Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Χθες είπα να καθαρίσω τα CD μου από μια συλλογή που έχω.

Ποιος λέτε είναι ο ποιο σωστός τρόπος ώστε να μην θαμπώσουν ή δημιουργηθούν νέες ψιλές γρατζουνιές;  

Είπα να το κάνω με το υγρό και το πανί για τα γυαλιά που έχω, κάνει;

Δημοσ.

Αν δεν έχουν λίπος απ’ τις δαχτυλιές, άστα ως έχουν. Αν έχουν, το πανάκι και το υγρό γυαλιών είναι μια χαρά. Εγώ στα πολύ βρόμικα, τους έκανα κι ένα μπανάκι με κρύο νερό και απαλό τρίψιμο με μαλακό πανί ή με καθαρά γυμνά χέρια. Μετά ένα γρήγορο με υγρό για να μην μείνουν στίγματα. Αν είναι πολλά, μπορείς και σκέτο πλύσιμο με νερό αρκεί να τα στεγνώνει αμέσως με μαλακό, στεγνό πανί  

Να τα ψηφιοποιήσεις το σκέφτεσαι ή το έχεις κάνει ήδη και απλώς κρατάς και τη συλλογή σε CD?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φανταζομαι οτι ψηφιοποιημενα θα μπορει να τα βρει ηδη. Λογικα θελει να κρατησει τη συλλογη του σε καλη κατασταση.

Για δαχτυλιες/στιγματα: Βουτας το δαχτυλο σου σε ζεστο νερο κι επειτα σε σαπουνι και καθαριζεις το σημειο στο cd. Ξεπλενεις με ζεστο νερο και στεγνωνεις καλα με πανι και μαλακες κινησεις ολη την επιφανεια.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 1
Δημοσ.
20 minutes ago, YourTrueLegend said:

Για δαχτυλιες/στιγματα: Βουτας το δαχτυλο σου σε ζεστο νερο κι επειτα σε σαπουνι και καθαριζεις το σημειο στο cd. Ξεπλενεις με ζεστο νερο και στεγνωνεις καλα με πανι και μαλακες κινησεις ολη την επιφανεια.

Το ζεστό βοηθάει στον καθαρισμό του λίπους αλλά θέλει προσοχή, μην το παρακάνει!

Δημοσ.
4 minutes ago, CheOnWeb said:

Το ζεστό βοηθάει στον καθαρισμό του λίπους αλλά θέλει προσοχή, μην το παρακάνει!

***Χλιαρο προς ζεστο, οχι πολυ ζεστο ομως γιατι οι υψηλες θερμοκρασιες ειναι απο τους νο1 εχθρους του cd.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, YourTrueLegend said:

***Χλιαρο προς ζεστο, οχι πολυ ζεστο ομως γιατι οι υψηλες θερμοκρασιες ειναι απο τους νο1 εχθρους του cd.

Ναι, είχα ξεχάσει κάποια στο αυτοκίνητο που τα έβλεπε ο ήλιος.  Έγιναν ένα ωραίο φουτουριστικό γλυπτό! 😀

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.

Πλυντηριο πιατων σε χλιαρο προγραμμα με σαπουνι τζελ πιατων / χεριων. Οχι αλατα, μονο γυαλιστικο. Σε μια πλυση περιπου 60 τμχ . βαλτα ανοιχτα να τα χτυπαει το νερο απο κατω που ειναι η εγγραφη.

Δημοσ.

Έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με cd αλλά θυμάμαι ότι πρέπει να τα σκουπίζουμε/καθαρίζουμε πάντα από το κέντρο προς την άκρη και ποτέ κυκλικά. Με επιφύλαξη το αναφέρω βέβαια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...