "υπηρεσία τον χρόνο του" πχ Ηλεκτρολόγος, θα δώσει πολύ χύμα άλλα 6.000€ σε ΦΠΑ-φορο, για να φτάσει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο 25.000€. Δηλαδη 21.000€ φόροι. Δηλαδή κοστίζει 37.000€ έμμεσα. Μολις κανεις το πρώτο γεμισμα 55€ βενζινη στο υβριδικό yaris., τα 35€ ειναι φορος στο κρατος για την βενζινη. Και τα 55€ που εβαλες εχουν φορολογηθει με ~25% φορολογια δηλαδη 14€ επιπλεον σε φορο χάλασες.. Αυτο αν δε δικαιολογουνται σαν εξοδα στον ελευθερο επαγγελματια. Δεν υπολογίζω και το φόρο που θα πληρώσει επί των κερδών η αντιπροσωπεία.... Αυτο που αναφερεις ειναι ενα exception case με ενα λαθος μεσα. Επιγραμματικα γιατι θα βγουμε πολυ offtopic. 2) Για να αγορασεις κατι που κανει 25Κ δεν ειναι απαραιτητο να τα εβγαλες φετος τα 25K. Υπαρχει και η αναλωση κεφαλαιου που παιζει στους περισσοτερους. Διαφορετικα θα αγοραζε το 1% αμαξι κατι που δεν ισχυει. Αρα δεν θα πληρωσεις υποχρεωτικα 6Κ φορο εισοδηματος αλλα μια εξαιρεση αυτων θα το πληρωσει. 3) Αν ο επαγγελματιας πληρωσει ΦΠΑ ,δεν το πληρωνει απο την "τσεπη" του αλλα το εχει υπολογισει οτι θα το πληρωσει ο πελατης. Αρα βγαινει απο την τσεπη του πελατη. Ειναι σαν να λες στον πελατη 50€ χωρις αποδειξη και 60€ με. Εεε αυτα τα 10€ δεν τα βαζεις "εσυ". Αρα κακως προσθετεις και τα 6000€ φπα 1
gabriel1981 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 2 ώρες πριν, someone- είπε Καλα τα λέτε όλοι σας και συμφωνώ σε πολλά. έκανα ανακαίνιση στο σπίτι μου έφυγαν 30-40κ ζήτημα να πήρα 5κ αποδείξεις και αυτά μου τις έδωσαν επειδή λογικά έπρεπε, καναπέδες τραπεζαρίες 5-6κ έκοψε κάνα χιλιάρικο ίσα ίσα να είναι καλυμμένος στη μεταφορά, ιδιαίτερα αγγλικά για το παιδί μαύρα η καθηγήτρια παίρνει και ταμείο ανεργίας παρακολουθεί και αυτά τα σεμινάρια στα ΚΕΚ παίρνει και 2-3κ χωρίς να πατανε, ο υδραυλικός που ανέλαβε την ανακαίνιση ήταν σε ταμείο ανεργίας παρακολουθεί ΚΕΚ και αυτός , ο επιπλοποιος δηλώνει άνεργος με 2000-3000 δέντρα ελιές, άτομα που γνωρίζω πολύ καλα ότι οικονομικά είναι άνετοι κάνουν ουρές έξω από τα ΚΕΚ, ο δε ιδιοκτήτης του ΚΕΚ παίρνει 200-300 από τον καθένα και τους βάζει παρόντες ενώ απουσιάζουν και στο τέλος παίρνουν 2-3000ευρω και άλλα πολλά παραδείγματα εδώ στο χωριό που ζω. Και που θέλω να καταλήξω; Εγώ που είμαι μισθωτός στο δημόσιο έχω κρατήσεις για τους παραπάνω. Μου κάνουν δύο κρατήσεις υπέρ ανέργων και μια ακόμα εισφορά αλληλεγγύης. Για ποιους ανέργους ρε παιδιά; Γυρνάω το κεφάλι μου να τους βρω εδώ που ζω και ο πιο άνεργος έχει χίλια δέντρα ελιές και κάνα δυο σπίτια. Ξέφυγα λίγο αλλά θέλω να πιστεύω ότι αν μειωθεί η φοροδιαφυγή ίσως όλα αυτά τα χρήματα που θα μπούν στα ταμείο δωθουν κάπου που θα πιάσουν τόπο π.χ. στα γεροντακια με τις συντάξεις τους 400-500 ευρώ που προσπαθούν να ζήσουν, να δωθούν στην υγεία, στην παιδεία. Συμφωνούμε σε όλα . Οι τράπεζες όμως γιατί να μας γαμ@νε ; Θες να πατάξεις την φοροδιαφυγή; Χαμήλωσε την φορολογία, σε ένα φυσιολογικό μικρό ποσοστό. Υπάρχουν πολλές χώρες που το έκαναν και πέτυχε. Και εδώ θα πετύχει . Οι τράπεζες είναι νταβατζής σε αυτό το μπ@@@@λο κράτος . 3
mindreader Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 1 hour ago, gabriel1981 said: Συμφωνούμε σε όλα . Οι τράπεζες όμως γιατί να μας γαμ@νε ; Θες να πατάξεις την φοροδιαφυγή; Χαμήλωσε την φορολογία, σε ένα φυσιολογικό μικρό ποσοστό. Υπάρχουν πολλές χώρες που το έκαναν και πέτυχε. Και εδώ θα πετύχει . Οι τράπεζες είναι νταβατζής σε αυτό το μπ@@@@λο κράτος . Ακριβως. Σε αλλα κρατη, εδω και δεκαετιες, εχουν πολυ μικρη φοροδιαφυγη. Διχως να πειραχτουν τα μετρητα, διχως να σε σπρωχνουν στις τραπεζες. Δεν θα ξανα ανακαλυψουμε τον τροχο!
nek4d Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 11 hours ago, gabriel1981 said: Μας έχουν πιει το αιμα οι τράπεζες . Οποιος είναι υπέρ του πλαστικού χρήματος πυροβολεί τα πόδια του . 0.8 έως 2% σε κάθε συναλλαγή μιας επιχείρησης έχει προμήθεια μια τράπεζα όταν πληρώνεις με κάρτα . Το βρίσκετε λογικό ; Σε αυτή τη προμήθεια πρέπει να προσθέσουμε την αγορά/ενοικιαση του POS , τα υποχρεωτικά έξοδα συντήρησης δικτύου , τα 6 ευρώ ανά πλαστική κάρτα αναλήψεων που λήγει κάθε 2-3 χρόνια . Είναι ληστές . Μην τους νομιμοποιείτε. 0.8 εως 2% ?!? Που? "Τυχερος" εισαι... Εξαρταται απο την δραστηριοτητα, στα ενοικιαζομενα δωματια, ειναι 3% στανταρντ ταριφα και συμφωνημενο απο ολες μαζι. Αντε να το πανε λογω "συνεργασιας" στο 2,90%... Ασχετως τζιρου, ουτε αυτο μετρανε οπως θα επρεπε, ειτε κανεις τζιρο 50.000, ειτε 300.000, το ιδιο 3% θα πληρωσεις. Μιλαμε για εξωφρενικα νουμερα. Στις 200.000 τζιρο, σου κρατανε 6.000 € απο την δουλεια σου... Αν σου αρεσει. Και αν κανεις το λαθος και βαλεις κανα νομιμο POS εξωτερικου/ΕΕ για χαμηλοτερη προμηθεια, την εβαψες, στοχοποιεισαι σε ολα τα αλλα... 1
therock Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Ασφαλεια συναλλαγων εχει το revolut σε περιπτωση που προκυψει προβλημα με εμπορο? Παρεγειλα κατι απο εξωτερικο, αν και διαβαζα οτι ειναι αξιοπιστο καταστημα και στελνει τα προιοντα απλα επειδη εχω καλομαθει με σκρουτζ που σου γυρναει τα χρηματα αν προκυψει το οτιδηποτε, ηθελα να ξερω αν μεσω revolut Μπορεις να κανεις dispute οπως και σε Paypal αν ο εμπορος δε στειλει κατι, η αν γινει κατι με το εμπορευμα και δεν απανταει σε μειλ κτλ
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 2 λεπτά πριν, therock είπε Ασφαλεια συναλλαγων εχει το revolut σε περιπτωση που προκυψει προβλημα με εμπορο? Παρεγειλα κατι απο εξωτερικο, αν και διαβαζα οτι ειναι αξιοπιστο καταστημα και στελνει τα προιοντα απλα επειδη εχω καλομαθει με σκρουτζ που σου γυρναει τα χρηματα αν προκυψει το οτιδηποτε, ηθελα να ξερω αν μεσω revolut Μπορεις να κανεις dispute οπως και σε Paypal αν ο εμπορος δε στειλει κατι, η αν γινει κατι με το εμπορευμα και δεν απανταει σε μειλ κτλ Ναι μπορείς.Αλλωστε η mastercard/visa κάνουν τις ενέργειες. Επιλέγεις την κίνηση και θα σου βγάλει επιλογή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την συγκεκριμένη συναλλαγή. 2
GeorgeGK Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Nα κανω μια ερωτηση αν γνωριζετε. Εχω ενα παλιο λογαριασμο revolut που θελω να το διαγραψω και να ανοιξω νεο λογαριασμο. Ξερετε αν ειναι εφικτο αυτο?
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 9 λεπτά πριν, GeorgeGK είπε Nα κανω μια ερωτηση αν γνωριζετε. Εχω ενα παλιο λογαριασμο revolut που θελω να το διαγραψω και να ανοιξω νεο λογαριασμο. Ξερετε αν ειναι εφικτο αυτο? Γιατί δεν κρατάς τον παλιό; Με άλλο email-νούμερο κινητού φαντάζομαι ότι θα μπορείς να ανοίξεις .
Billator Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GeorgeGK είπε Nα κανω μια ερωτηση αν γνωριζετε. Εχω ενα παλιο λογαριασμο revolut που θελω να το διαγραψω και να ανοιξω νεο λογαριασμο. Ξερετε αν ειναι εφικτο αυτο? Όχι δεν μπορείς να κάνεις, σε περίπτωση που προχωρήσεις σε κάτι τέτοιο και γίνει για κάποιο λόγο matched τότε θα γίνει suspended o λογαριασμός σου. (Εφόσον υπάρχει λόγος που έκλεισες το αρχικό account) Αυτό συμβαίνει ακόμα και αν έχεις 2 διαφορετικά id από 2 διαφορετικές χώρες, πάλι 1 account σου επιτρέπουν τα ToS της Revolut. _______ PS. Βέβαια κανονικά μπορείς να διαγράψεις τον λογαριασμό σου και να προσπαθήσεις να κάνεις νέο , αλλά έχει πολλές περιπτώσεις που η Revolut χωρίς να αναφέρει τον λόγο σου λέει ότι δεν μπορεί να σου παρέχει τις υπηρεσίες της κατά την δημιουργία του νέου λογαριασμού. Οπότε θεωρητικά γίνεται πρακτικά ίσως δεν μπορέσεις να ανοίξεις ξανά καινούριο. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2024 από Billator 1
Bourdoulas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Στις 7/8/2024 στις 8:37 ΜΜ, mindreader είπε Ακριβως. Σε αλλα κρατη, εδω και δεκαετιες, εχουν πολυ μικρη φοροδιαφυγη. Διχως να πειραχτουν τα μετρητα, διχως να σε σπρωχνουν στις τραπεζες. Δεν θα ξανα ανακαλυψουμε τον τροχο! Spoiler Αναρωτιόμαστε πραγματικά γιατί μια κυβέρνηση (δεν είναι η μόνη εννοείται) που χρωστάει 400+ εκατομμύρια στις τράπεζες σαν κόμμα, τους κάνει τεμενάδες και όλα είναι κομμένα και ραμμένα για τους τραπεζίτες; 2
Votritis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Eκανα προσφτατα Ριβολουτ και παρατηρώ οτι καποιες συναλλαγές τις κανει σε δολάρια με αποτέλεσμα να χρεώνομαι παραπάνω , ειναι λογικο αυτο , πρεπει να κανω καποια ρύθμιση εγω ?
Billator Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 2 ώρες πριν, Votritis είπε Eκανα προσφτατα Ριβολουτ και παρατηρώ οτι καποιες συναλλαγές τις κανει σε δολάρια με αποτέλεσμα να χρεώνομαι παραπάνω , ειναι λογικο αυτο , πρεπει να κανω καποια ρύθμιση εγω ? Δεν αποφασίζει ποτέ μόνη της η Revolut. Από εσένα εξαρτάται τι διαλέγεις στο checkout, ίσως κάπου έχεις μπερδευτεί. Αγοράζεις πχ. κάτι σε USD, USD θα είναι η χρέωση της κάρτας και θα πάρει αντίστοιχα από υπόλοιπο σου του USD, αν δεν έχεις USD τότε κάνει δωρεάν μετατροπή από EUR (το ΣΚ θέλει προσοχή γιατί έχει 1% fees στην ισοτιμία).
Votritis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Billator είπε Δεν αποφασίζει ποτέ μόνη της η Revolut. Από εσένα εξαρτάται τι διαλέγεις στο checkout, ίσως κάπου έχεις μπερδευτεί. Αγοράζεις πχ. κάτι σε USD, USD θα είναι η χρέωση της κάρτας και θα πάρει αντίστοιχα από υπόλοιπο σου του USD, αν δεν έχεις USD τότε κάνει δωρεάν μετατροπή από EUR (το ΣΚ θέλει προσοχή γιατί έχει 1% fees στην ισοτιμία). Δεν καταλαβαίνω , εδω στην πρωτη πληρωμή κόστιζε 15Ε και μου εφανισε να πληρωσω σε δολαριο και με χρεωσε 15,62Ε , και στις 2 περιπτώσεις που εμφανίζει δολαρια απο κατω εχω χρεωθεί παραπανω απο οτι εκανε κανονικα Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2024 από Votritis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα