Προς το περιεχόμενο

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δημιουργεί το Bitcoin ανταλλακτήριο Bakkt


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H διαχειρίστρια εταιρεία του χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης η ICE ανακοίνωσε την δημιουργία της Bitcoin πλατφόρμας Bakkt. Όπως ανακοίνωσαν η ψηφιακή αυτή πλατφόρμα θα λειτουργεί ως ανταλλακτήριο, cloud wallet ενώ θα προσφέρει και ημερήσια συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης όπου θα πληρώνονται στο ψηφιακό νόμισμα Bitcoin.

Τα σχέδια τους όμως δεν περιορίζονται μόνο στην δημιουργία ακόμα ενός ανταλλακτήριου ψηφιακών νομισμάτων αλλά φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο δίκτυο Bitcoin πληρωμών προς ψηφιακά και φυσικά καταστήματα.

As interest in the global cryptocurrency market grows, demand for security and efficiency is intensifying. Today, I’m delighted to introduce Bakkt, a company that will enable consumers and institutions to buy, sell, store and spend digital assets on a seamless global network.

Formed by Intercontinental Exchange — an operator of global exchanges, clearing houses, data and listings services — Bakkt will work with companies that include BCG, Starbucks, Microsoft and others, to create an open ecosystem that supports growing needs in the ~$270 billion digital asset marketplace.

Bakkt is expected to include federally regulated markets and warehousing along with merchant and consumer applications. Initially, we’ll focus on the trading and conversion of Bitcoin versus fiat currencies, given Bitcoin is currently the most liquid digital currency.

Η δημιουργία της πλατφόρμας γίνετε σε συνεργασία με την Microsoft ενώ συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα οι Boston Consulting Group και Starbucks.

Η Starbucks ανακοίνωσε ότι θα είναι ο πρώτος retailer που θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για την αποδοχή Bitcoin και ψηφιακών νομισμάτων στα φυσικά της καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

 

Απλά τεράστιο νέο. Αν και θα έιναι ανταλλακτήριο και θα προσφέρει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης η ουσία είναι στις πληρωμές. Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι οι έμποροι και τα ψηφιακά καταστήματα να δέχονται κανονικά cash και fiat money αλλά η διεκπεραίωση τους να γίνετε μέσω του Bitcoin δικτύου. Τώρα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πως θα γίνει. Είναι και η blockstream μπλεγμένη μαζί με την microsoft και νομίζω είτε θα γίνει μέσω της sidechain πλατφόρμας της blockstream liquid είτε μέσω του lightning network. 

Tεράστιο νέο για το Bitcoin. H ICE και η microsoft φιλοδοξούν το Bitocin πλέον να γίνει ένα παγκόσμιο currency. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το LN είναι καταπληκτικό. Θα το δείτε οτι ο CEO της PayPal που το βρίζει είναι επειδή είναι ο κυρίως ανταγωνιστής σε τέτοιες υπηρεσίες. Σκέψου οτι τα ανταλλακτήρια είναι οι δρόμοι για ρευστοποιηση του btc και το LN θα χρησιμοποιείται για να μεταφέρει αξία. Εν τω μεταξύ ανταλλακτήρια υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Άρα μια υπηρεσία στυλ paypal μπορεί να αγοράζει btc και να μεταφερει σε αλλο λογαριασμό στον οποίο θα μετατρέπεται κατευθείαν σε fiat. (βασικα αυτό που θέλει να κάνει η ripple για τράπεζες).

Αυτά θα τα δούμε κάπως σύντομα απο coinbase, circle κτλ και ίσως μια μέρα να υπάρχει η υποδομή και για μικρότερες εταιρείες.

Για να έχουμε μια εικόνα, η Paypal έχει λογαριασμούς σε τράπεζες ανα τον κόσμο και όταν μεταφέρεις αξία στην βραζιλία πχ τότε απλώς τα χρήματα αφαιρούνται απο τον δικό σου λογαριασμό στην ελλάδα και εμφανίζονται στην βραζιλία. ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ αλλα υπάρχουν εκει απο πριν. Εμφανίζονται στον λογαριασμό του παραλήπτη. (οταν λέω λογαριασμό εννοώ τον εσωτερικό ledger της paypal). Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να έχεις λογαριασμούς παντού και εταιρείες σε όλη την υφήλιο. 

Τωρα αυτην την υποδομή θα μας την δίνουν τα ανταλλακτήρια, και την μεταφορά αξίας λογικα το LN. Και ίσως μια μέρα δούμε υπηρεσίες που ούτε αναφέρουν την λέξη bitcoin και lightning network...

Εδω μιλάμε για ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα που θα χρησιμοποιεί δρόμους πληρωμής και ανταλλακτήρια. Τα ανταλλακτήρια βέβαια χρησιμοποιούν τράπεζες. Οπότε φτάνουμε στο σημείο να δούμε το τι θα κάνουν οι τράπεζες. Λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα... μερικές μεγάλες τράπεζες όμως βλέπω οτι μάλλον έχασαν την ευκαιρία ναμπούν στο παιχνίδι.

 

Επεξ/σία από DonLeKout
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουσιαστικά αυτό που στοχεύουν όλοι και θέλουν μερίδιο είναι τα δις δολάρια ευρώ στα fee που παίρνουν οι visa, mastercard και οι payment procressors όπως είναι η paypal. O καταναλωτής μπορεί να μην βλέπει καν το bitcoin και να συνεχίζει να κάνει συναλλαγές σε fiat money.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Δημιουργία νέου...