Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, McNerd είπε

Για τι εμβολιασμους μιλατε; δεν υπαρχει εμβολιο για τον ιο δυτικου νειλου. Ουτε και θεραπεια, αν νοσησεις (80% οσων τσιμπησουν τον ιο δεν θα νοσησει. Απο το υπολοιπο 20% συνηθως το περνουν σαν βαρια γριππη λεει, αλλα ο ενας στους 150 θα το γυρισει σε εγκεφαλοπαθεια και r.i.p.)

Ουτε για δαγγειο και ζικα υπαρχει εμβολιο

https://www.newsbeast.gr/health/arthro/408342/daggeios-puretos-shedon-meta-apo-enan-aiona

Η πιθανή είσοδος του ιού στην χώρα μας μπορεί να προέλθει είτε με ταξιδιώτες (και μετανάστες) που νοσούν και είναι σε φάση ιαιμίας, που είναι και το πιθανότερο, ή με είσοδο μολυσμένων κουνουπιών με μεταφορικά μέσα.

Αυτό για τους μετανάστες ότι μπορεί να φέρουν μαζί τους τον δαγγειο. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι μπορεί να μας κολλήσουν και κίτρινο πυρετό που αν και υπάρχει εμβόλιο δεν το κάνουν στις αφρικανικές χώρες. Επίσης ας μην ξεχνάμε την ελονοσία που υπάρχει και για αυτήν θεραπεία αλλά παρ'ολ'αυτά θερίζει στην Αφρική και καθιστά το κουνούπι το πιο επικίνδυνο ζώο που προκαλεί τις μεγαλύτερες αριθμητικές απώλειες.

Επεξ/σία από Vasivouzoukos
  • Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 hours ago, McNerd said:

Για τι εμβολιασμους μιλατε; δεν υπαρχει εμβολιο για τον ιο δυτικου νειλου. Ουτε και θεραπεια, αν νοσησεις (80% οσων τσιμπησουν τον ιο δεν θα νοσησει. Απο το υπολοιπο 20% συνηθως το περνουν σαν βαρια γριππη λεει, αλλα ο ενας στους 150 θα το γυρισει σε εγκεφαλοπαθεια και r.i.p.)

Ουτε για δαγγειο και ζικα υπαρχει εμβολιο

Aυτες ομως ειναι μονο απο τις 3 ασθενειες που μεταφερουν τα κουνουπια. Υπαρχουν κι αλλες που αντιμετωπιζονται με εμβολια, προφανως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωστόσο, μόνο οι προαναφερθείσες 3 + 1 (νείλος) έχουν εισαχθεί στην ευρώπη, σε αυτό το χρονικό σημείο. Σε άλλες ηπείρους έχουν διαφορετικές.

Αυτές είναι όλες οι ασθένειες, δεν είναι και τόσο πολλές όσο ίσως φαντάζονται μερικοί https://en.wikipedia.org/wiki/Mosquito-borne_disease

:ph34r:

Και εδώ ένα άλλο λινκ με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, από το Εuropean centre for disease prevention and control, που έχει και επιδημειολογικά reports

(To date, there are relatively few vaccines against mosquito-borne diseases. The National Institute of Allergy and Infectious Disease (NIAID) began Phase 1 clinical trials of a new vaccine that would be nearly universal in protecting against the majority of mosquito-borne diseases)

Επεξ/σία από McNerd
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε

Πριν 10 λεπτά σκότωσα 4-5 κουνούπια/σκνίπες έξω στον κήπο μου. Μιλάμε οι 3 δεν μπορείς να φανταστείς πόσο αίμα είχαν, τσιμπάνε τα αδέσποτα, τσιμπάνε τους ανεμβολιάστους μετανάστες,

Γιατι, εμεις οι ντοποιοι ειμαστε εμβολιασμενοι?

Δημοσ.

Να βαζετε και τιποτα αλοιφες δεν πλησιαζουν μετα. Θελει πολυ προσοχη. Καθομαι στο μπαλκονι κανα μισαωρο και εχω 3 4 τσιμπηματα. Τελικα αραζω μεσα και τελος δεν θα μας πεθανουν αυτα.

Δημοσ.

Λοιπόν ερώτηση για τους παθόντες που τους τσίμπησε κουνούπι.

Στα προηγούμενα post κάπου είχε πάρει το μάτι μου κάποιον που έγραφε οτι αν σε τσιμπήσουν τα κουνούπια που έχουν έρθει τώρα σου κάνουν καρούμπαλο στο πόδι.

Εχτές από το απόγευμα σχεδόν φορούσα κάλτσες, το βράδυ πριν πέσω για ύπνο τις έβγαλα.

Διαπίστωσα στο αριστερό πόδι λίγα εκατοστά επάνω από τον αστράγαλο οτι το δέρμα πεταγόταν προς τα έξω, ένα πράγμα σαν καρούμπαλο ή πρήξιμο. Δεν γνωρίζω πότε έγινε, δεν ένιωθα κάποιον πόνο, ή τσούξιμο. Φοβήθηκα πολύ διότι έχω και άλλα προβλήματα υγείας.

Έβαλα οινόπνευμα απλά προληπτικά, ευτυχώς το μεσημέρι που ξύπνησα το καρούμπαλο/πρήξιμο είχε φύγει εντελώς. 

Και αναρωτιέμαι αν με τσίμπησε τίποτα....... πάντως δεν θυμάμαι ποτέ μου να είχα αντιμετωπίσει τέτοιο θέμα στο σώμα μου στα καλά καθούμενα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Να βαζετε και τιποτα αλοιφες δεν πλησιαζουν μετα. Θελει πολυ προσοχη. Καθομαι στο μπαλκονι κανα μισαωρο και εχω 3 4 τσιμπηματα. Τελικα αραζω μεσα και τελος δεν θα μας πεθανουν αυτα.

Eδω καθόμαστε μεσα κι εχουμε τσιμπηματα, πόσο μαλλον να καθησουμε και στη βεραντα:lol:

Δημοσ.
Μόλις τώρα, rus είπε

Eδω καθόμαστε μεσα κι εχουμε τσιμπηματα, πόσο μαλλον να καθησουμε και στη βεραντα:lol:

Οχι μεσα εχουν πολυ καιρο να με τσιμπησουν. Εξω γινεται ο χαμος παρολο που καθε μερα πεταω 100-200 κουνουπια απο αυτα που βαζουμε στην πριζα με το ρευμα. Εχουμε μεγαλη αυλη και λογω ποτισματος καθε απογευμα μας την πεφτουν κανα εκατομμυριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Στα προηγούμενα post κάπου είχε πάρει το μάτι μου κάποιον που έγραφε οτι αν σε τσιμπήσουν τα κουνούπια που έχουν έρθει τώρα σου κάνουν καρούμπαλο στο πόδι.

Εχτές από το απόγευμα σχεδόν φορούσα κάλτσες, το βράδυ πριν πέσω για ύπνο τις έβγαλα.

Διαπίστωσα στο αριστερό πόδι λίγα εκατοστά επάνω από τον αστράγαλο οτι το δέρμα πεταγόταν προς τα έξω, ένα πράγμα σαν καρούμπαλο ή πρήξιμο. Δεν γνωρίζω πότε έγινε, δεν ένιωθα κάποιον πόνο, ή τσούξιμο. Φοβήθηκα πολύ διότι έχω και άλλα προβλήματα υγείας.

Έβαλα οινόπνευμα απλά προληπτικά, ευτυχώς το μεσημέρι που ξύπνησα το καρούμπαλο/πρήξιμο είχε φύγει εντελώς. 

Και αναρωτιέμαι αν με τσίμπησε τίποτα....... πάντως δεν θυμάμαι ποτέ μου να είχα αντιμετωπίσει τέτοιο θέμα στο σώμα μου στα καλά καθούμενα. 

Οι τιγρεις συνηθιζουν να τσιμπανε στα ποδια. Στα μαλακα σημεια, όπως ειναι το πισω μερος κατω από το γονατο. Εκει πραγματι θα σου κανουν ενα πρηξιμο σαν καρουμπαλο. Θα το δεις  να μεγαλωνει και θα εχεις και φαγουρα. Μην εισαι ακομα βεβαιος οτι εχει φυγει τελειως γιατι ετσι συνηθως γινεται με τα τσιμπηματα του τιγρη, λιγο μετα το τσιμπημα φαινεται ότι εφυγε, μετα όμως εκδηλωνεται το πρηξιμο. Για να  δουμε λοιπον τι θα συμβει:mellow:

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

χθες βγηκα στην πισω αυλη να παρω κρεμμυδια για να μαγειρεψω και νιωθω ενα τσιμπημα στην γαμπα. με πιανει αμεσως φαγουρα . με την πρωτη ξυσια που εριξα . μεχρι να μπω μεσα να παω στην κουζινα ειχε γινει ενα τεραστιο καρουμπαλο ακριβως στο σημειο του τσιμπηματος. και με ετρωγε και με τρωει ακομα σαν να μην υπαρχει αυριο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rus είπε

Οι τιγρεις συνηθιζουν να τσιμπανε στα ποδια. Στα μαλακα σημεια, όπως ειναι το πισω μερος κατω από το γονατο. Εκει πραγματι θα σου κανουν ενα πρηξιμο σαν καρουμπαλο. Θα το δεις  να μεγαλωνει και θα εχεις και φαγουρα. Μην εισαι ακομα βεβαιος οτι εχει φυγει τελειως γιατι ετσι συνηθως γινεται με τα τσιμπηματα του τιγρη, λιγο μετα το τσιμπημα φαινεται ότι εφυγε, μετα όμως εκδηλωνεται το πρηξιμο. Για να  δουμε λοιπον τι θα συμβει:mellow:

Θα δούμε, μέχρι στιγμής όλα εντάξει.

Εγώ δεν είχα πάντως ούτε τσούξιμο και φαγούρα ούτε τίποτα, είχε πεταχτεί προς τα έξω ένα πράγμα σαν όγκος ή καρούμπαλο ας πούμε. Το πίεσα και με τα δάκτυλα δεν πόναγε. 

Δημοσ.

Προσωπικα και σαν παθουσα εχω καταλαβει οτι οι τιγρεις δεν κανουν μεγαλα καρουμπαλα αλλα αφηνουν κοκκινιλα που κραταει μερες.Επισης προτιμουν τα ποδια,πετουν καλυτερα απο τα κοινα κουνουπια και ειναι δυο φορες μικροτερα αρα δυσκολοτερο να τα δει κανεις!

Δημοσ.

@Βασίλης_29 Είχα πρηστεί και εγω στα πόδια μετά από τσίμπημα.. Μετά από 2-3 μέρες ομαλοποιήθηκε η κατάσταση, αλλά στο μεταξύ φυσικά με τσίμπησαν και άλλες 😩

Είχα τόση φαγούρα (που δεν περνούσε με κανένα stick/ gel/ spay) που με έπιασε μια μανία να ξύνω το πόδι τόσο πολύ που στο τέλος κατάφερα να μου κάνω πληγή 

Δημοσ.
On 08/08/2018 at 10:53, xaerialtwistx said:

επίσης είναι "βρΩμιαρηδες",

Ετυμολογικά, η σωστή ορθογραφία είναι με «ο». 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...