Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, με κάλεσαν απο μια εταιρεία να περάσω interview μέσω της υπηρεσίας sparkhire που αποτι κατάλαβα θα τραβηξω μόνος μου ένα βίντεο στο οποίο θα απαντάω σε κάποιες ερωτήσεις που θα μου εμφανίζονται στην οθόνη και θα πρέπει να είναι και στα αγγλικά.

Έχει κάνει κάποιος αυτή την διαδικασία να μου πει 2-3 πληροφορίες για το τι να περιμένω? έχω 3-4 μέρες ακόμα περιθώριο και το σκέφτομαι για το αν θα το κάνω (ήδη εργάζομαι και απλά έτυχε να με προσεγγίσουν οπότε δεν καίγομαι, αλλά δεν θα έλεγα οχι για την εμπειρία και μόνο)

Δημοσ.

Τουλάχιστον προσβλητικό να συμμετέχεις σε τέτοιου είδους "συνέντευξη" και πρέπει να τους το πεις. Μια εταιρεία που δεν μπορεί να αφιερώσει ενα μισάωρο για κανονικό interview δεν αξίζει της προσοχής κανενός.

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, logokrimenos είπε

Γεια σας παιδιά, με κάλεσαν απο μια εταιρεία να περάσω interview μέσω της υπηρεσίας sparkhire που αποτι κατάλαβα θα τραβηξω μόνος μου ένα βίντεο στο οποίο θα απαντάω σε κάποιες ερωτήσεις που θα μου εμφανίζονται στην οθόνη και θα πρέπει να είναι και στα αγγλικά.

Έχει κάνει κάποιος αυτή την διαδικασία να μου πει 2-3 πληροφορίες για το τι να περιμένω? έχω 3-4 μέρες ακόμα περιθώριο και το σκέφτομαι για το αν θα το κάνω (ήδη εργάζομαι και απλά έτυχε να με προσεγγίσουν οπότε δεν καίγομαι, αλλά δεν θα έλεγα οχι για την εμπειρία και μόνο)

Αν μιλάς για εταιρία εντός Ελλάδας πές τους να πα να γραμηθούνε,αν όμως σκέφτεσαι να φύγεις εξωτερικό τις συνηθίζουν τέτοιου τύπου συνεντεύξεις απο όσο γνωρίζω όμως είναι live τύπου skype είσαι εσύ στην μια πλευρά και ο εκπρόσωπος της εταιρίας στην άλλη και συνομιλείτε.

Θα ήμουν προσεκτικός στην θέση σου τι θα πεί δηλ στέλνω ένα βίντεο κάπου απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις , ποιός θα το δεί αυτό,πώς θα το προωθήσει;

Σκέψου το ίσως είναι μια μεγάλη εταιρία και να αξίζει εμένα πάντως μούφα μου κάνει η όλη φάση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικα θα ειναι μοντίφα στο αλλο "κολπο" που κανουν κυριως εταιρειες ενοικιασης εργαζομενων, που σε βαζουν να κανεις τυπου IQ test στο site τους και μονο αν περασεις την "βαση" εξεταζουν το CV σου και αν επιθυμουν σε καλουν για συνεντευξη.

Εδω λογικα το πηγαν ενα βημα μπροστα. Αντι για τυπου IQ test, σε βαζουν να κανεις τυπου Q&A VLOG ( :lol: ) και αν κρινουν οτι τους ενδιαφερεις ισως στη συνεχεια να σε καλεσουν για interview.

Σε καθε περιπτωση δεν λεγεται συνεντευξη αυτο. Απαραιτητη προυποθεση καθε συνεντευξης περα απο τα αυτονοητα, ειναι να μπορει και ο υποψηφιος να θεσει κι αυτος ερωτηματα προς τον εργοδοτη (και μαλιστα τα ερωτηματα αυτα ειναι βασικο στοιχειο της αξιολογησης του υποψηφιου).

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 2
Δημοσ.

Να δω τι άλλο θα επινοήσουν τα λαμόγια  οι recruiters για ακόμη μια φορά. Αυτό μόνο συνέντευξη δε μπορείς να το πεις. 

• Like 3
Δημοσ.

Είναι εταιρεία που εδρεύει Λονδίνο και έχει γραφεία και Ελλάδα. Μούφα σίγουρα δεν είναι, αλλά νομίζω το παρακάνουν. Να μην σχολιάσω οτι πρέπει να μιλάμε και στα Αγγλικά στα mail μας. Λογικά δεν θα το κάνω, γιατί και να με πάρουν είναι μια junior θεση που δεν θα παίρνω ούτε τα μισά χρήματα που παίρνω τώρα. Καθαρά απο περιέργεια με έψησε η φάση και απάντησα θετικά, αλλά δεν ήξερα οτι θα έχει αυτή την μαλακία.

Δημοσ.

To οτι εδρεύει Λονδίνο δε σημαίνει ότι έχει πραγματική έδρα εκεί. Εδώ και καιρό γίνεται χαμός για τα εικονικά γραφεία Λονδίνου σε διάφορες παπατζο εταιρίες της συμφοράς. Λένε για τη λαμογιά του Έλληνα, άλλα συνδιάσεις Αγγλοσάξωνα με Ασιάτες έχεις τον υπέρτατο παπατζή. Άλλα κοστουμάτο....

Δημοσ.

Υπάρχουν βίντεο πάντως στο youtube από την συγκεκριμένη εταιρεία που δίνουν συμβουλές κλπ. 

Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητα κακό σαν ιδέα. Για κάποια άτομα που αγχώνονται πχ όταν έχουν τον άλλον απέναντι τους που θα προσπαθήσει κιόλας να τους στριμώξει λογικά , ίσως να είναι και θετικό να απαντάνε απλά σε μερικές ερωτήσεις χωρίς να υπάρχει πίεση από άλλο άτομο. Ίσως δλδ να αποδώσουν και καλύτερα σε σχέση με μια κανονική συνέντευξη και να περάσουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθησή στο επόμενο στάδιο. 

5 minutes ago, logokrimenos said:

Είναι εταιρεία που εδρεύει Λονδίνο και έχει γραφεία και Ελλάδα. Μούφα σίγουρα δεν είναι, αλλά νομίζω το παρακάνουν. Να μην σχολιάσω οτι πρέπει να μιλάμε και στα Αγγλικά στα mail μας. Λογικά δεν θα το κάνω, γιατί και να με πάρουν είναι μια junior θεση που δεν θα παίρνω ούτε τα μισά χρήματα που παίρνω τώρα. Καθαρά απο περιέργεια με έψησε η φάση και απάντησα θετικά, αλλά δεν ήξερα οτι θα έχει αυτή την μαλακία.

Αυτό που είπες με τα αγγλικά ρε φίλε πόσο πλάκα έχει... και γενικά οι hr στην Ελλάδα νομίζω τα έχουν παίξει, προσπαθούν να αντιγράψουν ότι βρουν από εξωτερικό και τα κάνουν αχταρμά.

Εμένα πρόσφατα για θέση στην Ελλάδα από ελληνική εταιρεία  πχ μου ζήτησαν βιογραφικό στα αγγλικά, οι συνεντεύξεις όμως ήταν στα ελληνικά και δεν με ασχολήθηκαν καν με το αν έχω άνεση στα αγγλικά και όταν μου απάντησαν αρνητικά το έκαναν με email στα αγγλικά... Τρικυμία εν κρανίω....σε φάση αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε.... Το επόμενο στάδιο θα είναι να ζητάνε βιογραφικό σε greeklish....

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, logokrimenos είπε

Άντε μάμησε τους κάθεσαι και ασχολείσαι κιόλας.Έχουν γραφεία στην Ελλάδα ας σε καλέσουν να τα πείτε απο κοντά ή ας στήλουν άτομο στην πόλη σου αφού τους ενδιαφέρεις.Τι το κουράζεις το θέμα παραπέρα ο κάθε μπούρτζος κατεύηκε απο την στάνη του πατέρα του και την είδε στέλεχος πολυεθνικής!

Επεξ/σία από renovatio3
  • Like 2
Δημοσ.

Όταν μου έστειλε για video interview υπέθεσα οτι θα μιλήσουμε μέσω skype όπως μου έχει τύχει σε πολλές περιπτώσεις. Έτσι είπα why not? Τι έχω να χάσω? Αποκτάς και μια Α εμπειρία απο συνεντεύξεις που ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί.

Γενικά έχω αντιμετωπίσει άπειρες μλκίες για interview, iq test, numerical test, skype, τηλεφωνο (45 λεπτά), κοκτέιλ event στο roof garden και συζήτηση-συνέντευξη με στελέχη της εταιρείας, απροειδοποίητο γραπτό τεστ γνώσεων...

Δημοσ.

Κάτι παρόμοιο έχει η Heineken για ένα τριετές πρόγραμμα της, το HEINEKEN International Graduate Programme. Ουσιαστικά θεωρώ πως σου δίνουν την "χαλαρότητα" του ότι δεν έχεις άτομο απέναντι σου. Από εκεί και πέρα, αν θεωρείς πως σε συμφέρει κάτι τέτοιο, το κάνεις, ειδάλλως όχι. Απλά τα πράγματα xD

Δημοσ.

Εφόσον δε σκοπεύεις να ασχοληθείς με τη θέση ρίξε τους ένα μπινελίκι για τις τακτικές τους γιατί κανένας άλλος δε μιλάει και παίρνουν αέρα και τα κάνουν αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Το ίδιο έχω κάνει και εγώ σε περίπτωση με τεστ (4-5 μάλιστα)...αν ίδρωσε το αυτι τους δε ξέρω αλλά τουλάχιστον κάποιος πρέπει να τα πει

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, logokrimenos είπε

Να μην σχολιάσω οτι πρέπει να μιλάμε και στα Αγγλικά στα mail μας.

Φυσικά και πρέπει να μιλάτε στα αγγλικά στα mail σας, όχι μόνο γιατί είναι προφανώς η γλώσσα τηε εταιρείας ή ότι είναι η σωστή πρακτική για εταιρείες που δεν απευθύνονται μόνο σε έλληνες πελάτες αλλά γιατί είναι και η σωστή εταιρική πρακτική.

Τα όσα σου γράψανε παραπάνω είναι απλά μπούρδες.

Η θέση καταλαβαίνω ότι χρειάζεται να έχεις μια ευχέρια στην επικοινωνία για αυτό είναι το αντικέιμενο του τεστ αυτου, όπως μια σοβαρή εταιρεία που απατεί analytical skills από κάποιον θα τον βάλει να κανεοι το αντίστοιχο τέστ.

Σε εμένα φαίνεται σαν ένα καλό σημάδι που μακάρι να θιοθετηθεί ως πρακτική από ελληνικές εταιρείες που κατά κανόνα έχουν τραγικές πρακτικές προσλήψεων.

Το να ρίξεις "μπινελίκια"  εκτός ότι είναι σημάδι ανωριμότητας δε σημαίνει τίποτα απολύτως γι αυτούς (= θα τους κλ@σεις τα @@)..

Αν είσαι πιτσιρικάς ίσως χρειαστεί να περάσουνε 10-15 χρόνια για να καταλάβεις τι παπαριές σε συμβουλεύουνε οι παραπανω.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, DrLo είπε

Φυσικά και πρέπει να μιλάτε στα αγγλικά στα mail σας, όχι μόνο γιατί είναι προφανώς η γλώσσα τηε εταιρείας ή ότι είναι η σωστή πρακτική για εταιρείες που δεν απευθύνονται μόνο σε έλληνες πελάτες αλλά γιατί είναι και η σωστή εταιρική πρακτική.

Τα όσα σου γράψανε παραπάνω είναι απλά μπούρδες.

Η θέση καταλαβαίνω ότι χρειάζεται να έχεις μια ευχέρια στην επικοινωνία για αυτό είναι το αντικέιμενο του τεστ αυτου, όπως μια σοβαρή εταιρεία που απατεί analytical skills από κάποιον θα τον βάλει να κανεοι το αντίστοιχο τέστ.

Σε εμένα φαίνεται σαν ένα καλό σημάδι που μακάρι να θιοθετηθεί ως πρακτική από ελληνικές εταιρείες που κατά κανόνα έχουν τραγικές πρακτικές προσλήψεων.

Το να ρίξεις "μπινελίκια"  εκτός ότι είναι σημάδι ανωριμότητας δε σημαίνει τίποτα απολύτως γι αυτούς (= θα τους κλ@σεις τα @@)..

Αν είσαι πιτσιρικάς ίσως χρειαστεί να περάσουνε 10-15 χρόνια για να καταλάβεις τι παπαριές σε συμβουλεύουνε οι παραπανω.

In English please μαδαφάαακα!

• Like 1
Δημοσ.

Είχα παρόμοια εμπειρία από βίντεο-συνέντευξη όταν είχα αιτηθεί στην Trivago στη Γερμανία όπου αργότερα είχαμε και κανονική συνέντευξη (δεν ξέρω αν τους άρεσα και έφτασαν ως το σημείο εκείνο ή θα γινόταν έτσι και αλλιώς). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...