Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαιρετώ την παρέα.

Αν δε κάνω λάθος τώρα με το GDPR και τα λοιπά κόλπα δε μπορεί ο καθένας να πρήζει τον άλλον με μηνύματα, κλήσεις.......

για να μη τα πολυλογώ ορισμένοι δεν έχουν συμορφωθεί και στέλνουν μηνύματα.

Έχω λάβει μήνυμα από κάποια επιχείρηση στην οποία ποτέ δεν έχω δώσει τα στοιχεία μου.

μπορώ να τους κυνηγήσω;

• Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nojom είπε

γιατί όχι. ο καθένας εκμεταλλεύεται ό,τι και όπως μπορεί.

δε ζητάω κάτι παράνομο.

Φυσικα και ζητάς κάτι παράνομο.

• Confused 1
Δημοσ.

Για αρχή ζήτα τους από που βρήκαν τα στοιχεία σου και ότι στοιχεία έχουν για εσένα αλλά και το πως τα χρησιμοποιούν. 

Ο νόμος GDPR έχει κυρώσεις μη εφαρμογής αλλά τα πρόστιμα πάνε στο κράτος όχι σε εσένα. Τώρα αν μπορείς να κάνεις μήνυση για κάτι άλλο τότε ναι, πχ για κάποιο λόγο κάτι έπαθες επειδή σου έστελναν τα εμαιλ, σαν αποζημίωση πχ. 

Κατά την γνώμη μου είναι χυδαίο, να το κάνεις, γιατί ο gdpr είναι απλά παλούκι για να εφαρμοστεί. Τώρα αν σου στέλνει ο άλλος marketing emails στα καλά καθούμενα τα θέλει ο κωλος του. 

Δημοσ.

μα δε ζήτησα να κάνω παρανομία.

μου στέλνουν μηνύματα χωρίς να τους έχω δώσει το τηλέφωνο μου. ούτε παρέχουν τη δυνατότητα να σβηστώ από τις λίστες τους.

αυτό δε το απαγορεύει ο νόμος;

αν είμαι λάθος οκ

4 λεπτά πριν, DrLo είπε

Φυσικα και ζητάς κάτι παράνομο.

που είναι το παράνομο;

Δημοσ.

Θέλεις να μη σου στέλνουν μηνύματα ή θέλεις να πάρεις λεφτά για αυτά που ήδη σου στείλανε; Επικοινώνησες μαζί τους και ζήτησες να μη σου στέλνουν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, zio10 είπε

Θέλεις να μη σου στέλνουν μηνύματα ή θέλεις να πάρεις λεφτά για αυτά που ήδη σου στείλανε; Επικοινώνησες μαζί τους και ζήτησες να μη σου στέλνουν;

αν μπορώ να πάρω λεφτά γιατί να μην το κάνω; αυτός είναι ο στόχος

(άσε που αν γίνει κάτι τέτοιο θα τρομοκρατηθούν πολλοί και θα αλλάξουν τακτική)

Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή

αν εγώ έκανα μια κίνηση και κάποιος μπορούσε να την εκμεταλλευτεί για να βγάλει λεφτά πιστεύεις δε θα βρίσκοταν κάποιος;

όχι, δεν επικοινώνησα

Επεξ/σία από nojom
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nojom είπε

Αυτό είναι το παράνομο.

• Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nojom είπε

(άσε που αν γίνει κάτι τέτοιο θα τρομοκρατηθούν πολλοί και θα αλλάξουν τακτική)

Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή

αν εγώ έκανα μια κίνηση και κάποιος μπορούσε να την εκμεταλλευτεί για να βγάλει λεφτά πιστεύεις δε θα βρίσκοταν κάποιος;

όχι, δεν επικοινώνησα

Όπως το βλέπει ο καθένας, εγώ το θεωρώ τραβηγμένο και δεν θα το έκανα.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, flienky είπε

Ο νόμος GDPR έχει κυρώσεις μη εφαρμογής αλλά τα πρόστιμα πάνε στο κράτος όχι σε εσένα. Τώρα αν μπορείς να κάνεις μήνυση για κάτι άλλο τότε ναι, πχ για κάποιο λόγο κάτι έπαθες επειδή σου έστελναν τα εμαιλ, σαν αποζημίωση πχ.

αν ισχύει αυτό τότε άκυρα αυτά που λέω. δε το ήξερα. Γι αυτό άλωστε άνοιξα το θέμα για να μάθω τι ισχύει

4 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Αρκει να μην παμε παρακατω.Αλλα πιστευω δεν πιασαμε πατο.

γιατί το θεωρείς τόσο τραγικό;

2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Αυτό είναι το παράνομο.

παράνομο το ότι σκέφτηκα να βγάλω λεφτά από μια κίνηση η οποία είναι νόμιμη;

δηλαδή αν έγραφα ότι δε με ενδιαφέρουν τα λεφτά αλλά θέλω να το κάνω για να μη με πρήζουν θα ήταν εντάξει;

το τι έχω στο μυαλό μου καθορίζει αν είναι κάτι παράνομο ή όχι; η πράξη μετράει

Δημοσ.

μια τοποθέτηση επί του θέματος πιστεύω θα ήταν καλύτερο από το να γυρνάμε όλα τα θέματα που ανοίγονται και να κράζουμε.

Εκτός αν αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ανώτεροι, κάτι σαν τα likes στο fb, τότε δικαιολογείται

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...