Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα παιδες..

Χθες σε μια τυπικη μου εξορμηση σε simple burgers (σαφως με κωδικο από CU χαχαχα) μου ηρθε η εξης απορια.. Πως γινεται τα μπιφτεκια των μπεργκερ σε τετοια μαγαζια να ειναι πεντανοστιμα, ζουμερα και με διαφορετική "υφη" ενω τα κλασσικα που τρωμε σπιτι μας απο τις μαναδες μας να ειναι σαν συμπαγη τουβλα, νοστιμα μεν, αλλα τελειως διαφορετικη γευση;

 

Εχει καποιος καμια συνταγη ή καποιο tip μπας και φαμε κανα σπιτικο μπεργκερ της προκοπης;

Επεξ/σία από kallair
Δημοσ.

Για τα σπιτικά μπιφτέκια στον κιμά βρέξε το ψωμί (ή τη φρυγανιά) που βάζεις ή τρίψε μια ντομάτα. Επίσης μην τα παραψήνεις.

  • Like 2
Δημοσ.

Τα ψήνεις σε τηγάνι με γυάλινο καπάκι (για να τα βλέπεις κιόλας).Εγκλωβίζεις τους ατμούς και γίνονται μαλακά και ζουμερά όπως τα θες.Δοκίμασέ το...

  • Like 2
Δημοσ.

Σε μαγαζί που δούλευα στα μπιφτέκια του μπέρκερ βάζαμε μόνο αλάτι,πιπέρι και όσο και αν σου φανεί περίεργο και Sprite...

  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, LabrakisG1992 είπε

Σε μαγαζί που δούλευα στα μπιφτέκια του μπέρκερ βάζαμε μόνο αλάτι,πιπέρι και όσο και αν σου φανεί περίεργο και Sprite...

sprite γτ; βλεπω που λετε μονο κιμα κ γελαω γτ η μανα μου περα απο ψωμια κλπ που βαζει, ριχνει μεχρι κ καροτο για γευση (γευστικα ειναι πεντανοστιμα αλλα τελικο αποτελεσμα δεν εχει σχεση με τα μπεργκερ που στην προκειμενη φαση θελουμε).

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jakegate7 είπε

στο μπεργκερ βαζεις μονο κυμα πιπερι και αλατι, και δεν χρειαζεται πολυ ζύμωμα γιατί δεν θα γίνει αφράτο

https://akispetretzikis.com/el/categories/kreas/burger

Ακριβώς! Το ψωμί δεν έχει θέση. Μόνο κιμά και με (εάν θυμάμαι καλά) γύρω στο 20% λίπος. 

  • Like 1
Δημοσ.

Sprite για να βγουν πιο αφράτα.Μεγάλο ρόλο παίζει και ο κιμάς(εμείς δουλέυαμε 80% λάπα 20 λίπος%),πως ψήνεις τα μπιφτέκια(αν τα θες καλοψημένα λογικά θα στεγνώσουν παραπάνω),όπως και που τα ψήνεις(άλλο σχάρα άλλο φούρνος).

  • Like 1
Δημοσ.

Το σωστό μπιφτέκι είναι μίξη 2/3 μοσχαρίσιο και 1/3 χοιρινό περασμένα τουλάχιστον δύο φορές από την μηχανή του κιμά

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα παιδια εχουν δικιο ειχα και εγω παντα αυτη την απορια και οταν τελικα εφτασε η φαση να μαγειρευω μονος μου , πηρα απο το supermarket κιμα και το μονο που εβαλα ηταν αλατι και πιπερι το πεταξα τηγανι και ηταν οντως σαν το μπιφτεκι στα μπεργκεραδικα. Το κολπο ειναι να μην το ψησεις και πολυ στο κεντρο του δηλαδη ας ειναι λιγο κοκκινο. Κατι ξερουν οι αμερικανοι σε αυτο το θεμα οτι το κρεας αμα το παραψησεις χανει την νοστιμια του. Στην αρχη και εγω αηδιαζα με την ιδεα οτι θα το φαω ετσι το κρεας αλλα τελικα ειναι πολυ πιο νοστιμο οταν δεν ειναι παραψημενο.

 

Επεξ/σία από raid_av
  • Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Sprite για να βγουν πιο αφράτα.Μεγάλο ρόλο παίζει και ο κιμάς(εμείς δουλέυαμε 80% λάπα 20 λίπος%),πως ψήνεις τα μπιφτέκια(αν τα θες καλοψημένα λογικά θα στεγνώσουν παραπάνω),όπως και που τα ψήνεις(άλλο σχάρα άλλο φούρνος).

Την sprite πως ακριβως την βαζεις; την ριχνεις απο πανω;  ζυμωνεις με αυτη τον κιμα;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kallair είπε

Την sprite πως ακριβως την βαζεις; την ριχνεις απο πανω;  ζυμωνεις με αυτη τον κιμα;

Ναι μαζί με αλάτι,πιπέρι ρίχνεις και την sprite και μετά ζυμώνεις.Τώρα για ποσότητα δεν μπορω να σου πω πηγαίναμε με το μάτι και ήταν άλλες οι ποσότητες.Ψάχτο λίγο γενικά με την ποσότητα και αν έχεις την δυνατότητα καλύτερα τηγάνι το μπιφτέκι όποτε θες να φας παρά όλα φούρνο και να τρως 2-3 μέρες γιατί στεγνώνουν!

  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...