Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το point μου ηταν οτι η Media markt κοροιδευει τον κοσμο με ψευτικες εκπτωσεις και ανεφερα ενα συγκεκριμενο παραδειγμα πανω σε αυτο,ειτε μιλαμε για επισημο καταστημα στην Ελλαδα ειτε για συνεργατη.

Εχεις να σχολιασεις κατι επι του θεματος(δηλαδη τις προσφατες εκπτωσεις απο τα Ελληνικα media markt)?

12 λεπτά πριν, defacer είπε

Στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη είναι ότι βρήκες ένα κατάστημα που πουλάει να το πούμε χοντρικά κανονική τιμή αυτό που αλλού το λένε εκπτωτική. Πράγμα που δε νομίζω ότι είναι καινούριο για όποιον έχει ψάξει στη ζωή του να αγοράσει κάτι.

https://www.skroutz.gr/s/12204524/Dell-Alienware-AW2518HF.html

Ενα καταστημα βρηκα ναι,εχεις δικιο.

Το παρακατω σου κανει?

https://www.dell.com/en-us/shop/alienware-25-gaming-monitor-aw2518hf/apd/210-amst/monitors-monitor-accessories

Λες και ειναι πρωτη φορα που το κανουν αυτο οι αλυσιδες να βαζουν πλασματικες ψευτικες αρχικες τιμες για να φαινονται μετα φουσκωμενες και μεγαλες οι εκπτωσεις.

Δεν τα ειδαμε τα χαλια τους και στο τελευταιο black friday....

Επεξ/σία από Fulgore
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αγόρασα μια φορά από το MediaMarkt ένα TP-Link router, και είδα στο σπίτι μου ότι είχε ήδη ρυθμισμένα τα ADSL username και password και το username ήταν stella*******@ath.forthnet.gr. Δεν το θυμάμαι ολόκληρο - εξού και τα αστεράκια - αλλά ο user ήταν σίγουρα κάποια stella και το domain της Forthnet.

Το πάω πίσω στο κατάστημα και το αναφέρω σε έναν υπάλληλο που ήταν κοντά στα ράφια με τα router και μου λέει ότι είναι καινούργιο και ότι "τα ανοίγουν ίσως στα εργοστάσια στην Κίνα για να τους κάνουν τεστ". Μου πέρασε σαν σκέψη καθώς το έλεγε το να του φέρω το κουτί με δύναμη στα δόντια και να του φύγουν όλα.

Δεν μου έδωσαν πίσω τα χρήματά μου, αλλά μου έδωσαν τη δυνατότητα να πάρω κάτι ίσης αξίας ή μεγαλύτερης και να πληρώσω τη διαφορά. Φυσικά όλα τα routers που είχαν ήταν η ίδια φάση.

Δημοσ.

Ο ενας θα εσπαγε αντικειμενα μεσα στο μαγαζι, ο αλλος θα εσπαγε τα δοντια υπαλληλου... Οι σκληροι του Σικαγο ξεβραστηκαν στα Mediamarkt και το ινσομνια.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω ειχα παει στο media markt της Αγιας Παρασκευης συγκεκριμενα στο τελευταιο stock clearance για να ρωτησω για ενα πληκτρολογιο της Logitech που το ειχαν σε χαμηλη τιμη(στο συστημα μονο αυτο το καταστημα εμφανιζε οτι ειχε αποθεμα).

Το ειχε κανονικα στο μαγαζι αλλα στην παλια(2.5φορες πανω) τιμη.Του λεω οτι το συγκεκριμενο πληκτρολογιο το ειχαν μεσα στο site(το κοιταξα πριν φυγω απο το σπιτι)στην μιση τιμη λογω stock clearance(δεν ελεγε πουθενα στο site για εκθεσιακο ή οχι).

Του λεω μπες στην σελιδα του καταστηματος να το επιβεβαιωσεις. Μου λεει''δεν παιζει κατι τετοιο,γιατι αν ισχυε θα το γνωριζα''....

3 λαλουν και 2 χορευουν....

4 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Ο ενας θα εσπαγε αντικειμενα μεσα στο μαγαζι, ο αλλος θα εσπαγε τα δοντια υπαλληλου... Οι σκληροι του Σικαγο ξεβραστηκαν στα Mediamarkt και το ινσομνια.

Ευχαριστουμε για το πολυ χρησιμο σχολιο σου πανω στοον τιτλο του θεματος αυτου...

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, Fulgore said:

Εγω ειχα παει στο media markt της Αγιας Παρασκευης συγκεκριμενα στο τελευταιο stock clearance για να ρωτησω για ενα πληκτρολογιο της Logitech που το ειχαν σε χαμηλη τιμη(στο συστημα μονο αυτο το καταστημα εμφανιζε οτι ειχε αποθεμα).

Το ειχε κανονικα στο μαγαζι αλλα στην παλια(2.5φορες πανω) τιμη.Του λεω οτι το συγκεκριμενο πληκτρολογιο το ειχαν μεσα στο site(το κοιταξα πριν φυγω απο το σπιτι)στην μιση τιμη λογω stock clearance(δεν ελεγε πουθενα στο site για εκθεσιακο ή οχι).

Του λεω μπες στην σελιδα του καταστηματος να το επιβεβαιωσεις. Μου λεει''δεν παιζει κατι τετοιο,γιατι αν ισχυε θα το γνωριζα''....

3 λαλουν και 2 χορευουν....

Ευχαριστουμε για το πολυ χρησιμο σχολιο σου πανω στοον τιτλο του θεματος αυτου...

Οσο χρησιμα (και αστεια) σχολια ειναι κι αυτα που σχολιασα.

ΥΓ. Τελικα καταλαβες την διαφορα του καταστηματος Dell με μιας συνεργαζομενης εταιρειας; Διοτι, επισης δεν ειχε ιδιαιτερη σχεση με τον τιτλο του τοπικ, αλλα μεχρι να ανακαλυψεις τον τροχο σου πηρε και 5-6 offtopic posts, για τα οποια δεν βλεπω να ανησυχησες τοσο πολυ... :)

Δημοσ.

γενικά νομίζω πως έχουν ένα θέμα με τις τιμές στις προσφορές τους/εκπτώσεις. Πρόσφατα έτυχε να αναζητήσω ένα φλασάκι 128Γβ, το οποίο (ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ) σε πάγκο είχε 34,99, σε διάδρομο στα 128ΓΒ είχε 49.99 ενώ στο σάιτ φαινόταν μη διαθέσιμο. η μόνη διαφορά τους ήταν πως τα 34.99 τα είχαν σε σκληρή συσκευασία διάφανη από αυτές που ανοίγουν στο ταμείο ενώ τα πιο ακριβά χύμα στην συσκευασία τους.

Δημοσ.

Εγω παλι εχω τελείως διαφορετική γνώμη για το mediamarkt.Το θεωρώ το καλύτερο μαγαζί.

logitechz906:150euro

ακουστικα που χαλασαν λογο χρησης αντικαταστάθηκαν με καινουργια με νεα εγγυηση

ψηφιακή κορνιζα που καηκαν pixel επισης

Μεχρι και επιστροφη χρηματων μου εχουν κανει για αγορα που δεν ειμουν ικανοποιημένος.

Σιγουρα τισ πραγματικες προσφορες δεν τις βρισκεις ευκολα αλλα δεν ειναι και κοτσοβολος που τρολλαρει τον κοσμο.Ουτε eshop που παιρνουν ολα τα διαλυμενα.Απο κουτια σε σκληρους κινητα κλπ σχεδον  όλα ειτε ελαττωματικά ειτε καποιος έπαιξε μπάλα μαζί τους.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, dimosfc είπε

Εγω παλι εχω τελείως διαφορετική γνώμη για το mediamarkt.Το θεωρώ το καλύτερο μαγαζί.

Μεχρι και επιστροφη χρηματων μου εχουν κανει για αγορα που δεν ειμουν ικανοποιημένος.

Σιγουρα τισ πραγματικες προσφορες δεν τις βρισκεις ευκολα αλλα δεν ειναι και κοτσοβολος που τρολλαρει τον κοσμο.Ουτε eshop που παιρνουν ολα τα διαλυμενα.Απο κουτια σε σκληρους κινητα κλπ σχεδον  όλα ειτε ελαττωματικά ειτε καποιος έπαιξε μπάλα μαζί τους.

Μία από τ αίδια και εγώ, αρκετά ευχαριστημένος από την συγκεκριμένη αλυσίδα, την οποία λόγω σημείου που με βόλευε είχα πάρει αρκετά πράγματα και εγώ αλλά και η οικογενειά μου. 

Ένα θέμα που είχα με μία οθόνη υπολογιστή, μου την άλλαξαν με καινούργια ίδια χωρίς αντιρρήσεις, όταν τους είπε η εταιρία ότι δεν επιδιορθώνεται. 

Το μόνο που βρίσκω κακό είναι πως επειδή το δούλευα πολύ, έμπαινα στο site για τιμές και μπερδευόμουν γτ βγάζουν πράγματα με τιμές web και στο κατάστημα έχουν άλλη τιμή. 

Σίγουρα δεν έχουν πάντα και σε όλα τις καλύτερες τιμές, υπάρχει και ανταγωνισμός. Όσο για τις εκπτώσεις, όλοι κάνουν τα κολπάκια τους, από τις μεγάλες αλυσίδες μέχρι το μαγαζί της γειτονιάς. 

• Like 1
Δημοσ.

Ανεξάρτητα από που ψωνίζεις, πρέπει να ψωνίζεις έξυπνα και ευέλικτα. Και με τις εκπτώσεις το ίδιο ισχύει. Δηλαδή δεν μπορείς να έχεις την πεποίθηση ότι ένα smartphone θα έχει την ίδια τιμή ή έκπτωση σε όλα τα καταστήματα. Το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους κλάδους, απλά όσο αφορά τα ηλεκτρονικά είδη και λόγω του ότι υπάρχουν εκατοντάδες καταστήματα, είναι πιο εύκολο να κάνεις έρευνα αγοράς και να αξιολογήσεις την προσφορά.

Εγώ γενικά ψωνίζω όπου με συμφέρει, χωρίς να δένομαι συναισθηματικά. Δεν θα κάτσω να χαλαστώ αν για παράδειγμα δεν πάρω iPad από mediamarkt αλλά από πλαίσιο. Δηλαδή δεν λειτουργεί αποτρεπτικά στο μέλλον αν για παράδειγμα η mediamarkt σε 3-4 μήνες βγάλει μία DSLR στα 150€. Αν τη χρειάζομαι και αξίζει θα την αγοράσω. Το θέμα είναι να επωφελούμαι εγώ. Όπως ρόλο παίζουν και οι επιπρόσθετες παροχές. 

Τώρα αν κουραστώ λίγο παραπάνω κάνοντας 1-2 διαδρομές ή δεν μου τα πει καλά ο πωλητής, μέσα στο παιχνίδι κι αυτά. Εγώ δίνω τα χρήματα μου. Δεν μου αρέσει; Φεύγω. Δεν σκέφτομαι από μέσα μου ότι με κοροιδεύουν. Μπορεί να ισχύει. Πολλά μπορεί. Προσωπικά στο πλαίσιο στο κατάστημα περιστερίου με είχαν ταπεινώσει σε μία ερώτησή μου για άτοκες δόσεις (με πήγαιναν από τον έναν στον άλλο) σε σημείο να προσπαθώ να εκτιμήσω για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Τελικά, την 3η ή 4η φορά, αποχώρησα με ελαφριά πηδηματάκια, ενώ ταυτόχρονα άκουγα από πίσω μου "Κύριε, κύριε". 

Πριν κάποιους μήνες για παράδειγμα είχα αγοράσει G603 από mediamarkt στα 36€. Την ίδια στιγμή σε άλλα καταστήματα ήταν αρκετά ακριβότερο. Αν σκεφτόμουν ότι παίζει να είναι εκθεσιακό, παίζει να είναι βρώμικο, ότι αυτοί δεν κάνουν εκπτώσεις, θα το είχα χάσει. Το ποντίκι άψογο. Αύριο μπορεί να μην έχω την ίδια αντιμετώπιση. Ευτυχώς όμως που έχω επιλογές και θα αγοράσω από άλλο κατάστημα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, YourTrueLegend είπε

Οσο χρησιμα (και αστεια) σχολια ειναι κι αυτα που σχολιασα.

ΥΓ. Τελικα καταλαβες την διαφορα του καταστηματος Dell με μιας συνεργαζομενης εταιρειας; Διοτι, επισης δεν ειχε ιδιαιτερη σχεση με τον τιτλο του τοπικ, αλλα μεχρι να ανακαλυψεις τον τροχο σου πηρε και 5-6 offtopic posts, για τα οποια δεν βλεπω να ανησυχησες τοσο πολυ... :)

Το ποια ειναι off topic σχολια και ποια και τι ρολο βαραει ο καθενας στο εν λογω θεμα οχι ασε καλυτερα να το κρινουν οι υπολοιποι που συμμετεχουν σε αυτο. Τα 5-6σχολια για το κομματι της dell μονο εσυ τα ειδες παντως :)

Σιγουρα παντως με το να μπαινεις στο θεμα και να πετας εξυπναδες,δεν σε φερνει σε καλυτερη θεση.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, Fulgore said:

Το ποια ειναι off topic σχολια και ποια και τι ρολο βαραει ο καθενας στο εν λογω θεμα οχι ασε καλυτερα να το κρινουν οι υπολοιποι που συμμετεχουν σε αυτο. Τα 5-6σχολια για το κομματι της dell μονο εσυ τα ειδες παντως :)

Σιγουρα παντως με το να μπαινεις στο θεμα και να πετας εξυπναδες,δεν σε φερνει σε καλυτερη θεση.

Aφου λοιπον "ασε να το κρινουν οι αλλοι" ποιος ο ρολος σου και γιατι συνεχιζεις να ποσταρεις για το αν ειμαι offtopic? Το πιο αστειο βεβαιο ειναι οτι με σχολια σαν αυτο κανεις (και παλι) αυτο ακριβως για το οποιο υποτιθεται οτι ηλθες να κρινεις-"διαμαρτυρηθεις" για εμενα. Αν μη τι αλλο, κρατα και κανενα προσχημα, αφου στην τελικη "οι αλλοι θα κρινουν".

Σε οτι αφορα το θεμα της Dell, δεν ξερω πώς τα πας με την αριθμητικη, αλλά μετραω 7 offtopic σχολια που χρειαστηκαν απο τη στιγμη που ηγειρες το θεμα μεχρι να σου εξηγησουν και να καταλαβεις (βασικο) οτι μιλας για κατι τελειως ασχετο... Στα οποια 7, αν προσθεσουμε και αυτα με τα οποια απευθυνεσαι σε εμενα τωρα, που επισης ειναι offtopic, φτανουμε τα 9 offtopic ποστ απο τα δικα σου χερακια. Την ιδια ωρα διαμαρτυρεσαι και κανεις παρατηρησεις για το 1 (ένα) δικο μου χιουμοριστικο ποστ. Μηπως ειναι ωρα να ξαναπεταξεις την μπαλα στην εξεδρα τωρα; Η να το κανω εγω για σενα; "Ασε να κρινουν οι αλλοι" :)

Συνεπως τραβα κι εσυ με το crew των σκληρων του Σικαγο να δειρετε καναν υπαλληλο στο mediamarkt απο το μηχανικο πληκτρολογιο σας και ασε ποιος ειναι offtopic, διοτι ουτε τα κουκια δεν σου βγαινουν για να με βγαλεις περισσοτερο offtopic απο τον εαυτο σου... Ciao.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimosfc είπε

Τ' ότι στα αντικατέστησαν δεν σημαίνει τίποτα. Όλοι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αυτό. Το να διαφημίζεις κάτι στο e-shop και να μην μπορεί να το αγοράσει κανείς είναι παραπλανητική βλακεία και μάλιστα παράνομη. Έκανα αναφορά στο συνήγορο του καταναλωτή σχετικά. Το media markt το εχει παρακάνει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Τ' ότι στα αντικατέστησαν δεν σημαίνει τίποτα. Όλοι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αυτό. Το να διαφημίζεις κάτι στο e-shop και να μην μπορεί να το αγοράσει κανείς είναι παραπλανητική βλακεία και μάλιστα παράνομη. Έκανα αναφορά στο συνήγορο του καταναλωτή σχετικά. Το media markt το εχει παρακάνει.

Δε νομίζω ότι είναι υποχρεωμένοι να τα αντικαταστήσουν. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimosfc είπε

Αν το συγκρίνεις με άλλα μεγάλα κωλομάγαζα όπως ο Κωτσόβολος και το E-Shop ίσως και να είναι καλύτερο από αυτά. Από το E-Shop και το Public σίγουρα είναι καλύτερο (fun fact - και τα δύο σβήνουν τις κακές κριτικές, και όπου δεν μπορούν να το κάνουν, βάζουν δικούς τους να τις αντισταθμίζουν με ψεύτικες καλές κριτικές). Προσωπικά αν θα πρέπει να πάρω ηλεκτρονικά από Ελλάδα θα προτιμήσω το Πλαίσιο από τα υπόλοιπα μεγάλα κωλομάγαζα (αλλά φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα αγοράσω κάτι από Turbo-X) ή θα στραφώ προς κάποιο σκρουτζομάγαζο.

Γενικά όμως είναι πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον τόσο στις συμπεριφορές και στις τιμές τους όσο και σε αυτά που φέρνουν (older tech, factory seconds, refurbished κ.λπ.). Ο μόνος λόγος που θα αγόραζα από κάποιο από τα προαναφερθέντα καταστήματα στην Ελλάδα είναι το ότι μπορώ να περάσω από τα φυσικά τους καταστήματα για όποιο πρόβλημα προκύψει αντί να τους στείλω το προϊόν πίσω με κούριερ.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, randomcat είπε

Αν το συγκρίνεις με άλλα μεγάλα κωλομάγαζα όπως ο Κωτσόβολος και το E-Shop ίσως και να είναι καλύτερο από αυτά. Από το E-Shop και το Public σίγουρα είναι καλύτερο (fun fact - και τα δύο σβήνουν τις κακές κριτικές, και όπου δεν μπορούν να το κάνουν, βάζουν δικούς τους να τις αντισταθμίζουν με ψεύτικες καλές κριτικές). Προσωπικά αν θα πρέπει να πάρω ηλεκτρονικά από Ελλάδα θα προτιμήσω το Πλαίσιο από τα υπόλοιπα μεγάλα κωλομάγαζα (αλλά φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα αγοράσω κάτι από Turbo-X) ή θα στραφώ προς κάποιο σκρουτζομάγαζο.

Γενικά όμως είναι πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον τόσο στις συμπεριφορές και στις τιμές τους όσο και σε αυτά που φέρνουν (older tech, factory seconds, refurbished κ.λπ.). Ο μόνος λόγος που θα αγόραζα από κάποιο από τα προαναφερθέντα καταστήματα στην Ελλάδα είναι το ότι μπορώ να περάσω από τα φυσικά τους καταστήματα για όποιο πρόβλημα προκύψει αντί να τους στείλω το προϊόν πίσω με κούριερ.

Ίσως είναι θέμα τύχης αλλά εγώ από eshop και public πχ έχω πολύ καλή εμπειρία και μιλάω για αρκετές εώς πολλές αγορές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...