Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, dkstopo είπε

ερωτηση ασχετου. 

Αν οι όροι του συμβολαίου υπερισχύουν της νομοθεσίας, και κάποιος μισθωτής κανει συμβόλαιο για ένα ή 2 έτη, και στην πορεία θελήσει να συνεχίσει ενώ ο εκμισθωτής όχι, ο νόμος γιατί τον καλύπτει μέχρι τριετεία ?

Αν δεις τι ακριβώς λέει ο επίμαχος νόμος, και θα σου λυθεί η απορία.

Νόμος 1703/1987 τροποποιημένος από τον νόμο 2235/1994 άρθρο 2 παράγραφος 1:

"«Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο."

• Thanks 1
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επισης οι τεντες δεν κρατανε 5-8 χρονια, κρατανε τα διπλα χρονια σχεδον. Οι τενταδες τα λενε αυτα για να εχουν πελατες. 

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως αν τελικά την πληρώσεις δες το και αλλιώς, τα 100 ευρώ που θα δώσεις για την τέντα είναι σα να δίνεις 20 ευρώ για φθορά κάθε τέντας μες τα 2 χρόνια, όπως λέτε κρατάνε περίπου 10 χρόνια, οπότε τόσο βγαίνει τα 2 χρόνια (που έχεις και το συμβόλαιο) :P

Για το βάψιμο, συνήθως γίνεται για να καλυφθούν και οι τρύπες που γίνονται για ράφια κτλ τα οποία δεν είναι φυσική φθορά, νομίζω πως συνήθως όταν φεύγεις το κοιτάει πραγματογνώμονας και βγάζει τις φθορές από την αρχική προκαταβολή..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Επισης οι τεντες δεν κρατανε 5-8 χρονια, κρατανε τα διπλα χρονια σχεδον. Οι τενταδες τα λενε αυτα για να εχουν πελατες. 

Καταρχήν δεν μιλάμε για τις τέντες γενικότερα αλλά για τις ραφές αυτών. Και όσον αφορά αυτό δεν μπορώ παρά να σεβαστώ και να υιοθετησω την γνώμη των ειδικών πάρα του καθενός. Με όλο τον σεβασμό, έτσι; 

Και ας το παραθέσω ξανά για να δούμε τι αναφέρεται σωστή και κακή χρήση τέντας. 

Προβλεπόμενη χρήση

Αυτή η τέντα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει προστασία από τον ήλιο. ΠΡΟΣΟΧΗ Απαγορεύεται η χρήση της τέντας για οποιοδήποτε άλλη χρήση, καθώς οι σχετικές συνθήκες λειτουργίας θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την προσωπική ασφάλεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ Απαγορεύεται η τοποθέτηση / ανάρτηση αντικειμέν ων στην τέντα ή να κρεμιέστε από αυτή. Ο κατασκευαστής αποποιείται κάθε ευθύνης για τραυματισμό προσώπων ή πρόκληση ζημιών που απορρέουν από την κακή χρηση της τέντας. Παράλειψη συμόρφωσης των όρων χρήσης αυτόματα ακυρώνει κάθε εγγύηση και σήμανση CE που χορηγείται από τον κατασκευαστή.

* Σε περίπτωση έντασης ανέμου άνω της αναφερόμενης στη σήμανση CE ή Δήλωση Επιδόσεων ή βροχής, κλείστε πλήρως την τέντα. Υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης σωματικών βλάβών ή υλικών ζημιών.

Συνθήκες ανέμου

Η τέντα έχει συγκεκριμένη αντοχή στον άνεμο (βλέπε σήμανση CE ή Δήλωση Επιδόσεων). Αν η ταχύτητα του ανέμου γίνει υψηλότερη από την τιμή που δίδεται από τον κατασκευαστή, η εξωτερική τέντα θα πρέπει να αναδιπλωθεί.

Οπότε εγώ σαν ένοικος για να σεβαστώ  τα προβλεπόμενα πρέπει είτε να υπάρχουν πάνω στην τέντα είτε να έχω ενημερωθεί για αυτά από τον ιδιοκτήτη; Είναι αμέλεια και παράλειψη του; 

Επεξ/σία από Vasilis_salonika
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Μπορει να βαλει βιβλιοθηκη, μπορει να βαλει πλυντηριο και ψυγειο σε κανα μικρο μπαλκονι, μπορει να κανει μετακομιση και να αφησει τα πραγματα πολυ ωρα πανω....

Κατά την άποψή μου το μπαλκόνι αντέχει άνετα αυτά που λες, αν δεν μιλάμε για κτίριο προ 50-60. Μου είχε πει κάποτε ένας πολ. μηχανικός για πόσο βάρος ανά τετραγωνικό είναι σχεδιασμένα τα μπαλκόνια, δεν θυμάμαι ακριβές νούμερο κάποια εκατοντάδες κιλά ανά τ.μ. 

Δημοσ.

Πρόσφατα επισκευάσα την μια τέντα του σπιτιού. Είχε ανοίξει στις ραφές σε ένα σημείο μετά από 8 χρόνια. Κόστος 50 ευρώ καθαρισμός και ράψιμο όλη από την αρχή. Οι τέντες ειδικά αν τις βλέπει όλη μέρα ο ήλιος 10 χρόνια μαξιμουμ πάνε οι ραφές. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Πρόσφατα επισκευάσα την μια τέντα του σπιτιού. Είχε ανοίξει στις ραφές σε ένα σημείο μετά από 8 χρόνια. Κόστος 50 ευρώ καθαρισμός και ράψιμο όλη από την αρχή. Οι τέντες ειδικά αν τις βλέπει όλη μέρα ο ήλιος 10 χρόνια μαξιμουμ πάνε οι ραφές. 

24/24 ωρο ανοιχτη;

11 λεπτά πριν, Vasilis_salonika είπε

Καταρχήν δεν μιλάμε για τις τέντες γενικότερα αλλά για τις ραφές αυτών. Και όσον αφορά αυτό δεν μπορώ παρά να σεβαστώ και να υιοθετησω την γνώμη των ειδικών πάρα του καθενός. Με όλο τον σεβασμό, έτσι; 

Και ας το παραθέσω ξανά για να δούμε τι αναφέρεται σωστή και κακή χρήση τέντας. 

Προβλεπόμενη χρήση

Αυτή η τέντα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει προστασία από τον ήλιο. ΠΡΟΣΟΧΗ Απαγορεύεται η χρήση της τέντας για οποιοδήποτε άλλη χρήση, καθώς οι σχετικές συνθήκες λειτουργίας θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την προσωπική ασφάλεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ Απαγορεύεται η τοποθέτηση / ανάρτηση αντικειμέν ων στην τέντα ή να κρεμιέστε από αυτή. Ο κατασκευαστής αποποιείται κάθε ευθύνης για τραυματισμό προσώπων ή πρόκληση ζημιών που απορρέουν από την κακή χρηση της τέντας. Παράλειψη συμόρφωσης των όρων χρήσης αυτόματα ακυρώνει κάθε εγγύηση και σήμανση CE που χορηγείται από τον κατασκευαστή.

* Σε περίπτωση έντασης ανέμου άνω της αναφερόμενης στη σήμανση CE ή Δήλωση Επιδόσεων ή βροχής, κλείστε πλήρως την τέντα. Υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης σωματικών βλάβών ή υλικών ζημιών.

Συνθήκες ανέμου

Η τέντα έχει συγκεκριμένη αντοχή στον άνεμο (βλέπε σήμανση CE ή Δήλωση Επιδόσεων). Αν η ταχύτητα του ανέμου γίνει υψηλότερη από την τιμή που δίδεται από τον κατασκευαστή, η εξωτερική τέντα θα πρέπει να αναδιπλωθεί.

