Mansora Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Double post Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2018 από Mansora
DrLo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 24 λεπτά πριν, Mansora είπε Μια απορία αφού μερικοί ισχυρίζονται ότι είναι όντως τα ίδια τι κέρδος έχει το επώνυμο brand που φτιάχνει ένα προιον που το πουλάει πχ 5€ να φτιάξει ΑΚΡΙΒΩΣ το ΙΔΙΟ τον ανταγωνισμό που με private label θα το πουλάει 3; Θα πουλήσει αυτό σε κάποιον ο οποίος δεν ήταν διατεθημενος να δώσει 5ευρώ, θα βρει δηλαδή έναν εντελώς νέο πελάτη. Ναι, θα έχει το "ρίσκο" κάποιοι από αυτούς που ήταν διατεθιμένοι να δώσουν 5 να αγοράσουν αντι αυτού το νέο με 3. - Κάποιους θα τους πείσει ότι είναι καλύτερα να πάρουν το 5. - Σε κάποιους από αυτούς θα κάνει το 5 ευκολότερα προσβάσιμο - Κάποιοι από αυτούς θα αγοράσουν πιθανότατα περισσότερα τμχ 3 αντι αυτά των 5 ή θα σκεφτούν να αγοράσουν με τα άλλα 2 κάποιο άλλο προϊόν της ίδιας εταιρείας 3
fredd0 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, Mansora είπε Μια απορία αφού μερικοί ισχυρίζονται ότι είναι όντως τα ίδια τι κέρδος έχει το επώνυμο brand που φτιάχνει ένα προιον που το πουλάει πχ 5€ να φτιάξει ΑΚΡΙΒΩΣ το ΙΔΙΟ τον ανταγωνισμό που με private label θα το πουλάει 3; 0 διαφημιση, 0 logistics βασικα ερχεται ο Βασιλοπουλος, σου λεει θελω 100,000 απο αυτο, συμφωνεις τιμη, τα πληρωνει κι απο κει και περα προβλημα του να τα μεταφερει στα καταστηματα, να τα διαχειριστει στις αποθηκες, να τα 'προμοταρει' και τελικα να τα πουλησει το δικο σου προιον πρεπει να το προμοταρεις, να βαρας καραουλι αν ο α β γ δ ανταγωνιστης κανει προσφορα να σου κλεψει πωλησεις, αν κανει να κανεις κι εσυ συμπιεζοντας το κερδος για να κρατησεις τους πελατες, να το μοιρασεις στα σημεια πωλησης, να να να υγ για να μη παρεξηγηθουμε, μην εκλαβεις το παραπανω ως ενδειξη οτι πιστευω οτι ολα τα private label ειναι ιδια με τα 'επωνυμα'. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2018 από fredd0 6
tsiro7 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 16 σελίδες θέμα, το συμπέρασμα είναι κάντε το σκατο σας παξιμάδι να πάτε κολεγιο τα παιδιά σας και οι γευστικοί κάλυκες μας είναι κατεστραμμενοι από τους Γερμανούς των lidl οπότε ότι φάτε πιείτε τα ίδια είναι.
zio10 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, Stamer είπε Δεν έχεις κι άδικο. Πάντως ξέρω πολύ κόσμο με λίγα χρήματα αλλά τεράστιο κόλλημα με τα βιολογικά, τις ετικέτες κ.λ.π., όπως ξέρω και πολλούς με το αντίθετο κόλλημα, ασχέτως κι αν έχει πολύ χρήμα για πέταμα. Μπορεί να είναι και θέμα διαχείρισης πάντως. Δηλαδή εκεί που κάποιος παίρνει 10 προϊόντα συμβατικά κάποιος άλλος να παίρνει 3-4 πιο απαραίτητα ας το πούμε βιολογικά και να ξοδεύουν τα ίδια. Γενικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι ψωνίζουμε πολλά άχρηστα πράγματα. 1 ώρα πριν, bill999r είπε Προσφέρουν απόλαυση. Το φαγητό είναι κ απόλαυση. Αλλα μιας ανέφερες τα αναψυκτικά θα σου αναφέρω το εργοστάσιο αναψυκτικών Κλιαφα που βρίσκεται στα Τρίκαλα. Φοβερός επιχειρηματίας, με χρονιά στο χώρο κ με πολύ ποιοτικά προϊόντα. Δεν νομίζω ότι προσφέρουν κάτι παραπάνω από τα αντίστοιχα άλλων ετικετών αλλά ποιοτικά είναι σίγουρα ανώτερα αφού ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δίνει έμφαση στην ποιοτική παραγωγή Για την απόλαυση συμφωνώ, για την ποιότητα όχι. Όσο και να προσέχει ένα αναψυκτικό δεν μπορεί εξ ορισμού να είναι ποιοτικό και υγιεινό. Εκτός ίσως από κάτι extreme βιολογικά και πάλι δεν είμαι σίγουρος.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Γαλοπούλα. ψωμί για τόστ, τυρί τριμμένο. δημητριακά, διάφορα σνάκς, επιλέγω συγκεκριμένης ιδιώτικης ετικέτας.Μέχρι στιγμής δεν έχω βγάλει τρίτο χέρι, με τη γεύση να με ικανοποιεί, οπότε όλα καλά. Τα όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβα τόνος δεν μου άρεσαν. Της συγκεκριμένης πάντα ιδιωτικής ετικέτας. Επίσης, δεν αγοράζω κρέας απο σούπερ μάρκετ.
Pa0ki Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 7 ώρες πριν, Bigi444444 είπε Εμένα τελικά θα μου πει κανείς πώς καταλαβαίνει από τη γεύση ποιά μπανάνα είναι καλύτερη όταν την τρώει; Μπανάνες τρώω 2-3 τη μέρα, κάθε μέρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξεις το ψυγείο μου και να μη βρεις έστω μία μπανάνα μέσα, οπότε είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω :p Δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη μάρκα μπανάνας, από θέμα γεύσης δηλαδή Αν συγκρίνεις μια καλή ώριμη no name μπανάνα με μια chiquita και οι 2 νόστιμες θα είναι Αλλά Οι chiquita που βλέπω εγώ στο supermarket, είναι πάντα ίδιες από θέμα ωρίμανσης, έχουν ένα στάνταρ κίτρινο χρώμα. Ούτε πράσινες, ούτε μαύρες. Παίρνεις το τσαμπί και δε χρειάζεται καν να το κοιτάξεις Οι noname είναι πάντα λαχείο. Έχει τύχει πολλές φορές να είναι όλες μα όλες καταπράσινες/άγουρες και να φύγω χωρίς να πάρω. Άλλες φορές πολλές είναι χτυπημένες/μαυρισμένες και δεν κάθονται καλά στο μάτι και ψάχνω να βρω ποιο τσαμπί αξίζει να πάρω. Έχει τύχει επίσης να πάρω και να μου βγουν τελείως άνοστες Ε με τις chiquita όλως περιέργως αυτό δε συμβαίνει ποτέ :p Βέβαια η διαφορά τιμής είναι 0,8-1€/το κιλό, οπότε παίρνω κυρίως τις άσημες :p 1
papoys1 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, Stamer είπε Εμ α γεια σου. Δεν μιλάμε γι'αυτά, αλλιώς ναι, θα ήταν ίδια. Απλά κάποιοι υποστηρίζετε/πιστεύετε οτι το Ι.Ε. έχει την ίδια πρώτη ύλη/αναλογίες κ.λ.π. Μάλλον μπέρδεψες αυτά που έγραψα. 2 ώρες πριν, bill999r είπε Γτ φίλε μου να είναι σαβούρα; Δεν υπάρχουν εταιρίες οι οποίες δίνουν έμφαση στην ποιότητα; Επειδή έχω ίδια άποψη υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις οι οποίες ποντάρουν στην ποιότητα κ γι αυτό κ ξεχωρίζουν. Πχ πολλα τυροκομεια, τα οποία έχουν υψηλά στάνταρ ποιότητας. Γενικά σε κάθε κλαδο υπάρχουν κ οι καλοί - σωστοί Απλά εδώ θα σου έλεγα .............. Θυμάσαι τις καλές χρυσές εποχές του careffour που έλεγε όλες οι φέτες 5 ευρώ το κιλό και όλα τα φράσκα γάλατα 1 ευρώ το κιλό;;;;;;;;; Αν κάποιος όπως λες είχε επενδύσει στην ποιότητα και πίστευε ότι το δικό του τυρί ή το δικό του γάλα ήταν καλύτερο από τα υπόλοιπα θα το έδινε στον Μαρινόπουλο να το πουλάει στην ίδια τιμή με τα υπόλοιπα;;;;;;;;; 1
zio10 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 38 λεπτά πριν, Pa0ki είπε Μπανάνες τρώω 2-3 τη μέρα, κάθε μέρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξεις το ψυγείο μου και να μη βρεις έστω μία μπανάνα μέσα, οπότε είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω 😛 Δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη μάρκα μπανάνας, από θέμα γεύσης δηλαδή Αν συγκρίνεις μια καλή ώριμη no name μπανάνα με μια chiquita και οι 2 νόστιμες θα είναι Αλλά Οι chiquita που βλέπω εγώ στο supermarket, είναι πάντα ίδιες από θέμα ωρίμανσης, έχουν ένα στάνταρ κίτρινο χρώμα. Ούτε πράσινες, ούτε μαύρες. Παίρνεις το τσαμπί και δε χρειάζεται καν να το κοιτάξεις Οι noname είναι πάντα λαχείο. Έχει τύχει πολλές φορές να είναι όλες μα όλες καταπράσινες/άγουρες και να φύγω χωρίς να πάρω. Άλλες φορές πολλές είναι χτυπημένες/μαυρισμένες και δεν κάθονται καλά στο μάτι και ψάχνω να βρω ποιο τσαμπί αξίζει να πάρω. Έχει τύχει επίσης να πάρω και να μου βγουν τελείως άνοστες Ε με τις chiquita όλως περιέργως αυτό δε συμβαίνει ποτέ 😛 Βέβαια η διαφορά τιμής είναι 0,8-1€/το κιλό, οπότε παίρνω κυρίως τις άσημες 😛 Θέλουν ψυγείο οι μπανάνες;
bill27 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Ωχ!!!Μπερδευτηκα πολυ περισσοτερο απο τοτε που ανοιξα το topic 😂😂😂. Ακομα δεν εχουμε καταληξει καπου και οι αποψεις δυιστανται.Εγω αυτο που καταλαβα ειναι πως ορισμενα προιοντα ΙΕ μπορει να ειναι και ιδια με τα επωνυμα η χειροτερα αλλα πολλες φορες ρολο παιζει και η κριση του καταναλωτη δλδ η δικια μας,αν παρεις ενα προιον ΙΕ και σε ικανοποιει σε σχεση με το επωνυμο τοτε το ξαναπαιρνεις .Βεβαια αυτο δεν ισχυει για ολους διοτι αλλα στανταρ εχω εγω αλλα καποιος αλλος .
Pa0ki Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, zio10 είπε Θέλουν ψυγείο οι μπανάνες; Όχι, αλλά εγώ τις βάζω 1
KoreanW Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 2 hours ago, Mansora said: Μια απορία αφού μερικοί ισχυρίζονται ότι είναι όντως τα ίδια τι κέρδος έχει το επώνυμο brand που φτιάχνει ένα προιον που το πουλάει πχ 5€ να φτιάξει ΑΚΡΙΒΩΣ το ΙΔΙΟ τον ανταγωνισμό που με private label θα το πουλάει 3; δεν είναι όλα τα ιδιωτικής ετικέτας καλά, όπως και δεν είναι καλά όλα τα επώνυμης ετικέτας, και άνετα υπάρχει περιθώριο κάποια ιδιωτικής ετικέτας να είναι όντως το επώνυμο brand με αλλαγμένη συσκευασία μην αμφιβάλλεις τόσο, μου έχει τύχει να αναζητώ το επώνυμο προϊόν στη γραμμή καταναλωτή της τάδε εταιρείας, και επειδή δεν το έβρισκαν σε κοντινό σούπερ μάρκετ της περιοχής μου, μόνοι τους μου αποκάλυψαν να πάω να το ψωνίσω ως ιδιωτικής ετικέτας σε συγκεκριμένη αλυσίδα και με διαβεβαίωσαν πως μόνο η εξωτερική συσκευασία είναι διαφορετική στο δε ερώτημά σου γιατί «να φτιάξει ΑΚΡΙΒΩΣ το ΙΔΙΟ τον ανταγωνισμό που με private label θα το πουλάει» φτηνότερα , η απάντηση είναι πως η κάθε εταιρεία προσπαθεί να μη χάσει πελατεία και πως άλλο είναι το αγοραστικό κοινό που ψωνίζει στα 5€ και άλλο αυτό που ψωνίζει στα 3€ 1
bill999r Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 38 λεπτά πριν, papoys1 είπε Θυμάσαι τις καλές χρυσές εποχές του careffour που έλεγε όλες οι φέτες 5 ευρώ το κιλό και όλα τα φράσκα γάλατα 1 ευρώ το κιλό;;;;;;;;; Τις συγκεκριμένες προσφορές τις έκανε το ίδιο το carrefur. Δηλαδή, πουλούσε φθηνότερα ή στην τιμή που αγόραζε μόνο κ μόνο για να τραβήξει πελατεία. Γι αυτό άλλωστε κ έκλεισε. Βέβαια με το κλείσιμο έριξε και ποσα εκατομμύρια κανόνι σε προμηθευτές. Επίσης εγώ δεν είπα ότι η τιμή είναι ένδειξη ποιότητας. Εγώ λέω ότι η ετικέτα είναι είναι ένδειξη ποιότητας. Δηλαδή ένα συγκεκριμένο προϊόν θα έχει την ίδια ποιότητα είτε το πάρω σήμερα είτε σε δύο βδομάδες. Αντίθετα τα ιδιωτικής ετικέτας μπορεί να έχουν διαφορετική ποιότητα ανάλογα με τον εκάστοτε προμηθευτή που τα φτιάχνει. Σου είπα δεν ξέρω αν είναι υποδεέστερα απλά δεν τα εμπιστεύομαι. Πχ δεν μπορώ να εμπιστευτώ την φέτα γαλπο με τιμή κιλού 5 ευρώ, όταν το κόστος παραγωγής ενός κιλού τυριού είναι στην καλύτερη 4.5 ευρώ το κιλό. Αντίθετα οι επώνυμες φέτες έχουν σχεδόν την διπλάσια τιμή, κ ακόμη και σε προσφορά η φτηνότερη φέτα που θα βρεις θα είναι στα 6.5 περίπου ευρώ το κιλό... Λογικό με βάση τις τιμές του πρόβειου στην αγορά.
papoys1 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bill999r είπε Τις συγκεκριμένες προσφορές τις έκανε το ίδιο το carrefur. Δηλαδή, πουλούσε φθηνότερα ή στην τιμή που αγόραζε μόνο κ μόνο για να τραβήξει πελατεία. Γι αυτό άλλωστε κ έκλεισε. Βέβαια με το κλείσιμο έριξε και ποσα εκατομμύρια κανόνι σε προμηθευτές. Στην ουσία δεν φαίνεται ότι έριξε κανόνι γιατί υποτίθεται ότι τα χρέη τα ανέλαβε ο Σκλαβενίτης.Άλλο που οι παραγωγοί κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να πάρουν μία από τα οφειλόμενα ή να πάρουν πενταροδεκάρες (αν είσαι νέος δεν θα τις ξέρεις-σπουδαίο νόμισμα στην εποχή του είχε και τρύπα στη μέση και μπορούσες να τις κάνεις αρμάθα) . Παρακαλάνε όπως μαθαίνω να παίρνουν τα τωρινά και ευχαριστημένοι είναι. Άσε bill όλοι τα ίδια κάνουν.Με μηδενικά κεφάλαια πήραν δάνεια εκατοντάδων εκατομυρίων για δήθεν επενδύσεις έκαναν τη μπάζα τους και τώρα τα πληρώνουμε εμείς.Μακάρι να ήταν μόνο του Μαρινόπουλου. Θα είμασταν οι πιο τυχεροί κάτοικοι της υφηλίου.Δεν νομίζω να υπάρχει επιχειρηματίας που να μην έχει πάρει θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες τα έβγαλε έξω και τώρα προσπαθούν ανεβάζοντας τις τιμές να καλύψουν αυτές τις τεράστιες τρύπες. Πόσα είπαμε είναι τα κόκκινα δάνεια...................100 δις και βάλε................ Και κάποιοι αντί να μας πούνε ότι πουλάνε ακριβά μπας και πληρώσουν καμία δόση στην Τράπεζα μας λένε ότι επενδύουν στην ποιότητα. Σιγά μη σκάσει κανείς για την υγεία τη δικιά σου και τη δικιά μου. Χεσμένους πατόκορφα μας έχουν.Αυτοί έχουν εξασφαλίσει τα γεράματά τους σε τράπεζες και παράκτιες του εξωτερικού και ψάξε εσύ και εγώ να βρούμε ποιότητα. Μακάρι φίλε να είναι όπως τα λες και αυτά που λέω εγώ να είναι αρλούμπες του γερασμένου μου μυαλού, αλλά η Ελλάδα ποτέ δεν λειτουργούσε ούτε φαίνεται πως έχει τη διάθεση να λειτουργήσει με τον τρόπο που λες. Όσο για τις φέτες,παλιά έτρωγα Δωδώνη και την καταλάβαινα στη γεύση. Τώρα ή Δωδώνη ή Καλαβρύτων ή Ηπείρου ή Κεφαλονιάς ή Αχαίας (σόρυ ξέχασα τη ΓΑΛΠΟ) φάω η γεύση είναι η ίδια.Λες και τις βγάζουν όλες από το ίδιο βαρέλι ή από τον ίδιο τενεκέ. Ρε παιδί μου μου φαίνεται ότι αντιγράφει ο ένας τον άλλο ώστε να καταφέρουν να πετύχουν όλοι την ίδια γεύση. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2018 από papoys1 1
Inler Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Αν υποθέσουμε ότι ένα προϊόν επώνυμο είναι πράγματι καλύτερο ποιοτικά αλλά και ακριβότερο από της ιδιωτικής ετικέτας απομένει να αποφασίσει κάνεις αν αξίζει αυτή η διαφορά ή όχι σε σύγκριση με την τιμή τους Οπότε θεωρώ ότι δεν είναι όλα ίδιας ποιότητας/γεύσης...Σαφώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπου οι διαφορές είναι ανεπαίσθητες Στα ζυμαρικά θεωρώ καλύτερα τα Barilla και διακρίνω διαφορά στη γεύση ενώ κάποιος άλλος όχι οπότε είναι καθαρά υποκειμενικό Στα δημητριακά δεν μπορώ να συγκρίνω τα ιδιωτικής ετικέτας ή τα Crownfield που αναφέρθηκε με τα Alpen ή τα Quaker όπως και στη βρώμη Σε τόνο ο Rio Mare δεν συγκρίνεται εύκολα με άλλους και θεωρώ ότι έχει αισθητή διαφορά....2η θέση η Trata Στα γιαούρτια που τα έχω δοκιμάσει όλα το Γάλπο 1KG του Lidl το θεωρώ εξαιρετικό σε τιμές προσφοράς 1.60€....Από επώνυμα για παράδειγμα τα 3.50€ ή τα 2.50€ σε προσφορά τα δίνω μόνο για Total και Όλυμπος Θα μπορούσα να αναφέρω περισσότερα παραδείγματα....Κατ εμέ όπως ανέφερα κρίνω βάσει διαφορά ποιότητας/διαφορά τιμή....Αν ένα προϊόν θεωρώ ότι υπερτερεί 30% αλλά είναι και ακριβότερο 70% θα το σκεφτώ Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2018 από Inler 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα