Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mclein είπε

η εμπειρια μου λεει πως συνηθως οσα χαλανε - τοσα βγαζουν ή οριακα λιγο παραπανω.

φυσικα οι καλεσμενοι (φιλοι / μακρινοι συγγενεις) συνηθως ειναι γυφταρεοι και ακομη και 20 εως 50 να εχουν πληρωσει γι'αυτους, εκεινοι σιγουρα δινουν το ελαχιστο δυνατο.

αν δεν ηταν οι πολυ κοντινοι συγγενεις + μαμακα / μπαμπακας + κανενας φραγκατος φιλος, η φαση θα ηταν απολυτη χασουρα !

Το καλύτερο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να κάνεις μια διαδικασία που την είχε κάνει πριν αρκετά χρόνια μακρινός συγγενής που παντρεύτηκε, είχε συνεργαστεί με κάποιο κατάστημα, δεν θυμάμαι τι και πως, και αν επιθυμούσες μπορούσες να καταθέσεις κάποια χρήματα στο κατάστημα για λογαριασμό των ατόμων αντί να αγοράσεις κάποιο δώρο και μετά θα μπορούσαν να τα αξιοποιήσουν αυτοί που παντρεύτηκαν για να αγοράσουν αυτό που έχουν ανάγκη.

Δημοσ.

Οι περισσότεροι που το κάνουν τον γάμο έτσι, στο μέλλον λένε ότι έκαναν μλκ και τελικά πολλά τα λεφτά και κρίμα κλπ κλπ. 

Προφανώς ο καθένας κάνει ότι νομίζει. 

Πάντως σε γενικές γραμμές και ειδικά με τα οικονομικά δεδομένα μετά μνημονίου πρέπει να προσέχουμε πολύ με τα χρήματα και την διαχείριση τους.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, kakofonixx είπε

1000+ ?? Δύο χωριά θα καλέσεις??

Στον δικό μου μια 500άρια, αναφερόμουν στο γάμο μιας ξαδέρφης της γυναίκας μου που είναι το Δεκέμβρη και έχει 1000+ αλλά βασικά έτσι όπως το λες πάει... Οι χωριανοί είναι αυτοματα καλεσμένοι εδώ οπότε αν προσθέσεις τα άτομα από την κάθε μεριά, Νύφης Γαμπρού βάλε φίλους γνωστους βγαίνουν τα νούμερα.. Άσε που οι περισσότεροι είναι συγγενείς έτσι κ αλλιώς... Πριν 2 μήνες έγινε γάμος στην περιοχή μου με 2,500 καλεσμένους!! Αυτό ας το πούμε υπερβολή αλλά οτιδήποτε κάτω από 2000 άτομα μας φενεται φυσιολογικό. 

Επεξ/σία από Mr^Robot
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε

Στον δικό μου μια 500άρια, αναφερόμουν στο γάμο μιας ξαδέρφης της γυναίκας μου που είναι το Δεκέμβρη και έχει 1000+ αλλά βασικά έτσι όπως το λες πάει... Οι χωριανοί είναι αυτοματα καλεσμένοι εδώ οπότε αν προσθέσεις τα άτομα από την κάθε μεριά, Νύφης Γαμπρού βάλε φίλους γνωστους βγαίνουν τα νούμερα.. Άσε που οι περισσότεροι είναι συγγενείς έτσι κ αλλιώς... Πριν 2 μήνες έγινε γάμος στην περιοχή μου με 2,500 καλεσμένους!! Αυτό ας το πούμε υπερβολή αλλά οτιδήποτε κάτω από 2000 άτομα μας φενεται φυσιολογικό. 

Είσαι Κύπρο σίγουρα...

Edit: Τώρα είδα το Κρήτη ....

Ζηλευω.....Έχω βρεθεί σε αρκετούς Κρητικούς γάμους, καθότι για δρυός χρόνια κάτοικος....

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jiakometi είπε

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω...

Δεν είναι το είδος της τελετής που καθορίζει τον αριθμό των καλεσμένων. Μπορείς κάλιστα να πας σε μία εκκλησία και μάλιστα μία Πέμπτη πρωί .η μεσημέρι με 10 άτομα και μετά για μεσημεριανό ή και απευθείας σπίτι.

Μην μπερδεύουμε την ανθρώπινη ματαιοδοξία, (των καλεσμένων, τραπεζιών, κτημάτων κλπ) με το μυστήριο γιατί δεν έχει καμμία σχέση.

Νομίζω βλέπεις το δέντρο και όχι το δάσος...

Το αν θα κάνεις μια κλειστή τελετή δεν έχει σχέση με το αν θα το κάνεις σε ένα ξωκλήσι ή σε ένα δημαρχείο

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι στη περίπτωση που επιλέξεις να καλέσεις κόσμο, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να τους τραπεζώσεις, αλλιώς είναι σα να λες

"περάστε, αφήστε μου ότι έχετε ευχαρίστηση, και άει στο καλό..."

• Like 6
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Thulogur είπε

Καλή φάση, αλλα οι γάμοι εκτός συνόρων και γενικά Ευρώπης είναι αναγνωρισμένοι ;

Μπορω να ρωτησω εαν οντως σε ενδιαφερει.

2 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Μην μπερδεύουμε την ανθρώπινη ματαιοδοξία, (των καλεσμένων, τραπεζιών, κτημάτων κλπ) με το μυστήριο γιατί δεν έχει καμμία σχέση.

Μεγαλη συζητηση,αλλα θα συμφωνησω γενικοτερα με αυτο.

Δε βλεπω το λογο που θα πρεπει να κανω ενα τεραστιο παρτυ,να πληρωσω ενα σκασμο λεφτα  ( που θα μπορουσα να χρησιμοποιησω σε πολλα αλλα πραγματικα χρησιμα πραματα ),να τραβολογησω καμια 200ρια ατομα ( που τους μισους μπορει και να μην ξερω ) για να διαλαλησω την αγαπη και την ενωση.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, talibanakos είπε

Μπορω να ρωτησω εαν οντως σε ενδιαφερει.

Μεγαλη συζητηση,αλλα θα συμφωνησω γενικοτερα με αυτο.

Δε βλεπω το λογο που θα πρεπει να κανω ενα τεραστιο παρτυ,να πληρωσω ενα σκασμο λεφτα  ( που θα μπορουσα να χρησιμοποιησω σε πολλα αλλα πραγματικα χρησιμα πραματα ),να τραβολογησω καμια 200ρια ατομα ( που τους μισους μπορει και να μην ξερω ) για να διαλαλησω την αγαπη και την ενωση.

Τα λεφτά θα τα πάρεις πίσω. Εγώ είμαι υπέρ στο να γίνει κάτι ενδιάμεσο. Ούτε υπερβολές, αλλά ούτε και να πας στη Χαβάη πχ, γιατί το γλέντι δεν γίνεται μόνο για το ζευγάρι. Κι ας διαφωνούν πολλοί. Εγώ πχ αυτό που αναφέρθηκε με τη Χαβάη το βρίσκω εγωιστικό, ας πήγαιναν μετά.  

• Like 2
Δημοσ.

Η εχεις τα λεφτά να κανεις κάτι που πραγματικά σε ευχαριστεί με τον κόσμο που θες και μπορεί να αντέξει η τσέπη σου ή ο γαμος σου θα είναι μια δεξίωση για να βγάλουν υποχρεωσεις οι γονεις.  Να καλέσεις 200 300 άτομα που στην πραγματικότητα είναι άγνωστοι ενώ τους μονους που  θα ηθελες είναι 30-40 max μόνο και μόνο να παρεις τα λεφτά απ τα δωρα είναι θλιβερό . Τα κτήματα είναι τόσο ξεπερασμένα και το μόνο που πραγματικά προσφέρεις στους καλεσμένους σου είναι ταλαιπωρία, έρχονται από υποχρέωση όπως εσύ θα πας από υποχρέωση στους δικούς τους.  Υπάρχουν αρκετες λύσεις πιο πρωτότυπες αν πραγματικά θέλεις να ευχαριστήσεις τους καλεσμένους σου και όχι να τους βλέπεις τσέπη. 

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, idomeneas7 είπε

Ακόμα καλύτερη επιλογή είναι να μην κάνετε αυτά τα καραγκιοζιλίκια και απλά να κρατήσετε τα λεφτά για κάτι ουσιώδες.

να πανε να πιουνε κανα μπουκαλακι Μυλο πχ ε??? 😂😂😂😂😂

Δημοσ.
5 ώρες πριν, zio10 είπε

Εγώ πχ αυτό που αναφέρθηκε με τη Χαβάη το βρίσκω εγωιστικό, ας πήγαιναν μετά.  

Να με συμπαθάς, αλλά εκείνοι παντρεύτηκαν, δική τους ήταν η μέρα, όχι των υπολοίπων.

Μπας και χρωστούσαν τίποτα σε κανέναν κι έπρεπε να κάτσουν εδώ να τους ταΐσουν;

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή αναφέρατε κάτι για ταξίδια κλπ, να σκεφτούμε καταρχήν αν ένα ζευγάρι έχει 5-6 χιλιάρικα να διαθέσει για να κάνει ένα ταξίδι 

Αν λοιπόν υπάρχει αυτό το χρήμα, μεγειά του με χαρά του, ας παντρευτεί με 5 ανθρώπους και ας πάει να τα χαρεί

Στη περίπτωση όμως που αρχίζεις να τυπώνεις προσκλητήρια με λογαριασμούς τραπέζης, τα μοιράσεις γύρω γύρω και μετά μετράς κατατεθητήρια και φακελάκια, δίνοντας απλά μια μπομπονιέρα και ευχόμενος καλό κατευόδιο στους προσκεκλημένους σου, κατά τη γνώμη μου ξαναλέω είσαι γύφτος 

Σε κάθε περίπτωση, και επειδή έχω κάνει πρόσφατα και δικό μου γάμο, και έχουν παντρευτεί πολύ καλοί φίλοι, αλλά και έχουμε παντρέψει και 2 ζευγάρια, τα economics του γάμου είναι σχετικά απλά:

(Ανοιχτός) μικρός γάμος (της τάξεως των 100 καλεσμένων - με τραπέζωμα): μάλλον μένει κάτι

Μεσαίος γάμος (~200 κεφάλια) : μία η άλλη

Μεγάλος γάμος (>300 κεφάλια) : πρέπει να τον χρηματοδοτήσεις 

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Στη περίπτωση όμως που αρχίζεις να τυπώνεις προσκλητήρια με λογαριασμούς τραπέζης, τα μοιράσεις γύρω γύρω και μετά μετράς κατατεθητήρια και φακελάκια, δίνοντας απλά μια μπομπονιέρα και ευχόμενος καλό κατευόδιο στους προσκεκλημένους σου, κατά τη γνώμη μου ξαναλέω είσαι γύφτος 

Ώπα, αυτό είναι άλλο καπέλο.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, dvlsakos είπε

Καλησπέρα .
σε κάνα χρόνο λεμέ με την κοπέλα μου να παντρευτούμε

Μην κάνεις το λάθος… Ρώτα και κανέναν παντρεμένο ρε φίλε…

Ευτυχώς έχεις έναν ολόκληρο χρόνο μπροστά σου να συνέρθεις και να την κάνεις με ελαφρά…

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...