Οπότε εγώ σαν ένοικος για να σεβαστώ  τα προβλεπόμενα πρέπει είτε να υπάρχουν πάνω στην τέντα είτε να έχω ενημερωθεί για αυτά από τον ιδιοκτήτη; Είναι αμέλεια και παράλειψη του; 

Δεν αναγραφονται οι οδηγιες πανω στις τεντες φιλε μου, τα λες σοβαρα; Οταν φυσαει αρκετα τις κλεινουμε παρολα αυτα πολυς κοσμος τις αφηνει και οταν διαλυθουν μετα απο χρονια τις αλλαζει. Αν η τεντα ανηκει στον ιδιοκτητη οπως λες, καλο ειναι να την κλεινεις

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Ολο το χρόνο κάτω,το μπαλκόνι είναι νοτιοανατολικο και τώρα το καλοκαίρι την βαράει ο ήλιος από το πρωί+τον αέρα. Τα έβγαλε τα λεφτά της. Το πανί πάντως κρατάει ακόμα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Ωραια τιμη. Με αυτον ο φιλος ισως κανει την δουλεια του στα 120€ συνολικα, ενα pm καλο ειναι

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

24/24 ωρο ανοιχτη;

Δεν αναγραφονται οι οδηγιες πανω στις τεντες φιλε μου, τα λες σοβαρα; Οταν φυσαει αρκετα τις κλεινουμε παρολα αυτα πολυς κοσμος τις αφηνει και οταν διαλυθουν μετα απο χρονια τις αλλαζει.

Φίλε ψαξου λίγο και μην λες από εμπειρία ότι σου έρχεται. Αμφισβητείς ακόμα και αυτό με την διάρκεια των ραφών που το λένε επαγγελματίες γιατί έτσι ξέρεις, σου είπαν, το άκουσες από μια θεία στο χωριό, η επειδή είσαι απλα ιδιοκτήτης. Αυτό που παραθέτω παραπάνω είναι από τους κατασκευαστές των τεντών για την σωστή χρήση. Μιλάει ξεκάθαρα για κλείσιμο σε περίπτωση ανέμου πάνω από τα όρια. Τελοσπαντων για να μην πλατιαζουμε τόσο πολύ, και από την στιγμή που ειπώθηκε ότι βάση νομοθεσίας το συμβόλαιο υπερτερεί των άλλων το αφήνω εδώ. 

Δημοσ.

Εγώ παντως δε βλέπω καμια ζημια. Βλέπω φυσιολογική φθορά που πρεπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης. Ζημια θα ήταν να παρεις τη σκαλα και καταλάθος να σκισεις τη τεντα. Τεσπα να πω και γω τι εχω ζήσει. Πήγα σε σπίτι όπου η ΄τεντα στη μία πλευρά, επειδή ήταν μεγάλη ήταν κακοραμένη και όσο και αν την τεντωνα εκανε κοιλιά. Με τον παραμικρό αέρα χτυπαγε και ήταν θέμα χρόνου να χαλάσει. Ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη και μου είπε ότι γνωρίζει το θέμα. Επειδή όμως αυτα τα προφορικά δε τα πολυ πάω και συνήθως όταν έρθει η κακια ώρα τότε καταλάθος παντα δε θα θυμάται τιποτα απο όσα συζητήσαμε εβαλα κατι  τετοια στη μεση της διαδρομής και αντιμετώπισα το πρόβλημα. Ηξερα όμως οτι αλλος μπορεί να μη το έκανε αυτο και να είχε προβλημα. Τον είχα πάρει με φόβο τον ιδιοκτήτη γιατί με το που μπήκα 4 μέρες μετά δεν δούλευε ο ηλιακος. Είχε διαρροή και το ήξρερε. Νόμιζε ότι επειδή συμπλήρωσε υγρό θα περναγε το καλοκαιρι και μετα θα μου το φορτωνε. Οταν βλέπω τετοια φευγω όσο πιο γρήγορα μπορω. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

24/24 ωρο ανοιχτη;

Δεν αναγραφονται οι οδηγιες πανω στις τεντες φιλε μου, τα λες σοβαρα; Οταν φυσαει αρκετα τις κλεινουμε παρολα αυτα πολυς κοσμος τις αφηνει και οταν διαλυθουν μετα απο χρονια τις αλλαζει. Αν η τεντα ανηκει στον ιδιοκτητη οπως λες, καλο ειναι να την κλεινεις

τι σημαίνει φυσάει πολύ; μποφόρ; knots; m/s;  ριπες ανέμου; 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εγώ παντως δε βλέπω καμια ζημια. Βλέπω φυσιολογική φθορά που πρεπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης. Ζημια θα ήταν να παρεις τη σκαλα και καταλάθος να σκισεις τη τεντα. Τεσπα να πω και γω τι εχω ζήσει. Πήγα σε σπίτι όπου η ΄τεντα στη μία πλευρά, επειδή ήταν μεγάλη ήταν κακοραμένη και όσο και αν την τεντωνα εκανε κοιλιά. Με τον παραμικρό αέρα χτυπαγε και ήταν θέμα χρόνου να χαλάσει. Ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη και μου είπε ότι γνωρίζει το θέμα. Επειδή όμως αυτα τα προφορικά δε τα πολυ πάω και συνήθως όταν έρθει η κακια ώρα τότε καταλάθος παντα δε θα θυμάται τιποτα απο όσα συζητήσαμε εβαλα κατι  τετοια στη μεση της διαδρομής και αντιμετώπισα το πρόβλημα. Ηξερα όμως οτι αλλος μπορεί να μη το έκανε αυτο και να είχε προβλημα. Τον είχα πάρει με φόβο τον ιδιοκτήτη γιατί με το που μπήκα 4 μέρες μετά δεν δούλευε ο ηλιακος. Είχε διαρροή και το ήξρερε. Νόμιζε ότι επειδή συμπλήρωσε υγρό θα περναγε το καλοκαιρι και μετα θα μου το φορτωνε. Οταν βλέπω τετοια φευγω όσο πιο γρήγορα μπορω. 

Που να φύγεις; Εδώ λένε δεν πα να έχεις συμβόλαιο 2 ετών; Αν δεν κλείσεις 3 βάση νομοθεσίας δεν μπορείς να φύγεις. Θα μας τρελάνουν τελείως. Για τρία χρόνια δλδ θα πληρώνουμε ενοίκια, θα πληρώνουμε ζημιές που μπορεί να είναι φυσιολογικές φθορες και ο άλλος ο πασάς θα κάθεται να καρπωνεται χωρίς να βάζει το χέρι στην τσέπη... Αδιανόητα πράγματα..  Μάλλον θα πρέπει να συμβουλευτουμε κανένα συνήγορο πολίτη η δικηγόρο να δούμε τι πραγματικά ισχύει.. 

Δημοσ.

Δεν ειμαι βεβαιος οτι ισχύει αυτο. Το αναποδο ξερω... οτι δε μπορει να σε διώξει για τρια χρόνια ή να σου αλλαξει τη τιμή. Δηλαδή αν βρεις δουλειά σε άλλη πόλη δε θα πας γιατι εχεις να πληρώσεις ενοικια?? δύσκολο να ισχύει

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Vasilis_salonika είπε

Που να φύγεις; Εδώ λένε δεν πα να έχεις συμβόλαιο 2 ετών; Αν δεν κλείσεις 3 βάση νομοθεσίας δεν μπορείς να φύγεις. Θα μας τρελάνουν τελείως. Για τρία χρόνια δλδ θα πληρώνουμε ενοίκια, θα πληρώνουμε ζημιές που μπορεί να είναι φυσιολογικές φθορες και ο άλλος ο πασάς θα κάθεται να καρπωνεται χωρίς να βάζει το χέρι στην τσέπη... Αδιανόητα πράγματα..  Μάλλον θα πρέπει να συμβουλευτουμε κανένα συνήγορο πολίτη η δικηγόρο να δούμε τι πραγματικά ισχύει.. 

Αδιανόητο είναι να υπογράφεις μισθωτήριο που λέει ότι τυχόν ζημιές επιβαρύνουν τον μισθωτή.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...