Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα περίπτερα ορθώς ξηλώνονται μέσα στις πόλεις, ήταν η απόλυτη ασχήμια και προκαλούσαν παρεμπόδιση των πεζών.

Αρκετοί το γύρισαν με μινι μάρκετ (πολλά 24ωρα),παρέχοντας περισσότερες επιλογές στον πελάτη. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε κάποια στιγμή στις σύγχρονες συνθήκες.

Φτάνει πια με τα κλειστά επαγγέλματα... μέχρι και οι περιπτεράδες μονοπώλια έκαναν στην Ελλάδα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, sstratos είπε

Χωρίς παρεξήγηση , εδώ εχεις λάθος. Ο λογιστής ειναι υπεύθυνος για την σωστή λειτουργία του καταστήματος φορολογικά λογιστικά και σε θέματα εργασίας. Αφου το κόστος είναι μηδενικό για τον εργοδότη , έπρεπε να το ειχε κάνει απο μόνος του-δεν χρειάζεται να του δωσει εντολή ο εργοδότης. Δεν μπορεί ο κάθε εργοδότης να ξέρει αυτά τα πράγματα γιαυτό πληρώνουν τους λογιστές. Οχι για να κανουν την φορολογική μια φορα το χρόνο.

Το θέμα εδω ξεφεύγει απο το topic και θα μας κράξουνε !! 🤢

Κανεις λαθος. Ο λογιστης ειναι υπευθυνος για τις υπηρεσιες που εχει συμφωνησει οτι θελει ο πελάτης. Αν ο πελάτης ζήτησε τηρηση βιβλιων, αυτό και μονο θα παρει.  Αν απο εκει και περα θελει να βάζει την γκομενα του στο ποστο του, ουτε μπορω να το ξερω ουτε και με αφορα. Δεν ειμαι ο λογιστης ΕΝΤΟΣ της επιχειρησης σε αποκλειστικότητα, ουτε καν με πληρωνει ως τετοιο. Εννοειται πως ΔΕΝ ενεργεις χωρις εντολή απο τον πελάτη εκτος και αμα θες να τραβιέσαι στα δικαστηρια μετα.

Μπορεις να του πεις οτι αυτο που κάνει (αν πεσει στην αντιληψη σου) μπορει να εχει συνέπειες, αλλα απο εκει και περα δεν ειναι στο χερι του λογιστη αλλα του ιδιοκτητη.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Καλά πόσων χρονών είσαι να πούμε και κάθεσαι και λες αυτές τις αστειότητες; Αν δεν θες το περίπτερο επειδή θα σε τραβάει ο πιτσιρικάς να αγοράσει κάτι με την ίδια λογική να μην θες ούτε το σούπερ μάρκετ κοντά στο σπίτι σου ή οποιοδήποτε άλλο κατάστημα επειδή μπορείς να περάσεις με τον πιτσιρικά και να σε τραβάει για κάτι. Αυτές τις καραμέλες ορισμένων που διαβάζω κατά καιρούς στο internet οτι παντού και όπου περνάνε βρίσκουν μπροστά τους περίπτερα που τους εμποδίζουν και ρίχνουν κατάρες για τους περιπτεράδες και τα περίπτερα έχω βαρεθεί να τα διαβάζω και τα θεωρώ μόνο ως τζάμπα γκρίνιες. Πόσες φορές στην ζωή σου θα τύχει να πρέπει να στριμωχτείς ή να αντιμετωπίσεις πρόβλημα επειδή θα βρεις μπροστά σου ένα περίπτερο; Σε πια περιοχή μένεις και αντιμετωπίζεις τέτοιο θέμα; 

Όσοι κάθονται και τα βάζουν με τα περίπτερα και τους ιδιοκτήτες τους το μόνο που κάνουν είναι να βγάζουν τον μισανθρωπισμό τους. Είναι και αυτοί άνθρωποι που κοιτάνε πως θα επιβιώσουν από μια δουλειά-επιχείρηση και από την στιγμή που όλα γίνονται νόμιμα δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Αν δεν έχετε χώρο να περάσετε από ένα πεζοδρόμιο επειδή έχει καταληφθεί από περίπτερο τότε να αναζητήσετε τις ευθύνες στις αρμόδιες αρχές που χορήγησαν άδεια περιπτέρου στο συγκεκριμένο σημείο. Και για όλα τα περίπτερα απαιτείται άδεια, δεν γίνεται αλλιώς διότι δεν θα μπορείς να πάρεις ούτε ηλεκτροδότηση. Τα περίπτερα χρειάζονται και είναι αναγκαία σε κεντρικά μέρη και πλατείες που υπάρχει πολύς κόσμος αλλά και ελεύθερος χώρος χωρίς να εμποδίζουν την προσπέλαση του κόσμου. Έχω και εγώ συναντήσει τραγικές περιπτώσεις που έπρεπε να στριμωχτώ σε ένα μέρος για να περάσω το πεζοδρόμιο πίσω από ένα περίπτερο στην Σταδίου, στον δρόμο δεν μπορούσα να βγω γιατί ήταν λεωφόρος, απορούσα πως στήθηκε περίπτερο εκεί, ο περιπτεράς δεν έφταιγε σε κάτι, οι αρχές έφταιγαν που του επέτρεψαν να εγκαταστήσει εκεί το περίπτερό του.

Αρκετά περίπτερα τα τελευταία χρόνια έχουν αποξηλωθεί, κάποιο πρόβλημα δεν έχω συναντήσει, θα ήθελα πολύ να υπήρχε ένα περίπτερο μέσα στο πεδίον του άρεως όπως παλιά, τώρα πρέπει να βγεις μέχρι έξω από Μαυροματαίων για να βρεις. Οι άδειες περιπτέρων κακώς απαγορεύτηκαν για μένα, αυτό που πρέπει να γίνει είναι περιορισμός και αυστηρός έλεγχος που θα εγκατασταθεί ένα περίπτερο, να μην δημιουργεί προβλήματα κυκλοφορίας στους πεζούς. Όσο για τα νεοκλασσικά, πλην λίγων και σημαντικών κτιρίων του κέντρου, τα περισσότερα ρημάζουν με ετοιμόρροπες και ασυντήρητες προσόψεις, ας κάτσει πρώτα το κράτος να δει τι θα κάνει με αυτό το θέμα και προς το παρόν ας αφήσουμε τα περίπτερα. Απ' την στιγμή που καταστρέψαμε όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας από το 50-60 και μετά, είναι γελοίο να καθόμαστε και να μιλάμε για το τι ταιριάζει και τι οχι στην Ελληνική αρχιτεκτονική. 

Ρε φίλε είσαι με τα καλά σου, που είδες να τα βάζω με τους περιπτεράδες; 

Αυτοί δουλειά τους κάνουν. Αλλά όταν δόθηκαν οι άδειες για περίπτερα, καλώς δόθηκαν. Τώρα πλέον δεν έχουν λόγο να δίδονται, και καλώς απομακρύνονται σιγά σιγά και να απομακρυνθούν όλα σταδιακά. Όποιος περιπτεράς θέλει, να ανοίξει μίνι μάρκετ!

Κατά τα άλλα η ουσία δεν βρίσκεται στα πιτσιρίκια αλλά στους ελεύθερους χώρους που καταλαμβάνουν. Για αυτό τι έχεις να μας πεις;

8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Αυτό δεν το έγραψα εγώ, αντίθετα κατέκρινα αυτόν που το έγραψε, έχεις βάλει το nickname μου σε λάθος quote. 

Εγώ το έγραψα και στηρίζω την άποψη μου και επιπλέον θεωρώ ότι λέτε σαχλαμάρες και ανακρίβειες, καθώς ακόμα και έτσι όπως τα λέτε να το πάρουμε, με το περίπτερο ως αναφορά παραδοσιακού στοιχείου του αστικού περιβάλλοντος, τα σύγχρονα περίπτερα με τις τέντες, τα σταντ και τις Φ πινακίδες led ουδεμία σχέση έχουν με τα παραδοσιακά περίπτερα του 1920, καταλαμβάνουν δε πολλαπλάσιο χώρο κατά κανόνα παράνομα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι θέλω τα αμερικάνικα convenience stores που έχουν τα πάντα ...

Murphy-Express-fountain.png?itok=7T1FAku

con3.jpg

d70225dada39d34fe099656149557587.jpg

(διαβάστε ταμπέλες δεν ειναι ολα πατατάκια κτλ) 

wipeout-gifts-apparel-kids.ashx?version=

και να ειναι κοντά στο σπίτι μου....,

Να μπορώ να τραβάω λεφτά όταν θέλω χωρίς να χρειαστεί να πάω τράπεζα, να στέλνω λεφτά, να πλένω κάνα ρούχο αν είμαι φοιτητής η φαντάρος ή αν το βιάζομαι για σήμερα να αγοράσω κανα ρούχο ή γυαλιά αν έκλεψα τράπεζα :P να πάρω τα ξυριστικά μου ή βασικά φάρμακα και κοσμητικά  να φτιάξω καφέ, γρανίτα, παγωτό  και δεν συμμαζεύεται όπως το θέλω να πάρω λάδια για το αμάξι να πάρω 1002 μαλακιούλες να φάω ή να του πω να βάλει στο φούρνο μικροκυμάτων ή φουρνάκι το τάδε κατεψυγμένο ή συσκευασμένο τρόφιμο που αγόρασα κτλ  κτλ 

και όλα αυτά σε μέγεθος μαγαζιού mini market 

36654360-new-york-usa-july-3-2013-people

α και ειναι 24 ώρες ανοιχτά όλη την βδομάδα και Κυριακές!!! 

Δείτε αυτόν τον μεθυσμένο που έπεσε (προς το τέλος του βίντεο) όλη αυτή η μπάρα γεμάτη με καλούδια να φτιάξεις μόνος σου :D 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.
3 ώρες πριν, totem_lost είπε

Καλά ας κλείνανε όλα τα περίπτερα για μια εβδομάδα και μετά να δούμε τι θα λέγατε. Ρωτήστε και εμάς που δεν έχουμε και αν θελήσουμε να αγοράσουμε κάτι μετά τις 9 το βράδυ την γαμήσαμε.. :cry:

Δεν έχετε κάποιο nacht winkel κοντά σας;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Άσχετο απλά λόγω υπογραφής... γιατί δεν πήρες amd κάρτα γραφικών ρε συ; πολύ καλύτεροι drivers και με λιγότερα κλειστά software blobs 😕 πούλα την και πήγαινε σε amd :P 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, NemeSis1990 είπε

στην ελλαδα το παραχεσαμε με αυτα τα μαγαζια, το προβλημα ειναι οτι κανουμε μονο αυτα και οχι πιο σημαντικα πχ βιομηχανια

Δε νομίζω ότι έχει σχέση το ένα με το άλλο. Γίνονται κι άλλα πράγματα, αλλά δεν είναι όλα για όλους. Αυτός που θα ανοίξει μίνι μάρκετ δηλαδή δεν είναι αυτός που θα φτιάξει start up ας πούμε.

3 ώρες πριν, TheAccountant είπε

Κανεις λαθος. Ο λογιστης ειναι υπευθυνος για τις υπηρεσιες που εχει συμφωνησει οτι θελει ο πελάτης. Αν ο πελάτης ζήτησε τηρηση βιβλιων, αυτό και μονο θα παρει.  Αν απο εκει και περα θελει να βάζει την γκομενα του στο ποστο του, ουτε μπορω να το ξερω ουτε και με αφορα. Δεν ειμαι ο λογιστης ΕΝΤΟΣ της επιχειρησης σε αποκλειστικότητα, ουτε καν με πληρωνει ως τετοιο. Εννοειται πως ΔΕΝ ενεργεις χωρις εντολή απο τον πελάτη εκτος και αμα θες να τραβιέσαι στα δικαστηρια μετα.

Μπορεις να του πεις οτι αυτο που κάνει (αν πεσει στην αντιληψη σου) μπορει να εχει συνέπειες, αλλα απο εκει και περα δεν ειναι στο χερι του λογιστη αλλα του ιδιοκτητη.

Πιστεύω ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να ενημερώσει όπως λες. Τελικά τι ισχύει όμως για γυναίκα και γονείς - παιδιά;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zio10 είπε

Αυτός που θα ανοίξει μίνι μάρκετ δηλαδή δεν είναι αυτός που θα φτιάξει start up ας πούμε.

Πολλές φορές το διαθέσιμο budget δεν διαφέρει πολύ. και αυτό πιστεύω ειναι το θέμα ότι όσοι έχουν budget για κάτι πάνε στο low hanging fruit του να πουλάνε τυρόπιτες εσπρέσο κτλ 

Νομίζω ότι έτσι μεγαλώνουμε απο το σχολείο και απο το σπίτι... να κάνουμε ότι όλοι οι άλλοι, να μην παίρνουμε ρίσκα να κάνουμε κάτι που να κάθεσαι και να έρχεται ένα σταθερό εισόδημα (πχ αγόρασε διαμέρισμα και νοίκιασε το)  να σπουδάσουμε κάτι που ειναι κλασικό για να μπούμε στο δημόσιο (αυτοί που δεν σπουδάζουν κάτι τέτοιο ειναι συνήθως -με εξαερίσεις φυσικά- άτομα που απλά δεν μπορούν λόγω μορίων να το κάνουν) 

Στις χώρες που υπάρχει επιχειρηματικότητα δεν μεγαλώνουν έτσι τα παιδιά. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TopicStrarter είπε

Πολλές φορές το διαθέσιμο budget δεν διαφέρει πολύ. και αυτό πιστεύω ειναι το θέμα ότι όσοι έχουν budget για κάτι πάνε στο low hanging fruit του να πουλάνε τυρόπιτες εσπρέσο κτλ 

Νομίζω ότι έτσι μεγαλώνουμε απο το σχολείο και απο το σπίτι... να κάνουμε ότι όλοι οι άλλοι, να μην παίρνουμε ρίσκα να κάνουμε κάτι που να κάθεσαι και να έρχεται ένα σταθερό εισόδημα (πχ αγόρασε διαμέρισμα και νοίκιασε το)  να σπουδάσουμε κάτι που ειναι κλασικό για να μπούμε στο δημόσιο (αυτοί που δεν σπουδάζουν κάτι τέτοιο ειναι συνήθως -με εξαερίσεις φυσικά- άτομα που απλά δεν μπορούν λόγω μορίων να το κάνουν) 

Στις χώρες που υπάρχει επιχειρηματικότητα δεν μεγαλώνουν έτσι τα παιδιά. 

Πιστεύω ότι είναι θέμα χαρακτήρα. Άσε που και καφέ ή τυροπιτάδικο να ανοίξεις το ρίσκο υπάρχει και είναι μεγάλο. Αλλά σε όλα υπάρχει περιθώριο εξέλιξης, το καφέ μπορεί να γίνει αλυσίδα, το μίνι μάρκετ να μεγαλώσει κλπ.

ΥΓ, αυτά τα μαγαζιά που έβαλες πιο πάνω πως γίνεται να έχουν όλα αυτά και να έχουν μέγεθος μίνι μάρκετ;! Για τι μέγεθος μιλάμε;

(Λογικά θα έρθουν και προς τα εδώ πάντως, Θεσσαλονίκη πχ έχω δει μαγαζιά αυτής της λογικής αν και όχι με όλα αυτά! ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης στην ελλάδα πληθυσμιακά έχουμε χαμηλότερο IQ 

iq_by_country.png?_g_build_=153253069966

Και αυτό κατα μία σχολή σκέψης θα μπορούσε να οφείλεται στην παιδεία (υπάρχουν δύο σχολές στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει consensus η μια θέλει το IQ να ειναι στάνταρ εκ γενετής και να φτάνει στο peak του στα 30 σου η άλλη λέει πως ειναι κάτι που μπορείς μέσα σε ένα εύρος φυσικά να το βελτιώσεις αν κάνεις την κατάλληλη προσπάθεια) 

Οπότε λογικό ειναι να φοβούνται ή να απεχθάνονται πιο πολύπλοκα σχέδια  απο το να πουλάς καφέ και τυρόπιτα η πλειοψηφία των πολιτών. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, zio10 είπε

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό.

Το ότι έχουμε χαμηλότερο IQ κατα μέσο όρο πληθυσμιακά ισχύει (και φαίνεται και απο την κατάσταση στην χώρα και τα άτομα που εκλέγουμε :P )  

Το αν μπορούσαμε να το βελτιώσουμε δια μέσω της παιδείας ειναι συζητήσιμο. 

Y.Γ το ότι το μέσο IQ μας ως πληθυσμός είναι χαμηλό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε έξυπνους ανθρώπους ή και πολύ ευφυείς απλά σημαίνει πως είναι μικρότερο το ποσοστό τους σε σχέση με άλλα κράτη και πως το ποσοστό των λιγότερο ευφυών είναι μεγαλύτερο σε σχέση με άλλα κράτη. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...