Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ο οποίος λογικά θα αιτηθεί διακοπή της σύνταξης για να κάνει έναρξη επαγγέλματος.

Φυσικά! Και θα έχει και δηλωμένο υπαλληλο. Λολ

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NemeSis1990 είπε

Φυσικά! Και θα έχει και δηλωμένο υπαλληλο. Λολ

Άρα μόνο αργόσχολο δεν θα χαρακτήριζα έναν άνθρωπο που θα θελήσει να διακόψει την σύνταξή του και τα σίγουρα λεφτά για να ανοίξει μια επιχείρηση και να αναλάβει τόσες υποχρεώσεις όπως εισφορές στον ΟΑΕΕ, ενοίκια, λειτουργικά έξοδα και ένα σωρό άλλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Άρα μόνο αργόσχολο δεν θα χαρακτήριζα έναν άνθρωπο που θα θελήσει να διακόψει την σύνταξή του και τα σίγουρα λεφτά για να ανοίξει μια επιχείρηση και να αναλάβει τόσες υποχρεώσεις όπως εισφορές στον ΟΑΕΕ, ενοίκια, λειτουργικά έξοδα και ένα σωρό άλλα.

πλακα κανω, το μαγαζι δικο του (0 ενοικιο), ο ιδιος συνταξη κανονικα, ο υπαλληλος αδηλοτος και wifi απτου γειτονα. Σπανια αποδειξη και χωρις τιμολογια οι αγορες.

Ελλαδαρα!!!

Επεξ/σία από NemeSis1990
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε

πλακα κανω, το μαγαζι δικο του (0 ενοικιο), ο ιδιος συνταξη κανονικα, ο υπαλληλος αδηλοτος και wifi απτου γειτονα. Σπανια αποδειξη και χωρις τιμολογια οι αγορες.

Ελλαδαρα!!!

Και εγώ με την σειρά μου θα πω οτι τρολλάρεις. Απλά δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει αυτό, θα πέσει καταγγελία σίγουρα και τότε μόνο προβλήματα θα έχει. Μόνο και μόνο να μπεις στην διαδικασία ως μαγαζί λιανικής να αγοράσεις από το χονδρεμπόριο θα πρέπει να υπάρχουν τιμολόγια παραστατικά και ένα σωρό. Ο χονδρέμπορας θα ζητήσει το ΑΦΜ σου για να καταχωρήσει στα βιβλία και τα αρχεία του οτι παρέδωσε μια παραγγελία και πληρώθηκε θα κόψει παραστατικό, μετά μια απλή διασταύρωση από την ΔΟΥ και τον ήπιες.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

χονδρεμπόριο θα πρέπει να υπάρχουν τιμολόγια παραστατικά και ένα σωρό.

χαχαχα οχι ακριβως........εχει τα κολπα του και το χονδρεμποριο

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε

χαχαχα οχι ακριβως........εχει τα κολπα του και το χονδρεμποριο

Εννοείται πως τα έχει, αλλά αυτά τα μαθαίνεις και μπαίνεις στα κόλπα με τον καιρό και τα χρόνια, δεν θα γίνει με το καλημέρα του ξεκινήματος. Επίσης θα έχεις να κάνεις με πολλούς προμηθευτές και οχι έναν.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Εννοείται πως τα έχει, αλλά αυτά τα μαθαίνεις και μπαίνεις στα κόλπα με τον καιρό και τα χρόνια, δεν θα γίνει με το καλημέρα του ξεκινήματος. Επίσης θα έχεις να κάνεις με πολλούς προμηθευτές και οχι έναν.

τεσπα αστα αυτα, ο καθε επιχειρηματιας κανει οτι μπορει για να βγαζει περισσοτερα ετσι ειναι ο καπιταλισμος. το θεμα ειναι αν ενα τετοιο μαγαζι θα πιασει καθως ειναι κατι νεο για ελλαδα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε

τεσπα αστα αυτα, ο καθε επιχειρηματιας κανει οτι μπορει για να βγαζει περισσοτερα ετσι ειναι ο καπιταλισμος. το θεμα ειναι αν ενα τετοιο μαγαζι θα πιασει καθως ειναι κατι νεο για ελλαδα

Εγώ τα αφήνω, απλά ξαναλέω οτι χωρίς έναρξη δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα ο άνθρωπος, θα χαντακωθεί με μαθηματική ακρίβεια.

Στα υπόλοιπα, αν ο κάθε επιχειρηματίας κάνει μια έρευνα και διαπιστώσει οτι αυτός ο τύπος μαγαζιού αρέσει στους πελάτες, τότε μια χαρά θα πιάσει. Όλα χρειάζονται σχέδιο και μελέτη από πριν, οχι τσατρα πατρα. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, NemeSis1990 είπε

Ελλαδαρα!!!

Χαίρομαι που η επιχείρηση θα στηθεί με γερές βάσεις. Άσχετο αλλά για να κόβεις αποδείξεις (έστω και σπάνια) και γενικώς για να έχεις ταμειακή δεν πρέπει να έχεις κάνει έναρξη; Και για να γίνει αυτό δεν πρέπει να σταματήσει την σύνταξη; Εκτός αν μπλέξει και κανέναν άλλο σε αυτή την τρέλα.

Σε κάθε περίπτωση, με 1-2 προϊόντα ανά πελάτη ίσως να δουλεύει με την λογική του περίπτερου. Ζητάς, στο δίνει και τελείωσες. Αν κι με χαμηλότερη απόδοση πιστεύω. Εγώ από την άλλη που είμαι και κάπως περίεργος, δεν θα δεχόμουν να πληρώσω κάτι αν δεν το είχα πιάσει με τα χέρια μου. Πχ σε τέτοια μαγαζιά που δεν έχουν πολύ κίνηση κοιτάω πάντα ημερομηνίες λήξης. Σε τέτοιο μαγαζί δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα μπορούσα να το δω. Δεν θα πλήρωνα αν δεν το έλεγχα. Και για να το ελέγξω θα έπρεπε να τα πιάσω στα χεριά μου οπότε θεωρητικά θα μπορούσα να τα πάω και να φύγω. Τι θα έκανε ο "καταστηματάρχης"; Θα έβγαινε από το κουβούκλιο και θα με κυνηγούσε; Και βασικά χωρίς απόδειξη.... θα ήμουν και νόμιμος αν δεν πλήρωνα και απλά τα έπαιρνα.

Πέρα από αυτό όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όπως γράφεις στο post. Δεν θέλει πολύ για να γίνει έλεγχο σε αποδείξεις, σε αδήλωτη εργασία και πόσα άλλα. Σε φιλικό πρόσωπο με ταβέρνα στην επαρχία (κυριολεκτικά στην μέση του πουθενά) έκανε "τυχαία" έλεγχο η επιθεώρηση εργασίας. Το τυχαία πάει στο γεγονός ότι για να έρθουν για έλεγχο έκαναν περίπου 70 χιλιόμετρα. Πίσω από τον πάγκο ήταν ο ίδιος, η γυναικά του στην κουζίνα και τα παιδιά (ενήλικα) που βοηθούσαν (λάντζα και σερβίρισμα). Δηλωμένος ήταν μόνο ο ίδιος μιας και ήταν ιδιοκτήτης. Αποτέλεσμα; 10.000 πρόστιμο για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο. Σύνολο 30.000€. Ποσό που δεν βγάζει σε ένα χρόνο με την δουλειά που έχει. 

8 ώρες πριν, NemeSis1990 είπε

δε καταλαβες, οταν ο αργοσχολος μεσα στο μαγαζι παει να παρει ενα προιον , ο πελατης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ σε ΤΙΠΟΤΑ μεσα στο μαγαζι απο το παραθυρακι, δεν φτανει το χερι του!

Κατάλαβα μια χαρά. Θα σου πω όμως το εξής. Την 1η φορά  που θα γυρίσει την πλάτη θα κλειδώσει το παραθυράκι. Την 2η επίσης. Δεν θα το κάνει όμως κάθε μέρα, όλη μέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Κατάλαβα μια χαρά. Θα σου πω όμως το εξής. Την 1η φορά  που θα γυρίσει την πλάτη θα κλειδώσει το παραθυράκι. Την 2η επίσης. Δεν θα το κάνει όμως κάθε μέρα, όλη μέρα.

το τι θα κανει με τα φορολογικα δεν με ενδιαφερει εμενα. Αυτο που λες για το παραθυρακι, δεν το κλεινεις. ετσι και αλλιως ο πελατης δεν μπορει να πιασει κατι απο μεσα! ταμιακη λαπτοπ κλπ Σαν μαγαζι εχεις 100% προστασια απο μικρο κλεψιες. Αν ερθει ενας με πιστολι του δινεις τις εισπραξεις

Επεξ/σία από NemeSis1990
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NemeSis1990 είπε

το τι θα κανει με τα φορολογικα δεν με ενδιαφερει εμενα. Αυτο που λες για το παραθυρακι, δεν το κλεινεις. ετσι και αλλιως ο πελατης δεν μπορει να πιασει κατι απο μεσα! ταμιακη λαπτοπ κλπ 

Οπότε..... επειδή θα έχει θεωρητικά χώρο θα έχει κενά τα πάντα κοντά στο παράθυρο; Δεν θα έχει πχ μικροπραγματα για συμπλήρωματική πώληση (πχ τσίχλες στα περιπτερά) ή κάτι άλλο ξεχασμένο. Μακάρι αλλά.... δυστυχώς αν δεν σου συμβεί  δεν σου περνάει από το μυαλό. Και ίσως να σου περνάει στην αρχή αλλά όσο περνάει ο καιρός.... χαλαρώνεις και εκεί την πατάς. Το έχω δει να γίνεται πολλές φορές δυστυχώς

Δημοσ.

υπάρχει ήδη ένα τέτοιο περίπτερο/μίνι μάρκετ όπως θες πες το στην Καλλιθέα. ο ιδιοκτήτης έχει βάλει μια μεγάλη τζαμαρία με ένα παραθυράκι και ότι χρειάζεσαι το ζητάς από αυτόν δεν υπάρχει είσοδος να μπεις μέσα. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, sensai είπε

υπάρχει ήδη ένα τέτοιο περίπτερο/μίνι μάρκετ όπως θες πες το στην Καλλιθέα. ο ιδιοκτήτης έχει βάλει μια μεγάλη τζαμαρία με ένα παραθυράκι και ότι χρειάζεσαι το ζητάς από αυτόν δεν υπάρχει είσοδος να μπεις μέσα. 

μαλιστα, εχει βαλει και αφισες τα προιοντα στην βιτρινα? πχ τα τσιγαρα? εισαι πελατης;

Δημοσ.

Στο εξωτερικο που ειμαι και τα βενζιναδικα ειναι και μινι μαρκετ, αρκετα απο αυτα αργα το βραδυ κλεινουν και παιρνεις οτι θες απο το παραθυρακι και στο δινει ο αλλος απο μεσα. Δε μαρεσει καθολου γιατι πρεπει να κατσεις να του εξηγησεις τι ακριβος θες, το μεγεθος, ποια γευση κτλ και το κακο ειναι οτι οχι μονο τις περισσοτερες φορες τα φερνει λαθος αλλα δε μπορω να μπω να διαλεξω εγω τι θελω αν δε ξερω τι θελω να πιω για παραδειγμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...