stelios18120 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Απλά αρέσει στον κόσμο να γκρινιάζει για όλα Είχα φέρει φίλο που έλεγε ότι οι υδραυλικοί κονομανε καλά λεφτά και τέτοια,του λέω έχει πολλές δυσκολίες έλα μια μέρα μαζί. Ετσι τον έφερα μια μέρα που είχε ρεπό από την δουλειά του (δουλεύει στο ταχυδρομείο) να φτιάξει αποχετευσεις μαζί μας,και εφυγε μετά από 2 ώρες. Βαριά η δουλειά μου ειπε και πολύ βρώμα...μην έχετε την πιπίλα κάθε φορά. Αν κάποιος νομίζει ότι βγαίνουν έτσι εύκολα τα λεφτά,γίνεται υδραυλικοί να δούμε πόσοι θα συνεχίσετε Κάθε δουλειά έχει τις δυσκολιες της.και ο developer βγάζει τα μάτια του μπροστά σε οθόνες να πάρει αυτά τα χρήματα. Μην ενδιαφερεστε μόνο για το χρηματικό ποσό,δείτε και τα τριγύρω. Σε τι περιβάλλον δουλεύει ο ένας και ο άλλος Τι τρέξιμο έχει,τι σωματική και ψυχική κούραση έχει και άλλες πολλές παραμέτρους. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2018 από stelios18120 13
ParhsG Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Απλά αρέσει στον κόσμο να γκρινιάζει για όλα Είχα φέρει φίλο που έλεγε ότι οι υδραυλικοί κονομανε καλά λεφτά και τέτοια,του λέω έχει πολλές δυσκολίες έλα μια μέρα μαζί. Ετσι τον έφερα μια μέρα που είχε ρεπό από την δουλειά του (δουλεύει στο ταχυδρομείο) να φτιάξει αποχετευσεις μαζί μας,και εφυγε μετά από 2 ώρες. Βαριά η δουλειά μου ειπε και πολύ βρώμα...μην έχετε την πιπίλα κάθε φορά. Αν κάποιος νομίζει ότι βγαίνουν έτσι εύκολα τα λεφτά,γίνεται υδραυλικοί να δούμε πόσοι θα συνεχίσετε Εγώ παντως θα το εκανα για > 2.000
stelios18120 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, ParhsG είπε Εγώ παντως θα το εκανα για > 2.000 Πρόσεξε τι λες.... Και δεν είναι κάθε μήνα 2000,δεν είσαι βουλευτής. Άλλες μέρες είναι 700 και άλλες 1500 ετσι είναι το ελεύθερο επάγγελμα. Την μια έχεις δουλειά και 3 καθεσε πλέον 3
ParhsG Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Πρόσεξε τι λες.... Και δεν είναι κάθε μήνα 2000,δεν είσαι βουλευτής. Άλλες μέρες είναι 700 και άλλες 1500 ετσι είναι το ελεύθερο επάγγελμα. Την μια έχεις δουλειά και 3 καθεσε πλέον Ε συμφώνησες για 2.000 που ελεγε για αυτο. Τεσπα νομιζω καθε επαγγελμα εχει τα θεματα του και ειναι στο χαρακτηρα του καθενος. Προσωπικά βαριέμαι αφόρητα τις δουλειες γραφειου αλλα λόγω χρημάτων και μη αλλων επιλογων εχω δουλεια γραφειου.Αλλοι γουσταρουν γραφειάκι κουστουμακι και κλιματισμο. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2018 από ParhsG
MikeJ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 3 minutes ago, stelios18120 said: Δεν είναι μόνο η δυσκολία σε τέτοια επαγγέλματα , είναι και η έλλειψη σταθερού εισοδήματος. Αν δεν έχεις καλό κύκλο και γνωριμίες να έχεις κάποιες στάνταρ δουλειές από εργολάβους κάθε μήνα πχ και περιμένεις πότε θα χαλάσει μια βρύση στη γριά που μένει από κάτω μπορεί και να πεινάσεις. Έχω φίλο που προ-κρίσης στην εποχή των παχιών αγελάδων δε προλάβαινε και έβγαζε τόσα λεφτά που δεν είχε τι να τα κάνει και αγόραζε ότι μακακία έβρισκε κλπ και τα τελευταία χρόνια βαράει μύγες και περιμένει όπως είπα πότε θα τον πάρει καμιά γριά να της φτιάξει το καζανάκι μπας και βγάλει το νοίκι του. 1
stelios18120 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, MikeJ είπε Δεν είναι μόνο η δυσκολία σε τέτοια επαγγέλματα , είναι και η έλλειψη σταθερού εισοδήματος. Αν δεν έχεις καλό κύκλο και γνωριμίες να έχεις κάποιες στάνταρ δουλειές από εργολάβους κάθε μήνα πχ και περιμένεις πότε θα χαλάσει μια βρύση στη γριά που μένει από κάτω μπορεί και να πεινάσεις. Έχω φίλο που προ-κρίσης στην εποχή των παχιών αγελάδων δε προλάβαινε και έβγαζε τόσα λεφτά που δεν είχε τι να τα κάνει και αγόραζε ότι μακακία έβρισκε κλπ και τα τελευταία χρόνια βαράει μύγες και περιμένει όπως είπα πότε θα τον πάρει καμιά γριά να της φτιάξει το καζανάκι μπας και βγάλει το νοίκι του. Aκριβως αυτό. Αν δεν έχεις γνωριμίες και κονέ τότε δεν έχεις δουλειά. Έτσι είναι το ελεύθερο επάγγελμα. Αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν μερικοί.αλλο το γραφείο που κανείς το 8ωρο σου και φεύγεις και τέλος του μήνα τσιμπας τον μισθό σου βρέξει χιονίσει,και άλλο ο ελεύθερος επαγγελματίας που έχει το ανχος να έχει δουλειά,να κρατήσει την πελατεία του,να πληρώσεις τοσες εισφορές και απίστευτη φορολογία,και ότι σου μείνει στο τέλος με αυτό έχεις να περάσεις. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δουλευα χρονια στη διαφημιστικη που συστεγαζοταν με το σκρουτζ και διαχειριζονταν και πολυ απο το web content του. Ηταν στο μενιδι τοτε, οι μισθοι ηταν descent προς καλοι, αλλα οχι για τους juniors. Εκει δεν εχει σημασια παιρνεις τον κατωτερο. Και για να πας παραπανω απο junior πρεπει ειτε να εισαι καλος ειτε να γλυφεις πολυ η και τα 2. Δεν γνωριζω τις πολιτικες του απο πρωτο χερι αλλα κρινοντας απο τους συνδιαχειριστες κτλ που ηξερα η πολιτικη τους ηταν, πληρωνεσε καλα αλλα λιωνεις. Τον φιλο σου εφοσον δεν τον καλεσαν οι ιδιοι, σημαινει πως δε θα εχει καποια ιδιαιτερη μεταχειριση στο θεμα των αποδοχων. Θα μπορουσε απλα να ρωτησει ο ιδιος, πρωτον εαν τον θελουν και δευτερον ποσο δινουν εδω ειναι απλα για small talk
*nenya* Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Ποτε θα καταλαβετε οτι και οι δουλειες γραφειου εχουν αγχος; Οχι, δεν εχω την σιγουρια οτι θα με κρατανε για παντα κ θα μπαινει ο μισθος τελος του μηνα οταν με ενα λαθος, μια απροσεξια μου, μπορω να προκαλεσω χιλιαδες ευρω ζημια. Δουλεια γραφειου δεν σημαινει καθομαι και χαζευω για 8 ωρες κοιτωντας το ταβανι μεχρι να παει 5 να σηκωθω να φυγω. Υπαρχουν ευθυνες, οργανωση, χρονοδιαγραμματα, κουραση, αγχος. Δεν ειναι ΜΟΝΟ οι σωματικες εργασιες που προκαλουν κουραση. Υπαρχουν διαφορα ειδη κουρασης! (Φυσικα θα υπάρχουν και δουλειές γραφειου οπου καποιος μπορει να ειναι αρκετα αραχτος και να λουφαρει ευκολα...απλα δεν νομιζω οτι αυτος ειναι ο κανονας.) 11
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 16 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Απλά αρέσει στον κόσμο να γκρινιάζει για όλα Είχα φέρει φίλο που έλεγε ότι οι υδραυλικοί κονομανε καλά λεφτά και τέτοια,του λέω έχει πολλές δυσκολίες έλα μια μέρα μαζί. Ετσι τον έφερα μια μέρα που είχε ρεπό από την δουλειά του (δουλεύει στο ταχυδρομείο) να φτιάξει αποχετευσεις μαζί μας,και εφυγε μετά από 2 ώρες. Ακριβως.. και σε μενα τα ιδια λενε που κανω δουλεια γραφειου, δημιουργικη υποτιθεται, και ερχονται και φευγουν στο μηνα απο την πιεση. Δεν καταννοουν οτι δεν υπαρχει ευκολο χρημα και οτι εχω βγαλει τα ματια μου για 15 χρονια για να ανταπεξερχομαι στις απαιτησεις. Ολοι οσοι ξερω στο χωρο μου (κανω 3d/2d διαφημιση, cinema κτλ) νομιζουν οτι γεννηθηκαν καλλιτεχνες ή οτι θα δουλεψουν μια μερα στην ILM. Φυσικα τα σκ πινουν καφε, τις καθημερινες βγαινουν και κανουν και 4 μηνες διακοπες τον χρονο. Καθολου κακο και μακαρι να ειχα τετοιο lifestyle αλλα πολυ δυσκολα ισορροπεις μια υγιη και ευκολη ζωη με το να βγαζεις πολλα χρηματα. Συνηθως εχεις ή το ενα ή το αλλο.
onelonelystar Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, orck είπε Δεν ειμαι ντεβελοπερ αλλα εσεις οι ιδιοι εχετε ξεφτιλυσει τις δουλειες σας και σας φερονται σαν τον ξαδερφο που "ξερει λιγο απο γκομπιουτερ και βγαζει και τους ιους" επειδή εχω πάει σε πάρα πολλές συνεντεύξεις που ζητάνε web designer κτλ, τις περισσότερες φορές τα ίδια τα αφεντικά δεν γνωρίζουν τι ακριβώς κάνει ο developer και αγνοούν ακόμα και το πόσο μπορεί να βοηθήσει στα έσοδα της δουλειάς/εταιρείας και έτσι σου προσφέρουν κυριολεκτικά ψύχουλα. (αναφέρομαι κυρίως για μαγαζιά με eShop). Έχω απορρίψει αρκετές δουλειές για αυτό το λόγο. Μάλιστα κάθομαι και τους εξηγώ (ουσιαστικά τους παίρνω εγώ συνέντευξη) και τους λέω συνοπτικά τις διαδικασίες που είναι να κάνω, έτσι ώστε όταν μου λένε "βασικό μισθό" τους λέω "άντε γεια". Αλλά όταν λες ότι 1800 ευρώ καθαρά στην Ελλάδα δεν είναι καλά, τότε δεν νομίζω να βρει κάποιος κάτι καλύτερο και σίγουρα δεν θα έχεις πολλές ευκαιρίες να περιμένεις αυτό το κάτι καλύτερο. Αν δεν μειωθούν οι φόροι για τις εταιρείες, δεν πρόκειται να προσφέρουν περισσότερα λεφτά. Μένω επαρχία και προσωπικά θα δεχόμουν αντίστοιχη δουλειά σε εταιρεία στυλ skroutz και με πολύ πιο λίγα λεφτά, μόνο και μόνο επειδή γνωρίζω πως η εμπειρία και οι γνώσεις που θα πάρω από εκεί, θα με βοηθήσουν να μπορέσω να διεκδικήσω στο μέλλον καλύτερη δουλειά/αποδοχές. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2018 από onelonelystar 1
παπι Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, dtzgr είπε Σύμφωνα με το aftertax.gr, το οποίο είναι αρκετά αξιόπιστο, 2.5k καθαρά για ασφαλισμενο στο ΙΚΑ σημαίνει 3721 μεικτά, δηλαδή 62k μεικτά το χρονο, που αντιστοιχούν σε 52k φορολογητέα το χρόνο. Δεν παίζει τέτοιο νούμερο στην Ελλάδα, εκτός αν μιλάμε για τον αρχιτέκτονα/αρχιμηχανικο του βασικού προϊόντος της εταιρείας (=ευθύνες και αποφάσεις που αν βγουν λάθος μπορούν να φαληρισουν την επιχείρηση). Γενικα, αξιόλογος μισθός με λίγες ή μη σημαντικές ευθύνες ΔΕΝ παίζει. Ο μισθός καλύπτει την ευθύνη και τις ικανότητες που απαιτούνται για αυτή. Σιγά τα λεφτά. Υπάρχουν τέτοια νούμερα και ακόμα μεγαλύτερα, και θα υπήρχαν ακόμα περισσότερα τέτοια νούμερα αν το κράτος δεν έμπαινε με τόσο μεγάλη φορολογιση.
blackdeagle Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Ποιος θα μπει μωρε στο σκρουτζ χωρις βισμα , για να μπεις μονος σου πρεπει να εισαι τυχερος και να εχεις τελειωσει τα παντα.. να εισαι ταλεντο...
dtzgr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, παπι είπε Σιγά τα λεφτά. Υπάρχουν τέτοια νούμερα και ακόμα μεγαλύτερα, και θα υπήρχαν ακόμα περισσότερα τέτοια νούμερα αν το κράτος δεν έμπαινε με τόσο μεγάλη φορολογιση. 1 ώρα πριν, blackdeagle είπε Ποιος θα μπει μωρε στο σκρουτζ χωρις βισμα , για να μπεις μονος σου πρεπει να εισαι τυχερος και να εχεις τελειωσει τα παντα.. να εισαι ταλεντο... Είστε του κλάδου ή να 'χαμε να λέγαμε;
blackdeagle Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 23 λεπτά πριν, dtzgr είπε Είστε του κλάδου ή να 'χαμε να λέγαμε; είμαι και του κλάδου αλλά και γενικά μίλησα.
παπι Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 11 λεπτά πριν, dtzgr είπε Είστε του κλάδου ή να 'χαμε να λέγαμε; Σε όλους τους κλάδους έχει καλούς μισθούς. Τα δυόμιση που λέει είναι μέτριος όπως και να το κάνουμε. Μη κοιτάς τα 500€ που έχουμε ως βάση, ο Θεός να την κάνει. Υπάρχουν θέσεις που πληρώνονται πάρα πολύ καλά, και δεν λέμε για τα 2-4κ μισθο, λέμε και για κάτι κατοστσρια ετήσια μπόνους. Βέβαια με την υπερφορολογηση, με τους τεζα χαμηλούς μισθούς και με την φοροδιαφυγή, έχει φτιαχτεί μια στρέβλωση στην αγορά. Με αποτέλεσμα να πέσει η υπεραξία, και φυσικά να κοπούν αυτά τα καλουδια. Όσο για το αν είμαι του χώρου. Το Σκρουτζ αν το δεις καθαρά από θέμα front end και καθαρά από back end. Ε, σίγουρα δεν ψάχνει για wordpresades, αμφιβάλλω αν υπάρχουν έστω και 100ατομα σε όλη την Ελλάδα που διαθέτουν τα προσόντα να διαχειριστούν αυτή την μηχανή. 11 λεπτά πριν, dtzgr είπε Είστε του κλάδου ή να 'χαμε να λέγαμε; Σε όλους τους κλάδους έχει καλούς μισθούς. Τα δυόμιση που λέει είναι μέτριος όπως και να το κάνουμε. Μη κοιτάς τα 500€ που έχουμε ως βάση, ο Θεός να την κάνει. Υπάρχουν θέσεις που πληρώνονται πάρα πολύ καλά, και δεν λέμε για τα 2-4κ μισθο, λέμε και για κάτι κατοστσρια ετήσια μπόνους. Βέβαια με την υπερφορολογηση, με τους τεζα χαμηλούς μισθούς και με την φοροδιαφυγή, έχει φτιαχτεί μια στρέβλωση στην αγορά. Με αποτέλεσμα να πέσει η υπεραξία, και φυσικά να κοπούν αυτά τα καλουδια. Όσο για το αν είμαι του χώρου. Το Σκρουτζ αν το δεις καθαρά από θέμα front end και καθαρά από back end. Ε, σίγουρα δεν ψάχνει για wordpresades, αμφιβάλλω αν υπάρχουν έστω και 100ατομα σε όλη την Ελλάδα που διαθέτουν τα προσόντα να διαχειριστούν αυτή την μηχανή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις