kathytherion Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα σε όλους ! Έχω το εξής θέμα, είμαι άνεργη μακροχρόνια και ασφαλισμένη στον ΟΑΕΔ, κατι που θελει συχνή ανανέωση. Όντας παντρεμένη ένα χρόνο με συμβούλεψαν να προχωρήσω στην ασφάλεια του άντρα μου που οςονα ναι έχει σταθερό επάγγελμα . Το θέμα ειναι πως προσπάθησα να επικοινωνήσω με ΙΚΑ τις τελευταίες μερες χωρίς αποτέλεσμα, οποτε είπα να ρωτησω κι εδω: τι χαρτιά πρεπει να συγκεντρώσω για τη διαδικασία; Και που πρεπει να τα υποβάλλω/δωσω για να είμαι πλέον ασφαλισμένη στον σύζυγο ; είμαι πελαγωμενη γιατι λήγει η ασφάλεια ΟΑΕΔ τον Αύγουστο και δεν βρίσκω πουθενά πληροφορίες για το πως να κινηθώ...
Comic maniak Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δεν ειμαι γνωστης του θεματος,αλλα θα σε συμβουλευα να παρεις την γνωμη καποιου ειδικου και οχι να ρωτησεις εδω,για να εισαι σιγουρη.
tsioulak Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Πρωτον, το πολυ πολυ ανανεωνεις την ασφαλεια απο τον ΟΑΕΔ για ενα εξαμηνο ακομα, δευτερον αυτες τις μερες δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλεις ακρη, απο εκει να πας το θεωρω απιθανο να βγαλεις ακρη, απο Σεπτεμβριο ισως βγαλεις ακρη.
idomeneas7 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δες αυτό. Πολύ εύκολη διαδικασία όταν μου χρειάστηκε.
kathytherion Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 21 ώρες πριν, Comic maniak είπε Δεν ειμαι γνωστης του θεματος,αλλα θα σε συμβουλευα να παρεις την γνωμη καποιου ειδικου και οχι να ρωτησεις εδω,για να εισαι σιγουρη. Το θέμα ειναι πως δεν ξέρω κάποιον ειδικό να ρωτήσω... 21 ώρες πριν, tsioulak είπε Πρωτον, το πολυ πολυ ανανεωνεις την ασφαλεια απο τον ΟΑΕΔ για ενα εξαμηνο ακομα, δευτερον αυτες τις μερες δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλεις ακρη, απο εκει να πας το θεωρω απιθανο να βγαλεις ακρη, απο Σεπτεμβριο ισως βγαλεις ακρη. Ντρέπομαι που το λέω αλλά δεν θυμάμαι πως ανανεώνω ασφάλεια ΟΑΕΔ έχω καιρό που το δω κάνει και ξέχασα τη διαδικασία και που απευθύνομαι...
Alxnks Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, kathytherion είπε Ντρέπομαι που το λέω αλλά δεν θυμάμαι πως ανανεώνω ασφάλεια ΟΑΕΔ έχω καιρό που το δω κάνει και ξέχασα τη διαδικασία και που απευθύνομαι... Δεν μπορεί να μην σου έχουν δώσει έγγραφο με κλειδάριθμο, username και password για να μπαίνεις στο site του ΟΑΕΔ να ανανεώνεις.
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, kathytherion είπε Το θέμα ειναι πως δεν ξέρω κάποιον ειδικό να ρωτήσω... Ντρέπομαι που το λέω αλλά δεν θυμάμαι πως ανανεώνω ασφάλεια ΟΑΕΔ έχω καιρό που το δω κάνει και ξέχασα τη διαδικασία και που απευθύνομαι... Μπαίνεις εδώ https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=1001:1:108970274184897::::: Με τον κωδικό και το password που πήρες από ΟΑΕΔ, τα κάνεις όλα ηλεκτρονικά και ανανέωση και τα πάντα. Απλά ανανεώνεις το δελτίο ανεργίας και εφόσον είσαι άνεργη έχεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πλέον από τις δημόσιες δομές. Τώρα αν δεν έχεις πάρει κωδικούς, πρέπει να πας στον ΟΑΕΔ που ανήκεις να σου βγάλουν κλειδάριθμο και μετά να εγγραφείς στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
tsioulak Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Για αλλο πραγμα γραφει, για την πληρη ασφαλιση που παρεχεται στους ανεργους, νομιζω οτι ξαναπας σε ΚΕΠ και ξανακανεις αιτηση αλλα δεν ειμαι σιγουρος, θα πρεπει να μιλησεις με το ΙΚΑ για σιγουρια (ή με καποιον σε ΚΕΠ που να ξερει πολυ καλα τις διαδικασιες του ΕΡΜΗ), οπως και να ΄χει δεν μπορεις να κανεις τιποτα αυτες τις μερες, στην χειροτερη περιπτωση τελειωνει η περιοδος ασφαλισης που εχεις τωρα επειδη εισαι ανεργη και ξανακανεις αιτηση, απλα θα εισαι 2 μηνες ανασφαλιστη.
greekparot Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Βρες το τηλέφωνο από το υποκατάστημα που ανήκεις του τέως ΙΚΑ - ΕΦΚΑ πλέον και επικοινώνησε με το τμήμα «μητρώου» για να σου πουν τι δικαιολογητικά θα χρειαστεί να τους πας για να έχεις ασφαλιστική ικανότητα από τον σύζυγο,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα