jerry banana Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα σε όλους σκέφτομαι να αγοράσω τη συγκεκριμένη κάρτα για ήχο 7.1 https://www.e-shop.gr/hyperx-cloud-virtual-71-surround-sound-usb-sound-card-p-PER.573857 και να τη συνδέσω στα https://www.skroutz.gr/s/9541141/HyperX-Cloud-Core.html που πρόσφατα είχα αγοράσει.Πιστεύετε οτι αξίζει η αγορά ,δηλαδή θα δώ μεγάλη διαφορά?Το σκέφτομαι κυρίως γιατί τα ακουστικά μου δεν υποστηρίζουν 7.1 και διάβασα σε αρκετά φόρουμ πως αρκετοί που κατήχαν παλιότερα μοντέλα ακουστικών οχι απαραίτητα hyperx είδαν μεγάλη διαφορά στον ήχο λόγω του ψηφιακού 7.1 που προσφέρει η κάρτα.Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2018 από jerry banana
FasTaker Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Λογικα η μητρικη σου εχει ηδη 7.1 ή 5.1 ενσωματωμενη καρτα ηχου και σε headset δεν θα δεις καμια διαφορα. 1
jerry banana Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, FasTaker είπε Λογικα η μητρικη σου εχει ηδη 7.1 ή 5.1 ενσωματωμενη καρτα ηχου και σε headset δεν θα δεις καμια διαφορα. Εχω την gigabyte h170-hd3 (rev. 1.0) αλλά η κάρτα που λέω να αγοράσω λένε πολλοί στα σχόλια του amazon οτι τους δίνει ψηφιακό 7.1 ήχο,ενώ τώρα τα ακουστικά που έχω δεν υποστηρίζουν 7.1 μόνο stereo. Αν αγόραζα τη κάρτα νομίζω πχ σε παιχνίδια που απαιτούν 7.1 για βήματα όπως cs go θα έβλεπα διαφορά γιατί πχ όταν παίζω ακούω πολύ καλά τα βήματα αλλά απο που έρχονται είναι σαν νπερδεμενος ο ηχος δεν μπορω να το εξηγήσω δηλαδή ενω άκουω οτι είναι κοντά μου μερικές φορές βγαίνουν δίπλα μου και δεν τους εχω ακούσει απο τη πλευρά που βγηκαν. Η μητρική μου. Υποστηρίζει 7.1 αλλά τα άκουστικα όχι, γιαυτό έλεγα να αγοράσω τη κάρτα για να κάνω τα ακουστικά απο στέρεο σε 7.1. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2018 από jerry banana
jerry banana Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Παρακαλ΄ώ όποιος δει το θέμα μου ας βοηθηήσει θα ήμουν ευγνώμων.
FasTaker Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 To θεμα που εχεις δεν μπορει να στο λυσει η καρτα ηχου φιλε μου. Παρε αλλο Headset. Δεν μπορεις να κανεις ακουστικα απο stereo σε 7.1 αν δεν το υποστηριζουν.
jerry banana Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, FasTaker είπε To θεμα που εχεις δεν μπορει να στο λυσει η καρτα ηχου φιλε μου. Παρε αλλο Headset. Δεν μπορεις να κανεις ακουστικα απο stereo σε 7.1 αν δεν το υποστηριζουν. Ευχαριστώ πολυ φίλε για το χρόνο σου Nα είσαι καλά θα το κοιτάξω πάντως.Προσωπικά ποιά μου προτείνεις?
FasTaker Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Σε περιφρειακα επιστευομαι χρονια την logitech. Aλλα στο θεμα ακουστικων μου αρεσουν πολυ τα https://www.skroutz.gr/s/9842830/Asus-ROG-Strix-Wireless-Gaming-Headset.html
jerry banana Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 5 ώρες πριν, FasTaker είπε Σε περιφρειακα επιστευομαι χρονια την logitech. Aλλα στο θεμα ακουστικων μου αρεσουν πολυ τα https://www.skroutz.gr/s/9842830/Asus-ROG-Strix-Wireless-Gaming-Headset.html Να εισαι καλα ειλικρινα γιατι σε επρηξα λιγο και προσωπικα (μηνυμα)
F1STangel37 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Απο στερεο αδερφε σε 7.1 δεν γινετε, γιαυτο και υπαρχουν τα πιο ακριβουτσικα ακουστικα 1
jerry banana Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, F1STangel37 είπε Απο στερεο αδερφε σε 7.1 δεν γινετε, γιαυτο και υπαρχουν τα πιο ακριβουτσικα ακουστικα Εσύ ποιά προτείνεις προσωπικά?Να έχω και άλλες γνώμες μιας που μαζευτίκαμε πολλοί
powerblade Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Φίλε μου θα πάρεις τα akg 712 pro δεν χρειάζεσαι gaming ακουστικά όλα εινε μάρκεting εκτός αν πας σε sentheizer game zero Πίστεψε με αν αγορασεις gaming ακουστικά θα εινε μεγάλο λαθος Τα sentheizer εινε πάρα πολύ καλά ακουστικα
pirmen56 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Το virtual surround(VS) προσφέρει ανώτερη εμπειρία τόσο σε immersive όσο και σε competitive gaming κυρίως με ανοικτού τύπου ακουστικά. Αυτά που έχουν μεγάλη διαρροή ήχου. Ο λόγος είναι ότι τα κλειστά σετ έχουν ήδη αυξημένο reverb στα μπάσα λόγω της παγίδευσης των ηχητικών κυμάτων. Μόλις το VS προσθέσει και το δικό του reverb για να μιμηθεί τον ήχο ενός δωματίου με ηχεία, τα κλειστά βουίζουν περισσότερο και κουράζουν τα μπάσα τους. Εκτός αυτού, η επιστροφή ήχου από ένα κλειστό κέλυφος χαλάει την 3D ψευδαίσθηση. Αντίθετα με καλά ανοικτού τύπου ακουστικά νομίζεις ότι παίζεις σε άλλο δωμάτιο. Είναι πολύ ρεαλιστική η εμπειρία. Όμως, εκτός από τα VS που μιμούνται δωμάτια με reverb, όπως το Dolby Headphone και το SBX pro(σε κάποια settings), υπάρχουν και VS με ελάχιστο ή και καθόλου reverb, όπως το Dolby Atmos for headphones, το razer surround και άλλα. Άρα πρώτα πρέπει να παρακολουθήσεις βίντεο στο youtube με όλες αυτές τις τεχνολογίες για να δεις ποιό VS ακούγεται καλύτερα με τα ακουστικά σου. Spoiler Σχετικά με την κάρτα ήχου που θες να πάρεις. Έχει dolby headphone 7.1 και δεν είναι καλής ποιότητας. Για dolby headphone καλύτερα να πας σε μια φθηνή(έως 60€) κάρτα της Asus. Να ξέρεις γενικά ότι οι ξεχωριστές κάρτες ήχου έχουν μεγαλύτερη ισχύ από τις onboard της Realtek για την οδήγηση ακουστικών. Καλύτερη ποιότητα και ένταση. Γιατί σε θέμα VS έχουν και οι onboard των μητρικών ένα δικό τους HRTF για 3D ήχο. Δοκίμασέ το και αυτό. Όπως και το δωρεάν virtual surround των Windows 10. Επίσης έχε υπόψη ότι υπάρχει τρόπος να πάρεις όλες τις surround τεχνολογίες μέσω ενός οδηγού που δημοσιεύτηκε στο reddit. Ακόμα και με την onboard κάρτα που έχεις τώρα. https://old.reddit.com/r/headphones/comments/6rtbcb/guide_every_headphone_surround_virtualization_on/ Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από pirmen56 1
jerry banana Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Το virtual surround(VS) προσφέρει ανώτερη εμπειρία τόσο σε immersive όσο και σε competitive gaming κυρίως με ανοικτού τύπου ακουστικά. Αυτά που έχουν μεγάλη διαρροή ήχου. Ο λόγος είναι ότι τα κλειστά σετ έχουν ήδη αυξημένο reverb στα μπάσα λόγω της παγίδευσης των ηχητικών κυμάτων. Μόλις το VS προσθέσει και το δικό του reverb για να μιμηθεί τον ήχο ενός δωματίου με ηχεία, τα κλειστά βουίζουν περισσότερο και κουράζουν τα μπάσα τους. Εκτός αυτού, η επιστροφή ήχου από ένα κλειστό κέλυφος χαλάει την 3D ψευδαίσθηση. Αντίθετα με καλά ανοικτού τύπου ακουστικά νομίζεις ότι παίζεις σε άλλο δωμάτιο. Είναι πολύ ρεαλιστική η εμπειρία. Όμως, εκτός από τα VS που μιμούνται δωμάτια με reverb, όπως το Dolby Headphone και το SBX pro(σε κάποια settings), υπάρχουν και VS με ελάχιστο ή και καθόλου reverb, όπως το Dolby Atmos for headphones, το razer surround και άλλα. Άρα πρώτα πρέπει να παρακολουθήσεις βίντεο στο youtube με όλες αυτές τις τεχνολογίες για να δεις ποιό VS ακούγεται καλύτερα με τα ακουστικά σου. Απόκρυψη περιεχομένων Σχετικά με την κάρτα ήχου που θες να πάρεις. Έχει dolby headphone 7.1 και δεν είναι καλής ποιότητας. Για dolby headphone καλύτερα να πας σε μια φθηνή(έως 60€) κάρτα της Asus. Να ξέρεις γενικά ότι οι ξεχωριστές κάρτες ήχου έχουν μεγαλύτερη ισχύ από τις onboard της Realtek για την οδήγηση ακουστικών. Καλύτερη ποιότητα και ένταση. Γιατί σε θέμα VS έχουν και οι onboard των μητρικών ένα δικό τους HRTF για 3D ήχο. Δοκίμασέ το και αυτό. Όπως και το δωρεάν virtual surround των Windows 10. Επίσης έχε υπόψη ότι υπάρχει τρόπος να πάρεις όλες τις surround τεχνολογίες μέσω ενός οδηγού που δημοσιεύτηκε στο reddit. Ακόμα και με την onboard κάρτα που έχεις τώρα. https://old.reddit.com/r/headphones/comments/6rtbcb/guide_every_headphone_surround_virtualization_on/ Χίλια ευχαριστώ να είσαι καλά ηη απάντηση σου με καθοδήγησε πλήρως και ευχαριστώ για το βίντεο θα το ελεγξω τώρα να δω με τα ccloud τι ακούω.Να είσαι καλά.Kαι κάτι άλλο αυτό που λέει στο reddit θα με ικανοποιήσσει χωρρίς να αγοράσω εξτρα κάρτα?Η απλώς αποτελει εναλλακτική?Συγγνώμη για τις ερωτήσεις αλλα απο ήχους είμαι ανίδεος. ΥΓ:Ενα ζευγάρι καλά ακουστικά που μπορείς να μου προτείνεις προσωπικά ποιά είναι ? Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από jerry banana
powerblade Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Θα μεταβεις σε Soundblaster ae5 κάρτα ήχου έχει πάρα πολύ καλό dac και πάρα πολύ amplier. Οι άλλες κάρτες ήχου asus stx και asus dlx εινε καλές αλλά δεν έχουν το chip που έχει η creative Soundblaster ae5 Εινε μονόδρομος η Soundblaster ae5
pirmen56 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jerry banana είπε Χίλια ευχαριστώ να είσαι καλά ηη απάντηση σου με καθοδήγησε πλήρως και ευχαριστώ για το βίντεο θα το ελεγξω τώρα να δω με τα ccloud τι ακούω.Να είσαι καλά.Kαι κάτι άλλο αυτό που λέει στο reddit θα με ικανοποιήσσει χωρρίς να αγοράσω εξτρα κάρτα?Η απλώς αποτελει εναλλακτική?Συγγνώμη για τις ερωτήσεις αλλα απο ήχους είμαι ανίδεος. ΥΓ:Ενα ζευγάρι καλά ακουστικά που μπορείς να μου προτείνεις προσωπικά ποιά είναι ? Αυτό στο reddit το δοκίμασα παλιότερα, αλλά δεν μου δούλεψε γιατί έκανα κάτι λάθος. Δεν ασχολήθηκα περισσότερο γιατί χρησιμοποιώ το dolby headphone που μου αρέσει. Ο οδηγός έχει εκσυγχρονιστεί όπως και η εφαρμογή Hesuvi που κάνει όλη τη δουλειά. Είχε παλιότερα κάποια προβλήματα με latency και παράσιτα. Αν δουλεύει τώρα, σε καλύπτει από πλευράς VS με την onboard σου. Απλά, όπως σου είπα, θα έχεις λίγο καλύτερο ήχο και ένταση με κάποια κάρτα της Asus ή της Creative. Τα onboard chip έχουν αδύναμα ρεύματα για τις απαιτήσεις των ακουστικών. Να θυμάσαι ακόμα ότι δεν έχουν όλες οι κάρτες της Asus υποστήριξη για dolby headphone. Σχετικά με τα ακουστικά, πιστεύω ότι μετά τα κλειστά gaming των 80-150€ πρέπει να πας σε ανοικτού τύπου κόστους ~100€ και πάνω, μαζί με ενισχυτή κοντά στα 80-150€ για να δεις μεγάλη διαφορά. Ας πούμε τα AKG K612pro(109€) μετά από ισοστάθμιση(ψάξε για sonarworks) είναι απίστευτα για όλες τις χρήσεις, ακόμα και στο μπάσο, όπου τα ανοικτά συνήθως υστερούν πολύ. Τα έχω μαζί με τα sennheiser HD650 και είναι φοβερό πόσο πλησιάζουν σε ποιότητα τα τελευταία, με καλύτερη ηχητική σκηνή στα παιχνίδια. υ.γ.: Η κάρτα που σου πρότεινε ο powerblade είναι μια καλή λύση με πολύ ποιοτικό ενισχυτή, κατάλληλο και για τα πολύ ακριβά επαγγελματικά σετ. Χωρίς να "ματώσεις" δίνοντας 200€+ για την xonar stx ii. Και κάτι για όσους ενδιαφέρονται. Υπάρχει τρόπος να βελτιώσεις τον ήχο των ακουστικών σου με ισοστάθμιση της sonarworks κατεβάζοντας μόνο το trial τους. Αρκεί να είναι στη λίστα. Επίσης θα χρειαστείς τα δωρεάν room equalization wizard και το equalizer APO. Ο οδηγός για να αντιγράψεις την ισοστάθμισή τους φαίνεται παρακάτω, μαζί με το λινκ της εταιρείας. [Όλα πρέπει να γίνουν μέσα από λογαριασμό με admin rights.] https://www.sonarworks.com/truefi/headphones Spoiler Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από pirmen56 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα